Γενικά Ενοικίαση αυτοκινήτου

JANIMA

Member
Μηνύματα
64
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Υπάρχει περίπτωση αν παω στα γραφεία
π.χ τς avis εδω ελλαδα να με εξυπηρετήσουν να μου πουν γι ολες τις κρυφές χρεώσεις τις εγγυήσεις και λοιπα και να με βοηθήσουν ν κάνω τν κρατηση?
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
423
Likes
515
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ακομα, αν και εχεις και την αποδειξη ανεβασει, το βρισκω εξωπραγματικο! Συναμα ειναι η 'δαγκανια της σεζον'! Εχω φτασει να μην εμπιστευομαι κανενα απο δαυτους & τις προσφορες τους! Ο μονος μου εμπιστευομαι ειναι ο ΒΒ&L! Oυτε κρυφες τιμες, ουτε πιστωτικη, ολα ξεκαθαρα! Βεβαια ειναι ακριβουτσικοι σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Φετος νομισα οτι ειχα καλο deal με την Ryan/Dollar, πηρα & την εξτρα ασφαλεια, μου προσφεραν ακομα αλλη στην Πιζα, μου κρατησαν €1361 & ευτυχως τα πηρα πισω! Βεβαια η ιστορια δεν εχει τελειωσει γιατι μπορει να μου εχουν 'κατσει' καμμια κλιση και να μου χρεωσουν την καρτα! Το εζησα με την συζυγο & την Ηertz που εφαγε μια κλιση στο Emmen περνωντας με κοκκινο, €220+€35 admin charge, με πολυ σκεψη το πληρωσαμε διοτι θα γινοταν blacklisted σε ολη την Hertz & αλλες εταιρειες. Βεβαια υπηρχε ο φορος να την συλλαβουν σε εκεινη την χωρα αν κανει αλλη παραβαση του κωδικα & επειδη ειναι πολιτης της & πηγαινει συχνα & νοικιαζει αυτοκινητο, την πληρωσαμε!

Για να μην ξεφευγω απο το θεμα, φετος εμαθα οτι η προσφορα πληρωνεται 2χ, γιαυτο σε εκανα & challenge. Μην το παρεις ειρωνευτικα, το φορουμ ειναι να ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΤΙΑ & ΝΑ ΒΟΗΘΑ ασχετως & ευπαρχουν αρκετοι ξερολες & πετανε το μακρυ & το κοντο τους!
Θεωρώ ότι κάνανε την προσφορά για να μαζέψουνε "ζεστό" χρήμα αφού έπρεπε να πληρωθεί το ποσό άμεσα. Θα το κρίνω τελειωτικά όταν τελειώσω με την ενοικίαση. Πάντως αυτό που έχω συμπεράνει διαβάζοντας διάφορες αναρτήσεις εδώ είναι ότι καλύτερα να κλείνει κανείς απευθείας απο την εταιρεία που νοικιάζει (και αν θέλει να κάνει την εξτρα ασφάλεια) γιατί υπάρχει και άμεση συννενόηση.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.733
Likes
15.018
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
αύριο παραλαμβάνω αυτοκίνητο από την Hertz. στους όρους της λέει ότι θα κρατήσει εγγύηση 950 ευρώ. θα κάνω πλήρη ασφάλεια στην εταιρεία την ώρα της παραλαβής. αύριο θα ξέρω εάν παρ όλο που έκανα ασφάλεια με κράτησαν 950 ευρώ εγγύηση ή λιγότερο .
χρωστάω μία απάντηση.
λοιπόν, κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου η υπάλληλος μου είπε ότι θα δεσμευτούν 2 ποσά στην κάρτα. το ένα θα είναι τα 950 που έλεγε και στους όρους και το δεύτερο θα είναι η αξία του γεμάτου ρεζερβουάρ, ήτοι 228 ευρώ και με είπε να μην ξεχάσω να το γεμίσω πρίν το παραδώσω γιατί χρεώνουν 4 ευρώ το λίτρο και είναι κρίμα. στην ερώτησή μου άν κάνω πλήρη ασφάλεια τί πόσο θα κρατηθεί για πρώτη φορά μου συμβαίνει υπάλληλος να σε συμβουλεύει να μην κάνεις άλλη ασφάλεια πέραν της απλής γιατί είναι πανάκριβη ( 35 ευρώ την ημέρα ). αποφάσισα να μην κάνω πλήρη ασφάλεια. την ενημέρωσα ότι ο προορισμός μου είναι σε άλλη χώρα και ενώ στους όρους της εταιρείας λέει ότι θα χρεωθείς 30 ευρώ εφ άπαξ και τα οποία πρέπει να πληρώσεις την ώρα της παραλαβής, η υπάλληλος μου είπε ότι μπορώ να ταξιδέψω ελεύθερα στην χώρα που της ανέφερα. πήρα λοιπόν την απόδειξη πληρωμής η οποία ανέφερε το ποσό που ήδη προπληρωσα και τα 228 του ρεζερβουάρ. Όταν έφτασα στον προορισμό μου τσέκαρα τις χρεώσεις της κάρτας μου στο web και είδα ότι η μόνη δέσμευση πού έγινε ήταν εκείνη των 228 ευρώ και όχι των 950. βέβαια δεν ξέρω άν παίζει ρόλο ότι η κάρτα που έδωσα είχε διαθέσιμο υπόλοιπο 1030 ευρώ αλλά δεν ήξερα θα μου γίνει και άλλη δέσμευση, οπότε αφαιρώντας τα 228 έμειναν 800 διαθέσιμα αλλά ούτε και μου ζητήθηκε άλλη κάρτα.
 

kosmas381

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Eγω διαβαζω παντως για τις πιστωτικες και ακρη δενβγαζω, ολες οι εταιριες μου εχουν απαντησει οτι θελει πιστωτικη στο ονομα του οδηγου, εγω εχω χρεωστικη πειραιως, παλιοτερα απο europcar εχω νοικιασει χωρς καρτες τιποτα καμπριο μαλιστα πιο μεγαλη κατηγορια κρατωντας μου 300 ευρω μετρητα και τα πηρα πισω με την επιστροφη. Θα ταξιδεψω Ιταλια και θελω να νοικιασω απο μπεργκαμο στο αεροδρομιο. Ολες οι εταιριες μου απαντησαν οτι θελουν πιστωτικη στο ονομα του οδηγου γιατ ιαλλιως δεν γινεται. Εγω εχω φοβηθει τωρα και δεν κλεινω απο το ιντερνετ με χρεωστικη και να παω εκει και να μου πουν α δεν γινεται και να χασω και τα λεφτα που εδωσα. Οποτε λεω οταν φτασω να ρωτησω επιτοπου και αν μου την κανουν την καλη χωρις πιστωτικη οκ. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι υπαρχει περιπτωση να την κανουν? Ανεπισημα δηλαδη θα μου την κανουν την χαρη? Γιατι οκ απο mail τι να πουν!
 

tdoumos

Member
Μηνύματα
52
Likes
40
Η europcar στην ελλαδα ειναι franchise, καθε πολη η νησι εχει διαφορετικη διαχειριση. Για παραδειγμα, σε νησι σου κρατανε 300 μετρητα, στην πολη μονο πιστωτικη 950, στην αλλη πολη για την ιδια κατηγορια 1200 κλπ.

Εγω προσωπικα παλιοτερα χρησιμοποιησα avis και budget στο bergamo με χρεωστικη, αλλα αναγλυφη. Επειτα εβγαλα πιστωτικη. Αν εχεις μισθοδοσιας Πειραιωςπου ειναι. Επιπεδη, τοτε μαλλον δυσκολο.

Το θεμα με την πιστωτικη που απαιτουν τα γραφεια ειναι για δυο λογους:
1) την οικονομικη σου ακεραιοτητα. Αν εχεις πιστωτικη με διαθεσιμο πιστωτικο υπολοιπο φυσικα, σημαινει οτι εισαι σε θεση να χρεωθεις για οποιαδηποτε παραβαση, κλοπη, ζημια κλπ για τον απλοθστατο λογο οτι με την προεγκριση που σου κανουν, εχουν δεσμευσει το ποσο και δεν μπορεις να το ακυρωσεις απο την τραπεζα μιας και αποτελει εγγυηση της τραπεζας και οχι δικια σου.
Δεν σου ανηκουν τα χρηματα στην πιστωτικη, τα δανειζεσαι, και οταν χρωστας στα τραβανε απο τον λογαριασμο σου.

2) Η εγγυηση μεσω πιστωτικης σημαινει οτι οποιαδηποτρ στιγμη, οποιαδηποτε χρονια μπορουν να σε χρεωσουν, ειδικα για την Ιταλια με τις παραβασεις και τα ZTL. Ακομη και αν ακυρωσεις την πιστωτικη οταν γυρισεις απο το ταξιδι, οπως ειπαμε, η τραπεζα εγγυηθηκε στην εταιρια, οχι εσυ. Αρα η τραπεζα θα σε χρεωσει απο τον λογαριασμο σου οποτε υπαρξει χρεωστικο υπολοιπο.
Αυτο το αναφερω και για εναν πιο πανω που γραφει οτι μπορεις να ακυρωσεις την καρτα οταν γυρισεις....
Αυτο που μπορεις να κανρις, επειδη την χρεωση δεν θα την αποφυγεις, ειναι να κανεις καταγγελία αμφισβητησης χρεωσης.
https://www.ekpizo.gr/el/καταγγελίες/αμφισβήτηση-χρέωσης-πιστωτικής-κάρτας και να ελπισεις οτι η εταιρεια που τραβηξε το 40ρι για να διοχετευσει τα στοιχεια σου στην δημοτικη αστυνομια για την παραβαση που εκανες, θα στα επιστρεψει.
 
Last edited:

theokal

Member
Μηνύματα
44
Likes
44
Προσωπική εμπειρία απο ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία αρχές Ιουλίου.
Εβρισκα τιμές 200+ ευρώ για 5 ημέρες και ξαφνικά βρίσκω την Alamo.com και μου κάνει απο τη δική της σελίδα προσφορά στα 80 σχεδόν. Εκλεισα αμέσως αλλά είχα και μια αγωνία αν πρόκειται περί fake προσφοράς και μηπως μου αυξήσουν την τιμή φτάνοντας. Ομως στο αεροδρόμιο της Γένοβας, στο πρακτορείο της Locauto που εξυπηρετεί Enterprise και Alamo κατευθείαν αποδέχθηκαν την τιμή της προσφοράς. Μου είπαν λοιπόν "Θα μας πληρώσεις 80ευρώ και θα σου δεσμεύσουμε 800 στην κάρτα σου". Εκεί με ρώτησαν αν θα ήθελα "μικτή ασφάλεια" για να έχω καλύψεις φταίω δε φταίω (με μικρή απαλλαγή 400 ευρώ νομίζω) και με κόστος επιπλέον περίπου 100 ευρώ. Επιπλέον όπως μου εξήγησαν με αυτήν την "μικτή ασφάλεια" θα μου δέσμευαν απο την πιστωτική μου μόνο 200 ευρώ αφού θα είχα πιο ολοκληρωμένη κάλυψη ενώ αν δεν την έκανα θα μου δέσμευαν τα 800. Δέχθηκα, με το σκεπτικό να έχω ήσυχο το κεφάλι μου και αφετέρου η αρχική τόσο φθηνή προσφορά της Alamo για 80ευρώ (έναντι 200+ των άλλων) μου άφηνε budget να διαθέσω extra χρήματα για περαιτέρω ασφάλεια. Μετά αντιμετώπισα ένα μικρό θέμα με το παλιό μου χάρτινο ευρωπαικό διαβατήριο. Η ιταλίδα υπάλληλος ρωτούσε συναδέλφους της αν μπορεί να το δεχτεί, μετά ήθελαν να πάνε να βρούν έναν αστυνομικό να τον ρωτήσουν αλλα τελικά τη λύση την έδωσα εγώ αναζητώντας στον Γκούγκλη το σχετικό λήμμα στα αγγλικά που λέει οτι τα χάρτινα διπλώματα ισχύουν κανονικά. Αφού τους έδωσα το smartphone μου και το διάβασαν μόνοι τους, πείστηκαν και κάμφθηκαν οι αμφιβολίες τους. Το αυτοκίνητο που μου έδωσαν ήταν της Locauto όπως και το γραπτό συμβόλαιο. Επιθεώρησα προσεκτικά το αυτοκίνητο που μου έδωσαν, εντόπισα όλες τις μικρογρατζουνιές μαζί με την υπάλληλο, τις έβγαλα φωτογραφίες και φρόντισα σε κάποιες να φαίνεται και η ίδια η υπάλληλος (ως πιστοποίηση του χώρου και του χρόνου που τραβήχτηκαν οι φώτο). Στην επιστροφή ομοίως άλλος υπάλληλος που παρέλαβε το αυτοκίνητο το έλεγξε γύρω γύρω την ώρα που και εγώ το ξαναφωτογράφιζα και το βιντεοσκοπούσα για να έχω αποδείξεις για την κατάσταση που το επέστρεψα. Τα 200 ευρώ της εγγύησης της πιστωτικής μου τα επέστρεψαν σε 20 μέρες περίπου αφού πρώτα τους πίεσα και τους έστειλα με μέιλ αίτημα αποδέσμευσης του ποσού. Τέλος καλό, όλα καλά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το deal.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.236
Likes
1.934
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Προσωπική εμπειρία απο ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία αρχές Ιουλίου.
Εβρισκα τιμές 200+ ευρώ για 5 ημέρες και ξαφνικά βρίσκω την Alamo.com και μου κάνει απο τη δική της σελίδα προσφορά στα 80 σχεδόν. Εκλεισα αμέσως αλλά είχα και μια αγωνία αν πρόκειται περί fake προσφοράς και μηπως μου αυξήσουν την τιμή φτάνοντας. Ομως στο αεροδρόμιο της Γένοβας, στο πρακτορείο της Locauto που εξυπηρετεί Enterprise και Alamo κατευθείαν αποδέχθηκαν την τιμή της προσφοράς. Μου είπαν λοιπόν "Θα μας πληρώσεις 80ευρώ και θα σου δεσμεύσουμε 800 στην κάρτα σου". Εκεί με ρώτησαν αν θα ήθελα "μικτή ασφάλεια" για να έχω καλύψεις φταίω δε φταίω (με μικρή απαλλαγή 400 ευρώ νομίζω) και με κόστος επιπλέον περίπου 100 ευρώ. Επιπλέον όπως μου εξήγησαν με αυτήν την "μικτή ασφάλεια" θα μου δέσμευαν απο την πιστωτική μου μόνο 200 ευρώ αφού θα είχα πιο ολοκληρωμένη κάλυψη ενώ αν δεν την έκανα θα μου δέσμευαν τα 800. Δέχθηκα, με το σκεπτικό να έχω ήσυχο το κεφάλι μου και αφετέρου η αρχική τόσο φθηνή προσφορά της Alamo για 80ευρώ (έναντι 200+ των άλλων) μου άφηνε budget να διαθέσω extra χρήματα για περαιτέρω ασφάλεια. Μετά αντιμετώπισα Τένα μικρό θέμα με το παλιό μου χάρτινο ευρωπαικό διαβατήριο. Η ιταλίδα υπάλληλος ρωτούσε συναδέλφους της αν μπορεί να το δεχτεί, μετά ήθελαν να πάνε να βρούν έναν αστυνομικό να τον ρωτήσουν αλλα τελικά τη λύση την έδωσα εγώ αναζητώντας στον Γκούγκλη το σχετικό λήμμα στα αγγλικά που λέει οτι τα χάρτινα διπλώματα ισχύουν κανονικά. Αφού τους έδωσα το smartphone μου και το διάβασαν μόνοι τους, πείστηκαν και κάμφθηκαν οι αμφιβολίες τους. Το αυτοκίνητο που μου έδωσαν ήταν της Locauto όπως και το γραπτό συμβόλαιο. Επιθεώρησα προσεκτικά το αυτοκίνητο που μου έδωσαν, εντόπισα όλες τις μικρογρατζουνιές μαζί με την υπάλληλο, τις έβγαλα φωτογραφίες και φρόντισα σε κάποιες να φαίνεται και η ίδια η υπάλληλος (ως πιστοποίηση του χώρου και του χρόνου που τραβήχτηκαν οι φώτο). Στην επιστροφή ομοίως άλλος υπάλληλος που παρέλαβε το αυτοκίνητο το έλεγξε γύρω γύρω την ώρα που και εγώ το ξαναφωτογράφιζα και το βιντεοσκοπούσα για να έχω αποδείξεις για την κατάσταση που το επέστρεψα. Τα 200 ευρώ της εγγύησης της πιστωτικής μου τα επέστρεψαν σε 20 μέρες περίπου αφού πρώτα τους πίεσα και τους έστειλα με μέιλ αίτημα αποδέσμευσης του ποσού. Τέλος καλό, όλα καλά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το deal.
Το ίδιο κι εμείς, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την Locauto.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.733
Likes
15.018
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου από ακύρωση κράτησης που εκανα πριν από 4 μέρες μέσω της autoeurope.
Το θέμα βέβαια αφορά γενικα την ενοικίαση αυτοκινήτου,αλλά επειδή αφορά το επικείμενο ταξίδι μου στην Ιταλία, το αναφέρω εδώ.
Η κράτηση έγινε πριν από ενάμιση μήνα και ακυρώθηκε πριν από 4 μέρες λόγω του ότι βρήκα καλύτερη τιμή από τον ίδιο μεσάζοντα, αλλά με αλλη εταιρεία.
Το ποσό της κράτησης χρεώθηκε στην κάρτα μου, το οποίο μάλιστα εξωφληθηκε πρό δεκαημέρου. Πριν από 4 μέρες έκανα καινούργια κράτηση και ακυρωσα την παλιά διότι ήταν με δωρεάν ακυρωση 48 ώρες πριν. Σήμερα 4 μέρες μετά την ακύρωση,τα χρήματα πιστώθηκαν στην κάρτα μου.
 

eleftheriaCRETE@

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σας.
Ετοιμαζόμαστε για μια εξόρμηση στη Βόρεια Ιταλία. Πρώτη στάση θα είναι το Μιλάνο. Θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο, αλλά επειδή δεν έχουμε κάνει ξανά κάτι αντίστοιχο μας αγχώνει. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια αξιόπιστη εταιρεία και συνάμα οικονομική για ενοικίαση αυτοκινήτου και αν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις που δεν είχες υπολογίσει απο πριν.
Σας ευχαριστώ!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.631
Likes
12.454
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλησπέρα σας.
Ετοιμαζόμαστε για μια εξόρμηση στη Βόρεια Ιταλία. Πρώτη στάση θα είναι το Μιλάνο. Θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο, αλλά επειδή δεν έχουμε κάνει ξανά κάτι αντίστοιχο μας αγχώνει. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια αξιόπιστη εταιρεία και συνάμα οικονομική για ενοικίαση αυτοκινήτου και αν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις που δεν είχες υπολογίσει απο πριν.
Σας ευχαριστώ!
To μήνυμά σου μεταφέρθηκε σε αυτό το θέμα που αφορά ακριβώς την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία. Θα σε συμβούλευα να το διαβάσεις και επανέρχεσαι.:)
 

eleftheriaCRETE@

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
To μήνυμά σου μεταφέρθηκε σε αυτό το θέμα που αφορά ακριβώς την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία. Θα σε συμβούλευα να το διαβάσεις και επανέρχεσαι.:)
Σε ευχαριστώ πολύ. Είναι η πρώτη μου επαφή με τη σελίδα και προσπαθώ να κατατοπιστώ!
 

swat31

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Καλησπέρα και από εμένα.
Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήθει με την εμπειρία του?
Θα ταξιδέψω Ιταλία (Μπέργκαμο) στα τέλη Οκτωβρίου και έκλεισα μέσω Ryanair αυτοκίνητο από την Hertz. Αναρωτιέμαι αν αξίζει η εξτρά ασφάλεια της AXA (40€ για 3 μέρες) ή καλύτερα η ασφάλεια που θα μου προτείνουν πιθανότατα από την Hertz μην ξέροντας όμως πόσο θα κοστίζει.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.063
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom