Κίνα Εκδοση Κινεζικης βιζας

cookerman23

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλικη Πολυνησια
Πριν ένα μήνα τηλεφώνησα στην πρεσβεία τους στην Αθήνα,μου απάντησαν ότι πρέπει να παρείς ένα έντυπο από αυτους,και συμπληρώνοντας το να το παραδώσεις ο ίδιος,η βίζα βγαίνει σε 3 ημέρες και ισχυει για 3 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης,δεν μου είπαν τίποτα για κατοχή πιστοτικής κάρτας,η υποχρεωτικό εμβολιασμό.Μπορείς ευκολα βρίσκοντας το τηλέφωνο τους ,να το τσεκάρεις ο ίδιος.



γεια σας και απο μενα..με αφορμη αυτο το μηνυμα και επειδη ψαχνομαι και εγω για κινα ηθελα να ρωτησω:καποιος που ειναι απο θεσ/νικη τι κανει?να κλεισω αεροπορικα ή θα εχω προβλημα με την εκδοση της.ποσο καιρο κανει να σταλει εδω?
ΥΓ:παρακολουθω ολες σας τισ συζητησεις σχεδον 2 φορες την εβδομαδαασχετα αν δε συμμετεχω και θα ελεγα οτι ειστε ο λογος που ταξιδευω πλεον τοσο πολυ.ευχαριστω
 

Fokion

Member
Μηνύματα
11
Likes
15
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Πληροφορίες για έκδοση Κινέζικης βίζας :
Χθες 30/10/13 κατέθεσα τα χαρτιά μου για κινέζικη βίζα (τουριστική) και ανανεώνω τις πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται. Τα χαρτιά που πρέπει να καταθέσεις είναι τα εξής :

- Αίτηση για Βίζα (καινούργιο έντυπο Σεπτεμβρίου 2013 που υπάρχει στο site του προξενείου)
Η αίτηση έχει αλλάξει και ζητάνε κάποια επιπλέον στοιχεία από παλιότερα, όπως π.χ. μια περιγραφή του που θα πας και τι θα κάνεις κατά την διάρκεια των διακοπών.

- Διαβατήριο το οποίο νομίζω πρέπει να μην λήγει το επόμενο εξάμηνο

- Φωτοτυπία του διαβατηρίου σου

- 1 Φωτογραφία διαβατηρίου

- Τα εισιτήρια που θα φαίνεται καθαρά πότε μπαίνεις και πότε βγαίνεις από την χώρα. Πλέον τα εισιτήρια είναι απαραίτητα για την έκδοση βίζας και αν δεν τα έχεις ήδη βγάλει δε μπορείς να κάνεις αίτηση για βίζα.

- Αν έχεις κάποιον φίλο στην Κίνα που θα σε φιλοξενήσει μπορείς να παρέχεις προαιρετικά τα στοιχεία του και ένα invitation letter , αν και πλέον αφού έχεις κλείσει ήδη τα εισιτήρια δε στο ζητάνε.


Τα παραπάνω ισχύουν για τουριστική βίζα που έχει ισχύ 3 μήνες από την ημέρα που καταθέτεις τα χαρτιά σου. Πρέπει δηλαδή η μέρα που μπαίνεις στην χώρα να είναι εντός των 3 μηνών. Αν το ταξίδι είναι επαγγελματικό πρέπει να παρέχεις επιπλέον πληροφορίες για αυτό που σε προσκαλεί στην κίνα για επαγγελματικούς λόγους. Η βίζα βγαίνει μετά από 4 εργάσιμες μέρες. Για να την παραλάβεις πρέπει πρώτα να καταθέσεις το ποσό που αντιστοιχεί στην βίζα που έχεις κάνει αίτηση (απλή 3μηνη τουριστική για ελληνικό διαβατήριο, 1 είσοδος στην χώρα=30€) σε έναν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αιτιολογία έναν μοναδικό αριθμό που σου δίνουν όταν καταθέτεις την αίτηση. Με το χαρτί της κατάθεσης παραλαμβάνεις το διαβατήριο σου με την Βίζα.
 

Stefoos

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
θα ξεθαψω και εγω αυτο το θεμα γιατι εχω μια ερωτηση σχετικα με τη βιζα! Σεπτεμβρη ξεκιναω μεταπτυχιακο στην Changsha! θα κλεισω εισητηριο για Χονκ Κονκ και απο εκει θα παω με τρενο!
Βιζα για την Κινα θα εχω φοιτητικη οποτε ειμαι καλυμενος! Για Χονκ Κονκ θα πρεπει να βγαλω βιζα?
Επισης για Μακαου χρειαζεται αλλη βιζα? (αυτο για μελλοντικη χρηση )
 

damdam

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλημέρα σας!
Καινούργιος στο forum και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να με βοηθήσετε σχετικά με την έκδοση τουριστικής βίζας για Κίνα. Γνωρίζω τα δικαιολογητικά και όλη την διαδικασία, αυτό που χρειάζομαι είναι εαν ξέρει κανείς κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Θεσσαλονίκη που να αναλαμβάνει την όλη διεκπεραίωση, χωρίς να σου τι λέει ότι επειδή έβγαλες τα εισιτήρια και έκλεισες τα ξενοδοχεία διαδικτυακά δεν αναλαμβάνουμε ή εμείς θα κάνουμε τα χαμαλήκι μόνο για την βίζα... Στην Αθήνα έχω βρεί ταξιδιωτικά πρακτορεία που είναι πρόθυμοι και δεν εισπράττω ειρωνικά σχόλια, απλά θα ήθελα κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη για να έχω άμεση επαφή. Επίσης εαν ξέρει κανείς το κόστος μέσω ταξιδιωτικού γραφείου. Στην Αθήνα μου είπαν 80 με 90 ευρώ. Συγνώμη αλλά θέλω απλά να μου απαντήσετε εαν κάποιος πήγε σε ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετήθηκε με βάση τα παραπάνω δεδομένα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και εύχομαι σε όλους ευχάριστα ταξίδια.
 
Last edited:

Gelis123

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Αν έχεις κάποιον φίλο στην Αθήνα μπορείς να του στείλεις όλα τα έγγραφα και να σου κάνει αυτός την δουλειά χωρίς εξουσιοδότηση.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Από πληροφορίες μου (που δεν τις έχω ελέγξει, ωστόσο) το πρακτορείο λέγεται Mango Travel και βρίσκεται Κουντουριώτου 19, στον 3ο όροφο (απέναντι ακριβώς από την είσοδο για τις αποθήκες του λιμανιού και το Kitchen bar). Κάποια κοπέλα έβγαλε και είπε ότι της ζήτησε ακριβώς 60 Ευρώ και με απόδειξη κιόλας... Επίσης είπε ότι ήταν έτοιμο σε 10 μέρες περίπου. Το τηλέφωνό του θα το βρείς στο διαδίκτυο. Πληροφοριακά, αν τη βγάλεις μόνος σου, το κόστος της βίζας είναι 60 ευρώ και βγαίνει σε 4 εργάσιμες μέρες.
 

danai.kou

Member
Μηνύματα
9
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παπούα Νέα Γουινέα
Γεια σας!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε κάποιο πρακτορείο που να αναλαμβάνει την έκδοση κινέζικης τουριστικής βίζας ή αν γνωρίζετε αν μπορώ να την εκδώσω μονάχα με εισιτήρια εισόδου-εξόδου τα οποία δεν είναι αεροπορικά και είναι από διαφορετικές πόλεις.

Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θα είμαι 1 μήνα στην Κίνα κ το πρόγραμμα είναι κάπως ευέλικτο οπότε δεν θα είναι κανονισμένα εκ των προτέρων η διαμονή και η μετακίνηση εντός της χώρας.

Ευχαριστώ!
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Βρήκα αυτό το άρθρο και σας το μεταφέρω. Στον σύνδεσμο που είναι μέσα έβαλα την χώρα μας και 2 αεροδρομια(Σαγκάη και Πεκίνο) και είναι δωρεάν.
Από ότι κατάλαβα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις σαν stopover κάποιο από τα αεροδρομια της Κίνας για να λάβεις αυτή τη βιζα
https://www.cntraveler.com/story/wh...al&mbid=social_facebook&utm_social-type=owned
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Βρήκα αυτό το άρθρο και σας το μεταφέρω. Στον σύνδεσμο που είναι μέσα έβαλα την χώρα μας και 2 αεροδρομια(Σαγκάη και Πεκίνο) και είναι δωρεάν.
Από ότι κατάλαβα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις σαν stopover κάποιο από τα αεροδρομια της Κίνας για να λάβεις αυτή τη βιζα
https://www.cntraveler.com/story/wh...al&mbid=social_facebook&utm_social-type=owned
1. Δεν είναι τουριστική βίζα, είναι transit visa.
2. Πρέπει να ταξιδεύεις προς τρίτη χώρα μέσω Κίνας, αεροπορικώς (σε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις επιτρέπεται να μπεις και οδικώς).
3. Πρέπει να παραμείνεις και τις 6 μέρες στην περιφέρεια που σου εξέδωσε την transit visa, δεν επιτρέπεται να πας σε άλλη περιφέρεια.

Εχει αναφερθεί ήδη πολλές φορές στο forum.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.732
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom