alma viajer@
Member
4η ΗΜΕΡΑ( Μπρέσκια- Βερόνα)
Το πρωί με βρήκε άλλη μια φορά εξαντλημένη και με μπόλικη καταρροή. Δεν αισθανόμουν καλά. Πήρα το αντισταμινικό μου. Φαρμακείο ανοιχτό δεν υπήρχε κοντά για να πάρω κάτι για το κρύωμα. Κυριακή κιόλας. Υπήρχε back up ένα τελευταίο panadol του συνταξιδιώτη μου, οπότε κάπως ήμουν ήρεμη. Θα μου πείτε και γιατί δεν τα έπαιρνες το βράδυ για να κοιμηθείς σαν πουλάκι; Προτιμούσα να τα παίρνω τη μέρα για να μπορώ να ακολουθήσω το πρόγραμμα της εκδρομής. Το βράδυ στο κατάλυμα δεν με ένοιαζε. Με ενδιέφερε να μη χάσω κάτι από το ταξίδι λόγω αυτής της αδιαθεσίας. Χαζομάρα, μπορεί. Πρέπει να ξέρεις που πρέπει να σταματήσεις και να μη βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου. Τέλος πάντων.
Ετοιμαστήκαμε για να πάμε να πάρουμε κάτι να φάμε και να πάμε στον σταθμό του τρένου. Σήμερα θα πηγαίναμε στην λίμνη Ματζόρε. Θα πηγαίναμε!

Βγάλαμε τα εισιτήρια μας για την Μπρέσια. Το τρένο αναχωρούσε έπειτα από λίγα λεπτά. Η καταρροή δεν σταματούσε, είχα πλεόν ενόχληση στο λαιμό και η κούραση και η αδιαθεσία μου ήταν πλέον εμφανής. Όταν φτάσαμε, το πρώτο που ψάξαμε ήταν ανοιχτό φαρμακείο. Περπατήσαμε αρκετά για να βρούμε ένα. Η πρώτη αίσθηση από την άδεια ακόμα πόλη, μιας και ήταν Κυριακή πρωί ήταν πολύ θετική. Μεγάλοι δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, περιποιημένα κτίρια και για άλλη μια φορά παντού πανάκριβα αυτοκίνητα. Σε αυτή την πόλη θα βλέπαμε περισσότερα πανάκριβα αυτοκίνητα από ότι στο Μιλάνο. Στο φαρμακείο εξηγήσαμε τα περί αλλεργίας μου και τα συμπτώματα μου. Δεν ξέραμε και εμείς τι έχω. Πιθανόν μια μίξη αλλεργίας με κρύωμα. Τώρα τι στο καλό κατάλαβε και η κοπέλα δεν ξέρω. Μας έδωσε ένα ρινικό σπρέι και κάτι για το λαιμό. Το τελευταίο δεν το πήρα ποτέ. Πήρα το τελευταίο panadol του συνταξιδιώτη μου και το σπρέι για την καταρροή. Καλό κοκτέιλ! Με την ελπίδα ότι θα βγάλω την ημέρα μιας και ήμουν αρκετά ταλαιπωρημένη. Ο συνταξιδιώτης μου προφανώς όλο αυτό το διάστημα έλεγε να μην πάμε πουθενά, να γυρίσουμε πίσω και άλλα τέτοια χαριτωμένα ( μη λέτε ότι δε με πρόσεχε κιόλας), αλλά εγώ δεν άκουγα τίποτα. Προχωράμε κανονικά! Ωστόσο, για πρώτη φορά του ζήτησα μια χάρη. Μιας και δεν είχαμε πλάνο, πρόγραμμα, τίποτα, να κάνει εκείνος παιχνίδι. Είχαμε την ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε, να πάμε όπου θέλουμε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε και να εκπλαγούμε από αυτά που θα έβλεπαν τα ματάκια μας. Του ζήτησα λοιπόν να γίνει αυτός ο οδηγός μας, να κοιτάει αυτός το gps όταν χρειάζεται, γιατί απλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τις δυνάμεις. Ομολογώ ότι αυτό το ευχαριστήθηκα.
Αφού πήρε καφεδάκι, κοίταξε το gps και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και ξεκινήσαμε για εξερεύνηση. Περπατήσαμε σε πολύ όμορφα σοκάκια, είδαμε έναν κρεμαστό ρινόκερο και όμορφες πλατείες με ναούς και μνημεία της UNESCO. Πραγματικά η βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Brescia είχε ενδιαφέρον. Δεν το περίμενα! Τα κτίρια ήταν πολύ όμορφα σε παστέλ χρωματιστούς. Μάλιστα πέσαμε πάνω και σε αρχαιολογικό χώρο πάρα πολύ ωραίο. Το αρχαιολογικό πάρκο της ρωμαϊκής Μπρέσια, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχει και ρωμαϊκό θέατρο και άλλα μνημεία γύρω γύρω. Κάποια από αυτά μπορείς να τα δεις και δωρεάν, αφού είναι σε υπαίθριο χώρο και δεν έχουν βάλει είσοδο. Και μετά από αυτή τη βόλτα συνεχίσαμε για το κάστρο της πόλης! Τι τα θέλω τα κάστρα και τις ανηφόρες! Είμαι που είμαι τσακωμένη με την γυμναστική! Ωστόσο, το πλακόστρωτο μονοπάτι μέσα στα δέντρα ήταν πολύ όμορφο και όσο βλέπαμε να ξεπροβάλλει η πόλη από ψηλά, ένα χαμόγελο σχηματιζόταν στα πρόσωπά μας. Και ας μην βοηθούσε ο λαμπρός ήλιος στο ανέβασμα. Η γκρίνια έδινε την θέση της στην δίψα για εξερεύνηση! Ευτυχώς, τα φάρμακα μάλλον με έπιασαν και ήδη είχα αρχίσει να αισθάνομαι καλύτερα. Η θέα από ψηλά ήταν απίστευτη! Ακόμα πιο μαγικό όμως ήταν το κάστρο στην κορυφή του λόφου. Πραγματικά δεν περίμενα ότι θα είναι κανονικό κάστρο! Τίποτα χαλάσματα φανταζόμουν ότι θα δω. Η είσοδος για να μπεις στο κάστρο ήταν δωρεάν. Εδώ σε αντίστοιχο κάστρο θα είχαμε βάλει την είσοδο τουλάχιστον 15 ευρώ. Προφανώς υπήρχε είσοδος στο μουσείο που υπήρχε στην κορυφή, αλλά δεν μπήκαμε μέσα. Απολαύσαμε τη θέα από ψηλά. Τι όμορφες που φαίνονταν οι κεραμοσκεπές! Όχι αυτή η τσιμεντίλα η δική μας. Τέλος πάντων! Αφού διαβήκαμε κάθε γωνιά του κάστρου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το κέντρο της πόλης. Μας μένανε ακόμα κάποιες πλατείες για να ολοκληρώσουμε τη βόλτα σε όλο το ιστορικό κέντρο. Και μετά; Τι θα κάναμε μετά; Ο συνταξιδιώτης μου πρότεινε να πάμε στην Βερόνα μιας και απείχε 35 λεπτά με το τρένο. Δεν μπορούσα να του χαλάσω χατήρι. Μου άρεσε και εμένα η ιδέα και ας την είχα τοποθετήσει στο μυαλό μου σε ξεχωριστό μελλοντικό ταξίδι παρέα με τη Βενετία. Ωστόσο, τα σχέδια μας είχαν ήδη ανατραπεί, οπότε βάλαμε πλώρη για το σταθμό του τρένου, αφού πρώτα είδαμε κάποιες πλατείες ακόμα. Ομολογώ ότι πηγαίνοντας στον σταθμό του τρένου περάσαμε πολύ ωραίες πλατείες και σημεία για φωτογραφίες και φαγητό. Πολύ γουστόζικα μαγαζιά γεμάτα κόσμο μιας και ήταν πολύ νωρίς το μεσημέρι. Αν δεν επιθυμούσαμε να πάρουμε το τρένο για Βερόνα, άνετα καθόμουν να φάω σε αυτά τα ταβερνάκια. Ήταν φοβερά. Κατευθυνθήκαμε στην Piazza della Loggia, μια από τις κεντρικές πλατείες της Μπρέσια,

Ο σταθμός του τρένου ήταν 10-15 λεπτά εκτός του κέντρου της πόλης. Επιλέξαμε να την περπατήσουμε αυτή την απόσταση και να μην πάρουμε κάποιο λεωφορείο. Πριν από αυτό ο συνταξιδιώτης μου πήρε καφέ ή κάτι που έφερνε σε κρύο καφέ από μια αλυσίδα καταστημάτων 12Οz. Κάτι σαν γρανίτα καφές. Δεν ξέρω. Πάντως του άρεσε πολύ και όπου συναντούσε την συγκεκριμένη αλυσίδα έπαιρνε το κρύο καφεδάκι του. Μα πως γίνεται οι Ιταλοί να μην έχουν κρύο καφέ!

Μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο είδαμε ωραία κτίρια μεν, συνηθισμένα δε, μια τεράστια λεωφόρο και την πύλη της πόλης. Ωστόσο, ακόμη δεν βλέπαμε τίποτα που να μας εντυπωσιάζει. Όταν περάσαμε την πύλη με τις καμάρες και το ρολόι και μπήκαμε στο ιστορικό κέντρο της Βερόνας το σκηνικό άλλαξε. Αντικρύσαμε πανέμορφα κτίρια με υπέροχη αρχιτεκτονική, καθώς και μια απέραντη πλατεία.

Πράγματι, κόψαμε εισιτήρια και καθίσαμε στις θέσεις μας. Μέσα στο τρένο προφανώς είχε κλιματισμό. Εκείνη την ημέρα πραγματικά είχε πολλή ζέστη. Στην αρχή δεν με πείραζε ο κλιματισμός. Μετά από λίγα λεπτά όμως άρχισα να κρυώνω και έτσι έβαλα τη ζακέτα μου. Άρχισαν πάλι να τρέχουν οι μύτες και να φτερνίζομαι. Για να μην πολυλογώ έφτασα να φοράω τη ζακέτα μου και να έχω σαν κουβέρτα πάνω μου τη ζακέτα του συνταξιδιώτη μου και τη τσάντα μου και πάλι να κρυώνω.

Attachments
-
254 KB Προβολές: 0