Τσεχική Δημοκρατία Εντυπώσεις και tips για Πράγα

Μηνύματα
81
Likes
16
Όσον αφορά συνάλλαγμα, εγώ χρησιμοποίησα αυτό το ανταλλακτήριο εδώ , αφού μου προτάθηκε από άτομα που έμεναν Πράγα ως το πιο συμφέρον (και πράγματι, δεν έτυχε να πετύχω καλύτερη ισοτιμία κάπου όσο τσέκαρα).
Σίγουρα δε συμφέρει να πληρώσεις σε ευρώ κι ούτε και οι κάρτες μας τόσο, λόγω προμηθειών.
αν το παραπάνω θεωρείται τρόπον τινά διαφήμιση, παρακαλώ να αφαιρεθεί

Cesky Krumlov θυμάμαι πως πήγαμε με λεωφορείο regiojet και γύρισαμε με τρένο, αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν ξέρω, μιας που δεν είχα ασχοληθεί προσωπικά με το κλείσιμο τους. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το τρένο που κλείσαμε δεν απείχε πολύ από νυχτερινό Αθήνα-Θεσσ του ΟΣΕ, ούτε είχε χρονικά διαφορά από το λεωφορείο, άρα το μετανιώσαμε.

Προσωπικά την εβδομάδα που πέρασα στην Πράγα πάντως, δεν αντιμετώπισα ακραίες συμπεριφορές/περίεργα βλέμματα σε όσα μαγαζιά βρέθηκα από σερβιτόρους/πωλητές.
Ευχαριστώ πολύ. . Έχω "αγχωθεί" λιγο με αυτα που διαβαζω.
 
Μηνύματα
81
Likes
16
Καλημέρα από Πράγα. . Πράγματι χρησιμοποίησα τα λεωφορεία της https://www.regiojet.com/ και είναι άνετα και καθαρά. Αλλά τελικά πάμε στο καρλοβι βερι. Όσο για την αγένεια με εξαίρεση 2 3 υπαλλήλους που πράγματι ήταν αγενείς, γενικά θα έλεγα πως είναι αδιάφοροι.. Μιλάνε αγγλικά όχι τέλεια, αλλά μια άκρη την βγάζουμε. Είναι κρύος λαός, δύσκολα θα πουν μια καλή μέρα ή ένα γεια σας αλλά με αγένεια ακόμη δεν μας μίλησαν . Τέτοιο κόσμο έχω συναντήσει και στο Παρίσι .
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Η αλήθεια είναι πως εμείς περιμέναμε αγένεια με αυτά που είχαμε ακούσει και ήταν σχεδόν όλοι άψογοι απέναντι μας στην Τσεχία. Συμπαθητικοί, ευγενείς και ακόμα και κάποιοι που δεν μιλούσαν αγγλικά προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν και μιλήσαμε στα ρώσικα(ειδικά οι μεγαλύτεροι καταλάβαιναν αρκετά). Ειδικά στην επαρχεία ο κόσμος ήταν ακόμα καλύτερος, μας χαμογελούσαν ,μας καλωσόριζαν στην χώρα, προφέρονταν σε πολλές επαρχιακές εκκλησίες που μπήκαμε να μας κάνουν δωρεάν ξενάγηση...Μόνο ένας σερβιτόρος στην Πράγα ήταν λίγο απότομος και ζήτησε συγνώμη όταν του το επισήμανα. Στο Český Krumlov χαθήκαμε πηγαίνοντας στον σταθμό των τρένων και ένας νεαρός που δεν μιλούσε ούτε αγγλικά ούτε ρώσικα, έπαιρνε τηλ. φίλους του που μιλούσαν αγγλικά για να μας πουν αυτοί.
Μάλιστα συνολικά σαν χώρα ήταν άνω των προσδοκιών μου, γιατί δεν περίμενα πολλά. Επίσης ήταν ευχάριστη έκπληξη πόσο πιο αυθεντικά και χωρίς τις ορδές τουριστών της Πράγας είναι κάποια μέρη στην επαρχία όπως το Olomouc. Ή υπήρξαμε τυχεροί ή δεν είναι όλοι οι Τσέχοι αγενείς.
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Μαλλον και τα δυο και τυχεροι δηλαδη αλλα κσι σιγουρα δεν ειναι ολοι ετσι.
Η πραγα ειναι πολυ τουριστικη,ισως σε εκνευριστικο βαθμο απο ενα σημειο και περα
 

emmanouella

Member
Μηνύματα
15
Likes
3
Και γω από Πράγα έχω τις χειρότερες εντυπώσεις όσον αφορά την συμπεριφορά. Είναι ένας κρύος λαός, μουτρωμενος που σε βλέπει κινούμενο χρήμα. Γενικά υπάρχει πολύ κλεψιά με το συνάλλαγμα και γενικά σαν πόλη εκτός από το ρομαντικό στοιχείο δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Το μόνο θετικό ήταν τα φθηνά ξενοδοχεία και το ωραίο πλούσιο μερίδα φαγητό τους
 
Μηνύματα
81
Likes
16
Παιδιά εγώ έμεινα ευχαριστημένη.. και συνάλλαγμα έκανα με 0.20 € χασούρα για κάθε 10 ευρώ. . Δλδ στα 300 € μου κράτησαν ουσιαστικά 6 € που το βρίσκω νορμάλ . 7 στους 10 ήταν αδιάφοροι ούτε χαμογελούσαν ούτε τπτ (αυτό δεν μας πειράζει,άλλωστε μόνο στην Ελλάδα έρχεται πελάτης και μέχρι τι χρώμα κάλτσα του λέμε) οι 2 στους 10 είναι ευγενικοί και 1 στους 10 ή θα είναι αγενής (δλδ θα τον ρωτήσεις κάτι θα πει κάτι στα Τσέχικα θα κοροϊδέψει λίγο με τον διπλανό του και τελικά θα σου απαντήσει στα αγγλικά,οκ το διασκεδάζεις και τον βρίζεις και εσύ λίγο στα ελληνικά) ή πολύ απλά δεν ξέρουν γρι αγγλικά.

Επίσης όσον αφορά για το φιλοδώρημα πουθενά δεν μας ζήτησαν εκτός από σήμερα που μας έδειξαν το ποσό και μας είπαν "ΑΝ" θελουμε να αφηδουμε καποιο φιλοδώρημα.
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
81
Likes
16
Tips ...
Κάνουν παζάρια κάποιοι στις τιμές..
Για σουβενίρ μη ψωνίσετε από πουθενά αλλού πέρα από την υπαίθρια αγορά στην Havelske .. πραγματικά το 1/3 της τιμής από ότι στα μαγαζιά .Είναι ανοιχτή μέχρι τις 18:00 ( 6 μαγνητακια 2.90 € ) .
Στην περιοχή του κάστρου αν έχετε σκοπό να μπείτε στην golden lane Μετά τις 16:00 είναι δωρεάν η είσοδος. Και στο μετρό,για κάποιο λόγο καταλάθος δεν κόψαμε εισιτήριο και δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε, ακολουθούσαμε απλά το πλήθος και τελικά φτάσαμε στου συρμούς .
 

maraki86

Member
Μηνύματα
168
Likes
102
Καλησπέρα και από μένα!!
Μένω στην Πράγα εδώ και 1μιση χρόνο περίπου. Διάβασα τις προηγούμενες αναρτήσεις και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1. Tip δίνονται σε όλα τα εστιατόρια. Ακόμα και αν δεν περιλαμβάνεται ο πελάτης πρέπει να δώσει κάτι. Λίγα είναι τα εστιατόρια που θα σου το επιβάλουν και κυρίως εκείνα που βρίσκονται στα απολύτως τουριστικά μέρη.
2. Στα πολύ τουριστικά μαγαζιά πχ. U Fleku, οι τιμές είναι τσιμπημένες. Προτιμήστε να αποφύγετε αυτά τα μαγαζιά και να ψάξετε για κάτι πιο οικονομικό. Πιστέψτε με υπάρχουν πολλά τέτοια μαγαζιά. Καλό είναι να ρωτάτε στο ξενοδοχείο που μπορείτε να φάτε.
3. Για συνάλλαγμα καλό είναι να ρωτάτε από πριν που μπορείτε να πάτε. Μπορείτε να ρωτήσετε τον τουριστικό πράκτορα, στο ξενοδοχείο που θα διαμένετε ή ακόμα και σε ένα τουριστικό γραφείο πληροφοριών. Εγώ πάντως όταν θέλω να κάνω συνάλλαγμα πηγαίνω Exchange8 https://www.exchange8.cz/en/
Δεν παίρνουν προμήθειες. Αλλά γενικότερα κάποια ανταλλακτήρια ληστεύουν στην κυριολεξία τον κόσμο.
4. Η συμπεριφορά των ντόπιων κυρίως όσων είναι από Πράγα είναι ελεεινή. Είναι όντως πολύ αγενείς απέναντι σε όλους. Φανταστείτε πως είναι όταν μένει κάποιος στην Πράγα που τους βλέπει κάθε μέρα όλη μέρα. Για αυτό χρειάζεται υπομονή και φυσικά δεν είναι όλοι οι Τσέχοι έτσι.
5. Για ταξίδι σε κάποια άλλη πόλη εκτός Πράγας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρένο ή λεωφορείο πχ. Euroline, Regiojet και Flixbus. Αξίζει μια εκδρομή για Τσέσκυ Κρουμλοβ, Καρλοβι Βαρυ, Μπρνο ή ακόμα και στην Δρέσδη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.663
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom