Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Cape Verde
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Ελεύθερα μπορείς να βάλεις τις φωτογραφίες σου, θα εχει ενδιαφέρον.Δεν πήγε σε καλή εποχή για τους καταρράκτες ο Γιώργος.Η περίοδος με τον περισσότερο όγκο νερού στους καταρράκτες της Βικτώριας είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο.Η ροή συνήθως κορυφώνεται τον Απρίλιο ή τον Μάιο καθώς αυτή η περίοδος συμπίπτει με το τέλος της εποχής των βροχών στην περιοχή του ποταμού Ζαμβέζη.Αντίθετα, η περίοδος χαμηλής στάθμης του νερού είναι από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο, με τα χαμηλότερα επίπεδα να παρατηρούνται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο (η πλευρά της Ζάμπια μπορεί να είναι και σχεδόν ξερή).Εχω πάει δύο φορές στους καταρράκτες,την πρώτη Απρίλιο και η δεύτερη φέτος τον Μάιο.Στην πρώτη μάλιστα το "σπρέι" από τον μεγάλο όγκο του νερού που σηκωνόταν ήταν εξαιρετικά πυκνό και έκρυβε μερικές φορές τη θέα από ορισμένα σημεία παρατήρησης.Οι φωτογραφίες που έχω από το ελικόπτερο δείχνουν την μεγάλη διαφορά που υπάρχει με αυτές του Γιώργου.Να πω επίσης ότι και τις δύο φορές αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε αδιάβροχο με κουκούλα και σαγιονάρες για να μην γίνουμε εντελώς μούσκεμα και να μπορέσουμε να περπατήσουμε στο Rainforest walk.
Να πω πάντως πως σε όλους τους καταρράκτες που εχω πάει (απο Βενεζουέλα μέχρι Γουιάνα κι απο Νιαγάρα μέχρι Ιγκουασου) σε όλους την πιο ξηρή περίοδο πήγα και αυτοί ήταν οι λιγότερο εντυπωσιακοί, επομένως η σύγκριση γίνεται στην πιο ξηρή περίοδο. Τοπ-5 δε μπαίνει για μενα.
Last edited: