Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν πήγε σε καλή εποχή για τους καταρράκτες ο Γιώργος.Η περίοδος με τον περισσότερο όγκο νερού στους καταρράκτες της Βικτώριας είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο.Η ροή συνήθως κορυφώνεται τον Απρίλιο ή τον Μάιο καθώς αυτή η περίοδος συμπίπτει με το τέλος της εποχής των βροχών στην περιοχή του ποταμού Ζαμβέζη.Αντίθετα, η περίοδος χαμηλής στάθμης του νερού είναι από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο, με τα χαμηλότερα επίπεδα να παρατηρούνται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο (η πλευρά της Ζάμπια μπορεί να είναι και σχεδόν ξερή).Εχω πάει δύο φορές στους καταρράκτες,την πρώτη Απρίλιο και η δεύτερη φέτος τον Μάιο.Στην πρώτη μάλιστα το "σπρέι" από τον μεγάλο όγκο του νερού που σηκωνόταν ήταν εξαιρετικά πυκνό και έκρυβε μερικές φορές τη θέα από ορισμένα σημεία παρατήρησης.Οι φωτογραφίες που έχω από το ελικόπτερο δείχνουν την μεγάλη διαφορά που υπάρχει με αυτές του Γιώργου.Να πω επίσης ότι και τις δύο φορές αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε αδιάβροχο με κουκούλα και σαγιονάρες για να μην γίνουμε εντελώς μούσκεμα και να μπορέσουμε να περπατήσουμε στο Rainforest walk.
Ελεύθερα μπορείς να βάλεις τις φωτογραφίες σου, θα εχει ενδιαφέρον.

Να πω πάντως πως σε όλους τους καταρράκτες που εχω πάει (απο Βενεζουέλα μέχρι Γουιάνα κι απο Νιαγάρα μέχρι Ιγκουασου) σε όλους την πιο ξηρή περίοδο πήγα και αυτοί ήταν οι λιγότερο εντυπωσιακοί, επομένως η σύγκριση γίνεται στην πιο ξηρή περίοδο. Τοπ-5 δε μπαίνει για μενα.

Last edited:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Δεν πήγε σε καλή εποχή για τους καταρράκτες ο Γιώργος.Η περίοδος με τον περισσότερο όγκο νερού στους καταρράκτες της Βικτώριας είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο.Η ροή συνήθως κορυφώνεται τον Απρίλιο ή τον Μάιο καθώς αυτή η περίοδος συμπίπτει με το τέλος της εποχής των βροχών στην περιοχή του ποταμού Ζαμβέζη.Αντίθετα, η περίοδος χαμηλής στάθμης του νερού είναι από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο, με τα χαμηλότερα επίπεδα να παρατηρούνται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο (η πλευρά της Ζάμπια μπορεί να είναι και σχεδόν ξερή).Εχω πάει δύο φορές στους καταρράκτες,την πρώτη Απρίλιο και η δεύτερη φέτος τον Μάιο.Στην πρώτη μάλιστα το "σπρέι" από τον μεγάλο όγκο του νερού που σηκωνόταν ήταν εξαιρετικά πυκνό και έκρυβε μερικές φορές τη θέα από ορισμένα σημεία παρατήρησης.Οι φωτογραφίες που έχω από το ελικόπτερο δείχνουν την μεγάλη διαφορά που υπάρχει με αυτές του Γιώργου.Να πω επίσης ότι και τις δύο φορές αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε αδιάβροχο με κουκούλα και σαγιονάρες για να μην γίνουμε εντελώς μούσκεμα και να μπορέσουμε να περπατήσουμε στο Rainforest walk.
Τα ίδια θα έγραφα και εγώ που πήγα Νοέμβριο και με πληροφόρησαν τα ανωτέρω όταν αναρωτήθηκα ..τώρα γιατί αναρωτήθηκα δεν καταλαβαινω όταν οι μόνοι καταρράχτες που είχα δει ήταν της Έδεσσας και του Γιοσέμιτι πάρκου!
Μου φάνηκαν εντυπωσιακοί και γύριζα σαν παιδάκι σε όλα τα σημεία πολύ χαρούμενη που αξιώθηκα να δω και αυτό!

Last edited:

Nikoska2020

Member
Οι καταράκτες του Iguazu έχουν σαφέστατα περισσότερο νερό αλλά και αυτοί της Βικτωρια είναι πολύ πιο «πλούσιοι « την περίοδο των βροχών.Εμεις πήγαμε στο τέλος της περιόδου ξηρασίας.
Προσπαθώ να βάλω φωτογραφίες αλλά για κάποιο λόγο δεν δέχεται από το iPhone 😡
Όποιος θέλει μπορεί να μπει στο Facebook ή το INSTA μου και να τις δει .
Facebook:Nikos Kakoulidis
Insta: @nikoskakoulidis
#traverelthrullifeandearth

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Τους καταρράκτες τους έχω δει με λίγο νερό το καλοκαίρι του 2008 και με πολύ τον Φεβρουάριο του 2024. Ό,τι και να λέτε και τις δυο φορές ήταν υπέροχα. Μην είμαστε μίζεροι.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τους καταρράκτες τους έχω δει με λίγο νερό το καλοκαίρι του 2008 και με πολύ τον Φεβρουάριο του 2024. Ό,τι και να λέτε και τις δυο φορές ήταν υπέροχα. Μην είμαστε μίζεροι.
Εγώ είπα ότι ήταν εντυπωσιακοί. Αλλα ήταν πιο κατω απο αλλoυς διάσημους. Απο κοντά ήταν πολυ ωραίοι, απο ψηλά όχι, και είχε να κανει και με το ύψος απο το οποίο έγινε η πτήση (περισσότερα στις... επόμενες πτησεις γιατι ειχε κι αλλες).

Last edited:

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Εγώ είπα ότι ήταν εντυπωσιακοί. Αλλα ήταν πιο κατω απο αλλιυς διάσημους. Απο κοντά ήταν πολυ ωραίοι, απο ψηλά όχι, και είχε να κανει και με το ύψος απο το οποίο έγινε η πτήση (περισσότερα στις... επόμενες πτησεις γιατι ειχε κι αλλες).
Εγώ δεν έκανα πτήση αλλά τις φωτογραφίες σου τις είδα ως υπέροχες. Θεωρώ ότι η κρίση μας πρέπει να γίνεται απ' όσα βλέπουμε περπατώντας, όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος.
Όποτε με ρωτούν για τον πιο εντυπωσιακό καταρράκτη από τους τρεις μεγάλους, δε μπορώ να απαντήσω. Όπως λέει κι ο «Ψηλός», το πιο ωραίο λιμάνι είναι το επόμενο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ δεν έκανα πτήση αλλά τις φωτογραφίες σου τις είδα ως υπέροχες. Θεωρώ ότι η κρίση μας πρέπει να γίνεται απ' όσα βλέπουμε περπατώντας, όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος.
Όποτε με ρωτούν για τον πιο εντυπωσιακό καταρράκτη από τους τρεις μεγάλους, δε μπορώ να απαντήσω. Όπως λέει κι ο «Ψηλός», το πιο ωραίο λιμάνι είναι το επόμενο.
Εντάξει εμένα μου αρέσει να τα συγκρίνω τα λιμάνια, είναι ένα είδος προσωπικού βίτσιου (μέχρι κι εξελάκια κάνω) . Αυτό δε σημαίνει ότι δεν τα απολαμβάνω, αλλά διαβάθμιση υπάρχει για μένα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι καταράκτες του Iguazu έχουν σαφέστατα περισσότερο νερό αλλά και αυτοί της Βικτωρια είναι πολύ πιο «πλούσιοι « την περίοδο των βροχών.Εμεις πήγαμε στο τέλος της περιόδου ξηρασίας.
Προσπαθώ να βάλω φωτογραφίες αλλά για κάποιο λόγο δεν δέχεται από το iPhone 😡
Όποιος θέλει μπορεί να μπει στο Facebook ή το INSTA μου και να τις δει .
Facebook:Nikos Kakoulidis
Insta: @nikoskakoulidis
#traverelthrullifeandearth
Πέτα το το ρημάδι, βγες από την αίρεση. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε, Νίκο! Υπάρχουν άνθρωποι που μπορείς να απευθυνθείς!

#teampetatoiphone

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
διαβάθμιση υπάρχει για μένα.
Συνήθως μου είναι πολύ δύσκολο να διαβαθμίσω τα μέρη που πάω. Κάποτε το έκανα. Τώρα το βρίσκω μάταιο, αφού τα ενδιαφέροντα μου αλλάζουν με το χρόνο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συνήθως μου είναι πολύ δύσκολο να διαβαθμίσω τα μέρη που πάω. Κάποτε το έκανα. Τώρα το βρίσκω μάταιο, αφού τα ενδιαφέροντα μου αλλάζουν με το χρόνο.
Ίσα-ίσα γι αυτό έχει ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή μεταβάλλονται.

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Ελεύθερα μπορείς να βάλεις τις φωτογραφίες σου, θα εχει ενδιαφέρον.

Να πω πάντως πως σε όλους τους καταρράκτες που εχω πάει (απο Βενεζουέλα μέχρι Γουιάνα κι απο Νιαγάρα μέχρι Ιγκουασου) σε όλους την πιο ξηρή περίοδο πήγα και αυτοί ήταν οι λιγότερο εντυπωσιακοί, επομένως η σύγκριση γίνεται στην πιο ξηρή περίοδο. Τοπ-5 δε μπαίνει για μενα.
Ευχαριστώ Γιώργο,νομίζω ότι η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο σημείο που στάθηκες κι εσύ,οπότε μπορεί να γίνει μία σχετική σύγκριση (μια και σ' αρέσουν οι συγκρίσεις :) )

V.JPG
V1.jpg V2.JPG V3.JPG V4.jpg V5 (1).jpg V5 (2).jpg V6.jpg V8 (1).JPG V8 (2).JPG

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.281
Μέλη
39.962
Νεότερο μέλος
petrosPaz10