Ηνωμένο Βασίλειο Ερωτήσεις για σπουδές στο Εδιμβούργο

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Καλησπέρα, θα σε γελάσω γιατί δεν γνωρίζω. Με ενα τηλεφώνημα ή εμειλ στη σχολή που ενδιαφέρεσαι μπορείς να τα μάθεις αυτά απο πρώτο χέρι. Θα χαρούν να σε βοηθήσουν οτι και να τους ρωτήσεις.

Αυτο που μετράει συνήθως εξτρά είναι εργασιακή εμπειρία.
 

MegasKopritis

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Κατ' αρχάς, Blondeamon, συγχαρητήρια για το άρθρο σου και σε ευχαριστώ για όλα τα tips που μας δίνεις!

Ξεκινάω το Σεπτέμβριο μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη (συγκεκριμένα Machine Learning) στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και ο λόγος που γράφω εδώ είναι να έρθω σε επαφή με άλλους ξενιτευόμενους συμπατριώτες (όχι απαραίτητα του ίδιου αντικειμένου, φυσικά!). Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών θα μας βοηθήσει όλους πιστεύω...ειδικά εμένα που σκοπεύω να πάω στην πόλη την τελευταία στιγμή :p (ο παρτάκιας)... Δηλωθείτε, λοιπόν! Ποιός ξέρει, μπορεί να καταλήξουμε να πίνουμε τα σκοτσέζικα μπυρόνια μας παρέα!
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Για αρχή θα σου πρότεινα να γραφτείς στο Hellenic Society του Πανεπιστημίου στο facebook, που αριθμεί εκατοντάδες μέλη. Εκεί θα μας βρείς όλους.

Αυτό το θρέντ το έχω κυρίως για θέματα Πανεπιστημίου και ερωταπαντήσεις, ώστε να υπάρχουν μαζεμένες οι γνώσεις γύρω απο σπουδές στη πόλη.
 

LinguistG

New Member
Μηνύματα
1
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Γεια σου μέγα κοπρίτη ;)

Είδα το ποστ σου και πήρα την πρωτοβολία να σου στείλω.. Με λένε Γιώργο και βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα! Ξεκινάω μεταπτυχιακό το Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πανω στο SPEECH AND LANGUAGE PROCESSING κια μάλιστα πετάω για Σκωτία τελευταία στιγμή, μόλις 29 Αυγούστου! Αν θέλεις μπορούμε να βρεθούμε εκεί πάνω για πολλά σκωτσέζικα μπυρόνια! Επίσης, να σου πω ότι ψάχνω για συγκάτοικο οπότε αν δεν έχεις λύσει το θέμα της διαμονής πες μου! CHEERS MATE!

Υ.Γ.: Σόρυ που στέλνω εδώ για ένα θέμα άσχετο με το ποστ αλλά δεν με αφήνει το σύστημα να στείλω προσωπικό μήνυμα...
 

MegasKopritis

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Blondeamon:

Ευχαριστώ για την απάντηση! Το facebook μέχρι τώρα το απέφευγα ως (τεράστιο χάσιμο χρόνου)+(καγκουρο-κατινοκατάσταση)+(δίνω χαλαρά ό,τι πληροφορία υπάρχει για την προσωπική μου ζωή σε ολόκληρο τον πλανήτη)...Αλλά ίσως τώρα που ξενιτεύομαι να πρέπει να αναθεωρήσω... Θα προτιμούσα άλλη οδό για να επικοινωνήσω με τους εκεί Έλληνες (π.χ. κάποιο forum κτλ). Πάντως, σε ευχαριστώ για την ιδέα!

ΓλωσσολόγεΓ:

Καλησπέρα, φίλε.

Κι εγώ κάπου τότε -πιστεύω- θα πάω Εδιμβούργο. Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχω πάρει πτυχίο. Μένει να παραδώσω/παρουσιάσω τη διπλωματική μου, κάτι που θα γίνει λογικά μέσα στον Ιούλιο. Οπότε μέχρι τότε θα είναι όλα αβέβαια.

Έχω κάνει μια αίτηση στο πανεπιστήμιο για στέγαση, αλλά θα αρχίσουν να τη μελετάνε αφού τους καταθέσω το πτυχίο, οπότε και με αυτό το θέμα ακόμα δεν ξέρω τι θα γίνει. Μια άλλη πιθανότητα είναι να συγκατοικήσω με ένα άλλο παιδί από την πόλη μου που θα παρακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα, αν κανείς από τους 2 μας δεν βρεί δωμάτιο στο πανεπιστήμιο.

Πάντως, όπως και να 'χει, ας μείνουμε σε επαφή και άμα είναι βρισκόμαστε και στο Εδιμβούργο για τα μπυρόνια που λέγαμε!

Το mail μου είναι: nicknikmkk[παπί...]yahoo.gr

P.S. Ούτε εμένα με αφήνει να στείλω PM...sorry.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ξερω οτι ειμαι το απολυτο οφ τοπικ..αλλα δεν μπορω να κρατηθω:haha::haha:
Σε ανακηρυσσω ως το πιο cult nickname του φορουμ.
Και οχι δεν ειμαι πια φοιτητρια ...ωστοσο καλα να περασεις στη Σκωτια !!!!
 

MegasKopritis

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Χαχα! Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά!:)

Μόλις παρατήρησα και αυτό:
MegasKopritis δεν κάνει κάτι τώρα...

 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.825
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
αμα σε δει ο παγκαλος...την εβαψες
 

ALEXSTI

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλησπέρα και από εμένα τον Ιούνιο έρχομαι Εδιμβούργο για δουλειά και θα ήθελα εάν ξέρετε να μου πείτε εάν υπάρχουν θέσεις εργασίας??Έχω τελειώσει απο ΤΕΙ οχημάτων..Ξέρετε κάποια γραφεία εύρεσης εργασίας??Ευχαριστώ προκαταβολικά..
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Το πρωτο πραμα που πρεπει να κανεις ειναι να βγαλεις το ΑΦΜ σου που λέγεται National Insurance number:

HM Revenue & Customs: Applying for a National Insurance number

To βγαζεις στο κοντινοτερο jobcentre σου με μια απλη συνεντευξη και μετα εισαι ετοιμος να αρχισεις να ψαχνεις. Σε μια βδομαδα θα σου εχει ερθει σπιτι η καρτα οποτε δεν αργει.

Καλα σαιτ ειναι τα εξης:

Gumtree Edinburgh | Free classified ads online | Buy and sell in Edinburgh (exei ta panta)

Browse Jobs

Directgov jobs and skills search - Job Homepage
 

GeorgePF

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Αρχικά θα ήθελα να πω ότι οι πληροφορίες σου είναι πολύ πολύ χρησιμες και αρκετα πληρεις! Μολις εδωσα φετος πανελληνιες και δεν εβγαλα τον βαθμο που περιμενα... Εβγαλα 13.000 μορια, πραγμα το οποιο για μενα θεωρειται αποτυχια καθως η σχολη που ηθελα ηταν εκεινη της δημοσιογραφιας στην οποια χρειαζονται 18.000 μορια... Περναω σε καποια ΑΕΙ εδω στην ελλαδα αλλα δεν με ικανοποιουν ιδιαιτερα... Μου προτειναν λοιπον το πανεπιστημιο του Edinburgh... Θεωρω λοιπον οτι ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να σπουδασω αυτο που ηθελα εξ αρχης, δηλαδη δημοσιογραφια... Εχω ομως καποιες αποριες σχετικα με αυτα που εγραψες... Οσον αφορα τις προυποθεσεις εισαγωγης στο πανεπιστημιο αυτο ειπες οτι παιζουν ρολο οι βαθμοι του απολυτηριου και οχι των πανελληνιων... Δηλαδη οσον αφορα τα μαθηματα της δικης μου κατευθυνσης ποια ακριβως βαθμολογια θα κοιταξουν? Εγω για παραδειγμα εχω βγαλει 14.9 μεσο ορο απολυτηριου, αλλα οι βαθμολογιες στα μαθηματα της κατευθυνσης μου κυμαινονται στο 13 - 16... Αυτο τι συνεπαγεται? Θα μπορεσω να γινω αποδεκτος? Επισης οσον αφορα τα αγγλικα τα εχω τελειωσει σαν γλωσσα (εχω παρει lower kai proficiency, αλλα και τα 2 ειναι του michigan)... Με το Ielts μονο, ειμαι καλυμμενος?? Υστερα οσον αφορα τα διδακτρα λες ακριβως: ''Στα προπτυχιακά οι Έλληνες μπορούν να πάρουν υποτροφία και για τα 4 χρόνια σπουδών, ουσιαστικά πληρώνοντας μονάχα τη διαβίωση τους. Κατα 100% την δικαιούμαστε όλοι.'' Αυτο τι ακριβως σημαινει? Θα ηθελα να μου το εξηγησεις με οσο το δυνατον περισσοτερες λεπτομερειες... Τελος θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με την διαβιωση... Περα απο τα σπιτακια με το ενοικιο, υπαρχει καποιο ειδος εστιας που να ανηκει στο πανεπιστημιο με δωρεαν κατοικηση? Ξερω οτι ειναι αρκετα αυτα που ρωταω, αλλα επειδη και γω το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να φοιτησω σε αυτο το πανεπιστημιο, θελω να καλυψω οποιαδηποτε απορια η κενο που εχω.... Θελω να γνωριζω οσο το δυνατον περισσοτερα... Θα ηθελα να μου απαντησεις οσο το δυνατον συντομοτερα, γιατι ειμαι σε μια φαση που πρεπει να μαθω γιαυτο το πανεπιστημιο....

Σε ευχαριστω και παλι για τις χρησιμες πληροφοριες
;);)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.753
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom