Ταϊλάνδη Ερωτησεις για Ταιλανδη

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
γυρισα κι εγω... παει κι αυτη η εμπειρια... ή μαλλον οι πολλες εμπειριες μαζεμενες... πλουσιο ταξιδι με τις αναποδιες του με τα ολα του... :bleh: αναλυτικες εντυπωσεις συντομα :)
Ελπιζω αρκετα συντομα , πριν φυγω κι εγω. Κραμπι πηγε κανεις σας? Τελικα εκλεισα μια εσωτερικη πτηση κατα κει μερια και βλεπουμε..
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
:bleh:και τωρα που γυρισατε τι καταλαβατε?:lol:θα σας πρηξουμε εμεις με τις αποριες μας και θα σας πιασει και καταθλιψη:(!!!!Περιμενουμε εντυπωσεις!!!
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Βρε παιδια ενημερωση για τον καιρο τον Νοεμβριο δεν μου δωσατε.Επιμενω γιατι ο Νοεμβριος ειναι περιεργος μηνας για Ταιλανδη.Συγκεκριμενα τι παιζει απο καιρο για Πουκε-Κραμπι και για Σαμουι και για Τσιανγκ Μαι τον Νοεμβριο?PLEASE!!!!!!
Και για τις τοπικες αεροπορικες πτησεις να τις κλεισω μεσω Νετ ή να τις κλεισω επι τοπου?Ξερω που θα παω και ποτε.Υπαρχει κινδυνος να μην βρισκω θεσεις-πτησεις?
Και για τα ξενοδοχεια(οχι guest houses)που ειναι σχετικα ακριβα(πανω απο 1000 thb)αν παω επι τοπου υπαρχει περιπτωση να βρω πιο ακριβη τιμη ή πιο φτηνη τιμη απο οτι στο net?
 

EvNick

Member
Μηνύματα
177
Likes
132
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
USA - JAPAN - AUS
^Επειδή το ψάχνω και εγώ για του χρόνου το Νοέμβριο, έχω διαβάσει στα πιο πολλά sites, ότι ο καιρός στο Πουκέτ-Κράμπι κλπ από Νοέμβριο φτιάχνει και από τον Νοέμβριο εώς τον Απρίλιο είναι και η high season! Άρα από θέμα καιρού είσαι εντάξει, το πολύ-πολύ να φας καμία 2ωρη βροχούλα τις μέρες που θα είσα εκεί, σιγά. Εγώ προσωπικά τις πτήσεις BKK-Phuket θα τις κλείσω από το νετ, γιατί ο κόσμος από Νοέμβρη και μετά συρρέει κατα χιλιάδες και οι πτήσεις είναι γεμάτες, γι'αυτό δεν ξέρω να σου πω. Τώρα και για τα ξενοδοχεία...υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεις πιο χαμηλή τιμή όταν θα είσαι εκεί, εξάλλου θα παζαρέψεις την τιμή ουτως η άλλως.Εγώ πάντως θα τα κλείσω όλα απο το νετ, μιας και θα είναι το πρώτο μου μεγάλο πολύωρο ταξίδι, μην μας τύχει και καμια στραβή!
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Βρε εδω εχουμε κοσμο εμπειρο που εχει φαει τις Ταιλανδες με το κουταλι!Αχ ρε Ταιλανδοπληκτοι που εξαφανιστηκατε.Και γω για πουκε διαβασα οτι ειναι οκ ο καιρος.Για το Σαμουι δεν ξερω και για το Τσιανγκ Μαι.Οσον αφορα τα ξενοδοχεια μιλαω για καλουτσικα ξενοδοχεια(οχι πανακριβα 2000-5000 THB ή αλυσιδες ξενοδοχειων) αν μπορεις να τα παζαρεψεις.Δηλαδη αν εχουν fix τιμες ή αν παζαρευονται και αυτα?
 

EvNick

Member
Μηνύματα
177
Likes
132
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
USA - JAPAN - AUS
^Δεν μπορώ να σου απαντήσω τότε, περίμενε να έρθουν οι Ταιλανδόπληκτοι, γιατί έχουν φύγει οι μισοί!:D
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
οκ και χωρις παρεξηγηση και βασικα ευχαριστω για το ενδιαφερον.Παντως σε αναμονη για να μαθουμε!Καλα που πηγαν ολοι?
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Vageli, στην ερώτηση για τον καιρό σου είχα απαντήσει στην πρώτη σελίδα του θέματος. Στο ξαναγράφω:
Ας αρχίσουμε με τα εύκολα. Τον Νοέμβρη ο καιρός στο Phuket και στο Samui είναι σχεδόν ο ίδιος, έχει ακόμα βροχές αλλά όχι και τις χειρότερες του χρόνου. Θεωρητικά στο Phuket θα είναι καλύτερος ο καιρός αλλά είναι και θέμα τύχης. Πάντως αφού είναι να κάτσεις ένα μήνα, καλύτερα να πας πρώτα στο βορρά (που θα έχει καλό καιρό έτσι κι αλλιώς) και να αφήσεις τις παραλίες για το τέλος, που θα έχει φτιάξει ο περισσότερο.
Ο καιρός εκείνη την εποχή είναι απρόβλεπτος. Μπορεί να έχουν περάσει τελείως οι μουσώνες και να μην ρίξει ούτε σταγόνα αλλά μπορεί και να το αντίθετο. Κανείς μας δεν έχει μαντικές ικανότητες για να σου απαντήσει μετά βεβαιότητος για το τι καιρό θα κάνει. :p

Επίσης Vageli έχω την απορία, έχεις πάρει κάποιον ταξιδιωτικό οδηγό, πχ Lonely Planet. Γιατί στο άλλο θέμα για gadget λες πως δεν θέλεις να τυπώσεις και να κουβαλάς 500 σελίδες. Αν δεν το έχεις κάνει σε πληροφορώ πως ένας τέτοιος οδηγός είναι ΟΤΙ πιο χρήσιμο σε τέτοιο ταξίδι για πάρα πάρα πολλούς λόγους και πραγματικά αν έχεις έναν τέτοιο μαζί σου δεν θα χρειαστείς ούτε εκτυπώσεις ούτε τίποτα. Θα είναι λάθος να πας χωρίς οδηγό, ειδικά εφόσον δεν έχεις εμπειρία στη χώρα και αφού έχεις τόσες απορείς και ανησυχίες. Ξόδεψε 20-30 ευρώ σε έναν καλό οδηγό και δεν θα χάσεις!
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Εχω και lonely planet και το ελληνικο dk.;)Καποια θεματα ομως οι εμπειροι τα ξερουν καλυτερα:clap:.Ερωτηση λοιπον.Καθε μερα παραμονης στην Ταιλανδη περα απο την τουριστικη βιζα ποσο χρεωνετε.Και αν με πιασουν να εχει ληξει η βιζα μου τι προβλημα θα εχω?Επειδη η παραμονη μου θα ειναι 32 μερες δωστε μια λυση.Δεν γινετε να μπω και να βγω απο την χωρα για να ανανεωσω βιζα.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω απο πριν ή να παω και για τις 2 επιπλεον μερες να φαω κανενα προστιμο.Στην τελικη τι με συμφερει?:roll:
 

fourkas

Member
Μηνύματα
62
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
... που άραγε ...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβική για ένα μήνα

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Καθε μερα παραμονης στην Ταιλανδη περα απο την τουριστικη βιζα ποσο χρεωνετε.Και αν με πιασουν να εχει ληξει η βιζα μου τι προβλημα θα εχω?Επειδη η παραμονη μου θα ειναι 32 μερες δωστε μια λυση.Δεν γινετε να μπω και να βγω απο την χωρα για να ανανεωσω βιζα.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω απο πριν ή να παω και για τις 2 επιπλεον μερες να φαω κανενα προστιμο.Στην τελικη τι με συμφερει?:roll:
Επειδή ίσως να έχεις μπερδευτεί, άλλο η τουριστική visa (tourist visa) και άλλο η εξαίρεση-visaς (visa-exempt). Την τουριστική visa την βγάζεις στην πρεσβεία της Ταϊλάνδης, κοστίζει 25 ευρώ και έχει διάρκεια 60 ημερών. Η εξαίρεση-βίζας είναι μια ας πούμε προσωρινή άδεια εισόδου χωρίς βίζα που είναι δωρεάν, έχει διάρκεια 30 ημερών και στη δίνουν όταν φτάσεις στη χώρα αν δεν έχεις τουριστική visa. Η εξαίρεση είναι αυτό που εννοείς εσύ.

Αν λοιπόν έχεις την εξαίρεση βίζας, για κάθε μέρα παραπάνω το πρόστιμο είναι 500 baht. Αν μείνει μονάχα μια μέρα παραπάνω δεν χρειάζεται να πληρώσεις, στο κάνουν δώρο. :) Εγώ το έκανα μια φορά και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αν μείνεις παραπάνω από 1 μέρα, έχω την εντύπωση πως σταματάνε να είναι τόσο καλοί και υποχρεούσαι να πληρώσεις και για την πρώτη μέρα, 1000 baht δηλαδή σύνολο αν μείνεις 2 μέρες παραπάνω.

Οι επιλογές σου είναι οι εξής:

  1. Να βγάλεις την τουριστική visa πριν πας και να είσαι κύριος (κόστος: 25 ευρώ)
  2. Να πας, να πάρεις την εξαίρεση βίζας και όσο είσαι εκεί και πριν λήξει να πας σε ένα immigration office και να πάρεις extension (δεν γνωρίζω το κόστος)
  3. Να μην κάνεις τίποτα και να πληρώσεις το πρόστιμο στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση σου (λογικά 1000 baht για 2 μέρες)
Όλα αυτά υπάρχουν και στο Lonely Planet, προς στο τέλος, εκεί που έχει όλες τις πληροφορίες για τη visa.

Παρεμπιπτόντως οι κανονισμοί άλλαξαν και όταν μπαίνεις στη χώρα οδικός ή κάνεις το περίφημο visa-run (βγαίνεις από τη χώρα οδικός πηγαίνοντας σε κάποια γειτονική χώρα και ξαναμπαίνοντας επιτόπου για να πάρεις νέα visa-exempt) δεν σου δίνουν 30 μέρες αλλά 15! Αν κάποιος έχει σκοπό να το κάνει, ας το έχει υπόψιν του.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.059
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom