ΗΠΑ Εστα η Βιζα?

marina1212

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλημέρα σας.. Είχα βγάλει βίζα esta και μου έληξε πρόσφατα. Διάβασα εδώ ότι σου στέλνουν μήνυμα στο email αλλά δυστυχώς έχω αλλάξει.
Γνωρίζει κάποιος να μου πει ε αν η διαδικασία είναι ίδια με την πρώτη φορά , σαν να μην ειχα ποτέ η, γίνετε ανανέωση με το προηγούμενο αρ. αίτησης που είχα και απλά γίνεται ανανέωση?
Ευχαριστώ. .
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Γνωρίζει κάποιος να μου πει ε αν η διαδικασία είναι ίδια με την πρώτη φορά , σαν να μην ειχα ποτέ η, γίνετε ανανέωση με το προηγούμενο αρ. αίτησης που είχα και απλά γίνεται ανανέωση?
Πρεπει να βγαλεις νεα esta...δες την πρωτη ερωτηση και απαντηση στο λινκ...
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1197/~/esta--general-esta-renewal
 

marina1212

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
προσφατα εκανα αιτηση για βιζα ηπα Β1-Β2 και μου αποριφθηκε
παροτι εχω κερδοφωρα επιχειρηση ( ακομα ) ,ακινητα και οικογενεια με ενα παιδι . εκανα εστα και στην ερωτηση αν μου εχει αποριφθει βιζα απαντησα οχι νομιζοντας οτι λεει για εστα και μου εγκριθηκε.
λογικα πρεπει να κανω παλι αιτηση και παλι λογικα θα μου αποριφθει.
Το ερωτημα μου ειναι ποτε πρεπει να ξανακανω αιτηση και τι αιτηση ,βιζα η εστα?
Δευτερη ερωτηση ειναι αν μπορουν οι συγγενεις μου εκει (θειοι και ξαδελφια) μπορουν να κανουν κατι.
Τριτον δεν επρεπε να μου αποριφθει το εστα εφοσον τα στοιχεια του διαβατηριου μου ηταν πλεον στο συστημα τους παροτι εγραψα λαθος την απαντηση για το αν μου εχει αποριφθει βιζα?
Παρακαλω οποιος φιλος μπορει να βοηθησει με τη πειρα του τον ευχαριστω εκ των προτερων
Δεν εχω την εμπειρια να σε βοηθησω,αλλα με αυτα που εχουν γραφτει στο φορουμ ,δεν θα σου συνιστουσα να ταξιδεψεις με αυτην την εστα,γιατι επειδη εχεις κανει ψευδη δηλωση,μπορει να εχεις προβλημα,κατα την εισοδο σου στις ΗΠΑ.
Οι συγγενεις σου δεν μπορουν να κανουν κατι....
Να σου κανω μια ερωτηση...γιατι εκανες αιτηση για βιζα;δεν σου εφταναν οι 3 μηνες που δινει η εστα;....
 

gabriel13

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Σευχαριστω για την απαντηση karfitsa , ηθελα να κατσω τεσσερις μηνες αλα ατυχησα ,και μαλων ατυχισα και με τους τρεις και πιθανοτατα δεν θα δω συντομα τους δικους μου
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Σευχαριστω για την απαντηση karfitsa , ηθελα να κατσω τεσσερις μηνες αλα ατυχησα ,και μαλων ατυχισα και με τους τρεις και πιθανοτατα δεν θα δω συντομα τους δικους μου
Δυστυχως,οπως το εχουμε ξαναπει,οσο καλη δουλεια και αν εχεις και οικογενεια,επισης κλπ...τους κακοφαινεται,οτι καποιος θελει να μεινει πανω απο 3 μηνες.Λυπαμαι...:(
 

fonikoxeris

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Λοιπον να πω και εγω τι επαθα πριν λιγες μερες. Πηγα Αμερικη με ΕΣΤΑ. Ειχα παει με σκοπο τις διακοπες μεχρι τα Χριστουγεννα. Εχω την θεια μου κιολας αρρωστη τελος παντων τα ετοιμαζω ολα τα πραγματα μου και ξεκιναω το ταξιδι. Στα συνορα μολις φτανω περιμενω μαζι με αλλους γυρω στις 2 ωρες να τσεκαρουν και μου λενε να περασω στα γραφεια για την μινι συνεντευξη. Εκει μου ζητανε να τους δωσω τα κινητα μου να τα δουν και αρχιζουν να ψαχνουν email μου και facebook. Aπο τα πολλα βρηκαν ενα email που μου ειχαν στειλει πριν 3 μηνες για δουλειες Αμερικη. Οποτε τι εκαναν? Με εβαλαν κρατητηριο και περιμενα μεσα στο κελι μεχρι να παρω την επομενη πτηση για επιστροφη. Ειχα δουλεια κανονικα στην Ελλαδα και εχω και σπιτι που νοικιαζω και απλα δεν με πιστευαν. Τωρα τι γινεται? Περαν οτι δεν μπορω να ξανα βγαλω την waiver visa θα μπορω να βγαλω κανονικη βιζα τουριστικη η μεταναστευτικη ή το ξεχναω για παντα?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Στα συνορα μολις φτανω περιμενω μαζι με αλλους γυρω στις 2 ωρες να τσεκαρουν και μου λενε να περασω στα γραφεια για την μινι συνεντευξη.
Πήγες οδικώς από κάπου; Απότι ξέρω η esta χρησιμοποιείται μόνο για αεροπορικά ταξίδια..
 

fonikoxeris

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
αεροπορικος πηγα εννοειται και εγινε αυτο. Οσο κουλο και να ειναι με γυρισαν πισω και με ειχαν και σε κελι. Εχουν μαλλον δικαιοδοσια να κανουν οτι θελουν. Εγω προσωπικα δεν ηξερα οτι επιτρεπεται να σου ψαξουν το κινητο σου αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο. Τα προσπερναω τα οσα περασα. Τωρα θελω να παω για δουλεια εκει και να ειμαι κοντα στους συγγενεις μου θα μπορεσω ξανα ή ειμαι μπαν? Με εναν Ελληνα συνοριοφυλακα που μιλησα μου ειπε οτι θα ειχα θεμα αν απεριπταν κανονικη βιζα ταξιδιωτικη με την εστα δεν ειναι υποχρεωμενοι να σε αφησουν να περασεις τα συνορα και αν δεν βγαζεις μετα κανονικη απο το προξενιο. Επισης αν ακυρωθει η εστα μπορεις να βγαλεις μεταναστευτικη αν εχεις βρει δουλεια Αμερικη. Τωρα δεν ξερω ισχυουν τα οσα μου ειπε? Ξερει καποιος κατι παραπανω σε αυτο?
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Για ολα αυτα που ρωτας,πριν κανεις αιτηση για βιζα,πρεπει να συμβουλευτεις εναν μεταναστευτικο δικηγορο,που ειδικευεται σε αυτα τα θεματα.
Νομιζω,παντως,οτι δεν καλυπτεσαι αν πεις οτι σε χρειαζονται οι συγγενεις.Πρεπει να εχεις καποια ειδικοτητα.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Aντιγράφω από το site της Αμερικανικής πρεσβείας:

"Το Ελληνικό μου διαβατήριο, με το ηλεκτρονικό τσιπ θα λήξει σε λιγότερο από έξι (6) μήνες. Μπορώ να ταξιδέψω με το VWP;


Ναι, εφ’όσον έχετε ολοκληρώσει την προγραμματισμένη παραμονή σας στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας. Οι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ είτε με έγκυρη βίζα ή με εγκεκριμένη ESTA χρησιμοποιώντας διαβατήριο που ισχυεί για λιγότερο από έξι (6) μήνες. Παρακαλούμε σημειώστε ότι η εγκεκριμένη ESTA θα λήγει είτε μαζί με το διαβατηρίο σας ή σε δύο χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο."


Kαι ρωτάω.. Η παλιά μου esta έληξε και θέλω να κάνω αίτηση για καινούρια. Το διαβατήριο μου λήγει μέσα Γεναρη του 2017 και θα πάω Αμερική μέσα Αυγούστου του 2016 (δηλαδή 5 μήνες πριν τη λήξη του διαβατηρίου.)
Να κάνω αίτηση για esta τώρα (και άρα θα λήξει και η esta με την λήξη του διαβατηρίου μου) ή να βγάλω νέο διαβατήριο και να κάνω esta με τον νέο αριθμό διαβατηρίου;
Από αυτά που επικολλησα παραπάνω καταλαβαίνω ότι δεν πειράζει που το διαβατήριο μου θα λήγει σε λιγότερο από 6 μήνες.. Επίσης κάπου διάβασα πως δε μπορείς να κάνεις αίτηση για νέο διαβατήριο αν αυτό λήγει σε περισσότερο από 10 μήνες (εμένα λήγει σε 13 μήνες). Άρα αν θέλω να βγάλω νεο διαβατήριο θα πρέπει να περιμένω 3 μήνες και μετά να κάνω αίτηση esta και να βγάλω εισιτήρια.. Και δε θελω να περιμένω τόσο. Πιστευετε θα έχω κάποιο πρόβλημα αν βγάλω τώρα esta και ταξιδέψω με διαβατήριο που θα λήγει 5 μήνες μετα από την έναρξη του ταξιδιού (και 4 μηνες μετά την λήξη του ταξιδιού).
Ευχαριστώ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.765
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom