Εκπομπή 26 - Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικό - ερωτήσεις

Stavros1986

Member
Μηνύματα
39
Likes
265
Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ο traveller είναι πραγματικό σχολείο. Όταν μιλάει κρατάω σημειώσεις. Ο άνθρωπος έχει απίστευτες γνώσεις και τρομερή μεταδοτικότητα.
 

vangelis69

Member
Μηνύματα
154
Likes
193
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή - Παταγονία
Καλησπέρα και σας βλέπουμε και σας ακούμε!!!

Για πάμε. :shark1:
[/QUOTE]
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Πρώτα απ'όλα ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιερώσατε για την εκπομπή. Πολύ ωραία η πρωτοβουλία για τη ζωντανή εκπομπή, έχει και το επιπλέον θετικό της αμεσότητας που προσφέρει το chat. Στο τεχνικό κομμάτι όλα ήταν καλά, μια χαρά ήταν το streaming. Ο ήχος είχε ένα μικρό αποσυγχρονισμό με την εικόνα, αλλά ΟΚ.

Τι μου άρεσε... Καταπιαστήκατε με προορισμούς που τους έχετε δει, οπότε η άποψη σας μετράει. Δεν μείνατε μόνο στους γνωστούς προορισμούς της περιοχής, αλλά επεκταθήκατε και σε λιγότερο γνωστά μέρη όπως π.χ. την Τασμανία. Ακόμη περισσότερο μου άρεσε και που επεκταθήκατε και στον Ειρηνικό, τα νησιά του οποίου φαίνονται ως ο απόλυτος εξωτικός προορισμός για τους Ευρωπαίους. Μου άρεσε ακόμα και που δώσατε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τα κόστη στην περιοχή.

Αν και πιο χρήσιμα ίσως θα ήταν τα αρνητικά σχόλια, δεν έχω κάτι για να γκρινιάξω. Αν ήταν κάτι στο οποίο θα εξέφραζα διαφορετική προσωπική άποψη, είναι ότι εμένα δεν θα μου αρκούσαν 3-4 επισκέψεις στην Αυστραλία. Βέβαια εγώ είχα ξετρελαθεί με τη χώρα και την ευγένεια του κόσμου εκεί, οπότε δεν μπορώ να είμαι τόσο αντικειμενικός. Η Αυστραλία παρέμενε ένα ταξίδι όνειρο από τότε που γράφτηκα στο forum και συνεχίζει και παραμένει ακόμα πολύ ψηλά.

Θα συμφωνήσω με τον Σταύρο, δεν ήσουν ο μόνος που είχε χαρτί και κράταγε σημειώσεις και από τα λεγόμενα του Defkalion και του Traveller.
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.049
Likes
1.589
Υπάρχει προορισμός στην Αυστραλία που λέει για μπάνιο (όχι σέρφινγκ); Δεν εννοώ βέβαια να αφήσεις την Ελλάδα να πας Αυστραλία για μπάνιο, αλλά ενώ είσαι ήδη στην χώρα για καιρό, και θες να αφιερώσεις λίγες ημέρες για χαλάρωση, σε συνδυασμό με επίσκεψη σε κάποιον προορισμό. Γνωρίζω για παραλίες π.χ. κοντά στο Σίδνεϊ, αλλά πιο πολύ ρωτάω γιατί η βόρεια Αυστραλία είναι στην τροπική ζώνη, χωρίς ωστόσο να έχω δει ποτέ καμία σχετική αναφορά σε παραλίες, ούτε σε τοπία π.χ. με αμμουδιές ή φοίνικες όπως ίσως θα περίμενε κανείς. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το ανάγλυφο, τους καρχαρίες, τους κροκόδειλους, την ύπαρξη μίας μόνο σημαντικής πόλης, το Ντάργουιν (για την οποία δεν γνωρίζω τίποτα), με το μεγαλύτερο κομμάτι της έκτασης ακατοίκητο, κλπ. Η ερώτηση είναι πιο πολύ εγκυκλοπαιδική πάντως (και ελπίζω να μην χαρακτηριστεί αφελής), καθώς ταξίδι στην Αυστραλία δυστυχώς δεν προβλέπεται.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Βόρεια Αυστραλία εννοείς το Northern Territory ή γενικά το βόρειο τμήμα της χώρας (και Queensland και Western Australia);

Το Northern Territory το επισκέπτονται σχεδόν όλοι για τα εθνικά πάρκα Uluru - Kata Tjuta και Kakadu. Τεράστιες εκτάσεις (π.χ. Arnem) έχουν παραχωρηθεί στους Αβορίγινες και γενικά η μεμονωμένη επίσκεψη εκεί είναι γραφειοκρατικά δύσκολη. Το ίδιο και για το νησί Melville, πάνω ακριβώς από το Darwin που νομίζω έχει ωραίες αμμουδιές. Άλλη πρακτική δυσκολία έχει να κάνει με την έλλειψη δρόμων. Ρίξε μια ματιά στο Google Maps, προσέχοντας και τις αποστάσεις και τις στάσεις που μπορείς να κάνεις καθ'οδόν. Με λίγα λόγια, ο καιρός, η επικίνδυνη πανίδα όπως λες, η έλλειψη υποδομών πρόσβασης και οι μισθώσεις Γης περιορίζουν τους επισκέπτες κυρίως στο Darwin και στα αξιοθέατα γύρω από τον Stuart Highway.

Αν εννοείς γενικά τη βόρεια Αυστραλία, το Queensland έχει ένα σορό παραλίες και πάμπολλα εύκολα επισκέψιμα νησάκια στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Βέβαια εκεί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα box jellyfish (καλύτερα να επισκεφθείς τις περιοχές αυτές το δικό μας καλοκαίρι).
Και η Western Australia έχει μέρη για ονειρικές διακοπές (βλ. Monkey Mia, Ningaloo Reef κλπ), αλλά οι αποστάσεις τα κάνουν πιο δυσπρόσιτα σε σχέση με τα αντίστοιχα του Queensland.

Πάντως και στα νότια, όπως στο Σίδνεϊ που λες, οι παραλίες δεν προορίζονται αποκλειστικά για τους σέρφερς. Για παράδειγμα, στο Μποντάι (Σίδνεϊ) μπορείς να κάνεις μπάνιο κανονικά.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Παραλίες για μπάνιο έχει σχεδόν παντού, ακόμα και στη Μελβούρνη έχω παραλία λιγότερο από 10 λεπτά από το σπίτι μου. δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά πας για μπάνιο χωρίς κανένα θέμα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.316
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το Northern Territory το επισκέπτονται σχεδόν όλοι για τα εθνικά πάρκα Uluru - Kata Tjuta και Kakadu
Τα οποία εγώ να πω ότι τα βρήκα μετριως μέτρια. Δε θα πήγαινα στην άκρη του κόσμου γι αυτά.
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.049
Likes
1.589
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, και ιδιαίτερα τον Νίκο που φαίνεται να έχει κάνει έρευνα για την περιοχή. Αγνοούσα ότι υπάρχουν εδάφη που έχουν παραχωρηθεί στους Αβορίγινες με περιορισμένη πρόσβαση σε αλλογενείς, ενδιαφέρουσα πληροφορία. Μου είχε κάτσει σαν απορία, λόγω και του γεωγραφικού πλάτους, αν υπήρχαν περιοχές με τροπικό χαρακτήρα στα βόρεια της χώρας.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
@Defkalion
Ξύνεις πληγές τώρα... Μια βδομάδα κάτσαμε Μελβούρνη, καλοκαίρι, και δύο μέρες περιμέναμε τον καιρό να μας κάνει το χατίρι να πηγαίναμε έστω St Kilda. Δεν πειράζει, καλύτερα να έχεις αφήσει εκκρεμότητες. ;)

@Yorgos
Δύσκολα κι εγώ θα πήγαινα μόνο για αυτά. Το μεν Uluru θα το έβαζα σαν ένα έξτρα αν μου περίσσευαν λίγες μέρες σε επίσκεψη που θα επικεντρωνόμουν αλλού. Δεδομένου ότι είναι στη μέση του πουθενά.
Από την άλλη, το Kakadu μου φάνηκε ωραίο έτσι όπως το περιέγραφες στην ιστορία σου. Κυρίως οι φωτογραφίες με τους καταρράκτες και τα τρεκς. :clap:

@adiaforos
Τροπικές περιοχές εννοείται υπάρχουν. Και στη θεωρία (πάνω από τροπικό του Αιγόκερω) αλλά και στη χλωρίδα και στον καιρό.
Για παράδειγμα δες το Κουίνσλαντ πάνω π.χ. από τις 20 μοίρες. Η μύτη που κάνει η χώρα στη χερσόνησο York είναι κανονική ζούγκλα.
Οι μεγάλες πόλεις βρίσκονται στον εύκρατο νότο και για μια τροπική νότα μπορεί να πάει κανείς και στις παραλίες του νότιου Κουίνσλαντ, με εύκολη πρόσβαση και χωρίς κροκόδειλους ή απαγορευτικό καιρό. :)
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
@Nikos1986 o καιρός της Μελβούρνης είναι το κάτι άλλο, μπορεί να πάει από 40 βαθμούς τη μια μέρα στους 15 την επόμενη, οπότε δε με εκπλήσσει :)
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Όπως το λες, το διαπίστωσα κι εγώ :haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.825
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom