• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο 2018 !!

Τσεχική Δημοκρατία Εκδρομες απο Πραγα

Iris_90

Member
Μηνύματα
338
Likes
903
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ;)
Για αυτό και ρωτάω, θέλοντας να διαβάσω απόψεις.
Ότι αφήσω δεν θα μπορέσω πιθανόν στο μέλλον να το επισκεφτώ.
@karfisa Πόσο σωστά μιλάς !!! Συμφωνώ στη τελευταία σου πρόταση !!! Η Πανδημία μας έμαθε να μην αναβάλλουμε συνέχεια τα ταξίδια μας και να τα αφήνουμε για του χρόνου ... Γερό μάθημα για όλους μας ...
 

poised

Member
Μηνύματα
374
Likes
2.231
Πάντως μου φαίνεται ενδιαφέρον ότι χαρακτηρίζεις την Δρέσδη αδιάφορη. Ειχα την αντίθετη άποψη απλώς με κάποιες ιστορίες εδώ και σε κάποια άρθρα. Βεβαια σεβαστή η άποψη σου από την στιγμή που δεν την έχω επισκεφθεί για να έχω ιδία άποψη.
Είπα συγκριτικά αδιάφορη με την Πράγα και τα πράγματα που μπορείς να δεις από εκεί.

Από Πράγα για εμένα δεν αξίζει ούτε για ημερήσια εκδρομή, εκτός αν έχεις κάτσει ήδη μέρες, έχεις δει όλα τα πέριξ και έχεις βαρεθεί. Το ιστορικό κέντρο της Δρέσδης είναι 5-10 λεπτά από άκρη σε άκρη με δύο-τρία μέτρια αξιοθέατα, μία εκκλησία που θα ξαναδείς καλύτερη σε πολλές άλλες πόλεις και το Ζβίνγκερ. Ο κύριος λόγος που έχει ανέβει τουριστικά η Δρέσδη είναι ότι η πόλη και ευρύτερη περιοχή ήταν στην ανατολική γερμανία προ της ένωσης και αρκετοί γερμανοί - πια συνταξιούχοι - που ζούσαν στην δυτική την είχαν απωθημένο.

Και η Πάτρα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά δε νομίζω να προτείνει κανείς σε κάποιον τουρίστα να πάει ημερήσια από την Αθήνα στην Πάτρα γιατί είναι 2:30 ώρες αντί για τα Μετέωρα που είναι 4. Διαφορετικά πράγματα σίγουρα και ανεξάρτητα τι σου κάνει κλικ ή όχι, το να πας στην Ελλάδα και να δεις τα μετέωρα είναι πιο σημαντικό από το να δεις την Πάτρα (αναλογικά).

Αφού θα πας στην Τσεχία, εστίασε σε αυτά που μπορείς να δεις από εκεί. Ακόμα και το πανάκριβο Κάρλοβι Βάρι (πας, δεν ακουμπάς, φεύγεις) αξίζει περισσότερο να το δεις από την Δρέσδη γιατί τέτοιες λουτροπόλεις υπάρχουν λίγες (και οι περισσότερες στην Τσεχία). Αν ποτέ πας Ν/Α Γερμανία σε 2-3 ώρες με το τρένο μπορείς επίσης να επισκεφθείς την Δρέσδη και να σου φύγει το απωθημένο.
 
Last edited:

taver

Member
Μηνύματα
11.207
Likes
20.529
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Θέλω την βοήθεια σας.... αρχές Νοεμβρίου πάω για 6 μέρες Πράγα.
Θα ήθελα να κάνω μια εκδρομή στο Τσεσκυ Κρούμλοβ η στην Δρέσδη.
Θεωρητικά θα μπορούσα να κάνω και τις δύο πόλεις σε ημερήσια εκδρομή.
Η Δρέσδη ίσως βγαίνει αν και είναι μεγάλη πόλη αλλά αυτό που δεν νομίζω να βγει είναι αυτές οι 3+ ώρες διαδρομή για Τσέσκυ.Ειναι πολλές για μένα.
Άρα πρέπει να επιλέξω μια από τις δύο και μπορώ να κάνω και μια διανυκτέρευση εκεί.
Εσείς ποια θα προτείνατε να δω;
Έχεις δίκιο να σου φαίνονται πολλές οι ώρες. Γιατί είναι. Δε λέω, καλό το Cesky Crumlov και η Δρέσδη, αλλά είναι σαν να έχεις έρθει ταξίδι στην Αθήνα και να ρωτάς αν αξίζει να κάνεις ημερήσια στο Βόλο ή στην Ολυμπία. Έχει πολλά μέρη που αξίζουν επίσκεψη πολύ πιο κοντά. Θα πρότεινα την Kutna Hora... Kutná Hora - Wikipedia
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.032
Μηνύματα
797.084
Μέλη
36.653
Νεότερο μέλος
past

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom