Ελβετία Ελβετία αγάπη μου!!!!

joela

Member
Μηνύματα
351
Likes
149
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
30/5
Ημερα αναχώρησης.
Πολύ πρωινο ξύπνημα, για να ειμαστε χαλαροί και να "ρουφηξουμε" οσο περισσότερη ομορφια γίνεται σε αυτη τη χώρα πριν την αναχώρησή μας.
Η πτηση μας ηταν στις 7 το απόγευμα.
Επρεπε να παραδώσουμε το αυτοκινητο στις 5 κι έτσι σήμερα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τη Λουκέρνη για χαλαρή βόλτα στο κέντρο της και μετά να ανηφορίσουμε προς τη Ζυρίχη.
Η Λουκέρνη....η αγαπημένη μου πόλη όλων στην Ελβετία...μικρή,γαλήνια στην αριστερή άκρη της ομώνυμης τεράστιας λίμνης, με μια ξεχωριστή αύρα.
Ένας ηλιόλουστος ουρανός με διάσπαρτα σύννεφα συνέθεταν ένα σκηνικό σαν πίνακα του Μαγκριτ.
Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας από την εμβληματική, ξύλινη, ολανθιστη γέφυρα,(kapellbrücke) περπατήσαμε στα δρομάκια της παλιάς πόλης, φτάσαμε στο Λέοντα της Λουκέρνης, κατεβήκαμε και περπατήσαμε "παράκτια" πισω μέχρι την άλλη μικρή ξύλινη γέφυρα (spreuerbrücke) όπου χαζεύαμε το νερό, τόσο καθαρό, τοσο κρυστάλλινο...
Στη συνέχεια ανεβηκαμε στο Nolliturm και ακολουθήσαμε μια διαδρομή κατά μήκος του τοιχος μέχρι το Schirmerturm.
Η ώρα πέρασε, με βαριά καρδιά ξεκινήσαμε για τη Ζυρίχη. Επειδή φτάσαμε κατά της 3 το μεσημέρι, αποφασίσαμε να περιπλανηθούμε με το αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης.
Η Ζυρίχη δεν αρκεί για να τη δεις έτσι, θέλει κατ'εμε 2 ημέρες. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν ένα long weekend με μια μέρα εξ' αυτών στους καταρράκτες του Ρήνου.
Την κατατάσσω 3η αγαπημένη μου στη σειρά μετά τη Λουκέρνη και τη Βέρνη.
Κλασικά χτισμένη σε όχθη λίμνης (της Ζυρίχης) με την ηρεμία την καθαριότητα και την τάξη που χαρακτηρίζει τις Ελβετικές πόλεις. (Περισσότερα γι' αυτή σε άλλη ταξιδιωτική ιστορία καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί η επόμενη επίσκεψη με σκοπό αυτή τη φορά να δουν και οι υπόλοιποι της οικογένειας καλύτερα την πόλη).
Η ώρα 4μιση ( πως περνάει η ρημαδα...άτιμε Αϊνστάιν με τη θεωρεία σου!!!) Φτάνουμε στο αεροδρομίο και παραδίδουμε το αυτοκίνητο....
Στην πύλη μας, περιμένουμε την επιβίβαση με μια στεναχώρια αλλά και με τα μάτια και την καρδια μας γεμάτα από τις όμορφες εικόνες που αντίκρισαν....
Το αεροπλάνο μας απογειώνεται κι αφήνει πίσω του στη χώρα της καρδιάς μας, ένα κομμάτι της.
Ελβετία αγάπη μου...εις το επανειδην!!!!!
 

joela

Member
Μηνύματα
351
Likes
149
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Η ιστορία ολοκληρώθηκε.
Παρακαλώ να μεταφερθεί στις ταξιδιωτικές ιστορίες.
Ευχαριστώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.472
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom