• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για το μήνα Ιανουάριο 2019 !!

Ερώτηση SOS: Πολίτες εκτός ΕΕ

Eris

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Θέλω να πάω Ιρλανδία και είμαι Αλβανός με διαβατήριο με ταυτότητα ομογενούς μπορώ να πάω να κάτσω ένα μήνα και να γυρίσω;
Τι διαβατήριο έχεις δηλαδή? Αλβανικό η Ελληνικό? Εάν έχεις Αλβανικό θα πρέπει να πάρεις βίζα για την Ιρλανδία. Και μετά θα κάτσεις όσο ορίζει το όριο της βίζας.
 

Eris

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Λοιπόν, τελικά πήγα ταξίδι με την βεβαίωση, μέσω Αλβανίας, στην Ισπανία και από εκεί γύρισα απευθείας Ελλάδα. Την βεβαίωση την έδειξα μόνο στην Ελλάδα όταν έφυγα και στην Αλβανία επίσης(μεταφρασμένη στα αγγλικά) όταν ήταν να πάω Ισπανία. Στη δε Ισπανία δεν κοίταξαν τίποτα άλλο πέραν από το διαβατήριο μου, ουτε όταν μπήκα, ούτε όταν βγήκα.

Στο γυρισμό από Ισπανία σε Ελλάδα λόγω Shengen, δεν εχει έλεγχο στην Ελλάδα.

Οπότε παιδιά εάν θέλετε να ταξιδέψετε με τη βεβαίωση (εάν δεν σας αφήσουν απευθείας από Ελλάδα στο αεροδρόμιο), μπορείτε να πάτε μεσω της χώρας καταγωγής σας και να γυρίσετε πίσω Ελλάδα, εάν το ταξίδι είναι σε χώρα της Shengen. Εάν είναι σε άλλη τρίτη χώρα τότε καλό είναι να γυρίσετε πίσω μέσω της χώρας καταγωγής σας(μιας και από κει θα περάσετε από έλεγχο της αστυνομίας στην άφιξη σας στο αεροδρόμιο). Από κει και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι πιστευει και παίρνει το δικό του ρίσκο.

Η αναμονή όμως για την ανανέωση της άδειας παραμονής έχει φτάσει στα όρια της. Και δεν μπορούν να μας εμποδίζουν να ταξιδεύουμε ελεύθερα και να μας κρατάνε ομήρους! Εγώ περιμένω 8 μήνες. Ακόμα και ο αστυνομικός στο αεροδρόμιο μου λέει καλά 8 μήνες για να σου κάνουν μια ανανέωση 2ης γενιάς?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.767
Μηνύματα
838.155
Μέλη
37.749
Νεότερο μέλος
myrtw_m

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom