Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Georgie

Member
Εχει κανεις να μου προτεινει φθηνη εταιρεια ενοικιασεων στην Βιεννη?ή εστω να μη κραταει πολλα λεφτα εγγυηση γιατι οσα βρισκω θελουν ενα 300-500€ ενω εχω επιλεξει ασφαλεια πληρους απαλλαγης
Ψάχνεις απο το site της εταιρείας ενοικιάσεως η απο booking,Ryanair κλπ.?

fou

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Όλες οι εταιρείες ζητούν πιστωτική κάρτα στο όνομα του οδηγού είτε στη Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Χωρίς πιστωτική αγοράζεις την πλήρη ασφάλεια (δεν είναι μεγάλη η διαφορά), σου κρατούν εγγύηση με μετρητά τα οποία στα επιστρέφουν.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Έχουμε νοικιάσει δύο φορές στο Βέλγιο και μια φορά στη Μάλτα από την Avis με χρεωστική της Πειραιώς (εννοείται με πλήρη ασφάλιση).

Ο γιος μου έχει νοικιάσει στην Αμερική (δεν θυμάμαι εταιρεία) επίσης με χρεωστική.

Last edited:

maria91

Member
Ψάχνεις απο το site της εταιρείας ενοικιάσεως η απο booking,Ryanair κλπ.?
Απο το site...πχ στην funcar που βρισκω το φθηνοτερο αμαξι για 1 μερα ενοικιασης που θελω με πληρη ασφαλεια θελει 500€ εγγυηση,ενω σ αλλες χωρες που περναμε παντα αμαξι θελαν το πολυ 100-200€...ειμαι χαζη που μου φαινονται υπερβολικα τα 500€ ενω πληρωνω πληρη ασφαλεια??

Georgie

Member
Απο το site...πχ στην funcar που βρισκω το φθηνοτερο αμαξι για 1 μερα ενοικιασης που θελω με πληρη ασφαλεια θελει 500€ εγγυηση,ενω σ αλλες χωρες που περναμε παντα αμαξι θελαν το πολυ 100-200€...ειμαι χαζη που μου φαινονται υπερβολικα τα 500€ ενω πληρωνω πληρη ασφαλεια??
Το ειδα, εχεις δικιο. Δε γνωρίζω το λογο. Ως συνήθως όταν πληρώνεις full coverage insurance δε μπλοκάρουν χρήματα απο πιστωτική.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Ως συνήθως όταν πληρώνεις full coverage insurance δε μπλοκάρουν χρήματα απο πιστωτική.
Εννοείται πως κρατούν χρήματα είτε από πιστωτική είτε από χρεωστική ως «ασφάλεια» για γεμάτο ρεζερβουάρ ή τυχόν κλήσεις, απλά το ποσό είναι της τάξεως των 200-300 ευρώ. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η δική μου εμπειρία μέχρι στιγμής.

maria91

Member
Εννοείται πως κρατούν χρήματα είτε από πιστωτική είτε από χρεωστική ως «ασφάλεια» για γεμάτο ρεζερβουάρ ή τυχόν κλήσεις, απλά το ποσό είναι της τάξεως των 200-300 ευρώ. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η δική μου εμπειρία μέχρι στιγμής.
Αναλογως!σε 2 εταιρειες στην Ιταλια δε μας κρατησαν τιποτα ως εγγυηση(παντα αγοραζουμε την πληρη ασφαλεια)ενω σ ολες τις αλλες χωρες μας κραταγαν μαξ 200ε...το 500ε το θεωρω υπερβολικα τρελο ποσο,οταν πληρωνω ασφαλεια...τι να πω μαλλον θα παμε με τα τρενα...

Georgie

Member
Σε ενοικιαση 5-6 φορες Ισπανια δε μου εχει συμβεί, Μια φορα μονο φέτος στη Ροδο, αλλα ειχα κάνει τη κράτηση με πλήρη ασφάλιση μέσω booking, μου εξήγησαν ότι εάν έκανα τη κράτηση μέσω της εταιρείας δε θα κρατούσαν deposit. Πλήρωσα + την ασφαλεια της εταιρείας και ακύρωσα μέσω email αυτη της booking. Fair play μου επέστρεψαν τα χρήματα.
Αλλα εδω για μια ημέρα 500 € ειναι υπερβολικό το νούμερο.

Επόμενο Ταξίδι
Τόκυο - Οσάκα
Οι εταιρείες κρατάνε ένα ποσό, ασχέτως τις ασφάλειας που έχει γίνει, για περιπτώσεις πληρωμής διοδίων, καυσίμων αν δεν παραδοθεί γεμάτο κλπ αντίστοιχες περιπτώσεις. Από προσωπική εμπειρία και επειδή έχω νοικιάσει σχεδόν σε όλα τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης αλλά και στις ΗΠΑ να καταθέσω για την κουβέντα τα παρακάτω,
1. Πάντα νοίκιαζα αυτοκίνητο μέσω skyscanner και booking σε εταιρείες όπως η six, Europcar, Dollar, Hertz κλπ.
2. Η αποδέσμευση των χρημάτων στις περισσότερες γινότανε άμεσα εφ΄ όσον το αυτοκίνητο το παραλάμβανε υπάλληλος και το ήλεγχε, στις υπόλοιπες έκανε 1 με 2 μέρες
3. Οι χρεώσεις ήταν πάντα με Visa πιστωτική, με χρεωστική δεν βρήκαμε ή ήταν πολύ ακριβές και δεν εμφανιστήκανε ή ήταν μικρές εταιρείες που δεν είχαμε εμπιστοσύνη.
4. Οι εταιρείες ενοικίασης απλά συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές αλλά ότι συμβεί με εσάς έχουν να κάνουν και απλά εσείς τους παραπέμπονται στην ασφαλιστική, για αυτό κρατάνε και αυτά τα ποσά.Υπάρχουν και όροι διαφορετικοί από ασφαλιστική σε ασφαλιστική. Παράδειγμα αν νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Βιέννη και πάτε στο Κόσοβο και σας το κλέψουν δεν καλύπτεστε για την κλοπή κλπ. Με την πιστωτική μπορούν να εισπράξουν ενώ με την χρεωστική πρέπει να βρουν χρήματα.
5. Μας ¨γράψανε¨στο μιλάνε για παραβίαση δακτυλίου και στείλανε στην κλίση στην Αθήνα για πληρωμή ενώ στην Αμερική χρεώσανε απ΄ ευθείας την πιστωτική για τα διόδια που περνάγαμε, τα στοιχεία της οποίας πήρανε από την εταιρεία. Αντίθετα στην Ελβετία μας ενημέρωσαν ότι θα ελέγξει και θα χρεώσει η εταιρεία τις κλήσεις, αν υπάρχουν, και αποδέσμευσε το ποσό εντός 12 ωρών, δεν είχαμε κλήσεις ίσως για αυτό.
6. Τέλος και ίσως λίγο άσχετο με τα παραπάνω, όταν φτάναμε στο αεροδρόμιο για παραλαβή δεν βιαζόμασταν να παραλάβουμε το αυτοκίνητο που είχαμε κλείσει, μεσαίας κατηγορίας, αφήναμε τους βιαστικούς πρώτα. Αποτέλεσμα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις που θυμάμαι, τουλάχιστον 10, οι πρώτοι περνάνε τα αυτοκίνητα της κατηγορίας που είχαν κλείσει και όταν ερχόταν η σειρά μας είχαν εξαντληθεί και μας δίνανε χωρίς επιβάρυνση μεγαλύτερα. Αλλά μην το λάβετε σαν συμβουλή και με μαλώνετε μετά, απλά το καταθέτω.

Ελπίζω να βοήθησα όσους θέλουν να νοικιάσουν και εύχομαι καλά ταξίδια και πολλά χιλιόμετρα

maria91

Member
Οι εταιρείες κρατάνε ένα ποσό, ασχέτως τις ασφάλειας που έχει γίνει, για περιπτώσεις πληρωμής διοδίων, καυσίμων αν δεν παραδοθεί γεμάτο κλπ αντίστοιχες περιπτώσεις. Από προσωπική εμπειρία και επειδή έχω νοικιάσει σχεδόν σε όλα τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης αλλά και στις ΗΠΑ να καταθέσω για την κουβέντα τα παρακάτω,
1. Πάντα νοίκιαζα αυτοκίνητο μέσω skyscanner και booking σε εταιρείες όπως η six, Europcar, Dollar, Hertz κλπ.
2. Η αποδέσμευση των χρημάτων στις περισσότερες γινότανε άμεσα εφ΄ όσον το αυτοκίνητο το παραλάμβανε υπάλληλος και το ήλεγχε, στις υπόλοιπες έκανε 1 με 2 μέρες
3. Οι χρεώσεις ήταν πάντα με Visa πιστωτική, με χρεωστική δεν βρήκαμε ή ήταν πολύ ακριβές και δεν εμφανιστήκανε ή ήταν μικρές εταιρείες που δεν είχαμε εμπιστοσύνη.
4. Οι εταιρείες ενοικίασης απλά συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές αλλά ότι συμβεί με εσάς έχουν να κάνουν και απλά εσείς τους παραπέμπονται στην ασφαλιστική, για αυτό κρατάνε και αυτά τα ποσά.Υπάρχουν και όροι διαφορετικοί από ασφαλιστική σε ασφαλιστική. Παράδειγμα αν νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Βιέννη και πάτε στο Κόσοβο και σας το κλέψουν δεν καλύπτεστε για την κλοπή κλπ. Με την πιστωτική μπορούν να εισπράξουν ενώ με την χρεωστική πρέπει να βρουν χρήματα.
5. Μας ¨γράψανε¨στο μιλάνε για παραβίαση δακτυλίου και στείλανε στην κλίση στην Αθήνα για πληρωμή ενώ στην Αμερική χρεώσανε απ΄ ευθείας την πιστωτική για τα διόδια που περνάγαμε, τα στοιχεία της οποίας πήρανε από την εταιρεία. Αντίθετα στην Ελβετία μας ενημέρωσαν ότι θα ελέγξει και θα χρεώσει η εταιρεία τις κλήσεις, αν υπάρχουν, και αποδέσμευσε το ποσό εντός 12 ωρών, δεν είχαμε κλήσεις ίσως για αυτό.
6. Τέλος και ίσως λίγο άσχετο με τα παραπάνω, όταν φτάναμε στο αεροδρόμιο για παραλαβή δεν βιαζόμασταν να παραλάβουμε το αυτοκίνητο που είχαμε κλείσει, μεσαίας κατηγορίας, αφήναμε τους βιαστικούς πρώτα. Αποτέλεσμα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις που θυμάμαι, τουλάχιστον 10, οι πρώτοι περνάνε τα αυτοκίνητα της κατηγορίας που είχαν κλείσει και όταν ερχόταν η σειρά μας είχαν εξαντληθεί και μας δίνανε χωρίς επιβάρυνση μεγαλύτερα. Αλλά μην το λάβετε σαν συμβουλή και με μαλώνετε μετά, απλά το καταθέτω.

Ελπίζω να βοήθησα όσους θέλουν να νοικιάσουν και εύχομαι καλά ταξίδια και πολλά χιλιόμετρα
Γνωριζω οτι κρατανε λεφτα για εγγυηση αλλα ΠΑΝΤΑ με πακετο ασφαλειας πληρους απαλλαγης δεν μας εχουν κρατησει παραπανω απο 200ε και αυτο γιατι υποτιθεται οτι ολα τα παρπαανω τα εχω πληρωσει ηδη με την ασφαλεια κ τα λεφτα τα κρατανε για το ντεποζιτο αν το πας αδειο,τουλαχιστον αυτο μας λενε σ ολα τα γραφεια!το 500ε μου φαινεται τραγικο κ οι μεγαλες εταιρειες φαση Hertz κλπ κ αυτες θελουν κανα 300ε κ η τιμη ενοικιασης ειναι ασυμφορη σε σχεση με τις μικρες εταιρειες..κληση φαγαμε κ εμεις στην Σικελια κ δε μας κρατησαν λεφτα μας τα αποδεσμευσαν κ μας ειπαν πληρωστε την μεσω ιντερνετ δεν ειχαν να κανουν αυτοι κατι...επισης για την "τσαμπα" αναβαθμιση το επιβεβαιωνω κ εγω μας εχει τυχει αλλα εμας μας εδωσαν μεγαλυτερης κατηγοριας γιατι αργησαν να μας παραλαβουν με το βανακι εξυπηρετησης απο το αεροδρομιο κ μας ειχαν καθυστερησει ηδη 1 ωρα οποτε ειπαν καπως να εξιλεωθουν! :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.267
Μέλη
39.955
Νεότερο μέλος
Alexandrosx

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom