Ελάχιστος επαρκής χρόνος για ΝΥ

Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία
Έμεινα Νέα Υόρκη 11 μέρες πέρυσι περίπου τέτοια εποχή. Νομίζω ότι μια 10 μέρες είναι καλά. Μετά ίσως αρχίσεις να κουράζεσαι.
Αλλά και πάλι αυτό είναι υποκειμενικό. Εξαρτάται, πόσο διατεθιμένος είσαι να ρίξεις περπάτημα μιας και το Μανχάταν γενικά το ζεις μέσα απο τους δρόμους του. Επίσης εξαρτάται τι θέλεις να δείς. Απο μουσεία/γκαλερί/κτίρια κλπ κλπ υπάρχει κάμποσες επιλογές και μάλλον θα πρέπει να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα στο πρόγραμμα σου.

Κάποια μέρη θέλουν περισσότερη ώρα αναλόγως και το πόσο ενδιαφέρον βρίσκεις. πχ το ΜΟΜΑ για κάποιους είναι "υπόθεση" 2 ωρών για άλλους μια μέρα. Για μένα καλό είναι να αφήσεις 1-2 μέρες να γυρίσεις κάποιες όμορφες συνοικίες προς downtown (Little Italy,Tribecca,Soho) και φυσικά το Central Park.
Προσωπικά ενώ αρχικά ενθουσιάστηκα απο τη Νέα Υόρκη, σε δεύτερο χρόνο νομίζω το τσιμέντο, η κίνηση και ο ρυθμός της πόλης αναπόφευκτα με κούρασαν. Οπότε κάπου εκεί θα ανακαλύψεις τις εναλλακτικές πλευρές τις πόλης.

Το γενικότερο feeling της πόλης είναι οτι παίζεις σε ταινία (με τόσες ταινίες που έχουν γυριστεί εκει). Θα ξαναπήγαινα για τουλάχιστον 10 μέρες γιατί πιστεύω οτι υπάρχουν πλευρές και χρώματα της πόλης, συνοικίες, μουσικά σχήματα σε μικρά μαγαζάκια που δεν τα ανακαλύπτεις με την πρώτη επίσκεψη (συνήθως την πρώτη φορά ακολουθείς τις "τουριστοπαγίδες"). Πολύ ενδιαφέρον βρήκα το μουσεία μεταναστών στο Ellis Island. Παίρνεις μια καλή εικόνα το πως προήλθε η πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη..
 

Joanna

Member
Μηνύματα
195
Likes
57
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
...οπότε πήγαμε 2 μέρες στην Ουάσιγκτον (όπου άνοιξε και το μάτι μας, πολύ πράσινο, άλλοι ρυθμοί) και όταν επιστρέψαμε ΝΥ είχαμε γεμάτες μπαταρίες για το νέο τρέξιμο...
Συμφωνώ μαζί σου, όσον αφορά την Ουάσιγκτον..αλλά μόνο την Ουάσιγκτον!!!

Έμεινα 10 μέρες ΝΥ και θα ήθελα, αν μπορούσα, να έμενα πολύ παραπάνω..νομίζω ότι απλά είδα τα βασικά μετά από ώρες ατέλειωτες στους δρόμους και ρις γγειτονιές της..
Εμένα με κέρδισε η ΝΥ..θα ήθελα πολύ να ξαναπάω σύντομα και ελπίζω να τα καταφέρω, για 5, για 10 ή για 15 μέρες..

Ευαγγελία:3523:, ξέρεις φυσικά πόσο πολύ σε ζηλεύω.. :usa01:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom