Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Επόμενο Ταξίδι
Τόκυο - Οσάκα
Ταξιδεψαμε σε bilbao 30/9. Πηγαμε στην Alamo στο αεροδρόμιο. που ειχαμε κλεισει αυτοκινητο. Αρνήθηκαν να μας το δώσουν , γιατί δεν είχαμε ....." διεθνές διπλωμα"!!!! Είχαμε όλοι ελληνικό δίπλωμα σε μορφή κάρτας, που ισχύει σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση. Όταν διαμαρτυρηθηκαμε, μας απάντησαν οτι είναι ιδιωτική εταιρία και κάνουν ο,τι θέλουν
Στους όρους του συμβολαίου αναγράφουν οτι χρειαζονται διπλωμα της ευρωπαϊκής ένωσης. Προσπαθήσαμε κλείνοντας νέο αυτοκίνητο στην enterprise. Ομως δυστυχως εξυπηρετούν τα ίδια άτομα και πάλι μας αρνήθηκαν. Το ίδιο έλεγαν και σε άλλους Έλληνες, όμως ήταν εμφανές οτι το έκαναν, λόγω της άρνησης τους σε εμάς.
Μετά απο 2 ώρες φασαρίες, νοικιασαμε στη sixt με άριστη εξυπηρέτηση. Μην πλησιάζετε κοροϊδεύουν.

Στην Αμερική νοικιάσαμε με την κάρτα, ο άλλος οδηγός που είχε ροζ του ζητήσανε το διεθνές μόνο για την μετάφραση μας είπαν γιατί τα στοιχεία ήταν στα Ελληνικά. Κάνε καταγγελία στην εταιρεία για την παράνομη συμπεριφορά και κατόπιν στο ECCG Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή.

lefterismega

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
Ταξιδεψαμε σε bilbao 30/9.,.....
Προφανώς στην Ισπανία έχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά ...
...και εγώ πριν 20 μέρες νοίκιασα αυτ/το στην Ισπανία στην Μάλαγα. από την "MalagaCar.com" ... με καινούργιο δίπλωμα βέβαια (σε μορφή πιστωτικής κάρτας) ... Κανένα απολύτως πρόβλημα !

Last edited:

chaly50evi

Member
Στην Αμερική νοικιάσαμε με την κάρτα, ο άλλος οδηγός που είχε ροζ του ζητήσανε το διεθνές μόνο για την μετάφραση μας είπαν γιατί τα στοιχεία ήταν στα Ελληνικά. Κάνε καταγγελία στην εταιρεία για την παράνομη συμπεριφορά και κατόπιν στο ECCG Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή.
Κι εγώ κάποτε νοίκιασα αυτοκίνητο στην Ισπανία και η εταιρεία προσπάθησε να μου επιβάλει επιπλέον ασφάλειες, παρόλο που είχα ήδη πλήρη ασφάλιση.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Annecy
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ετοιμάζομαι να κλείσω ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Ψάχνοντας λίγο, έπεσα πάνω σε αμέτρητες κακές κριτικές για τη χέρτζ. Στις πρώτες απλά πίστευα ότι θα ήταν τίποτα περίεργοι πελάτες, αλλά όταν πια έφτασα στις...30φεύγα, ε άρχισα να ανησυχώ.
Όλοι μιλάνε για ζημιές που τους χρέωσαν ενώ δεν είχαν γίνει, για αποδεικτικές φωτογραφίες που τους έστελνε η εταιρεία οι οποίες δείχνουν ανύπαρκτες γρατζουνιές (πάντα στις ζάντες) και πολλά άλλα. Όλα όμως στο ίδιο μήκος κύματος.

Έχω ενοικιάσει άπειρες φορές από την συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς θέματα (όχι όμως στο εξωτερικό) αλλά αυτά που διάβασα ότι γίνονται (?) στο αεροδρόμιο της Γενεύης, είναι άλλο level!

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Ετοιμάζομαι να κλείσω ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Ψάχνοντας λίγο, έπεσα πάνω σε αμέτρητες κακές κριτικές για τη χέρτζ. Στις πρώτες απλά πίστευα ότι θα ήταν τίποτα περίεργοι πελάτες, αλλά όταν πια έφτασα στις...30φεύγα, ε άρχισα να ανησυχώ.
Όλοι μιλάνε για ζημιές που τους χρέωσαν ενώ δεν είχαν γίνει, για αποδεικτικές φωτογραφίες που τους έστελνε η εταιρεία οι οποίες δείχνουν ανύπαρκτες γρατζουνιές (πάντα στις ζάντες) και πολλά άλλα. Όλα όμως στο ίδιο μήκος κύματος.

Έχω ενοικιάσει άπειρες φορές από την συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς θέματα (όχι όμως στο εξωτερικό) αλλά αυτά που διάβασα ότι γίνονται (?) στο αεροδρόμιο της Γενεύης, είναι άλλο level!

Δεν έχω η ίδια εμπερία, αλλά απο φίλη που δούλευε στη herz ενα φεγγάρι παλιά, μου είχε πει ότι γενικά χρέωναν ζημιές όπου μπορούσαν. πχ εαν δεν ειχες κανει πολύ προσεκτικό έλεγχο κατά την παραλαβή, χρέωναν προυπάρχουσες.
Εγώ για αυτο το λογο και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, κλείνω πάντα με full καλυψη στο εξωτερικο.

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια

Συνήθως νοίκιαζα με Avis, φέτος πήρα πρώτη φορά από Hertz σε Ρεϊνιόν και Οττάβα, επειδή η Avis χρέωνε τουλάχιστον τα διπλάσια. Είχα προβληματιστεί κι εγώ με τα σχόλια που διάβαζα παντού, αλλά η διαφορά στην τιμή ήταν μεγάλη και είπα να το ρισκάρω.

Στη Ρεϊνιόν το αμάξι ήταν φουλ σε μικρογρατζουνιές και βαρέθηκα να βγάζω φωτογραφίες και βίντεο στο πάρκινγκ. Οι δρόμοι ήταν στενοί και με πολλά κλαδιά σε πολλά σημεία και σίγουρα θα του έκανα μικρογρατζουνιές και εγώ. Όμως δεν χρεώθηκα κάτι. Όταν πήγα για την παράδοση στο αεροδρόμιο, η κοπέλα στο πάρκινγκ, όταν της είπα αν θέλει να το κοιτάξει ή να φύγω μου είπε ότι τη νοιάζουν οι χοντρές ζημιές και εφόσον δεν είχε όλα ΟΚ. Έφυγα και μετά από λίγο μου επέστρεψαν στην κάρτα την εγγύηση.

Στην Οττάβα μου έδωσαν ένα αυτοκίνητο που είχε μια τεράστια γρατζουνιά στην πόρτα του οδηγού, ενώ στο χαρτί μου το είχε σημειώσει ως καθαρό από γρατζουνιές. Το είδαμε με τον υπάλληλο και το σημείωσε μετά στο ενοικιαστήριο. Κι εκεί το επέστρεψα χωρίς ζημιές και μετά από κάποιες μέρες μου επέστρεψαν την εγγύηση.

Στην Οττάβα είχα επιλέξει πλήρη ασφάλεια, στη Ρεϊνιόν όχι.

Δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα, αλλά τα σχόλια που διάβαζα με έκαναν να το σκεφτώ ξανά και ξανά μέχρι να νοικιάσω από αυτούς.

Τώρα για τη Γενεύη δεν ξέρω, το αεροδρόμιο είναι δίπλα στην πόλη (5-10 λεπτά με τα ΜΜΜ), ενώ έχεις και δωρεάν πάσο αν μένεις σε ξενοδοχέιο της πόλης. Και για να πας Ανεσί δεν χρειάζεσαι αμάξι, πας απευθείας με το τρένο και η διαδρομή είναι όμορφη. Αν θες να κινηθείς μόνο Γενεύη & Ανεσί, το αμάξι είναι περιττό έξοδο.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Annecy
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το σχέδιο είναι να πάω σε κάποια από Λυών, Ιβουάρ, Σαμονί, γύρο της λίμνης, Γκρενόμπλ. Οπότε θα χρειαστεί το αυτοκίνητο.

Απλά μου έκανε εντύπωση συγκεκριμένα για αυτή την εταιρεία και συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Γενεύης.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.215
Μέλη
39.926
Νεότερο μέλος
Original23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom