Καλησπέρα σε όλο το ταξιδιάρικο παρεάκι!!! Σας παρακολουθώ τόσα χρόνια, ανατρέχοντας σε δημοσιεύσεις όταν οργάνωνα τα ταξίδια μου ή απλώς διαβάζοντας ιστορίες ταξιδιών και παίρνοντας ιδέες. Είμαι πολύ χαρούμενη που έφτασε η ώρα να γίνω κι εγώ επιτέλους επίσημο μέλος, με αφορμή το μεγαλύτερο έως τώρα ταξίδι μου και όνειρο ζωής! Τον Αύγουστο θα πάμε οικογενειακώς Αμερική (με παιδιά 16 και 12 χρονών) και εννοείται πως πετάω από την χαρά μου αλλά έχω και ένα μικρό άγχος να πάνε όλα καλά. Το προγραμματίζουμε από τον Σεπτέμβριο του 2024, πετάμε για Washington στις 7 Αυγούστου, όπου θα μείνουμε 2 βράδια και μετά ταξιδεύουμε με τρένο για Νέα Υόρκη, όπου θα μείνουμε τα υπόλοιπα 9. Επιστρέφουμε πάλι από Washington, οπότε έχουμε ακόμη μία διαδρομή με τρένο από Νέα Υόρκη. Έχουμε κλείσει κάποια πράγματα όπως παράσταση στο Broadway (ελπίζω να μη μετανιώσω που επιλέξαμε το Moulin Rouge λόγω του 12χρονου γιου μας), επίσκεψη στο Summit και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κλείσω σίγουρα για Air and Space Museum και People's House σε Washington και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Aquarium στη Νέα Υόρκη. Έχουμε αποφασίσει να επισκεφθούμε μέρη που θα ενδιαφέρουν τα παιδιά και δε θα βαρεθούν, γι αυτό έχουμε βγάλει βασικά μουσεία εκτός. Εννοείται πως έχουμε σκοπό να πάμε σε όλα τα must και να καταφέρουμε να δούμε ακόμη μία παράσταση (Hell's Kitchen) και πιστεύω θα μας φτάσουν οι μέρες. Ο σύζυγος έχει ήδη επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη 5 φορές για επαγγελματικούς λόγους, οπότε αυτό βοηθαέι πολύ στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων. Έχω λιγάκι άγχος μήπως πετύχουμε καύσωνα ή πολυήμερες βροχές αλλά η κυριότερη εκκρεμότητα που έχουμε αφήσει και δεν μπορούμε να καταλήξουμε είναι η ταξιδιωτική ασφάλεια. Έχουμε ιδιωτική ασφάλεια μέσω εργασίας, η οποία μας είπαν ότι μας καλύπτει αρκεί να γίνει ταυτοπροσωπία εκεί. Θα πρέπει φυσικά να πληρώσουμε εκεί και μετά να τα διεκδικήσουμε στην Ελλάδα, αλλά δε θέλω να το διακινδυνεύσω. Προσανατολιζόμαστε να κλείσουμε μέσω Insubuy, καθώς έχω ήδη ανατρέξει σε παλιότερες δημοσιεύσεις μελών πάνω στο θέμα. Υπάρχει όμως κάποιος που την χρησιμοποίησε τελικά ώστε να μπορέσει να με κατευθύνει, πχ ποια είναι η καλύτερη και πιο εύκολή στα διαδικαστικά (που να χρειάζεται να δώσεις απλά ένα νούμερο και τίποτα άλλο) όπως και τι να επιλέξω (σκέφτομαι policy maximum στα 1.000.000,00 και deductible στα 0, αλλά δεν είμαι σίγουρη πως αυτά λειτουργούν στην πράξη). Θα ήμουν ευγνώμων αν βρισκόταν κάποιος με προσωπική εμπειρία να με διαφωτίσει πάνω στο θέμα. Εννοείται πως συμβουλές για μέρη, φαγητό, δραστηριότητες, ψώνια και οτιδήποτε άλλο από όποιον έχει χρόνο και το επιθυμεί θα ήταν τέλειες!!!Ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους καλό καλοκαιράκι και όμορφα ταξίδια!