Επιλογή κατάλληλου προορισμού

SUMMER

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
:roll:Παιδιά βοήθεια......!!!!

Έχουμε μπερδευτεί εντελώς. Είμαστε ένα ζευγάρι περίπου στα 25 που ψάχνουμε τον κατάλληλο προορισμό σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά μας. Το καλό είναι ότι ξεκινάμε με ένα καλό ποσό αφού έχουμε στα χέρια μας μια δωροεπιταγή (δώρο φίλων) από ταξιδιωτικό πρακτορείο αξίας 1000?. Το που και πότε θα πάμε είναι δική μας επιλογή. Δεν μας δεσμεύει το πρακτορείο. Ξεκινήσαμε με τη λογική να πάμε κάπου κοντα πχ Βαρκελώνη.Τελικά όμως σκεφτήκαμε ότι αφού είναι ήδη πλοπληρωμένα τα πρωτα έξοδα μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Η λογική μας είναι ένα μέρος κυρίως με ωραίες παραλίες πχ Ταϋλάνδη, Μπαλί......Η αλήθεια είναι ότι ενώ κάθε χρόνο το καλοκαίρι οργώνουμε την Ελλαδά, από εξωτερικό δεν έχουμε καμία ιδέα.Ψάχνουμε στο internet πολλές μέρες αλλά τελικά μπερδευτήκαμε περισσότερο. Είναι αδύνατον αν στο παραπάνω ποσό προσθέσουμε και κάτι ακόμα να βρούμε κάτι σε αυτούς τους εξωτικούς προορισμούς? Μιλάμε για εισητήρια και ξενοδοχείο.Όσον αφορά την περίοδο λέγαμε για τέλος Αυγούστου ή και Σεπτέμβη.Γενικότερα δεν έχουμε κόλλημα στην περίοδο που θα πάμε.Κύριο κριτήριο μας είναι οι ωραίες παραλίες.
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Εάν είστε αποφασισμένοι για παραλίες τότε θα πρότεινα Ινδονησία.

Απο την άλλη όμως ενα ταξίδι Ρωσία: Μόσχα , Αγία Πετρούπολη δεν θα σας κέντριζε το ενδιαφέρον ?

Το forum έχει φωτογραφίες και ιστορίες απο δεκάδες χώρες...το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ανάγνωση μερικών και να δείτε πολλές φωτογραφίες. Θα σας βοηθήσει απίστευτα.

Και ναι συμφωνώ,μην πάτε κάπου που μπορείτε να πάτε οποτεδήποτε όπως Βαρκελώνη. Με τόσα λεφτά δώρο στοχεύστε Ανατολικά.
 

SUMMER

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Για να είμαι ειλικρινής δεν το σκεφτόμαστε για Ρωσία. Έχουμε καταλήξει ότι αυτό που θέλουμε σίγουρα είναι να πάμε κάπου που να μπορούμε να κάνουμε αυτό που εννοούμε εμείς στην Ελλάδα καλοκαιρινές διακοπές.Δηλάδη αμμουδιές,παραλίες με ήρεμα γαλανά νερά και ώρες χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο.
Η ινδονησία (σύμφωνα με φωτογραφιές που έχουμε δει αλλά και ιστορίες που έχουμε ακούσει) θεωρούμε ότι είναι καλή επιλογή σε σχέση με αυτό που έχουμε φανταστει. Η βασική όμως ερώτηση είναι ένα ταξίδι σε αυτά τα μέρη με 5 περίπου διανυκτερεύσεις στο τέλος του καλοκαιριού πόσο περίπου θα κοστίσει?
Ψάχνοντας στο internet έχουμε μπερδευτεί τελείως. Από τη μία βλέπουμε πανάκριβα εισητήρια για τέτοιυς προορισμούς και από την άλλη κάποια πακέτα από πρακτορεία που είναι πολύ πιο φτήνα σε σχέση για παράδειγμα με την Βαρκελώνη.
Απ'όλα αυτά τα εξωτικά μέρη τι θεωρείται καλή επιλογή από θέμα ομορφιάς αλλά και από θέμα τιμών?:rolleyes:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.971
Likes
9.390
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κι εγω εχω μπερδευτει...αν εχετε δωροεπιταγη απο καποιο πρακτορειο , γιατι κοιτατε στο νετ για αλλα πακετα και πρακτορεια? Δεν ειστε υποχρεωμενοι να πατε με το συγκεκριμενο? Σορυ ειμαι ασχετη με πακετα και πρακτορεια :roll:.
Αν η δωροεπιταγη που εχετε αφορα συγκεκριμενο πρακτορειο , τοτε μαλλον εκει πρεπει να ρωτησετε τιμες για καποια μερη που σας ενδιαφερουν και το πως διαφοροποιουνται οι τιμες αναλογα με την εποχη.
Θα υπολογιζα άλλα 1000 ευρω-στο περιπου ετσι?- εκτος απο τα χιλια που ηδη εχετε στα χερια σας. Το μεγαλυτερο κοστος ειναι το αεροπορικο , οποτε αξιζει να πατε για περισσοτερες μερες και οχι μονο για πεντε σε εναν μακρινο προορισμο οπως η Ταυλανδη και το Μπαλι.
Εκτος απο Ινδονησια , για ωραιες παραλιες και οικονομικο προορισμο κοιταξτε και για την περιοχη Κραμπι-Ταυλανδη.
 

paragianna75

Member
Μηνύματα
53
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
astana-kazakhstan?
Ταξίδι-Όνειρο
Namimbia
O Αύγουστος είναι ρίσκο για Ασία λόγω καιρού αυτό δεν σημαίνει βεβαίως οτι θα βρέχει κάθε μέρα.Μπαλί πήγα πέρσυ τον Αύγουστο έχει ωραίες παραλίες για relax προσοχή στις σημαίες που προειδοποιούν για τη θάλασσα και γενικά προσοχή στα ρεύματα.Κoh Samui στην Ταϋλάνδη επίσης καλός προορισμός και τα δύο είναι δημοφιλή οπότε είναι εύκολο να βρείτε πληθώρα πακέτων μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.Άν έχετε παραπάνω απο 5 μέρες διαθέστε τις αξίζει και πιάνει τόπο και το εισητήριο. :)
 

SUMMER

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Παιδιά πελαγώσαμε.Ρίξαμε μια ματιά σε διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία στο net.Από ότι είδαμε παίζουν πολύ καλές τιμές. Για παραδειαγμα Τυνησία 550?, Μπαλί 850?...Όλα αυτά σε πακέτα 6ημερών, τιμή ανά άτομο. Ειλικρινά δελεαστικά.

Από την άλλη κοιτάω για μεμονομένα εισητήρια και βλέπω ότι πχ για Μπαλί έχουν το λιγότερο 1500? με επιστροφή το άτομο.Απλησίαστα για εμάς......

Ισχύουν τελικά αυτά τα πακέτα ή ονειρεύομαι? Δεν έχω ρωτήσει ακόμα τα δικό μας πρακτορείο γιατί είναι στην Καλαμάτα και από ότι φαίνεται θα μπορέσουμε να κατεβούμε τέλη του μήνα για να συζητήσουμε. Παίζει να βρούμε τέτοιες τιμές και σε πρακτορεία πιο μικρά όπως αυτό που έχουμε εμείς ή τέτοιες τιμές πακέτων παίζουν μόνο σε πολύ δικτυωμένα πρακτορεία?

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με τέτοιες χαζές ερωτήσεις απλά επειδή το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (1000?) είναι προπληρωμένο θέλαμε να ξέρουμε τι παίζει από ωραία μέρη αλλά κυρίως από τιμές για να μη μας πιάσουν κότσους αυτοί στο πρακτορείο.Μπορεί να σκεφτούν αυτοί πελάτες μας είναι έτσι κι αλλιώς , τα έχουν σκάσει τα λεφτά, ας του πασάρουμε ότι θέλουμε.Να μην έχουμε και εμείς μια ιδέα????:roll:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.800
Likes
18.721
Κι εγώ πιστεύω ότι για λίγες ημέρες δεν αξίζει να πας τόσο μακρινό ταξίδι....τα 1000 ευρώ δεν είναι δα και καμιά περιουσία για 2 άτομα, οπότε κάτι κοντινότερο θα είναι ίσως καλύτερο και οικονομικότερο....για Ν.Α. Ασία υπολογίστε 2 μέρες στο νερό στο ταξίδι μόνο...η επιλογή δική σας φυσικά..
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αν έχετε μόνο 5-6 μέρες στη διάθεση σας γίνετε ρεαλιστές και ξεχάστε τα μακρινά όπως σοφά είπε ο GTS.Τυνησία Αίγυπτος και σία απορρίπτονται λόγω καιρού...οπότε μην το κουράζεται ... μοιραία η Ευρώπη είναι μονόδρομος...
Αν επιμένετε σε παραλίες και θάλασσες πάλι κουκιά μετρημένα είναι... Τουρκία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία ή Ελλάδα... Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι καλύτερες παραλίες και θάλασσες είναι οι Ελληνικές... Συμπέρασμα ή πάτε για μπάνια σε ένα Ελληνικό νησί ή πάτε μια βόλτα στην Ιταλία που είναι και το προτεινόμενο... Πείτε στον πράκτορά σας να σας βγάλει 2 εισιτήρια για Νάπολη με την Air One νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κατηφορίστε σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου την Costiera Amalfitana... εκεί θα έχετε την ευκαιρία μέχρι και μπάνιο να ευχαριστηθείτε...
Με budget στα 800 με 1.000 ευρώ το άτομο θα περάσετε αξέχαστα... Μην ξεχάσετε να μου φέρετε ένα Λεμοντσέλο για την ιδέα... Αυτή κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη επιλογή σύμφωνα με τα κριτήρια σας...
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Δε θέλω να σε απογοητεύσω summer αλλά επειδή και εγώ είμαι 23 και είχα τις ίδιες "ανησυχίες" με εσένα διαπίστωσα ότι δεν ισχύουν αυτά...
Στα 550 ευρώ πρόσθεσε τις επιβαρύνσεις καλοκαιριού..χειμώνα..φθινοπώρου..καυσίμων...φόρων..κ.α. (και φυσικά ισχύουν κατ'άτομο, ενώ εσείς απ'ό,τι κατάλαβα έχετε δωροεπιταγή 1000 ευρώ και για τους 2)
Αυτά που αναλογίζεσαι ισχύουν κατά ένα μεγάλο μέρος.
Εμείς πάντως (ζευγάρι) καταλήξαμε να πάμε μόνοι, χωρίς πακέτο.
Εσείς, καθώς δε σας δεσμεύει το πρακτορείο, μπορείτε να αγοράσετε μόνο τα εισιτήρια με αυτά τα 1000 ευρώ και να πληρώσετε το ξενοδοχείο (υπάρχουν πολλά φθηνά στο internet) μόνοι σας.
 

SUMMER

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Θεωρούσαμε ότι 5 μέρες είναι αρκετές.Δεν έχουμε ιδιαίτερο κόλλημα και για περισσότερες. Αυτό που σκεφτόμαστε πλέον είναι καμιά 10αριά μέρες.

Όσο για τα λεφτά έτσι όπως το σκεφτόμαστε λέμε 1000? του πρακτορείου και άλλα 1000? επιπλέον από εμάς. Δεν μιλάω για προσωπικά έξοδα αλλά μόνο για εισιτήρια και ξενοδοχείο.

Με τέτοιο ποσό δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από Ευρώπη?

Α όσο για τον καιρό....ούτε κόλλημα έχουμε στην εποχή. Και Σεπτέμβρη να πάμε και Οκτώβρη το ίδιο μας κάνει. Τη θάλασσα να ευχαριστηθούμε μόνο!!!!
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Επίσης: Αφού έχετε οργώσει την Ελλάδα, πηγαίντε κάπου "έξω" βρε παιδιά αυτή τη φορά για αλλαγή παραστάσεων!Μπορείτε να πάτε Costa del sol-Malaga (Ισπανία), Μαγιόρκα-Ίμπιζα, νότια Ιταλία ή Σικελία. Είναι κοντά (δηλ. φθηνά εισιτήρια), έχουν φθηνά ξενοδοχεία, έχουν παραλίες και συνδυάζονται με άλλες πόλεις που αξίζει να δεις. Μπορείτε να το τσεκάρετε και στο ιντερνετ και να βρείτε τι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας.
 

SUMMER

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Δεν είναι αμαρτία ρε παιδιά να χαραμίσουμε 2000? για κάπου εδώ κοντά που μπορούμε να πάμε κάποια άλλη στιγμή με κάτι λιγότερο????

Δηλαδή το θεωρείται αδύνατο με ένα τέτοιο ποσό να ταξιδέψουμε σε έναν τέτοιο προορισμό?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.339
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom