Αλβανία Εκδρομή στην Αλβανία

McElk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Θα είμαι Γιάννενα Παρασκευή – Δευτέρα και σκέφτομαι για μια ημερήσια Αλβανία.
Αυτά που μ’ ενδιαφέρουν να δω είναι τα πολυβολεία στην περιοχή Γορίτσα, το τούνελ του ψυχρού πολέμου (cold war tunnel) και το κάστρο στο Αργυρόκαστρο.
Αξίζει να μείνω ένα βράδυ στο Αργυρόκαστρο; Έχει κάτι άλλο ενδιαφέρον; Κυκλοφορείς άνετα με τα πόδια στην πόλη από θέμα αποστάσεων ή χρειάζεται αμάξι; Ευχαριστώ.

domino

Member
Θα είμαι Γιάννενα Παρασκευή – Δευτέρα και σκέφτομαι για μια ημερήσια Αλβανία.
Αυτά που μ’ ενδιαφέρουν να δω είναι τα πολυβολεία στην περιοχή Γορίτσα, το τούνελ του ψυχρού πολέμου (cold war tunnel) και το κάστρο στο Αργυρόκαστρο.
Αξίζει να μείνω ένα βράδυ στο Αργυρόκαστρο; Έχει κάτι άλλο ενδιαφέρον; Κυκλοφορείς άνετα με τα πόδια στην πόλη από θέμα αποστάσεων ή χρειάζεται αμάξι; Ευχαριστώ.
Ανάψτε κανα κερί εαν το βρειτε ανοιχτο.

Cimetière · W75W+QMP, Bularat, Albanie

Το εχω στην λίστα μου, δεν εχω πάει . Εαν πατε σχολιαστε το

The Barrels Ms ( te Fuçite ) · Rruga Valere, Gjirokaster, Albanie

domino

Member
Ανάψτε κανα κερί εαν το βρειτε ανοιχτο.

Cimetière · W75W+QMP, Bularat, Albanie

Το εχω στην λίστα μου, δεν εχω πάει . Εαν πατε σχολιαστε το

The Barrels Ms ( te Fuçite ) · Rruga Valere, Gjirokaster, Albanie

Εχω παει Αγ Σαράντα - Αξίζει μόνο για 2-3 ώρες, ενα περασμα.
Εαν μείνεις ενα βραδυ στην Αλβανία να πας και απο κει για την εμπειρία

Parc national de Butrint · SH81, Butrint, Albanie Μην το χασεις

The Blue Eye · Sarande SHA22, Sarandë 9701, Albanie Δες το

Monastery of Saint Nicholas · W442+879, Delvinë District, Albanie κανε μια σταση

RESTAURANT SOTIRIS · Mesopotamo Mesopotamo, Sarandë 9700, Albanie Το ειχα στην λίστα, δεν έφαγα

Ksamil · Albanie Η Μύκονος τους , κατι 30-40 οι ξαπλωστρες :cool:

Εφαγα εδω

Bar Restorant 'Leli' · W3Q7+WVG, Bamatat, Albanie 30 το ζευγαρι - ταβερνα χωριού

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ανετα κυκλοφορείς με τα πόδια αν είναι ανηφορικά, αρκεί να παρκάρεις κοντά στην είσοδο του κάστρου. Η παλιά πόλη είναι μικρή και το κάστρο ακριβώς από πάνω. κάποια αρχοντικά λειτουργούν ως επισκέψιμοι χώροι. 1/2 μέρα ειναι αρκετή. Ανετα γίνεται ημερήσια από Ιωάννινα

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Να πιεις Σαν Πελεγκρινο στο Αργυροκαστρο και να φας παϊδάκια @McElk

martine

Member
Καλησπέρα !
Σχεδιάζουμε τον Αύγουστο να κάνουμε ένα mini roadtrip στην Αλβανία (2 διανυκτερεύσεις Μπερατ + 2 Αργυρόκαστρο). Με προβληματίζουνε τα εξής όμως για τα οποία δεν βρήκα απαντήσεις στο φόρουμ ή στο ίντερνετ.
1) Ο χάρτης του Αργυροκαστρου είναι ένα μπέρδεμα. Διαβάζω για τους στενούς και απότομους δρόμους της πόλης. Που θα μπορούσαμε να μείνουμε λοιπόν ώστε να το αποφύγουμε αυτό αλλά να είμαστε και κοντά στην Παλιά Πόλη; Έχει κανείς κάποια πρόταση ξενοδοχείου (με πάρκινγκ);
2) Για να φθάσουμε στο κάστρο του Αργυρόκαστρου διαβάζω οτι τα στενά είναι απότομα. Θα έχουμε και το παιδί μας μαζί (2,5 χρ.). Ισχύει οτι είναι τόσο δύσκολη η ανάβαση; Να ανέβουμε με το αμάξι μάλλον δύσκολο με αυτά που διάβασα για την οδήγηση μέσα στο Αργυρόκαστρο. Υπάρχει ενδεχομένως άλλη λύση;
3) Για το κάστρο του Μπεράτ ισχύει το ίδιο; Εκεί είδα οτι πάει αμάξι..βέβαια πάλι δεν ξέρω πόσο εύκολα ανεβαίνει.

Όποιος έχει συμβουλές και για τα σύνορα θα τις εκτιμούσα. Θα περάσουμε νωρίς το πρωι Δευτέρα (03/08) και θα γυρίσουμε Παρασκευή (07/08). Η εκκίνηση μας θα είναι από Ιωάννινα και λέμε μέσω Κακαβιάς να πάμε. Βέβαια είδα πως υπάρχουν σύνορα και στην Μερτζάνη που ίσως έχουν λιγότερο κίνηση.

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Θα σου απαντησω μονον για Μπερατ καθως ειμασταν εκει πριν 20 μερες. Το καστρο του Μπερατ ειναι ουσιαστικα κατι ερείπια, που ομως γυρω γυρω εχουν ανοιξει μαγαζακια, καφε κ ταβερνακια με θεα. Το αμαξι παει μεχρι εκει που ειναι η μεγάλη σημαία που φαινεται απο την πολη. Αν ομως εχεις χαμηλο αμαξι, τοτε ισως το αφησεις εκτος. Ενα νορμαλ αυτοκινητο ή SUV φτανει ανετα

martine

Member
Θα σου απαντησω μονον για Μπερατ καθως ειμασταν εκει πριν 20 μερες. Το καστρο του Μπερατ ειναι ουσιαστικα κατι ερείπια, που ομως γυρω γυρω εχουν ανοιξει μαγαζακια, καφε κ ταβερνακια με θεα. Το αμαξι παει μεχρι εκει που ειναι η μεγάλη σημαία που φαινεται απο την πολη. Αν ομως εχεις χαμηλο αμαξι, τοτε ισως το αφησεις εκτος. Ενα νορμαλ αυτοκινητο ή SUV φτανει ανετα
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι χαμηλό το αμάξι οπότε και εκεί μας βλέπω με τα πόδια εάν τα καταφέρουμε με το μικρό μαζί!

annoula

Member
Καλησπέρα !
Σχεδιάζουμε τον Αύγουστο να κάνουμε ένα mini roadtrip στην Αλβανία (2 διανυκτερεύσεις Μπερατ + 2 Αργυρόκαστρο). Με προβληματίζουνε τα εξής όμως για τα οποία δεν βρήκα απαντήσεις στο φόρουμ ή στο ίντερνετ.
1) Ο χάρτης του Αργυροκαστρου είναι ένα μπέρδεμα. Διαβάζω για τους στενούς και απότομους δρόμους της πόλης. Που θα μπορούσαμε να μείνουμε λοιπόν ώστε να το αποφύγουμε αυτό αλλά να είμαστε και κοντά στην Παλιά Πόλη; Έχει κανείς κάποια πρόταση ξενοδοχείου (με πάρκινγκ);
2) Για να φθάσουμε στο κάστρο του Αργυρόκαστρου διαβάζω οτι τα στενά είναι απότομα. Θα έχουμε και το παιδί μας μαζί (2,5 χρ.). Ισχύει οτι είναι τόσο δύσκολη η ανάβαση; Να ανέβουμε με το αμάξι μάλλον δύσκολο με αυτά που διάβασα για την οδήγηση μέσα στο Αργυρόκαστρο. Υπάρχει ενδεχομένως άλλη λύση;
3) Για το κάστρο του Μπεράτ ισχύει το ίδιο; Εκεί είδα οτι πάει αμάξι..βέβαια πάλι δεν ξέρω πόσο εύκολα ανεβαίνει.

Όποιος έχει συμβουλές και για τα σύνορα θα τις εκτιμούσα. Θα περάσουμε νωρίς το πρωι Δευτέρα (03/08) και θα γυρίσουμε Παρασκευή (07/08). Η εκκίνηση μας θα είναι από Ιωάννινα και λέμε μέσω Κακαβιάς να πάμε. Βέβαια είδα πως υπάρχουν σύνορα και στην Μερτζάνη που ίσως έχουν λιγότερο κίνηση.
Κι εμείς απο Κακαβιά πήγαμε, δεν είχε καθολου κινηση στα σύνορα αλλά δεν ξέρω τι θα γίνεται τον Αύγουστο. 2 βράδια στο Αργυρόκαστρο τα θεωρώ πάρα πολλά, για μένα είναι για μια βόλτα και πάλι πολύ λέω. Γιατί δεν μένεις Τίρανα ένα βράδυ να δεις έστω το κέντρο της πρωτεύουσας?

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Για να φθάσουμε στο κάστρο του Αργυρόκαστρου διαβάζω οτι τα στενά είναι απότομα. Θα έχουμε και το παιδί μας μαζί (2,5 χρ.). Ισχύει οτι είναι τόσο δύσκολη η ανάβαση; Να ανέβουμε με το αμάξι μάλλον δύσκολο με αυτά που διάβασα για την οδήγηση μέσα στο Αργυρόκαστρο. Υπάρχει ενδεχομένως άλλη λύση;
Εμείς είχαμε πάει πριν χρόνια άνοιξη με ελάχιστο κόσμο και μέναμε πολύ κεντρικά - κοντά στο τζαμί. Δεν μας φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολη η ανάβαση στο κάστρο, αλλά βέβαια δεν είχαμε ένα τόσο μικρό παιδί μαζί μας. Καρότσι σίγουρα θα είναι δύσκολο. Εάν περπατάει λίγο το μικρό, ίσως και με λίγη αγκαλιά νομίζω θα τα καταφέρετε, αξίζει να ανεβείτε.
Και αυτό του Μπεράτ μας άρεσε κυρίως η θέα και είχε σίγουρα πιο εύκολη πρόσβαση. Μπορείτε να δείτε και το μουσείο του οσίου Ονουφρίου με βυζαντινές κυρίως εικόνες. Το Μπεράτ γενικά μας άρεσε περισσότερο, αυτά βέβαια πριν 7 χρόνια. Έχω μια ιστορία για αυτό το ταξίδι εδώ:
Αλβανία - Νότια Αλβανία - Άνοιξη 2018

martine

Member
@annoula έβαλα δεύτερη μέρα γιατί θα είμαστε με το παιδί για να το πάμε χαλαρά..για τον ίδιο λόγο έβγαλα τα Τίρανα που ώστοσο θα ήθελα να δω. Θα τα σκεφτώ όμως αυτά που μου πρότεινες μήπως τελικά τροποποιήσουμε το πρόγραμμα μας.
@vasiliss ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Να ξέρεις την έχω διαβάσει την ιστορία σου και μπορώ να πω αυτή με παρακίνησε να κάνω αυτό το ταξίδι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.044
Μέλη
39.757
Νεότερο μέλος
Bandit7

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom