Ιορδανία Ερωτήσεις για Ιορδανία

Vanessa tzn

Member
Μηνύματα
92
Likes
120
Πέρα από ταξιδιωτικές πληροφορίες θα ήθελα να ρωτήσω (εφόσον υπάρχει κάποιο ντόπιος κάτοικος του Αμμάν ή αν γνωρίζει οποιοσδήποτε άλλος) πώς είναι η ζωή στο Αμμάν; Για μόνιμη εγκατάσταση υπάρχει κάποιος τρόπος οικονομικός να μετακινείσαι μέσα στην πόλη πέρα από το uber; Για να πάει κάποιος σε άλλες πόλεις μπορεί να μετακινηθεί μόνο με ταξί; πώς τα βρίσκει κανείς αυτά; Και μια τελευταία ερώτηση. Εφόσον με συμφέρει αεροπορικό για Άκαμπα από Ελλάδα μετά από εκεί πώς μπορεί κανείς να πάει στο Αμμάν; Και όσον αφορά τη θρησκεία υπάρχουν Ορθόδοξες εκκλησίες στο Αμμάν; Σύλλογοι ή κοινότητες που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να εγκλιματιστώ; Γνωρίζω οτι λόγω Ιορδάνη ποταμού είναι και εκεί άγιοι τόποι και θα ήθελα να επισκεφτώ και μέρη θρησκευτικού περιεχομένου.
Ενδέχεται να μείνω Αμμάν για χειμώνα οπότε θα ήθελα τέτοιου είδους συμβουλές.
Καλημερα η μαμά μου έμεινε στην ιορδανια 3 χρόνια κ μαζί της κ γω πηγαινοέρχομουν πολλές φορές ,οπωσδήποτε για μετακινήσεις χρειάζεσαι αμάξι είτε ταξί είτε δικό σου προετοιμάσου για πολυ κίνηση στο αμμαν τα ταξί δεν είναι καθόλου ακριβά Αλλά αν ξέρεις να οδηγείς θα ήταν προτιμότερο να πάρεις δικό σου ΙΧ μπορεί λόγο της Ryan air να είναι πιο οικονομικά να πας ακαμπα αλλά αν προσθέσεις βαλίτσες συν το δρόμο μέχρι το αμμαν που είναι 4 ώρες τουλάχιστον ,θα σου πρότεινα να κλείσεις με royal Jordanian εγω περσυ έκλεισα με 260€ Με επιστροφή με 35 κιλά βαλίτσα στο cargo συν χειραποσκευή και δεν συγκρίνετε κ η άνεση που εχεις.υπαρχει ελληνική κοινότητα εκεί οργανώνουν και
Συναντήσεις μπορεις να έρθεις σε επαφή μαζί τους μέσω της πρεσβείας μας εκεί και τέλος εκκλησίες υπάρχουν παρά πολλές σχεδόν σε κάθε γειτονιά και υπάρχουν παρά πολλοί ορθόδοξοι Ιορδανοί θα περάσεις πολυ ωραια εμείς αναπολούμε πολλές φορές τις μέρες που μέναμε εκεί και συνέχεια την επισκεπτόμαστε για διακοπές
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Μήπως έχει μείνει κανείς στο Wadi Rum Dream Camp?

Δυστυχώς Βανέσα το Hasan Zawaideh camp δεν έχει για 2 μέρες που κοίταζα.:(
 

billstamaniac

Member
Μηνύματα
71
Likes
86
συμφερει να παρεις κάρτα από εκεί εγω ειχα παρεί τώρα δεν θυμαμαι εταιρεια και με 11 δηνάρια μου έδωσαν 17GB
 

Dora300683

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλησπερα σας θα επισκεφθω τον Νοεμβριο την Ιορδανια για 4 μερες κ θα ειμαστε 5 ατομα γνωριζει κανεις τιποτα για οδηγους ξεναγους στην Ιορδανια ? Ευχαριστωωωωωω
 

Mitsos Mesi

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σε όλους σας. Σκέφτομαι με δύο φίλους να πάμε ταξίδι στην Ιορδανία και έχω λίγες ερωτήσεις. Θα προσγειωθούμε στο Αμμάν και λέμε να επισκεφθούμε σίγουρα την Πέτρα, την Γεράσα, την έρημο Wadi Rum και την νεκρά θάλασσα.
1. Πέρα από διαβατήριο χρειάζεται και βίζα; Και τι κόστος έχει;
2. Σκεφτόμαστε να νοικιασουμε αυτοκίνητο. Κάνει το δίπλωμα μας;
3. Συνάλλαγμα που μπορούμε να κάνουμε, έχει στα αεροδρόμια;
4. Υπάρχουν κάρτες σιμ για ίντερνετ ή πολλά ζητάω;
 
Last edited:

roniac

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σου και εσένα!

Έκανα το Ταξίδι τον προηγούμενο Οκτώβρη και ήταν υπέροχο.

Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου

1) Χρειάζεσαι και Βίζα. Η καλύτερη μακράν επιλογή είναι η αγορά του Jordan Pass (https://www.jordanpass.jo/), καθώς το εισητήριο για Πέτρα και η Βίζα από μόνα τους είναι πιο ακριβά από το Pass που σου προσφέρει πολύ περισσότερα

2) Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το δίπλωμα. Επειδή είχαμε και ατύχημα με το αυτοκίνητο, δεν είχαν κανένα θέμα με το ελληνικό δίπλωμα.

3) Μπορείς και στο Αεροδρόμιο. Είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή. Προτίμησε να κάνεις στην πόλη. Δεν θυμάμαι που ακριβώς κάναμε να σου πω την αλήθεια

4) Στο αεροδρομιο θα βρείς κάρτες SIM. Νομίζω κόστιζε 15 ευρώ για 40gb internet. 2 κιόσκια είχε με το που βγαίνεις από τον χώρο παραλαβής αποσκευών.

Εύχομαι να σε κάλυψα!
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
@aspa @mpampis1979 και υπόλοιποι συμφουριτες.... Λόγω έλλειψης χρόνου αλλά μεγάλης επιθυμίας να επισκεφτώ επιτέλους την Ιορδανία έκλεισα ένα αεροπορικό 22-25/11 Παρασκευή βράδυ φτάνουμε Άκαμπα -Δευτέρα βράδυ φεύγουμε . Θέλω να δω Πέτρα και Wady rum ... Είναι καλύτερα:
Παρασκευή βράδυ που φτάνουμε να φύγουμε για Πέτρα (διαμονή)
Σάββατο πρωι Πέτρα επίσκεψη- το απόγευμα να φύγω Wady Rum (διαμονή)
Κυριακή Wady Rum jeep καμήλες κτλ (διαμονή)
Δευτέρα πρωί μεταφορά στην Ακαμπα καποια θαλάσσια δραστηριότητα - Δευτερα Βραδυ επιστροφή στην Ελλάδα///

-ή να βάλουμε 2 μερες στην Πέτρα?
-ή να αλλάξουμε την σειρά του προγράμματος για κάποιο λόγο?
Οποιαδήποτε προταση για αλλαγη στο προγραμμα δεκτή !!!!!
Με τα camps στην έρημο τι παίζει?? Δηλαδή ότι χρειάζομαι φαγητό, νερά, snacs τα αγοράζω απο αυτούς (και σε τι τιμή ??) -ή προτείνεται να εχω στο σάκο μου κάποιες προμήθειες ???
Για ταξί για τις παραπάνω διαδρομές μια εταιρεία μου έδωσε τιμή 120 JOD ....
Να νοικιάσω αυτοκίνητο είναι 80-100 ευρω +βενζίνη + εξτρά ασφάλεια (που πάντα αγοράζω) άρα μία ή άλλη κάπου μου βγαίνουν!! Τι λέτε.... ?
Τέλος είδα τα camp που προτείνετε όμως δεν έχουν ιδιωτικό μπάνιο.... Μήπως κάποιος έμεινε ευχαριστημένος από κάποιο camp που ειχε ιδιωτικο μπάνιο?
Ευχαριστώ πολύ!!!!!
 

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Στο camp που μείναμε εμείς (Khaleds camp) όπως νομίζω και στα περισσότερα, το βραδινό και το πρωινό περιλαμβάνονταν στην τιμή.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Στο camp που μείναμε εμείς (Khaleds camp) όπως νομίζω και στα περισσότερα, το βραδινό και το πρωινό περιλαμβάνονταν στην τιμή.
Ok ... και για ενα καφε ή ενα μπουκαλι νερο που θα χρειαστω?? Επίσης μπορεις να μου πεις για τα τουρ (τζιπ καμηλες κτλ) και αν ειχε ιδιωτικό μπανιο. Σε ευχαριστω πολύ!!
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Ok ... και για ενα καφε ή ενα μπουκαλι νερο που θα χρειαστω?? Επίσης μπορεις να μου πεις για τα τουρ (τζιπ καμηλες κτλ) και αν ειχε ιδιωτικό μπανιο. Σε ευχαριστω πολύ!!
Καφέ σερβίρουν στο πρωινό συνήθως, εμάς τουλάχιστον είχε. Νερά μπορείς να προμηθευτείς από πιο πριν. Και πάλι είχαν όμως στο καμπ και πρωί και βράδυ και στο μεσημεριανό μας όταν κάναμε το τουρ (Beyond Wadi Rum είχαμε μείνει). Μπες booking.com κ ψάξε ποια έχουν ιδιωτικό μπάνιο (πρέπει να είναι πάρα πολύ λίγα).Στη συνέχεια επικοινώνησε απευθείας μαζί τους για να τους ρωτήσεις για τα τουρς που προσφέρουν και σας βολεύουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.216
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom