Αίγυπτος Ερώτηση για κρουαζιέρα στο Νειλο

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πρώτα απ'όλα, ο Νείλος πηγάζει από την λίμνη Βικτώρια, νομίζω γύρα στο χιλιόμετρο υψόμετρο. Πώς γίνεται να ρέει ανάποδα, γεμίζοντας την Βικτώρια με νερά της Μεσογείου;
Δεύτερον, δηλαδή το φράγμα Ασσουάν κατασκευάστηκε για να εμποδίζει τον Νείλο να μπει στη λίμνη Νάσερ; Τα φράγματα λειτουργούν για να ελέγχουν το "άδειασμα" της λίμνης. Η λίμνη, που βρίσκεται νότια του Ασσουάν δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα του φράγματος (γι αυτό πήγε να βυθιστεί και το Αμπού Σιμπέλ). Δεν καταλαβαίνω πώς το νερό θα μπορούσε να συσσωρευτεί εκεί λόγω του φράγματος, ερχόμενο από τα βόρεια.
Δεν έχει αλλάξει η φορά του ποταμού, μη τρελαθούμε κιόλας! Εγώ, όπως και αρκετοί άλλοι φαντάζομαι, πίστευα οτι η ροή του ποταμού μαζί με τον άνεμο θα κινεί τα πλεούμενα με πανιά στο Νείλο όταν πλέουν απο το νότο προς το βορρά, οπότε η διαδρομή απο Ασουάν προς Λούξορ θα είναι αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά χωρίς μηχανοκίνηση. Αυτό που καταλαβαίνω πλέον, απο αυτά που διάβασα χθες, είναι οτι τα πλεούμενα με πανιά στο Νείλο στηρίζονται κυρίως στον άνεμο για να πλεύσουν και καθόλου στη ροή του ποταμού. Δλδ μόνο βόρειοι είναι οι άνεμοι;.... και όταν πλέουν απο το Ασουάν προς Λούξορ θέλει πάντα μηχανή/ρυμούλκηση για να κινηθούν;.... :rolleyes-80: Τέλος πάντων θα το ψάξω κι άλλο και θα δω τι θα κάνω.

Τον βοριά εκμεταλλεύουνται για να πάνε νότια (δηλαδή από Λούξορ προς Ασουάν), και όχι την ροή του ποταμού. Αν και υπάρχει τεχνική για να πας με ιστιοφόρο κόντρα στον άνεμο.
Δεν ξέρω απο αυτά! Εγώ μια ήσυχη κρουαζιέρα θέλω να κάνω... :rolleyes-80:

Αλλά για ποιο λόγο να θες να πας από την χαλάρωση του Ασσουάν στο αρχαιολογικό μεγαθήριο του Λούξορ και όχι το ανάποδο; :haha: :rolleyes-80:
Υπάρχουν δύο λόγοι. Ο πρώτος είναι οτι η κρουαζιέλα απο το Ασουάν στο Λούξορ έχει μικρότερη διάρκεια (μάντεψε γιατί!...), οπότε είναι και πιο φθηνή. Ο δεύτερος λόγος είναι οτι η άφιξη μου και η αναχώρηση μου είναι απο το Λούξορ και βολεύει περισσότερο στο πρόγραμμα που θέλω να κάνω για να δω αυτά που θέλω να δω και στο Ασουάν και στο Λούξορ. Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις οτι θα είναι χαλαρά στο Ασουάν, αλλά έχει και αυτό τα μεγαθήρια του! :)

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Nickos 1986.....Αν και υπάρχει τεχνική για να πας με ιστιοφόρο κόντρα στον άνεμο..... τα λεγόμενα, Tack από το Tacking !

Tacking: είναι ένας ελιγμός ιστιοπλοΐας όπου ένα σκάφος αλλάζει κατεύθυνση στρέφοντας την πλώρη του στον άνεμο. Αυτό επιτρέπει στα πανιά να αλλάζουν από τη μια πλευρά στην άλλη, επιτρέποντας στο σκάφος να πλέει υπό γωνία ενάντια στον άνεμο. Το tacking είναι απαραίτητο για την πρόοδο προς τον επιθυμητό προορισμό όταν ταξιδεύετε αντίθετα από τον άνεμο.
Ωραίος! Θυμόμουν τον ελιγμό με το πανί και το πηδάλιο, το όνομά του δεν μου ερχόνταν με τίποτα :haha:

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Αυτό που καταλαβαίνω πλέον, απο αυτά που διάβασα χθες, είναι οτι τα πλεούμενα με πανιά στο Νείλο στηρίζονται κυρίως στον άνεμο για να πλεύσουν και καθόλου στη ροή του ποταμού.
Αυτό κατάλαβα κι εγώ.

Δλδ μόνο βόρειοι είναι οι άνεμοι;.... και όταν πλέουν απο το Ασουάν προς Λούξορ θέλει πάντα μηχανή/ρυμούλκηση για να κινηθούν;.... :rolleyes-80:
Στους τροπικούς συνήθως ο άνεμος φυσάει προς τον ισημερινό. Φαντάζομαι για αυτό. ;)

Ο δεύτερος λόγος είναι οτι η άφιξη μου και η αναχώρηση μου είναι απο το Λούξορ και βολεύει περισσότερο στο πρόγραμμα που θέλω να κάνω για να δω αυτά που θέλω να δω και στο Ασουάν και στο Λούξορ. Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις οτι θα είναι χαλαρά στο Ασουάν, αλλά έχει και αυτό τα μεγαθήρια του! :)
Δεν είπα ότι θα βαρεθείς στο Ασουάν, απλά στο Λούξορ δεν ξέρω πώς θα βρεις ελεύθερο χρόνο με τόσα που έχει. Θα είναι σίγουρα ταξιδάρα πάντως! :clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.083
Μέλη
39.830
Νεότερο μέλος
Dara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα