Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

Manos46

Member
Ταξίδι-Όνειρο
???
To Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν ποτέ στη Σένγκεν. Ήταν στην ΕΕ και ήταν υποχρεωμένο να δέχεται ταυτότητες μελών κρατών της ΕΕ ως ταξιδιωτικά έγγραφα. Μετά το Brexit και συγκεκριμένα από 1/10/21 οι ταυτότητες δεν είναι αποδεκτές για πολίτες χωρών της ΕΕ, οι οποίοι υποχρεούνται να φέρουν διαβατήριο.

Παρεμπιπτόντως δεν ξέρω κανέναν με ταυτότητα που να έχει πάει στο ΗΒ και να μην ξίνισαν τα μούτρα τους στον έλεγχο. Δύο φορές που είχα πάει, μία με χειρόγραφη και μία με τυπωμένη με ειρωνεύονταν και με απείλησαν ότι δεν ξαναμπαίνω με ταυτότητα, αλλά φυσικά πάντα περνούσα. Ούτως ή άλλως όμως τέλος αυτά, το διαβατήριο είναι πια απαραίτητο για το ΗΒ.
Έχω πάει Σκωτία προ Brexit ,με ταυτότητα και ο υπάλληλος την σκαναρε 🤣 και αφού κατάλαβε ότι δεν έχει καμία προδιαγραφή ασφαλείας με ρώτησε αν έχω άλλο έγγραφο.....

D

Delmem38110

Guest
Οκ δεκτο κ αυτο αλλα γιατι με διαβατηριο τον περνανε στο λεπτο και με ταυτοτητα καναμε αιωνες;;;αλλαξε η εμφανιση ξαφνικα;;γιατι εγω ιδια την βλεπω!!επισης ολες τις φορες αναφεροντουσαν οτι ειναι πλαστη η ταυτοτητα και επρεπε να εξηγουμε οτι η Ελλ.αστυνομια δεν εχει λεφτακια για κατι καλυτερο!!!+Αυστρια τον Οκτωβρη αλλα 3 ατομα ειχαν την ιδια ταυτοτητα με του αγοριου κ αυτοι αλλες 10 ωρες να περασουν...μηπως εφταιγε η εμφανιση κ σ αυτους;;;γιατι εγω μια χαρα κουστουμαρισμενους τους ειδα!
δεν πρέπει να εξηγήσεις τίποτα. είναι ταυτότητα του Ελληνικού κράτους και πρέπει να την δεχτούν.
το ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι καινούριες ταυτότητες δεν είναι θέμα της ''φτωχής'' ελληνικής αστυνομίας.
αρέσκονται να σκανάρουν παρά να πληκτρολογούν.
επίσης το νούμερα 3 6 9 10 20... είναι νούμερα που κολλάμε εύκολα σε προτάσεις για να μεγαλοποιούμε τα πράγματα.
επαναλαμβάνω έχουν φόρμες κάθε ευρωπαϊκής ταυτότητας για να διαπιστώσουν αν είναι αυθεντικές η όχι.
το κουστούμι δεν παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση.
επιτέλους ας σταματήσουμε να υποτιμάμε την χώρα μας και τις υπηρεσίες της. αυτά προσφέρει

Last edited by a moderator:
D

Delmem38110

Guest
Έχω πάει Σκωτία προ Brexit ,με ταυτότητα και ο υπάλληλος την σκαναρε 🤣 και αφού κατάλαβε ότι δεν έχει καμία προδιαγραφή ασφαλείας με ρώτησε αν έχω άλλο έγγραφο.....
μια Χαρά προδιαγραφές ασφαλείας έχει η ταυτότητα μας, το χαρτί είναι χαρτί χαρτονομίσματος όπως και αυτό των διαβατηρίων δεν πλαστογραφείτε. (έχεις δει παλιά ιταλική ταυτότητα; εκεί να δεις τη χαρα του πλαστογράφου. δεν ξέρω αν τις έχουν ακόμα). μπορούν δυστυχώς πολύ εύκολα να (αλλάξουν) πλαστογραφήσουν την φωτογραφία. αλλά και οι ευρωπαϊκές ταυτότητες είναι εύκολες στην πλαστογράφηση, εκεί απαιτούνται διαφορετικές γνώσεις.
όφειλαν να είναι ενημερωμένοι οι Βρετανοί υπάλληλοι

paefstra

Member
Νομιζω οτι ειναι ο τροπος καποιων Βρετανων να θυμουνται οτι καποτε ηταν Βρετανικη Κοινοπολιτεια κανοντας καψωνια οπου τους παιρνει.
Φυσικα και ειναι ενημεροι. Το κανουν για την απολαυση τους. Και φυσικα στο τελος κανεις δεν υπεστη αρνηση να μπει στη χωρα με ταυτοτητα. Δεν ειναι τοσο χαζοι.

drDorothy

Member
Είναι σαφές ότι δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν είσοδο με ταυτότητα. Παρόλα αυτά το ότι είναι συχνό να κολλήσουν στην ελληνική ταυτότητα είναι επίσης σαφές.

Προσωπικά δεν μπορώ το στρες του να κολλήσω σε περίεργο υπάλληλο ενώ πάω να προλάβω αεροπλάνο, ή αντίστοιχα στην άφιξη που μπορεί να βιάζομαι επίσης για κάποιο λόγο. Δλδ δε θέλω να κάτσω να τσακώνομαι και να επιχειρηματολογω, κι ας ξέρω ότι έχω δίκιο και τελικά θα το βρω.

Το κόστος του διαβατηρίου κάθε 5 χρόνια μου φαίνεται πολύ λίγο σε σχέση με την ψυχική ηρεμία που μου προσφέρει ;). Ε και συνήθως όλο και καποιο ταξίδι προκύπτει στην πενταετία που να απαιτεί διαβατήριο, οπότε δεν το σκέφτομαι καν.

Mary - Panos

Member
Δεν ξέρω πόσοι χρειάζονται να βγάλουν διαβατήριο, αλλά ας μην το αφήσουν για τελευταία στιγμή. Τα ραντεβού που κλείνουν για έκδοση διαβατηρίων, όταν καταφέρεις να βγάλεις γραμμή είναι για 23 Μαίου... Διαφορετικά έχουν ένα όριο 10 ατόμων που γράφονται σε λίστα αναμονής και καταφέραμε να μπούμε στη λίστα έχοντας το νούμερο 7 και 8, πηγαίνοντας από τις 5.00 το πρωί... Το νούμερο 1 είχε πάει από τις 9.00 το βράδυ, της προηγούμενης ημέρας

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν ξέρω πόσοι χρειάζονται να βγάλουν διαβατήριο, αλλά ας μην το αφήσουν για τελευταία στιγμή. Τα ραντεβού που κλείνουν για έκδοση διαβατηρίων, όταν καταφέρεις να βγάλεις γραμμή είναι για 23 Μαίου... Διαφορετικά έχουν ένα όριο 10 ατόμων που γράφονται σε λίστα αναμονής και καταφέραμε να μπούμε στη λίστα έχοντας το νούμερο 7 και 8, πηγαίνοντας από τις 5.00 το πρωί... Το νούμερο 1 είχε πάει από τις 9.00 το βράδυ, της προηγούμενης ημέρας
Προφανώς μιλάτε για Αθήνα να φανταστώ???

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Εξαρτάται την περιοχή και το αστυνομικό τμήμα, δεν είναι παντού έτσι.

Evaflow13

New Member
γεια σας! ελπιζω να ειστε ολοι καλα με ολα αυτα που συμβαινουν, εχω να μπω πολυ καιρο, προς το παρον δεν εχω την διαθεση για ταξιδιδιωτικα. τεσπα στο θεμα μου!
εκανα αιτηση για ανανεωση την τεταρτη, το ειχα ξεχασει δυστυχως! οταν το ειχα βγαλει πριν 5 χρονια μου ειχαν πει 5 εργασιμες μερες και τωρα λεει δεν εχουν ιδεα, προφανως τρομαξα.
στην αναζητηση πορειας αιτηματος επιτελους σημερα μου εβγαλε στατους (εως σημερα ηταν δεν βρεθηκε αιτημα): αιτημα ολοκληρωθηκε και απεσταλη. ξερουμε τι σημαινει αυτο; εχει βγαλει κανενας προσφατα διαβατηριο να μας πει ποσο θελει.

αν ησυχασει το κεφαλακι μου με το διαβατηριο θα μπω να σας γραψω και τα πλανα και να διαβασω σιγα σιγα και τα δικα σας
Γειά!
Βγάζω πρώτη φορά διαβατήριο και μου έβγαλε και εμένα σήμερα "αίτημα ολοκληρώθηκε και απεστάλη"
Σημαίνει ότι είναι έτοιμο και έχουν εγκριθεί φωτογραφίες και ότι άλλο είναι;,,

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Γειά!
Βγάζω πρώτη φορά διαβατήριο και μου έβγαλε και εμένα σήμερα "αίτημα ολοκληρώθηκε και απεστάλη"
Σημαίνει ότι είναι έτοιμο και έχουν εγκριθεί φωτογραφίες και ότι άλλο είναι;,,
Ναι

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.093
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios