Ιταλία Εξευρενώντας την Ιταλία με πτήσεις 5 ευρώ!

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Έχω γράψει πολλές ιστορίες και μάλλον από εκεί θυμάσαι τα πρόσωπα μας,όχι όμως σε εκείνη της Σόφιας.Όσο για το σαφάρι το έχω κλείσει με έναν ντόπιο ονόματι Sariko Matari για τον οποίο έχω διαβάσει και εδώ μέσα,και τον προτείνουν και σε ένα άρθρο που διάβασα.Γίναμε φίλοι και στο Facebook είχαμε πολλές συζητήσεις και παζάρεμα της τιμής αφού δεν έπεφτε κάτω από τα 1300 ευρώ με τίποτα.Δεν θα το πιστέψεις όμως κατάφερα να πετύχω την τιμή αυτή λέγοντας του ότι έχω δικό μου ταξιδιωτικό Site(TravelSIF για όσους δεν γνωρίζουν)και θα τον διαφημίσω στην χώρα μου!!Μιλάμε για 3μερο Σαφάρι με διαμονή σε σκηνές στα πάρκα Serengeti - Ngorongoro - λίμνη Manyara με φαγητά μέσα εννοείται και για δύο άτομα.
Καλα να περάσετε!Ταξιδι- όνειρο!
 

john_shadow86

Member
Μηνύματα
92
Likes
205
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σαφάρι στην Τανζανία, τέλεια! Εγώ είχα πάει για σαφάρι στην Κένυα και ήταν φανταστικό (και ας μην είδαμε πολλά αιλουροειδή :p ) αλλά έχω ακούσει ότι της Τανζανίας είναι απ τα καλύτερα! (Κρίμα που δεν μας πήγαν και εκεί για Σαφάρι :( )

Α και περιμένουμε την συνέχεια της ιστορίας! :D
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
Ωραια ιστορια (οπως παντα!),αναμενουμε την συνεχεια! ανυπομονω για την προσεχη ιστορια για Τανζανια (ενα ταξιδι που θα ειναι συναρπαστικο) κ φυσικα το δευτερο προσεχως Ινδια που ειναι ταξιδι-ονειρο ζωης!!! με το καλο στο επομενο!!! :clap:
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Σαφάρι στην Τανζανία, τέλεια! Εγώ είχα πάει για σαφάρι στην Κένυα και ήταν φανταστικό (και ας μην είδαμε πολλά αιλουροειδή :p ) αλλά έχω ακούσει ότι της Τανζανίας είναι απ τα καλύτερα! (Κρίμα που δεν μας πήγαν και εκεί για Σαφάρι :( )

Α και περιμένουμε την συνέχεια της ιστορίας! :D
Στην Κενυα πως πηγες?αν δεν κανω λαθος ρωτησες διαδικασια για πρωτη φορα αεροπλανο..Ειμαι πετοφοβικη και μ ενδιαφερει!
 

polina_x

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Συγχαρητήρια για την περιγραφή σου!!!! Πετάω το Σάββατο για Βενετία και μ ενθουσιάζουν αυτα που διαβάζω στην ανάρτηση σου!!!! Επίσης ειστε πολυ ωραίο ζευγάρι, μπράβο στην γυναίκα σου και σε σένα που ξέρετε να ζείτε και ειστε ετσι αγαπημένοι!!!! Καλο υπόλοιπο καλοκαιριού!!! ❤
 

jule_sct

Member
Μηνύματα
17
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ,ΠΡΑΓΑ,ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΗ ΠΥΡΟΣ,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,ΚΙΝΑ,
Γειά σας φίλοι μου!!Άλλο ένα ταξίδι πέρασε και όπως πάντα ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες που ζήσαμε.Αφορμή για το ταξίδι στάθηκε η προσφορά της Volotea Airlines με τα αεροπορικά των 5 ευρώ!!Κλείσαμε λοιπόν το Ηράκλειο - Μπάρι με 5 ευρώ(4,85 για την ακρίβεια) μετά Μπάρι-Βενετία με αλλά 5 ευρώ,έπειτα Βενετία -Παλέρμο με 29 ευρώ με Ryanair και από Παλέρμο-Αθήνα πάλι 5 ευρώ για να επιστρέψουμε Ηράκλειο από Αθήνα με 34 ευρώ!
View attachment 209041
Όλοι οι φίλοι μας έμειναν άφωνοι από αυτές τις τιμές όμως να πω ότι για να πετύχει κάποιος μία τέτοια προσφορά πρέπει να αναζητά συνεχώς και δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται!
Φτάσαμε λοιπόν στο Μπάρι με σκοπό να πάρουμε το τρένο από εκεί με κατεύθυνση το πανέμορφο Alberobello!Από το αεροδρόμιο του Μπάρι υπάρχει τρένο για την μεταφορά σας στην πόλη και συγκεκριμένα στον σιδηροδρομικό σταθμό με κόστος 5 ευρώ
View attachment 209042
υπάρχει όμως και φθηνότερη λύση εκείνη του λεωφορείου που κάνει περίπου 1 ώρα με μόλις 1 ευρώ.Από το σιδηροδρομικό πήραμε το τρένο για Alberobello με κόστος 4,90.
Έπειτα από 2 μισή ώρες φτάσαμε και κατευθυνθήκαμε προς το διαμέρισμα που είχαμε κλείσει 'Trullieu Guesthouse Alberobello' όπου για 2 βράδια δώσαμε 130 ευρώ!Ακριβά βέβαια όμως ήταν ότι καλύτερο μπόρεσα να βρω σε καλή τοποθεσία και όμορφο.Από την πρώτη μας βόλτα ενθουσιαστήκαμε με την ομορφιά του 'χωριού' που δεν σταματούσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες.
View attachment 209043
Εκείνο που κάνει το μέρος ιδιαίτερο είναι τα χαρακτηριστικά σπίτια με τις κωνικές στέγες.
View attachment 209044
Η τεχνική κατασκευής τους οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι ήθελαν να αποφεύγουν την φορολογία από το βασίλειο της Νάπολη.Όταν ερχόταν να εισπράξουν τους φόρους εκείνοι έβγαζαν τη κορυφή της στέγης και εκείνη έπεφτε αφού ήταν φτιαγμένη χωρίς τσιμέντο!
View attachment 209045
Υπάρχουν στοιχεία ότι στην περιοχή υπήρχαν τα συγκεκριμένα κτίρια που ονομάζονται χαρακτηριστικά 'Trulli' από αρχαιοτάτων χρόνων κυρίως ως αγροτικές κατοικίες οι οποίες στην συνέχεια εγκαταλείφθηκαν.Ένας ντόπιος τεχνίτης αγόρασε 10 από αυτά τα σπίτια, τα αναπαλαίωσε για να τα νοικιάζει και πλέον αυτό εξαπλώθηκε και η περιοχή βρίσκεται στην λίστα της Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Θα βρείτε υπέροχα αναμνηστικά για να αγοράσετε και μπαίνοντας στα μαγαζάκια θα καταλάβετε και την τεχνοτροπία κατασκευής των κτιρίων κάποια από τα οποία είναι εκατοντάδων ετών.
View attachment 209047
Έπειτα από πολλές βόλτες στα στενά αποφασίσαμε να κάτσουμε σε ένα οινοποιείο(Tenute Girolamo) για μία γευσιγνωσία κρασιού για να δοκιμάσουμε τις τοπικές ποικιλίες της περιοχής της Απουλία.
View attachment 209048
Κατά την γνώμη μου οι ποικιλίες Negroamaro και Primitivo ξεχωρίζουν για το όμορφο χρώμα και τα αρώματα τους,όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τα Κρητικά κρασιά μας!
View attachment 209049
Αν βρεθείτε στην Κρήτη μην παραλείψετε μία επίσκεψη σε ένα από τα πολλά οινοποιεία(Λυραράκης,Δουλουφάκης) για να δοκιμάσετε τις Κρητικές ποικιλίες Βιδιανό και Βιλάνα που κατα την γνώμη μου είναι κορυφαίες.Αν πάλι δεν έχετε έρθει στην Κρήτη έχετε κάνει "ταξιδιωτικό έγκλημα" γιατί ναι φίλοι μου ζούμε στο ομορφότερο και πιο γεμάτο νησί της Ευρώπης!!
Και μετά από αυτή την κρίση Κρητικής περηφάνιας να σας πω ότι με 5 ευρώ έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε 5 ποικιλίες.Σας συμβουλεύω να ξεκινήσετε με μαλακές γεύσεις και να καταλήξετε στα πιο ξερά και δυνατά κρασιά για να μπορέσετε να διακρίνετε τις διαφορές.
View attachment 209050
Έπειτα θέλοντας να κάνουμε σωστή διαχείριση στα οικονομικά του ταξιδιού μας αναζητήσαμε σούπερ μάρκετ ώστε να ψωνίσουμε προμήθειες για φαγητό.Και επειδή πολλοί φίλοι μας ρωτάνε πως καταφέρνουμε να κάνουμε τόσα ταξίδια,αυτό είναι ένα από τα "μυστικά"!Άλλωστε με αυτό τον τρόπο νιώθεις και σαν τους ντόπιους.
View attachment 209051
Μετά τα ψώνια μας γυρίσαμε στο διαμέρισμα για να φάμε και να ξεκουραστούμε λιγάκι.Το απόγευμα ξαναβγήκαμε στην πόλη που είναι η πιο κατάλληλη ώρα για βόλτα αφού οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται ως μονοήμερη εκδρομή και μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα την ατμόσφαιρα.
View attachment 209053
Να πω ότι τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα στις στέγες των κτιρίων λειτουργούν ως προστασία απ'το κακό μάτι,έχουν παμπάλαιη προέλευση και κάποια είναι παγανιστικά χριστιανικά ακόμα και μαγικά!
View attachment 209054
Σύμβολα με τον Ήλιο,σύμβολα του ζωδιακού κύκλου όπως ο Κριός και οι Ιχθύες και άλλα που αναφέρονται στον Χριστό όπως εκείνο με τα γράμματα Ι και Η(αρχικά του ΙΗΣΟΥ) και το κύκλο που συμβολίζει το κόσμο.Περάσαμε και από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου η οποία έχει και αυτή την ίδια αρχιτεκτονική και παλαιότερα ήταν μοναστήρι.
View attachment 209055
Είχαμε έτσι ολοκληρώσει την πρώτη μέρα του ταξιδιού μας υπέροχα όμως είχαμε άλλη μία μέρα στο Alberobello και είχαμε δει τα πάντα!Να πω ότι αρχικά το σχέδιο έλεγε μετάβαση στην Ματέρα που είχα διαβάσει τα καλύτερα όμως δεν υπήρχε σύνδεση με το Αλμπερομπέλο και θα έπρεπε να γυρίσουμε στο Μπάρι οπότε το αφήσαμε.
Έτσι την επόμενη μέρα αποφασίσαμε να πάμε σε ένα Waterpark που υπήρχε περίπου 3 χιλιόμετρα από το κέντρο το Acqua splash.Ήταν μεγάλη απόσταση με τα πόδια όμως περάσαμε από μία διαδρομή πανέμορφη με αμπελώνες και διάφορα άλλα δέντρα που μας εντυπωσίασε.
View attachment 209056
Η είσοδος στο πάρκο κοστίζει 8 ευρώ συν 2 για την ξαπλώστρα και 1,5 για να αγοράσετε σκουφάκι για τα μαλλιά για τους κανόνες υγιεινής που ισχύουν στο πάρκο.
View attachment 209057
Σίγουρα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο όμως χαλαρώσαμε και γελάσαμε πολύ με τα πιτσιρίκια που κυκλοφορούσαν πάνω κάτω σαν τρελά!Αν έχετε παιδιά νομίζω ότι εδώ θα περάσουν μια υπέροχη μέρα!
Μετά από το πάρκο πήγαμε στο διαμέρισμα για να ετοιμαστούμε και το μεσημέρι καθίσαμε σε άλλο ένα οινοποιείο(Inoteco regionale) αυτή την φορά δοκιμάζοντας και μια ποικιλία με τυριά.Ο χώρος ήταν υπέροχος και το κρασί εξαιρετικό όμως είχε αρκετά τσιμπημένες τιμές.
View attachment 209058
Ομολογώ ότι τα τυριά που δοκιμάσαμε ήταν πολύ νόστιμα και συνόδευσαν υπέροχα το κρασί μας 'Five Roses' το οποίο είχε υπέροχο απαλό ροζέ χρώμα και ελαφριά γεύση,ιδανικό για πριν το γεύμα.
View attachment 209059
Το απόγευμα κάναμε την τελευταία μας βόλτα και αποχαιρετήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις αυτήν την κουκλίστικη πόλη που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι!
Το πρωί πήγαμε στο σταθμό πήραμε το τρένο για το Μπάρι όπου θα περνούσαμε μια μέρα πριν την πτήση μας για την Βενετία.Είχαμε κλείσει δωμάτιο στο Hotel Dolci Emozioni κοντά στο σταθμό των τρένων με κόστος 54 ευρώ με πρωινό,το οποίο προσφερόταν σε μία καφετέρια δίπλα και ήταν απλό,το δωμάτιο όμως ήταν πολύ όμορφο.
View attachment 209060
Ξεκινήσαμε λοιπόν την εξευρένηση της πόλης αμέσως με κατεύθυνση τον Ναό του Αγίου Νικολάου που είναι και το σημαντικότερο αξιοθέατο του Μπάρι,περνώντας από το υπέροχο κτίριο του Teatro Petruzzelli που ξεχωρίζει με το ιδιαίτερο χρώμα του.
View attachment 209061
Για να φτάσουμε στον Ναό περάσαμε από όμορφα γραφικά σοκάκια σαν αυτά που συναντήσαμε πρόσφατα στην Νάπολη όμως εδώ τα κτίρια ήταν περιποιημένα.
View attachment 209067
Για να μπείτε στο Ναό δεν υπάρχει εισιτήριο και σίγουρα επιβάλλεται η επίσκεψη αν βρεθείτε στην πόλη του Μπάρι.
View attachment 209062
Η εκκλησία χτίστηκε για φιλοξενήσει τα λείψανα του Αγίου Νικολάου που ήρθαν στην πόλη το 1087 από τα Μύρα έπειτα από ένα όραμα που είδε ο εφημέριος της Μονής του Αγίου Βενεδίκτου,Αβάς Ηλίας ο οποίος αργότερα εξελέγη και Αρχιεπίσκοπος.
View attachment 209065
Ο Ναός του Αγίου Νικολάου είναι ογκώδης χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκτός από τις εισόδους οι οποίες έχουν υπέροχα κίονες τις οποίες στηρίζουν μορφές ζώων.
View attachment 209063
Είχαμε την τύχη στο υπόγειο που υπάρχουν τα λείψανα του Αγίου να πετύχουμε λειτουργία από Ορθόδοξο Ρώσο παπά μαζί με ένα γκρουπ τουριστών που προφανώς ήρθαν για προσκύνημα.
View attachment 209064
Στην γιορτή του Αγίου στις 6 Δεκεμβρίου όλη η πόλη γιορτάζει και γίνεται περιφορά του ομοιώματος του που θα δείτε στο εσωτερικό του ναού.
View attachment 209066
Στη συνέχεια πήγαμε στον Ρομανικής αρχιτεκτονικής Καθεδρικό ναό της πόλης ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σαβίνο.
View attachment 209081
Στη συνέχεια καταλήξαμε στο κάστρο Svevo το οποίο χτίστηκε το 1136,υπήρξε φρούριο και φυλακή όμως πλέον λειτουργεί σαν μουσείο.
View attachment 209082
Απέναντι από το κάστρο τώρα στα στενά δρομάκια,θα συναντήσετε κυρίες οι οποίες φτιάχνουν χειροποίητα ζυμαρικά έξω από τα σπίτια τους.Πρόκειται για τα λεγόμενα Orecchiette(μικρό αυτί) που είναι παραδοσιακά και ασφαλώς τα πωλούν στους τουρίστες.Αγοράσαμε μισό κιλό με 3 ευρώ αν και δεν μπορώ να πω ότι είχαν κάποια διαφορά στη γεύση από τα απλά μακαρόνια,παρά μόνο στο σχήμα που θυμίζει κοχύλι.
View attachment 209083
Αυτά που αγοράσαμε ήταν τα απλά όμως εκείνη τη μέρα φάγαμε σε ένα εστιατόριο με γεύση σπανάκι που ήταν πολύ νόστιμα.Βέβαια ήταν και το μπέικον που έδινε ιδιαίτερη γεύση!!:haha:
View attachment 209084
Το απόγευμα το αφιερώσαμε για να κάνουμε ψώνια αφού υπήρχαν εκπτώσεις και βρήκαμε καλές τιμές.
Την επόμενη μέρα αφού κάναμε check out αφήσαμε τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο για φύλαξη και βγήκαμε ξανά για βόλτα στην πόλη αφού η πτήση μας για την Βενετία ήταν το απόγευμα.Γενικά η πόλη του Μπάρι δεν μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήμασταν όμως ενθουσιασμένοι για τον επόμενο προορισμό αφού η Βενετία ήταν ένας από τους ταξιδιωτικούς μου στόχους!Η συνέχεια της ιστορίας σε καινούργιο post ώστε να υπάρχει διαχωρισμός των πόλεων.


Γεια σας και μπραααβο που καταφερατε με τοσο χαμηλη τιμη να κανετε τοσα πολλα κ να δειτε τοσα μερη.Μπορειτε να ανοιξετε ενα τοπικ με λεπτομερειες για το πως βρηκατε τοσο φθηνα εισιτηρια??Μπηκα στην αεροπορικη που γραψατε αλλα ουτε καν.Με το τραινο επισης πως το κανατε,αν μπορειτε ανοιξτε ενα τοπικ με συμβουλες,διευθυνσεις κτλ
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
υπέροχες διαδρομές, υπέροχη αφήγηση, πανέμορφες φωτογραφίες, μπράβο σου Σιφαλιό.
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
Φτάσαμε στο Παλέρμο στις 23:30 και πήραμε το λεωφορείο που βρισκόταν έξω από το αεροδρόμιο για το κέντρο της πόλης με κόστος 11 ευρώ μετ'επιστροφής.Είχαμε κλείσει ξενοδοχείο(Hotel Italia-36€ με πρωινό) κοντά στο σταθμό τρένων της πόλης για να ήμαστε κοντά αφού την επόμενη μέρα θα φεύγαμε για την Κατάνια,όπου ζήσαμε μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής μας!
Να κατακτήσουμε το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα!!!
20170711_134348.jpg

Ας τα πάρουμε όμως απ'την αρχή:
Ξυπνήσαμε πρωί για να έχουμε χρόνο να δούμε λίγο το Παλέρμο που ήταν πολύ όμορφο και κατάλαβα ότι έπρεπε να του αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο,ειδικά εκείνες τις μέρες 9-14 Ιουλίου ήταν η γιορτή της Αγίας Rosalia που είναι ιδιαίτερα αγαπητή και γίνονταν περιφορά της εικόνας στους δρόμους,έκλειναν οι δρόμοι για τα αυτοκίνητα και υπήρχαν μουσικές εκδηλώσεις.Δυστυχώς δεν το γνώριζα και πήραμε μόνο μια γεύση το βράδυ που επιστρέψαμε από την Κατάνια στις 13 Ιουλίου.
20170713_213700.jpg

Ξεκινήσαμε την βόλτα μας διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο με πορεία προς το καθεδρικό και αμέσως διαπιστώσαμε ότι οι Σικελοί διαφέρουν από τους υπόλοιπους Ιταλούς,με ωραία αίσθηση του χιούμορ και πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν.Ξεκινήσαμε δοκιμάζοντας μία Σισιλιάνικη γεύση το Arancini,δηλαδή μπάλες ρυζιού με γέμιση μοσχάρι,αρακά,παναρισμένες με τριμμένη φρυγανιά.Το όνομα τους οφείλεται στο σχήμα τους και το χρώμα που θυμίζει πορτοκάλι.(aranci)
20170710_105449.jpg

Ο Καθεδρικός ναός της πόλης που ήταν το πρώτο αξιοθέατο που πήγαμε να επισκεφθούμε είναι κατ'εμέ δικαίως στην λίστα της Unesco αφού θυμίζει κάστρο και δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο!!
Συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά όσων κατείχαν κατά καιρούς την πόλη.
20170710_085621.jpg

Τα κωδωνοστάσια έχουν στοιχεία μεσαιωνικά,η είσοδος Αραβικά,οι δύο πύργοι Καταλανικά και τα ψηφιδωτά βυζαντινά.
20170710_085458.jpg

Για την είσοδο στο Ναό δεν υπάρχει εισιτήριο όμως αν θέλετε να δείτε το θησαυροφυλάκιο,τις σαρκοφάγους,τη κρύπτη στο υπόγειο και να ανεβείτε στην κορυφή του ναού ώστε να δείτε την θέα,θα πληρώσετε 7€.Η Αγιογραφία που υπάρχει πάνω από την Αγία Τράπεζα είναι συγκλονιστική,σαν σύννεφο που αιωρείται!!
20170710_085818.jpg

Δεξιά υπάρχει το παρεκκλήσι της Αγίας Rosalia που όπως είπαμε αγαπούν ιδιαίτερα στην πόλη αφού με ένα θαύμα της σώθηκε από την πανούκλα.Η Αγία Τράπεζα είναι από ασήμι και εκεί φυλάσσονται και τα λείψανα της Αγίας.
20170710_090312.jpg

Οι σαρκοφάγοι των Νορμανδών βασιλιάδων βρίσκονται στα αριστερά από την είσοδο, είναι κατασκευασμένοι από πορφυρίτη και σκεπάζονται από όμορφους θόλους διακοσμημένους με ψηφιδωτά.
20170710_090908.jpg

Στο θησαυροφυλάκιο του ναού υπάρχουν εκκλησιαστικά κειμήλια και ξεχωρίζει το στέμμα της Κωνσταντίας Hauteville,διακοσμημένο με ρουμπίνια σμαράγδια και άλλους πολύτιμους λίθους.
20170710_092138.jpg

Στην κρύπτη υπάρχουν σαρκοφάγοι Ρωμαϊκής,Παλαιοχριστιανικής και Αναγεννησιακής περιόδου.
20170710_092759.jpg


20170710_092948.jpg

Έπειτα ανεβήκαμε στην κορυφή του ναού από μία μικρή στενή σκάλα ελικοειδούς μορφής.
20170710_093639.jpg

Από εκεί ψηλά θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του ναού,αλλά και την θέα της πόλης.
20170710_093841.jpg

Φεύγοντας από το ναό προσέξτε την είσοδο με τα Αραβικά χαρακτηριστικά και το ψηφιδωτό της Παναγίας στην κορυφή.
20170710_094549.jpg

Φύγαμε απ'το ναό και περπατήσαμε στους γύρω δρόμους αγοράζοντας αναμνηστικά και δώρα τα οποία είχαν "άρωμα" μαφίας!!
Η μαφία για την οποία φημίζεται η νότια Ιταλία και ιδιαίτερα η Σικελία είναι υπαρκτή ακόμα και στις μέρες μας χωρίς όμως να ενοχλεί τους τουρίστες.
20170710_103441.jpg

Υπάρχει η εκδοχή που λέει ότι ο ίδιος ο λαός "γέννησε" την μαφία καθώς δεν μπορούσε να εμπιστευτεί την διεφθαρμένη αστυνομία της εποχής που εξυπηρετούσε συμφέροντα.
Επίσημα η 'Κόζα Νόστρα' όπως ονομάζεται είναι συμμορίες που δραστηριοποιούνται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και στην διοίκηση της Σικελίας!Αρχικά η μαφία είχε το ρόλο του 'Ρομπέν των Δασών' με στόχο να κερδίσουν οι μαφιόζοι την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του λαού.
Άλλο ένα όμορφο αναμνηστικό που μπορείτε να πάρετε είναι μία μαριονέτα στρατιώτη.
20170710_103653.jpg

Η πόλη έχει παράδοση στο κουκλοθέατρο,γίνονται παραστάσεις και κάθε φιγούρα έχει το ρόλο της και τα δικά της συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Με τις βόλτες πέρασε η ώρα οπότε πήραμε τις βαλίτσες μας πήγαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου είχαμε κλείσει εισιτήρια διαδικτυακά με την Trenitalia για την Κατάνια με 27 ευρώ μετ'επιστροφής.
20170710_131706.jpg

Η διαδρομή ήταν ευχάριστη και είχε διάρκεια 2 ώρες και 45 λεπτά.
Φτάνοντας στο σιδηροδρομικό της Κατάνια περπατήσαμε ως το διαμέρισμα που είχαμε κλείσει το οποίο βρισκόταν 1,5 χιλιόμετρο από εκεί.Πρόκειται για το Terra Dell'Etna όπου για 3 βράδια δώσαμε 117 ευρώ,εδώ να πω ότι κάθε πόλη στην Ιταλία έχει φόρο για κάθε διανυκτέρευση σας ανά άτομο,στην Κατάνια είχε 1€ το άτομο ανά διανυκτέρευση,το ποσό αναγράφεται στα στοιχεία της κράτησης σας.
Νοικιάζοντας διαμέρισμα έχετε την δυνατότητα να μαγειρεύετε και να ρίξετε το κόστος ταξιδιού σας.
20170710_180437.jpg

Μόλις φάγαμε βγήκαμε για την πρώτη μας βόλτα στην πόλη με θερμοκρασία που έφτανε τους 40 βαθμούς!
Ξεκινήσαμε από το καθεδρικό ναό της πόλης ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Αγία Αγάθη(Santa Agatha).
20170710_195459.jpg

Η Αγία χάρισε την παρθενιά της στο θεό και δεν ενέδωσε στις ορέξεις του Quintianus,έτσι αυτός την φυλάκισε της έκοψε το στήθος και την έβαλε στην πυρά,όμως έγινε σεισμός και σώθηκε.Το στήθος της Αγίας έδωσε το σχήμα σε ένα από τα πιο ωραία γλυκά το Κασάτα,που τρώνε οι ντόπιοι με τη γρανίτα το πρωί.
20170713_102745.jpg

Ο ναός είναι επιβλητικός με μπαρόκ αρχιτεκτονική όπως και όλη η πόλη.Εκεί θα βρείτε και το τάφο του διάσημου Ιταλού συνθέτη Bellini που παρότι πέθανε σε ηλικία 36 ετών άφησε 10 ολοκληρωμένα έργα.
Στον τάφο είναι χαραγμένη η τελευταία άρια της Amina:
《Ah!non credea mirarti /Si presto estinto o fiore》
[Γλυκό μου λουλούδι δεν πίστευα ότι θα μαραθείς τόσο γρήγορα]
85b2cbcccd94b8096b79d7188bb12c26--catania-bellinis.jpg

Έξω απ'το καθεδρικό ναό στην πλατεία βρίσκεται το σιντριβάνι του Ελέφαντα,ο οποίος είναι φτιαγμένος από λάβα,πάνω σε ένα Αιγυπτιακό οβελίσκο.
20170710_195439.jpg

Στην γωνία της πλατείας στην είσοδο της ψαραγοράς υπάρχει ένα δεύτερο σιντριβάνι πολύ όμορφο τοποθετημένο όμως σε λάθος σημείο κατά την γνώμη μου.
20170710_195742.jpg

Μιας και ήταν απόγευμα δεν ήταν ανοικτή η περίφημη ψαραγορά οπότε περπατήσαμε ευθεία από το καθεδρικό για να καταλήξουμε στην Porta Garibaldi η οποία χτίστηκε το 1768 προς τιμήν του Βασιλιά Φερδινάνδου και της συζύγου του Μαρία Καρολίνα.
Προσέξτε το μήνυμα που έχει επάνω της στα λατινικά:
Melior de cinere surgo
(Αναγεννιέμαι μέσα από τις στάχτες μου)
20170710_203650.jpg

Θέλοντας να υποδηλώσει την αναγέννηση της πόλης από την καταστροφή του 1669 από την έκρηξη της Αίτνα.Όπως θα παρατηρήσετε όλα τα κτίρια έχουν ένα μαύρο χρώμα και αυτό γιατί έχουν φτιαχτεί από λάβα,αυτός είναι και ο λόγος που η πόλη δεν έχει μνημεία από την Ελληνική και Ρωμαϊκή περίοδο.(εκτός από τα ερείπια ενός αρχαίου ελληνικού θεάτρου)
Ολοκληρώσαμε την βόλτα μας περνώντας από το κάστρο Ursino για να το δούμε εξωτερικά.
20170710_205837.jpg

Έπειτα πήγαμε για ύπνο γιατί την επόμενη ημέρα θα πηγαίναμε στην Αίτνα και θα χρειαζόμασταν δυνάμεις.
Ξύπνησα το πρωί γεμάτος ενθουσιασμό και ανυπομονησία καθώς ήταν όνειρο ζωής να ανέβω σε ένα ενεργό ηφαίστειο και πόσο μάλλον στο ψηλότερο της Ευρώπης.
Πήραμε το λεωφορείο στις 08:15 από την Piazza Giovanni XXII έξω από το σταθμό των τρένων,και σε μια ώρα με κόστος 6,60€ μετ'επιστροφής(εισιτήρια θα βρείτε στα γραφεία της AST στο στενό που βρίσκεται ένα κατάστημα της WIND) ήμασταν στην Αίτνα στα 2000 μέτρα.
20170711_101826.jpg

Θέλαμε να φτάσουμε ως το υψηλότερο δυνατό σημείο κάνοντας πεζοπορία και κλείσαμε οργανωμένη ανάβαση αφού μας είπαν ότι δεν γίνεται να πάμε χωρίς κάποιον ορειβάτη,εμείς είδαμε κάποιους που το έκαναν μόνοι τους.
Δώσαμε 70 ευρώ το άτομο περιελάμβανε εξοπλισμό(μποτάκια πεζοπορίας,κράνος,στικς) και το εισιτήριο του τελεφερίκ που μας ανέβασε από τα 2000 μέτρα στα 2500!
20170711_105959.jpg

Η θέα από το τελεφερίκ ήταν μαγική,ένιωθα δέος καθώς λατρεύω την φύση και την πεζοπορία στα βουνά,όμως εδώ μιλάμε για ένα ζωντανό βουνό που αναπνέει.
Φτάσαμε στο σημείο που μας αφήνει το τελεφερίκ όπου εκεί υπάρχουν ειδικά οχήματα για την μεταφορά των επισκεπτών στην κορυφή.
20170711_111429.jpg

Έτσι όμως φτάνει κάνεις στην κορυφή χωρίς να δει όλους τους κρατήρες και προσωπικά δεν το προτείνω.
Οδηγός μας ήταν ο Νίκος ο οποίος είχε Ελληνίδα μητέρα και μας εξήγησε ότι η Αίτνα έχει μεγάλη δραστηριότητα και θα φτάναμε ως τα 2900 μέτρα καθώς στην κορυφή 3345 μέτρα έχει απαγορευτεί να πλησιάσει κανείς.
20170711_130614.jpg

Η πορεία ανηφορική μέτριας δυσκολίας κατά την γνώμη μου,όχι όμως και της γυναίκας μου που τα είχε δει όλα,όμως τα κατάφερε περίφημα!
20170711_114225.jpg

Σταματήσαμε για το κολατσιό μας έχοντας εκπληκτική θέα την κοιλάδα του Bove όπου βρίσκονται τα παλιά τοιχώματα του ηφαιστείου.
20170711_122639.jpg

Το γεύμα καθαρά ορειβατικό,γύρος με Coca Cola!:haha:Ένιωσα τους πάντες γύρω μου να με κοιτούν με δέος:haha:σου λέει θα φάει όλο αυτό και θα συνεχίσει την ανάβαση;;;
20170711_123035.jpg

Συνεχίσαμε βλέποντας τα κύματα λάβας από την τελευταία έκρηξη του 2001-2002 τα οποία έχουν πετρώσει βέβαια και εντυπωσιάστηκα όταν ο οδηγός μας έσκαψε λίγο και μας είπε να βάλουμε το χέρι μας όπου έβγαινε ζεστός αέρας:shock:όπως σας είπα μιλάμε για ένα ζωντανό ηφαίστειο!!
20170711_144157.jpg


20170711_135132.jpg

Όταν έπειτα από δύο ώρες φτάσαμε στα 2900 μέτρα όπου είναι το ψηλότερο επισκέψιμο σημείο ήμουν ικανοποιημένος και περήφανος κυρίως για την γυναίκα μου που τα είχε καταφέρει!!
20170711_133900.jpg

Η φύση πάντα με συναρπάζει και όσους ναούς κι αν έχω δει και όμορφα κτίρια τίποτα δεν συγκρίνεται με την ομορφιά της!!Σε κάποιο σημείο το ηφαίστειο είναι σαν πίνακας ζωγραφικής καθώς έχει διάφορες αποχρώσεις!!!
20170711_142146.jpg

Να πούμε ότι εκεί ψηλά ήταν δροσερά χωρίς όμως να χρειάζεται να φορέσουμε κάποια ζακέτα που ήταν μέσα στον εξοπλισμό που μας έδωσαν.
Η κατάβαση τώρα έγινε ταχύτατα αφού το χώμα είναι φρέσκο και τα πόδια βουλιάζανε και εμένα μου φάνηκε σαν να κάναμε σκι στο χώμα!!
20170711_143101.jpg

Στην αίθουσα όπου θα πάρετε το τελεφερίκ υπάρχει μαγαζί που πουλάει αναμνηστικά φτιαγμένα από λάβα,κάποια απ'τα οποία ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά με ανάλογη τιμή.
20170711_151417.jpg

Πληροφοριακά να σας πω ότι για να αγοράσετε νερό όταν κατεβείτε θα πληρώσετε 2,5€!:mad:
Το λεωφορείο έφευγε στις 16:30 και αφού είχαμε μισή ώρα καθίσαμε στην καφετέρια δίπλα από τη στάση όπου έδειχνε σε μία τηλεόραση βίντεο από την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου με πολύ εντυπωσιακά πλάνα.
Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο κατά τις 18:30 αφού είχαμε περάσει από το σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουμε το γεύμα μας και έπειτα πέσαμε για ύπνο κουρασμένοι μα ικανοποιημένοι!!
Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε ανανεωμένοι μετά από τόσες ώρες ύπνου και πήγαμε και πάλι στο σταθμό με τα λεωφορεία αυτή τη φορά για πάμε στην Ταορμίνα.Το εισιτήριο κοστίζει 8,30€ μετ'επιστροφής και ο χώρος όπου φεύγουν τα λεωφορεία είναι πριν την πλατεία Giovanni XXII.Κάναμε 1 ώρα περίπου για να φτάσουμε στο προορισμό μας και κατευθυνθήκαμε αμέσως προς το κέντρο της πόλης με πορεία προς το αρχαίο Ελληνικό θέατρο της πόλης,περνώντας από την πύλη Messina.
20170712_110224.jpg

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη και υπήρχε πλήθος κόσμου αφού μιλάμε για ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Σικελίας.
20170712_174815.jpg

Πετύχαμε και ένα ζευγάρι που έκανε φωτογράφιση γάμου με το γαμπρό να φοράει κοστούμι εποχής!
20170712_174759.jpg

Περάσαμε και από το ιστορικό κτίριο Palazzo Corvaja που στο ισόγειο υπάρχει τουριστικό γραφείο πληροφοριών.
20170712_110458.jpg

Δίπλα από το Palazzo ξεχωρίζει ο Ναός της Αγίας Κατερίνας του 17 αιώνα όπου κατά την διάρκεια της αναστήλωσης της βρέθηκε μία κρύπτη και ερείπια από την Ελληνική και Ρωμαϊκή εποχή.
20170712_110434.jpg

Στο αρχαίο Ταυρομένιον μιλούσαν για πάνω από 14 αιώνες Ελληνικά και η κληρονομιά που άφησε ο Ελληνικός πολιτισμός φαίνεται στο αρχαίο Ελληνικό θέατρο του 2 π.Χ. αιώνα.
Το εισιτήριο κοστίζει 10€ παρακαλώ όμως δεν μπορούσαμε να έρθουμε ως εδώ και να μην το δούμε.
image-0-02-04-ada64e0cb9a1a1671bcb298572e03e15be09154be79575f6a51a79fb7df6434e-V.jpg

Ξεχωρίζει για την υπέροχη θέα του στην θάλασσα και στο ηφαίστειο της Αίτνα καθώς και για την εξαιρετική ακουστική του.Μέχρι και σήμερα γίνονται συναυλίες και ομολογώ ότι θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω κάποια όμως δεν υπήρχε εκείνη τη μέρα.
image-0-02-04-2e2592326f9ec1a7121ccc14e79ab1d7807b536e09a53ecab11cb18b44ce20b1-V.jpg

Οι Ρωμαίοι κατά τον 2 μ.Χ. το μεγάλωσαν για να γίνει αρένα για αγώνες μονομαχίας.
Μετά πήγαμε προς το τελεφερίκ(6€ μετ'επιστροφής) που θα μας κατέβαζε στην πιο φημισμένη παραλία της πόλης την Isola Bela με το καταπράσινο νησάκι στην μέση.Από το σημείο που σας άφησε το τελεφερίκ χρειάστηκε να περπατήσουμε περίπου 500 μέτρα και να κατέβουμε μερικά σκαλοπάτια.
image-0-02-04-7cce2082be01be1c59abded2ec3e084e1237c456e3ccd52796be8276b297aacc-V.jpg

Υπήρχε ευτυχώς χώρος για να καθίσουμε αφού είχαμε διαβάσει ότι έχει πολύ κόσμο πάντα.
Το νησάκι Isola Bela μέχρι το 1990 ήταν ιδιωτικό και ανήκε στον Florence Trevelyan όταν και το αγόρασε η περιφέρεια της Σικελίας για να το μετατρέψει σε φυσικό καταφύγιο μπαίνοντας και στο πρόγραμμα Natura.
image-0-02-04-50588f0f223fc2cff3e2bd3dbcb92223f5156f750529d6ad69ecdd48856d921a-V.jpg

Αν θέλετε να το εξερευνήσετε υπάρχει εισιτήριο 4 €, διαφορετικά υπάρχουν βάρκες που σας κάνουν το κύκλο του νησιού για 50 λεπτά 25€!!!
image-0-02-04-6c97ef0aee81fb8c67055cc6062c71fda0c96be86ad9c81904c01a2a94d2b255-V.jpg

Βρήκαμε μακριά από το πλήθος και υπό την σκιά ενός δέντρου ένα μέρος για να ξαπλώσουμε και μετά ο ύπνος ήρθε γλυκά.
Έπειτα από 4 ώρες χαλάρωσης πήραμε το τελεφερίκ και επιστρέψαμε για μια τελευταία βόλτα στο κέντρο της πόλης,φτάνοντας ως τον καθεδρικό
20170712_175101.jpg

και στη συνέχεια στην πόρτα Catania,έξω από το καθεδρικό ναό υπάρχει κρήνη όπου τρέχει πόσιμο νερό για να δροσιστείτε.
20170712_175148.jpg

Το τέλος του πεζόδρομου σηματοδοτεί η πόρτα Catania.
20170712_175455.jpg

Έτσι αποχαιρετήσαμε την όμορφη Ταορμίνα που κατακλύζουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.
image-0-02-05-ffaf1481e1f98d2ce2235db9161c56ec552b3335c2b05e35a0ded70f2ae322a2-V.jpg


image-0-02-05-c560ef045390e12101d50fa451420b53bb43ea484b4f5d2f307b02172a310818-V.jpg

Για να επιστρέψετε υπάρχουν συχνά δρομολόγια κάθε μισή ώρα έως αργά το βράδυ.
Η επόμενη μέρα ήταν και η τελευταία για το ταξίδι μας και ήταν η μέρα των γενεθλίων μου!!Έτσι αποφασίσαμε να σβήσω τα κεράκια των 31 χρόνων μου μπροστά από το ναό σύμβολο της πόλης.
20170713_111233-1.jpg

Πρόπερσι στην Αβάνα,πέρυσι στη Στοκχόλμη φέτος στην Κατάνια του χρόνου ποιος ξέρει....!!!Ας ελπίσουμε εκτός Ευρώπης!!
Έπειτα περάσαμε και από την περίφημη ψαραγορά της πόλης όπου θα ακούσετε τους πωλητές να διαλαλούν την πραμάτεια τους.
Ho il pesce freschissimo!!
(Εδώ τα φρέσκα ψάρια!!)
20170713_103910.jpg

Η βόλτα στις αγορές μιας πόλης ακόμα και αν δεν θέλετε να ψωνίσετε σας βάζει στο κλίμα της πόλης και βλέπετε κομμάτι της καθημερινότητας των ντόπιων.
20170713_103842.jpg

Πέρα από την ψαραγορά θα βρείτε και αγορά με τυριά και κρέατα αλλά και Σισιλιάνικες γεύσεις όπως ψητά κρεμμύδια που μας εντυπωσίασαν όμως θα έπεφταν βαριά στο στομάχι!!
866745_tttr-11.jpg

Το μεσημέρι καθίσαμε σε μια κλασική Trattoria για να φάμε πριν πάμε στο σταθμό των τρένων για την επιστροφή στο Παλέρμο.Θέλαμε να δοκιμάσουμε την πίτσα και εδώ για να την συγκρίνουμε με τα άλλα μέρη της Ιταλίας που έχουμε επισκεφθεί και καταλήξαμε ότι η σαν την πίτσα της Νάπολη πουθενά!!!
20170713_131814.jpg

Η επιστροφή μας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αφού φτάσαμε στο Παλέρμο στις 21:00 κάναμε μια βόλτα και πήραμε το λεωφορείο για το αεροδρόμιο όπου περάσαμε την νύχτα καθώς η πτήση μας έφευγε στις 06:00 το πρωί,ακολούθησαν 4 ώρες αναμονή στο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα,μέχρι την πτήση για το Ηράκλειο που ήταν και η τελευταία.
image-0-02-04-851eae4eede0e9161a48a1501aadf114e1cb2b89b6a2291f5137046b38665655-V.jpg


Αυτό για να καταλάβουν κάποιοι ότι το να ταξιδεύεις οικονομικά απαιτεί και υπομονή αλλά και αντοχές!
Έτσι τελείωσε και αυτό το ταξίδι, σας αποχαιρετώ μέχρι το επόμενο,και με μεγάλη μου χαρά να σας πληροφορήσω ότι πλέον έχουμε και κανάλι στο YouTube(TravelSIF) όπου μπορείτε να βλέπετε τα ταξιδιωτικά βίντεο μας!!
 
Last edited:

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Στην Κενυα πως πηγες?αν δεν κανω λαθος ρωτησες διαδικασια για πρωτη φορα αεροπλανο..Ειμαι πετοφοβικη και μ ενδιαφερει!
Μάλλον κάποιος μπέρδεψε τα τρολ-προφίλ του...
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
Ωραια τα κτιρια,ωραιες οι πολεις,αλλα την μαγεια της φυσης δεν την εχει τιποτα απο αυτα!!! υπεροχες εικονες! μπραβο για την αφηγηση κ το κουραγιο να ανεβετε τοσο ψηλα! η Βασω δεν μασαει,εχει γινει expert σε κατι τετοια!!! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.363
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom