Επίσκεψη και ξενάγηση στη Βεργίνα στις 12/02/2017

Δήλωση συμμετοχής στην ξενάγηση στη Βεργίνα


  • Total voters
    33
  • Poll closed .

evi01

Member
Μηνύματα
1.089
Likes
1.658
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Τι ώρα το Σάββατο το πρωί; Θα συνταξιδεύουμε;
(Φεύγω 9.35 από Αθήνα)
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
+ μια προσηλυτη!
Και - αν μετράω καλά - έχουμε ξεπεράσει τους 30 συμμετέχοντες. Πάμε για μεγάλο σχολικό λεωφορείο! Σε λίγες μέρες θ'ακολουθήσουν λεπτομέρειες ( που θα χει επιστρέψει και ο ξεναγός απ' την περιπέτεια του στας Ινδίας). Καλή χρονιά σε όλους!
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Δυστυχώς και για μένα η Βεργίνα θα περιμένει κι άλλο, μας προέκυψε η Ινδία. Κρίμα.
Λαθος επιρρημα. Κανονικα επρεπε να πεις: "Δυστυχώς και για μένα η Βεργίνα θα περιμένει κι άλλο, μας προέκυψε η Ινδία. YEAHHH!!!:clap::xalara::clap::xalara:"
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πέλλα - Βεργίνα

Το ερώτημα τέθηκε από τον @taver από τις πρώτες μέρες:

- Μήπως γίνεται - αφού θα το κάνουμε που θα το κάνουμε - να βάλουμε μέσα και την Πέλλα; Μ' ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια!

  • Θεσσλονίκη - Πέλλα - Βεργίνα - Θεσσαλονίκη: Διαδρομή περίπου 180 χλμ. - 3 ώρες.
  • Επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων: 2 + 2 = 4 ώρες.
  • Διάφορες στάσεις + φαγητό: 3 ώρες.
Σύνολο: 10 ώρες. Αν ξεκινήσουμε από Θεσσαλονίκη στις 8 το πρωί, στις 6 το απόγευμα θα είμαστε πίσω. Γίνεται!

Και ο ξεναγός; - Κοιτάξτε, η Πέλλα - κανονικά - είναι διαφορετικό πακέτο, αλλά αφ'ενός θα σας βγει ακριβά, αφ'ετέρου φιλαράκια είστε, θα το κάνουμε 2 σε 1, δεν θ' αλλάξει το κόστος!

Και πώς θα πάμε (πάντα με αφετηρία τη Θεσ/νίκη) ; Ή με Ι.Χ. ή με λεωφορείο - ανάλογα πόσες συμμετοχές θα έχουμε. Οι συμμετοχές είναι πολλές. Δείχνουν να ξεπερνούν τις 30 (εφόσον επιβεβαιωθούν όλες μέχρι τέλους).

1η επιλογή: Με δεδομένα 4 άτομα ανά Ι.Χ. θα χρειαστούμε σίγουρα 8 αυτοκίνητα. Ξέρω σίγουρα διαθέσιμα 2. Αν επικρατήσει αυτή η επιλογή, θα χρειαστούν άλλα 6 (ή, αντίστοιχα λιγότερα - εφόσον μειωθούν οι συμμετοχές). Το κόστος (βενζίνη + διόδια) υπολογίζεται χοντρικά στα 20 ευρώ (5 ευρώ το άτομο). Μειονεκτήματα: α) Δύσκολος συντονισμός κινήσεων, β) Θα χρειαστεί έξτρα χρόνος για ενημέρωση απ' τον ξεναγό πριν την είσοδο στους χώρους.

2η επιλογή: Ναύλωση λεωφορείου. Κάναμε έρευνα αγοράς η @zoi κι εγώ, ρωτήσαμε σε πολλά γραφεία τουρισμού. Οι καλύτερες τιμές που πήραμε ήταν: 200 ευρώ για λεωφορείο 26 θέσεων και 270 ευρώ για μεγάλο λεωφορείο (50 θέσεων) - οι τιμές με τιμολόγιο και ΦΠΑ συμπεριλαμβανόμενο. Για διευκόλυνσή σας: Αν είμαστε 20 άτομα έρχεται στα 10 ευρώ ο καθένας, αν είμαστε 30 έρχεται στα 9 ευρώ.

Όσον αφορά τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, ισχύει χειμερινό τιμολόγιο μέχρι 31/3/2017, οπότε το κόστος είναι το μισό: 4 ευρώ για την Πέλλα, 6 ευρώ για την Βεργίνα (για την Ακρόπολη είναι 10 ευρώ - αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις). Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για γκρουπ.

Συμπερασματικά, το κόστος που διαμορφώνεται - κατ' άτομο - είναι:
  • Ξεναγός: 7-10 ευρώ.
  • Μεταφορικά (λεωφορείο): 9-10 ευρώ.
  • Είσοδοι: 10 ευρώ
  • ΣΥΝΟΛΟ: 26-30 ευρώ. Αν μετακινηθούμε με Ι.Χ. θα είναι 5 ευρώ λιγότερο. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να υπολογιστούν αθροιστικά τα έξοδα που θα κάνει ο καθένας για φαγητό, καφέδες, κ.λπ. σύμφωνα με τις επιλογές του.
Ο χώρος εστίασης που πιθανόν να καθήσουμε για φαγητό μετά τη Βεργίνα δεν έχει βρεθεί ακόμη. Ερευνάται. Αν υπάρχουν προτάσεις από όποιους γνωρίζουν, καλό είναι να κατατεθούν.

Επίσης, επειδή - αν κλείσουμε λεωφορείο - αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι 20 Ιανουαρίου, καλό είναι να γνωρίζουμε όσο γίνεται ακριβέστερα τον αριθμό των συμμετεχόντων μέχρι τότε - για να ξέρουμε αν θα είναι μικρό ή μεγάλο.

Αυτά από μένα. Δεν ξέρω αν τα κάλυψα όλα. Ερωτήσεις, απορίες, αντιρρήσεις, διαφορετικές απόψεις/προτάσεις, συμπληρώσεις ας κατατεθούν για συζήτηση και οριστικές αποφάσεις.
 

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Αναλυτικότατος. Εμείς είμαστε 3 όπως έχουμε δηλώσει. Βάζω και αμάξι αν χρειαστεί και μπορώ να πάρω ως κι 2 άτομα ακόμη. Για 5 ευρώ όμως μόνο, άλλη χάρη έχει το πούλμαν.
 

zoi

Member
Μηνύματα
146
Likes
312
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
επιβεβαιώνω και εγώ τη συμμετοχή μου.
μήπως εκτός από τους ψήφους να κάνουμε και μία λίστα με τα ονόματα για μεγαλύτερη ευκολία καταμέτρησης ατόμων?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.726
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom