Νότια Κορέα Ερωτήσεις για Νότια Κορέα

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Καλημέρα σας,

Ταξιδεύουμε για Νότια Κορέα από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Οκτωμβρίου. Βασικά θα έχουμε γεμάτες μέρες από τις 29/9 μέχρι και τις 9/10.

Έχω δει και τις ιστορίες και έχω πάρει μια ιδέα. Κάτι άλλο που θα προτείνατε που ίσως δεν έχει γραφτεί; Από πληροφορίες, κάποια εκδρομή, εστιατόρια κτλ;

Ευχαριστώ πολύ!
Καλημέρα, ημασταν το Πασχα στην Ν.Κορεα. Και εμενα το φαγητο μου φανηκε φθηνο.Απο την Ελλαδα σιγουρα φθηνότερο. Εμεις επισκευθηκαμε 3 μερες την πολη Ουλσαν λογω το ότι ειναι εκει ο γιος μας. Εκει ηταν ακομη πιο φθηνα. Νομιζω ομως ότι θα περασετε υπεροχα οπου και να πατε. Το μυαλο μου εμεινε εκει. Οι αποστασεις αρκετα μεγαλες οποτε ο χρονος δεν φτανει. Εμεις ειχαμε το γιο μου που γνωριζε απο συγκοινωνίες και μερη για να παμε και παλι νομιζω αφησαμε πολλα απ εξω. Πες μας τα μερη που αποφασισατε να παμε και νομιζω οόι μαζι καπως θα βοηθησουμε.

kyriakosv

Member
Πλην της Σεουλ δεν αποφασισαμε ακομη κάτι. :eek:

Πόσο καιρό πριν πρεπει να κλείσουμε τα ξενοδοχεία;

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός

Πιστεύω ότι την εποχή που θα πάτε, και λίγες μέρες πριν να τα κλείσετε θα υπάρχουν πάρα πολλά για να επιλέξετε. Εγώ τα περισσότερα τα είχα κλήση 2 μήνες περίπου πριν παμε. Αλλά δύο ξενοδοχεία τα έκλεισα μία με δύο μέρες πριν πάμε.
Πρόκειται για πολύ καλά ξενοδοχεία με κόστος κάτω από 40€ το δίκλινο. Και όλα ήταν στο κέντρο των πόλεων.
Μόνο στη σεούλ ήταν πολύ πιο ακριβό το ξενοδοχείο που κλείσαμε. Συγκεκριμένα έκανε κοντά στα 60€ η βραδιά, αλλά ήταν και πολύ μικρό το δωμάτιο. Όμως ήταν δίπλα στα παλάτια και σε σταθμό του μετρό.

Mary Stardust

Member

Τα είχα κλείσει Μάιο για τέλος Δεκεμβρίου. Συμβουλή : Κλείστε το τελευταίο βράδυ σε ένα ξενοδοχείο στο Incheon. Είναι πιο οικονομικά και επιπλέον έχουν δωρεάν shuttle για το αεροδρόμιο. Θα σας γλιτώσει λίγο άγχος και χρήματα. Προτείνω το Golden Tulip Incheon Airport Hotel.
Το είδα σε επίσημη ιστοσελίδα αλλά ρώτησα και το ChatGPT. Μάλλον κι εμείς θα το ρισκάρουμε. Αν έχω νεότερα θα τα αναφέρω.
Να ρωτήσω πως λένε τη φίλη; Μάλλον έχουμε την ίδια 😂😂😂

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Η ερώτηση πήγαινε στο σχόλιο του @Earth Citizen παραπάνω, που ειπε πως έχει μια φίλη που έχει παντρευτεί Κορεάτη. 😂
Λες να υπάρχει μόνο μία Ελληνίδα που έχει παντρευτεί Κορεάτη; :bleh:

Σοφία. Και είναι φίλη φίλου.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος

Το ξενοδοχείο στη Σεουλ το έκλεισα ενάμιση μηνα πριν (τότε εκλεισα και τα εισιτήρια). Στη Σεουλ τα ξενοδοχεία είναι ακριβά οπότε όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Βεβαια στη Σεουλ υπάρχουν παρα πολλα, αλλα ειναι και πολυ μεγαλη πόλη. Στην Μπουσαν το κλεισαμε 3 μέρες πριν και η τιμή ηταν 30ευρω deluxe δικλινο στην Haeundae beach. Ο γιός μου που μένει στην Ούλσαν, ταξιδεύει καθε Σαββατοκύριακο σε διαφορες πόλεις, όλα τα κλείνει μια δυο μέρες πριν. Πρόβλημα ειχε μόνο σε ένα τριήμερο που όλοι ταξιδευαν. Αρα για τα ξενοδοχεια στη Σεουλ θα σου προτεινα να τα κλεισεις νωρις και όπου αλλου πατε αστο οταν κανετε προγραμμα.

kyriakosv

Member
Καλημέρα, καταλήξαμε στο πρόγραμμα για την Κορέα:

29/9 - 02/10: Σεούλ (διαμονή περιοχή Myeongdong)
3/10 - 05/10: Μπουσάν
6/10: Gyeongju
7/10 - 9/10: Σεούλ (διαμονή περιοχή Gangnam)

Πως σας φαίνεται;

Επίσης για τις πρώτες μέρες στη Σεούλ για τη μια μέρα είμαι μεταξύ των πιο κάτω:
i) DMZ + Gamaksan Suspension Bridge (το πρόβλημα είναι ότι η JSA δεν είναι προσβάσιμη προς το παρόν)
ii) Nami Island + Alpaca + Rail bike
iii) Να μείνουμε Σεουλ και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε βόλτες και LOTTE WORLD

Ποιά η γνώμη σας;

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Καλημέρα, καταλήξαμε στο πρόγραμμα για την Κορέα:

29/9 - 02/10: Σεούλ (διαμονή περιοχή Myeongdong)
3/10 - 05/10: Μπουσάν
6/10: Gyeongju
7/10 - 9/10: Σεούλ (διαμονή περιοχή Gangnam)

Πως σας φαίνεται;

Επίσης για τις πρώτες μέρες στη Σεούλ για τη μια μέρα είμαι μεταξύ των πιο κάτω:
i) DMZ + Gamaksan Suspension Bridge (το πρόβλημα είναι ότι η JSA δεν είναι προσβάσιμη προς το παρόν)
ii) Nami Island + Alpaca + Rail bike
iii) Να μείνουμε Σεουλ και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε βόλτες και LOTTE WORLD

Ποιά η γνώμη σας;
Νομίζω ότι στην Σεούλ μένετε πολλά βράδια. Ίσως να αφαιρέσετε ένα και να μείνετε ακόμα μία μέρα στο Gyeongju.
Από τις τρεις μονοήμερες που σκέφτεσαι για την Σεούλ, εγώ έκανα την πρώτη, δηλαδή την αποστρατικοποιημένη ζώνη και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.
Δεν θυμάμαι αν σου το είχα πει και άλλη φορά εδώ ότι το πιο ενδιαφέρον για μένα στην Νότια Κορέα ήταν το νησί Τζεζού. Αν νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις μία αλλαγή στο πρόγραμμά σου, δεν είναι κακό να το ψάξεις.

kyriakosv

Member
Νομίζω ότι στην Σεούλ μένετε πολλά βράδια. Ίσως να αφαιρέσετε ένα και να μείνετε ακόμα μία μέρα στο Gyeongju.
Από τις τρεις μονοήμερες που σκέφτεσαι για την Σεούλ, εγώ έκανα την πρώτη, δηλαδή την αποστρατικοποιημένη ζώνη και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.
Δεν θυμάμαι αν σου το είχα πει και άλλη φορά εδώ ότι το πιο ενδιαφέρον για μένα στην Νότια Κορέα ήταν το νησί Τζεζού. Αν νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις μία αλλαγή στο πρόγραμμά σου, δεν είναι κακό να το ψάξεις.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Βάσει των πραγμάτων που εχουμε σημειωμένα να κανουμε βγαίνει οριακά απ'οτι βλεπω και γι αυτο προβληματίζομαι. Οπόταν εσύ όχι μονο λες να προσθεσουμε σίγουρα μια μονοημερη αλλά και να αφαιρεσω για να βάλω αλλου; (θα προσπαθήσω να γραψω και το προγραμμα αναλυτικά εδω να το ριξετε μια ματιά).

Χωρίς την JSA στην αποστρατικοποιημένη ζώνη αξίζει;

Για το Τζεζού δε χρειάζεται και πτήση; αρα θα χάσω αρκετη ωρα απο τα αεροδρομια κτλ;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.137
Μέλη
39.894
Νεότερο μέλος
sermich

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom