Πολωνία Ελλαδα-Πολωνια οδικως

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Συν 50-100 ευρώ που θα σου πάρει η τροχαία (ειδικά ΠΓΔΜ, Σερβία και Σλοβακία)
 

james01gr

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
το ταξίδι αυτό το έχω κάνει 3 φορές με αυτοκίνητο από Αθήνα για Κρακοβία. συνήθως ξεκινάω κατά τις 5.30 από Αθήνα και φτάνω στο τέλος της ημέρας στη Σερβία. την πρώτη χρονιά που δεν ήξερα έμεινα Βελιγράδι, μια στο Νόβισαντ άλλη μια φορά σε μια μικρή πόλη κοντά στο Νόβισαντ πάνω στον Δούναβη. γενικά δεν τρέχω και οδηγώ μόνος μου καθώς η γυναίκα φοβάται λίγο. γενικά πρόβλημα δεν υπάρχει, στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων μπορεί να σου ζητήσουν ''καφέ''. τα πρώτα 60 χλμ στα Σκόπια δεν είναι Εθνική όπως και τα πρώτα 100 στη Σερβία έως τη Νις. είναι επαρχιακός δρόμος ουσιαστικά και τη στήνουν αστυνομικοί συνήθως (παθών, πρόστιμο 50 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα...). προσπάθησε να αποφύγεις τα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας στη Subotica - Σέγκεντ (από τον αυτοκινητόδρομο εννοώ) γιατί ειδικά τον Αύγουστο γίνεται χαμός από Τούρκους και οι Ούγγροι ψάχνουν όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν. την πρώτη φορά έμεινα περίπου 5ωρο εκεί κολλημένος (πρωτάρης) αλλά τις επόμενες χρονιές μπήκα στην Ουγγαρία από ένα άλλο πέρασμα στην Tompa. εκεί πέρασα σε 10 λεπτά. λίγο προσοχή στις βινιέτες σε Ουγγαρία και Σλοβακία. Στην Ουγγαρία έχει κάποια γραφειάκια με το που μπαίνες για να την αγοράσεις αλλά σε κλέβουν στην ισοτιμία. εάν θες μπορείς να βγάλεις βινιέτα και online από το site των ουγγρικών αυτοκινητοδρόμων που θα σου έρθει φθηνότερα. με το που μπεις στην Ουγγαρία ουσιαστικά το ταξίδι τελείωσε
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
918
Likes
8.352
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων μπορεί να σου ζητήσουν ''καφέ''.
Δηλαδή μιλάς για λάδωμα; Για τι ποσό μιλάμε;

(παθών, πρόστιμο 50 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα...).
Το οποίο το πληρώνεις επιτόπου;

Οπότε συνολικά κάνεις δύο ημέρες;
 

AngelsGR

Member
Μηνύματα
11
Likes
6
Στην Ουγγαρία έχει κάποια γραφειάκια με το που μπαίνες για να την αγοράσεις αλλά σε κλέβουν στην ισοτιμία. εάν θες μπορείς να βγάλεις βινιέτα και online από το site των ουγγρικών αυτοκινητοδρόμων που θα σου έρθει φθηνότερα. με το που μπεις στην Ουγγαρία ουσιαστικά το ταξίδι τελείωσε

δεν εχουν πληρωμη με πιστωτικη καρτα??
 

lefterismega

Member
Μηνύματα
237
Likes
323
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
καλησπέρα στην παρέα εδώ...
Εαν είναι δυνατό ο φίλος @AngelsGR θα ήθελα να μας πει τις εμπειρίες του για το ταξίδι αυτό μιας και σχεδιάζω να κάνω ακριβώς το ίδιο εκεί προς τα μέσα Σεπτέμβρη.
Κάθε πληροφορία θα είναι χρήσιμη !
Επίσης... ο συχνότερος τρόπος που ταξιδεύω είναι με αεροπλάνο και ενοικίαση αυτοκινήτου στην εκάστοτε χώρα που ταξιδεύω ...
Να το κάνω με το δικό μου αυτ/το ή να νοικιάσω εκεί ? τι λες ? (ελοχεύει κάποιους κινδύνους αυτό ?)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλά ταξίδια σε όλους
 
Last edited by a moderator:

AngelsGR

Member
Μηνύματα
11
Likes
6
χαιρετω την παρεα ξανα. Επιστρεψαμε πριν λιγες μερες απο το ταξιδι μας και ολα πηγαν μια χαρα. Προς καθε ενδιαφερομενο και προς τον @lefterismega να σας πω τα εξης.

Σκοπια. Στα Σκοπια εχει 3 διοδια για να πληρωσεις απο 1,5Ε το καθενα. Την ωρα της πληρωμης σου αναφερει την τιμη και σε τοπικο νομισμα αλλα και σε ευρω. Στην αρχη τον Σκοπιων ο δρομος ειναι οπως τα Τεμπη τα δικα μας οπου ειναι και το πιο δυσκολο κομματι. Το υπολοιπο κομματι εθνικης ειναι σχετικα καλο. Σε μερικα σημεια νιωθεις σαν να οδηγεις jet ski με 4 - 5 μποφορ και τοπικα 7!! Οπου δεν υπαρχει κανονικη εθνικη αλλα ειναι ο παλιος ο δρομος, προσοχη στο οριο ταχυτητας διοτι την στηνουν σε πολλα σημεια.

Σερβια. Η Σερβια εχει 2 ή 3 διοδια οπου σταματα και πληρωνεις και μετα απο το Νις η εθνικη εχει μπαρες οπου παιρνεις ενα κουπονι και το πληρωνεις στην εξοδο στο Βελιγραδι. Μετα μπαινει στην επομενη εθνικη προς Ουγγαρια οπου παιρνεις παλι ενα κουπονι οπου το πληρωνεις λιγο πριν τα συνορα. Και εδω πληρωνεις με ευρω. Δυστυχως ειχα κανει δηναρια και δεν κρατησα τιμες σε ευρω αλλα σου προτεινω να πας με ευρω. Εμενα μου εμειναν δηναρια, θα τα κρατησω για του χρονου, χεχεχε. Η εθνικη τους ειναι αρκετα καλη, εκτος απο ενα κομματι πριν το Νις οπου ειναι παλι σαν τα Τεμπη και ενα κομματι κοντα στο Βελιγραδι οπου εκει κανουν εργα για να φτιαξουν την νεα εθνικη.

Ουγγαρια. Την χειροτερη εντυπωση την εχω απο την Ουγγαρια, δεν το περιμενα. Στα συνορα εχει αδικαιολογητη καθυστερηση, καναμε 1,5 ωρα για να περασουμε τα συνορα χωρις να εχει καν αυτοκινητα. Αφου περασαμε τα συνορα σταματησαμε για να αγορασουμε βινιετα. Ενω στο ιντερνετ ηξερα πως για 1 μηνα εχει 17Ε, εκει την πληρωσα 45Ε!! Δεν δεχονται πιστωτικες καρτες, μονο μετρητα. Για την επομενη φορα που θα παω, ειτε θα αγορασω βινιετα μεσο ιντερνετ, ειτε θα σταματησω σε καποιο βενζιναδικο πιο μεσα, οχι ομως στα συνορα!! Επισης εκει το κατουρημα το πληρωνεις, τερμα το τζαμπα!! Σε δυο βενζιναδικα που σταματησα για να μπεις στην τουαλετα εχει διοδια οπου πληρωνεις για να μπεις μεσα. Κρατας ομως το εισητηριο και με εκεινο μπορεις να το εξαργυρωσεις αγοραζοντας καποιο προιον. Και το φαγητο ακριβο. Δεν ξερω αν ετυχε σε εμας αλλα παρακαλουσα να φυγω απο αυτη την χωρα. Η εθνικη τους ομως ηταν καλη, εφευγαν γρηγορα τα χιλιομετρα.

Σλοβακια. Σταματας σε καποιο βενζιναδικο και αγοραζεις την βινιετα, οπου την αγορασα οσο ελεγε και στο ιντερνετ, 15Ε για εναν μηνα. Καλη εθνικη και εδω φευγουν γρηγορα τα χιλιομετρα.

Τσεχια. Και εδω σταματας σε βενζιναδικο για να αγορασεις βινιετα οπου την ειχαν 17Ε για εναν μηνα. Και εδω ειχαν καλη εθνικη αν και σε ορισμενα σημεια ηταν καπως χαλια αλλα εφευγαν τα χιλιομετρα ευκολα.

Πολωνια. Εδω δεν εχει ουτε βινιετες ουτε διοδια αλλα ουτε και εθνικη!! Εχουν ενα μικρο σημειο με εθνικη οπου το οριο ειναι 140χλμ αλλα οταν τελειωσει αυτος ο δρομος τοτε ενα μεγαλο κομματι μεχρι το Lodz ειναι δρομος με 2 λωριδες ανα κατευθυνση, οριο απο 70 εως 110 και αρκετα φαναρια. Ηθελε υπομονη αυτος ο δρομος.

Σε γενικες γραμμες αυτο που εχω να προτεινω σε οποιον θελει να κανει ενα μεγαλο ταξιδι ειναι πως χρειαζονται 2 εμπειροι οδηγοι. Να αλλαζουν ανα τακτα διαστηματα για να ειναι παντα ξεκουραστος ο οδηγος. Με αυτον το τροπο οταν θα φτασεις στον προορισμο σου δεν θα νιωθεις κουρασμενος. Εμεις για να παμε ξεκινησαμε στις 06:00 και φτασαμε στις 03:00 στο σπιτι στην Βαρσοβια. Στην επιστροφη ξεκινησαμε στις 10:30 και φτασαμε στις 08:00 στην Θεσσαλονικη. Στον δρομο πηγαιναμε οσο ελεγαν τα ορια ταχυτητας +λιγα χλμ επιπλεον. Δηλαδη αν το οριο ελεγε 120χλμ εμεις πηγαιναμε με 130χλμ στο κοντερ, οπου πραγματικα στο gps μας εδειχνε 125χλμ. Αν ελεγε 130χλμ εμεις πηγαιναμε με 135χλμ ή το πολυ 140χλμ. Παντως στον δρομο ολοι ετρεχαν πολυ περισσοτερο απο εμας!! Εμενα μου φανηκε ευχαριστο ταξιδι, χωρις να εχει μεγαλο βαθμο δυσκολιας!! Μαλλον θα το ξανακανω.

Οσο για ξενοδοχεια πανω στην εθνικη, ειχε αρκετες πινακιδες οπου μπορουσες να σταματησεις για υπνο. Εμεις προτιμησαμε να ταλαιπωρηθουμε λιγο περισσοτερο και να τελειωνει το ταξιδι παρα να σταματησουμε καπου απλα για εναν υπνο.
 

lefterismega

Member
Μηνύματα
237
Likes
323
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!! Πραγματικά δεν την περίμενα τόσο γρήγορα . Από αυτά που διαβάζω μάλλον με βλέπω να πηγαίνω με αεροπλάνο. Όχι ότι φοβάμαι κάτι από αυτά που ανέφερες άλλα σε όσα ταξίδια έχω πραγματοποιήσει στο εξωτερικό δεν υπάρχει περίπτωση να οδήγησει άλλος εκτός από μένα. Είναι λίγο εγωιστικό αυτό αλλά δεν εμπιστεύομαι.....μιας και οι συνθήκες είναι "περίεργες" στο εξωτερικό και απαιτούν εμπειρία στο τιμόνι. άλλωστε οι πτήσεις σουρτα-φερτα είναι σχετικά φθηνές και μάλλον οικονομικότερες από οδικό ταξίδι . Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι τι συνθήκες επικρατούν εκεί στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Αν είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες δυτικοευρωπαικες χώρες δεν έχω πρόβλημα. Σε ευχαριστώ και πάλι
 

AngelsGR

Member
Μηνύματα
11
Likes
6
αν καποιος θελει να παει για λιγες μερες δεν αξιζει να παει με αυτοκινητο. Εμεις πηγαμε για πολλες μερες, ειχαμε φορτωμενο το αυτοκινητο οσο δεν φανταζεσαι και θελαμε να γυρναμε κιολας. Γι αυτο επιλεξαμε το δικο μας αυτοκινητο. Επισης να υπολογισεις πως με το αυτοκινητο θα χασεις δυο μερες στην διαδρομη. Για του χρονου μαλλον θα το συνδυασουμε να μεινουμε κανα δυο μερες καπου, ετσι ωστε να εχει περισσοτερο ενδιαφερον.
 

dpapatsimpas

Member
Μηνύματα
134
Likes
199
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Ιραν
Εχω ακριβως την ιδια εντυπωση για την Ουγγαρια.Κοσμος γενικα αφιλοξενος,εψαχνα φαρμακειο επειδη ειχα ανεβασει πυρετο και δεν μπορεσα να βγαλω ακρη παροτι γυρνουσα επι 2,5 ωρες με το αυτοκινητο στη Βουδαπεστη.Ομορφη χωρα με περιεργο κοσμο

Γεγονος ειναι επισης οτι λατρευουν την Ελλαδα και μεγαλο ποσοστο του πληθυσμου την εχουν επισκευθει τουλαχιστον μια φορα.
 
Last edited by a moderator:

marianna_myk

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική-Νότια Ευρ οδικώς
Ταξίδι-Όνειρο
Παλιά Εθνική Οδός 66 ΗΠΑ
Καλησπερα σας,
δεν ξερω αν το topic ειναι ακομη ανοιχτο και αν υποβαλλω την ερωτηση μου στο σωστο σημειο..
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν καποιος γνωρίζει, θελουμε με τον αντρα μου να παμε οδικως Πολωνια (πρωτη φορα με αμαξι) και να μεινουμε μερικους μηνες, ισως και για δουλειά..
Γνωριζετε αν μπορουμε να μεινουμε εκει και να κινουμαστε με Ελληνικο οχημα η κανουν ελεγχους κτλ (Εννοω για κανενα χρονο);
Επισης σχετικα με τους ελεγχους στα συνορα, ενα οχημα φορτωμενο με πραγματα για μετακομιση θα ειναι προβλημα;
Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε πληροφορια.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Από τη στιγμή που θα μπείτε στη χώρα με ταυτότητα,δε θα σφραγιστεί τίποτα,πως θα ξέρουν ποσο καιρό θα μείνετε στη χώρα;Σε ενδεχόμενο έλεγχο δηλώνετε τουρίστες και τέλος.Για να εργαστείτε στη χώρα νόμιμα πρέπει να βγάλετε τα απαραίτητα έγγραφα οπότε σημαίνει πια πως έχετε αποφασίσει να μείνετε άρα και να ενημερωθείτε τι γίνεται περαιτέρω με το όχημα κλπ.
Οσο φορτωμένο και να ειναι ενα αυτοκίνητο δε μπορεί να συμπεράνει κανείς οτι πρόκειται για μετακόμιση εκτός αν φορτώσετε καρέκλες και τραπέζια στην οροφή και κανένα στρωμα να κρέμεται απο το παράθυρο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom