ΗΠΑ Τζαμάικα Επιτελους jamaica (και λιγο ΗΠΑ)

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Τελευταίος χρόνος φοιτητής και η σχολή διοργανώνει 10ημερη εκδρομή στην Νέα Υόρκη. Με ένα συμφοιτητή όμως έχουμε την ιδέα να πάμε και μείς Νέα Υόρκη αλλά ανεξάρτητα. Τα αεροπορικά κλείνονται από νωρίς. 420 ευρώ έκαστος με την IBERIA μέσω Μαδρίτης. Έχουμε 15 μερούλες στην άλλη όχθη του ατλαντικού. Κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να δεις μια μόνο πόλη? Η απάντηση που δώσαμε είναι όχι. Στην πορεία προστεθήκαν και άλλα μέρη.


Τελικό πρόγραμμα:
2 μέρες new haven επίσκεψη σε φίλο στο Yale.
5 μέρες Νέα Υόρκη
5 μέρες Τζαμάικα
3μερες Σικάγο σε συγγενείς.

Το ξέρω είναι πολλά μέρη σε λίγες μέρες αλλά οι νέοι είμαστε λαίμαργοι οπότε κάλιο λίγες μέρες παρά καθόλου… όσο για την Τζαμάικα ταξίδι όνειρο ,έπεσε σαν ιδέα ένα βράδυ και ήταν δύσκολο να αντισταθούμε στον πειρασμό.

Για τις ημέρες στις ΗΠΑ δεν θα πω πολλά αφού έχουν γραφτεί αρκετά στο φόρουμ. Περιληπτικά λοιπόν:

New haven: απίστευτο πανεπιστήμιο, όλο φοιτητές και τα πάντα οργανωμένα .Τα χρήματα που δίνουν πολλά, όμως δωρεάν παιδεία στην Αμερική δεν υπάρχει.

Νέα Υόρκη :τι να πει κάνεις το μέρος απίστευτο όλες οι φυλές του κόσμου είναι εκεί.
Πήγαμε σε ένα σπίτι (μέσω couchsurfing αν το γνωρίζετε) και συγκατοικούσαν ένας νιγηριανός ,μια αμερικανή, μια από Βενεζουέλα ,ένας ινδός και μια από Φιλιππίνες. Είναι από τις λίγες πόλεις του κόσμου που όπως και να σαι εξωτερικά δεν διαφέρεις από τους ντόπιους (παρα μόνο όταν εμφανίσεις τον τουριστικό χάρτη ). Εκτός από τα κλασσικά μουσεία μου άρεσε το αεροπλανοφόρο INTERPID που μαζί με ένα πυρηνικό υποβρύχιο ,μπόλικα αεροπλάνα και ένα Concorde έκαναν ένα πολύ ενδιαφέρων ανοιχτό μουσείο.
Μέναμε στο Χάρλεμ στην 116st ακόμα και το βράδυ δεν αισθάνθηκα κάπου κίνδυνο, η περιοχή αστυνομεύεται πολύ καλά. Όπως είπα όμως δεν θα επεκταθώ μιας και υπάρχει αρκετή πληροφορία για εκεί.

Chicago : ελληνική παροικία απ ότι μας είπαν περίπου 500.000 κάτοικοι .Υπάρχει και η greektown όπου βρίσκει ότι ελληνικό φαί /γλυκό μπορείς να φανταστείς . Τώρα φτιάχνουν και ελληνικό μουσείο στην περιοχή. Όσον αφορά την πόλη η εικόνα από το αεροδρόμιο είναι μαγευτική . Σε αντίθεση με την Ν.Υορκη, εδώ οι ουρανοξύστες εδώ είναι μαζεμένοι στο κέντρο και το θέαμα είναι πολύ ωραίο το βράδυ.

Μη χάσετε
-Willis Tower :το ψηλότερο κτήριο στις ΗΠΑ . Πας στον όροφο 103 εκεί έχουν και κάτι γυάλινα κλουβιά που εξέχουν από το κτήριο .πατάς μέσα και από κάτω βλέπεις το κενό .
http://www.softsailor.com/wp-content/uploads/2009/07/Sears-Tower-Glass-Balconies-01.jpg
-Να δοκιμάσετε brunch στο melis στην greektown( ειδικά τις τεράστιες ομελέτες τους)
-Να πάτε στο τεχνολογικό μουσείο! Απίστευτο μέρος ολόκληρα αεροπλάνα ,ανεμοστρόβιλοι 5 μέτρων , υποβρυχια ,τρένα . το μόνο αντίστοιχο που χω πάει είναι αυτό στο Μόναχο , όμως αυτό του Σικάγου είναι έτη φωτός μπροστά.
-Να φάτε πίτσα από το Σικάγο χοντρή με πολύ τυρί και κάνει 45 λεπτά να ετοιμαστεί.


Πτήσεις :
Πτήση με την Iberia :όχι και πολύ βολικά καθίσματα, οθόνες λίγες ,φαί μέτριο αλλά εντάξει
ας είναι φτηνά τα εισιτήρια και ποιος νοιάζεται για τα αλλά.

Πτήση με jetblue:η καλύτερη εταιρία που πέταξα στο ταξίδι. Φτηνή με φαί, ποτά δωρεάν και οθόνες σε κάθε κάθισμα με μπόλικα κανάλια ,αν ξαναπήγαινα την προτίμαγα σίγουρα.
Πτήση με united /us airways : τίποτα ιδιαίτερο μόνο καφέ δωρεάν .τιμές νορμάλ.
Συνολικά αλλάξαμε 8 αεροπλάνα σε 15 μέρες .Χειρότερο αεροδρόμιο ήταν του charlotte αν έχετε άλλη επιλογή για stop-over αποφύγετε το , μικρό με τεράστιες ουρές!

Next episode Jamaica…:clap:
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα
Μας αφησες πάνω στο καλύτερο....Ελα τι γίνεται απεργείς???χαχαχαχα

Λαχταρούμε jamaica..Κάτσε να το πάρει χαμπάρι η meli να δεις τι θα γίνει...!!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
Εδω ειμαι!!!!:clap::clap::clap:
Καλα βρε,σου εδωσα πληροφοριες για Τζαμαικα κι εσυ με ξεπληρωνεις ετσι???? Με Η.Π.Α????:mad::mad::mad::mad:
Και εκεινο το ρουμι ποτε μου το στελνεις???
Αντε γραψε για Τζαμαικα και μην με ξενερωνεις....:rolleyes:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Πολύ Τζαμάικα έχει πέσει παιδιά! Θέλω κάτι εξωτικό επειγόντως! Αναμένω ανυπόμονα τη συνέχεια!
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Η πτήση της jetblue προσγειώνεται στο Kingston. Επιτέλους Τζαμάικα όπως λεει και ο τίτλος. Οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο μεγαλύτερης έντασης απ όσο περίμενα ,ρώτησαν τα πάντα και άνοιξαν τις βαλίτσες. Βγαίνουμε έξω απίστευτη ζέστη γύρω στους 30 βαθμούς με μπόλικη υγρασία ώστε να κολλάς ολόκληρος. Πρώτη μέρα θα μέναμε στα blue mountains ένας τζαμαϊκανός από το couchsurfing είχε δεχτεί να μας φιλοξενήσει στο βουνό και να μας ανεβάσει στην κορυφή.

Για να πάμε εκεί , είχαμε συμφωνήσει να νοικιάσει αμάξι να έρθει να μας παραλάβει κ να πάμε μαζί στο βουνό. Μετά από καμία ώρα μετά το προγραμματισμένο και πολύ χαλαρά εμφανίζεται ένα κόκκινο Toyota corolla. Το αμάξι της δεκαετίας του 80 με το τζάμι μόνιμα ανοιχτό και το πορτμπαγκάζ να μη κλείνει.

Η διαδρομή γύρω στις 3-4 ώρες . Στην πορεία μας πιάνει και μια τροπική καταιγίδα ,για δυο ώρες έβρεχε καρέκλες έχοντας ταυτόχρονα υγρασία κ ζέστη. Στο αμάξι μέσα δυο έλληνες ένας σουηδός και οδηγός ένας τζαμαϊκανός με το τσιγαριλίκι του να οδηγά σαν τρελός. Παράλληλα να πλημυρίζει τ’ αμάξι από τα ανοιχτά παράθυρα. Welcome to Jamaica:clap::clap:.
Ο δρόμος προς το βουνό μεγάλος και η άσφαλτος είχε σταματήσει από ώρα. Την θέση της πήρε ένας δρόμος της κακιάς ώρας από κοτρόνες και λακκούβες που χαν γίνει λίμνες. Αποτέλεσμα : το corolla τα φτύσε στη μέση της ζούγκλας αφού από τις πέτρες έσπασε ο άξονας του. Ήμασταν σε μια χαράδρα που δεν πέρναγε ψυχή και τα κινητά να μην πιάνουν.



Ο τζαμαϊκανός με μεγάλη χαλαρότητα ανάβει το τσιγαριλίκι του και σκέπτεται τι θα κάνει . Μετά από λίγη ώρα πιάνουμε σήμα και καταφέρνουμε να καλέσουμε κάτι γνωστούς του.(για οδική βοήθεια ούτε λόγος) Σε λίγη ώρα φτάνουν οι ενισχύσεις ,ένα αμάξι με καρότσα. Το σχέδιο ήταν εμείς καρότσα με τις βαλίτσες και ρυμούλκηση του Κορόλα στο κοντινότερο χωριό. Αν και η αρχική προσπάθεια απέτυχε αφού κόπηκε το σχοινί ,τελικά τα καταφέραμε! Στην πορεία χρειάστηκε να μετακινήσουμε βράχους μεγάλους για να περάσει το τζιπ (εξ’ αιτίας της βροχής είχε κατολίσθηση) αλλά μετά από κάνα μισάωρο φτάσαμε σε ένα τζαμαϊκανό ορεινό χωριό.



Εκεί συνεννοήθηκε ο δικός μας άφησε το Κορόλα κ συνεχίσαμε για το σπίτι του με το τζιπ. Μετά από ώρα φτάσαμε σε μια καλύβα στη καρδιά του βουνού ,μισή ώρα από το κοντινότερο χωριό.





Ο τζαμαϊκανός φίλος μας γύρω στα 35 ζει εκεί μόνιμα ,ασχολείται με φυτείες καφέ που έχει και συχνά κάνει τον ξεναγό στο νησί σε επισκέπτες. Η φύση σε εκείνο το μέρος οργίαζε. Φοίνικες ,δέντρα καφέ και ήχοι του βουνού συνέθεταν ένα πολύ ήρεμο τοπίο. Μιας και το ταξίδι ήταν μεγάλο μας ετοίμασε φρέσκο καφέ .O blue mountain cafe είναι από τις καλύτερες ποικιλίες παγκοσμίως και στην Ευρώπη όταν γύρισα έμαθα ότι είναι πανάκριβος. Ευτυχώς για μένα προνόησα και έφερα σπίτι ,φρεσκοψημένο δικιάς του παραγωγής καφέ.



Στη συνέχεια μάθαμε όλα τα μυστικά και την διαδικασία επεξεργασίας καφέ όπως και λεπτομέρειες για την ζωή στη Τζαμάικα.
Ο φίλος μας ήταν φανατικός ρασταφαρι Αυτό δεν περιλαμβάνει απλά να χεις τα μαλλιά σου ραστα αλλά απαιτεί έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Όσο περίεργο και αν φαίνεται οι ρασταφαροι θεωρούνται υποκουλτούρα στην Τζαμάικα. Ο γονιός δεν θέλει το παιδί του να γίνει έτσι και το κράτος τους έχει στο περιθώριο.



Στη συνέχεια η κουβέντα έφερε την κορυφή του βουνού η οποία είναι στα 2,256 m. Ένα από τα καλυτέρα μέρη για πεζοπορία. Εγώ είχα πάει όμως απροετοίμαστος τελείως, νόμιζα ότι θα πηγαίναμε κάπου κοντά κ θα διαρκούσε λίγες ώρες. Εκεί έμαθα ότι η κορυφή είναι μια διαδρομή 12-14 ώρες πεζοπορίας στη ζούγκλα του βουνού. Ξεκινάς μια τα ξημερώματα είσαι στην κορυφή γύρω στις πέντε απολαμβάνεις την ανατολή του ηλίου και μετά αρχίζει η επιστροφή. Ο τζαμαϊκανός έχει κάνει γύρω στις 25 φορές τη διαδρομή και αν πηγαίναμε θα ήταν ο προσωπικός μας ξεναγός. Ήμασταν άτυχοι όμως γιατί ο καιρός δεν ήταν κάλος ,έβρεχε. Η εκδρομή ακυρώθηκε και απλά αράξαμε στην καλύβα.

Το βράδυ ο ήχος της φύσης και κάτι μεγάλες πυγολαμπίδες δημιουργούσαν ονειρική ατμόσφαιρα. Πέσαμε για ύπνο μετά από μια πολύ κουραστική μέρα. Άλλη μια μας περίμενε την επομένη. Από τα βουνά θα διασχίζαμε το νησί με στόχο την άλλη πλευρά του. Η ατελείωτη παραλία του Negril μας περίμενε.:cool:
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Εδω ειμαι!!!!:clap::clap::clap:
Καλα βρε,σου εδωσα πληροφοριες για Τζαμαικα κι εσυ με ξεπληρωνεις ετσι???? Με Η.Π.Α????:mad::mad::mad::mad:
Και εκεινο το ρουμι ποτε μου το στελνεις???
Αντε γραψε για Τζαμαικα και μην με ξενερωνεις....:rolleyes:
meli τώρα αρχιζει η Τζαμάικα ελπιζω να σε ξεπληρώσει οταν τελειώσει :cool:
τελικά αλλάξαμε το πρόγραμμα αφου δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε εμεις αμαξι. Ετσι λιγη εξοχη στο βουνο και μετα μια μερα ταξιδι με τα τζαμαϊκανά κτελ (ο θεος να τα κανει) και αραλίκι στο νεκγριλ:bleh:
το ρουμι δυστυχώς τέλειωσε ,το ήπια γράφοντας την ιστορία ,όπως και την red stripe που 'χα... :innocent:
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
:clap::clap::clap::clap:
Ωραια ξεκινησαμε!!!
Καλα,ο τζαμαικανος ολα τα λεφτα εννοειται!! Και το χαλαρα ειναι στανταρ στο νησι! Με τοσο χορτο απλα δεν παιζει το γρηγορα!!:bleh:
Μην μου πεις πως οταν εμεινε το αμαξι δεν σας ειπε "no problem" !!:haha:
Και σας φιλοξενησε τσαμπα???Λιγο δυσκολο μου κανει...:roll:
Περιμενω την συνεχειαμε αγωνια!!!:sharkisland:
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
μετα απο κανα δεκαλεπτο που κοιταγε το κενο γυρνα και λεει
"no problem mοn" (οχι man) :haha:
ναι φυσικα και ηταν τζαμπα αυτο ειναι και το νοημα του couchsurfing,μεσω του οποιου τον βρηκα.:bleh:
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα
μετα απο κανα δεκαλεπτο που κοιταγε το κενο γυρνα και λεει
"no problem mοn" (οχι man) :haha:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...Κορυφή..!

ναι φυσικα και ηταν τζαμπα αυτο ειναι και το νοημα του couchsurfing,μεσω του οποιου τον βρηκα.:bleh:
Απορώ σε αυτή την καλύβα που είχε και ίντερνετ και ήταν και γραμμένος στο couchsurfing.... Αυτά είναι..

Τέλειες οι φωτογραφίες...Περιμένουμε την συνέχεια...
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
Mωρε ναι,το ξερω οτι αυτο ειναι το νοημα,απλως εννουσα αν προσπαθησε αλλιως με άλλες παροχες να πληρωσετε κατι...π.χ το αυτοκινητο..η οτιδηποτε αλλο...;)
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Πληρώσαμε την ενοικίαση αυτοκίνητου για μερα + καποια εξοδα βενζινης .Tο κόστος γιαυτα ηταν συμφωνημένα απο πριν και εμείς ζητήσαμε να τα έχουμε.
Επιπλέον αγορασαμε δικο του καφε σε πολυ χαμηλή τιμη γυρω στα 15ε το μισο κιλο .Εδω έμαθα πριν δυο μέρες οτι στα coffeeway εχει 170ε το κιλο :shock::shock::shock:

η καλύβα του δεν έχει ιντερνέτ :haha: είχε μια λαπτοπαρα του 1990 και όταν κατέβαινε στον πολιτισμό τη χρησιμοποιούσε.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
xalara μην χαλαρωνεις περιμενουμε Negril :jamaica01:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.674
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom