Ζάκυνθος

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.503
Likes
8.023
annoulita100 καταρχήν σ'ευχαριστώ για την απάντηση και για τις επιπλέον πληροφορίες. Βλέπω υπάρχουν κι άλλοι που ακολουθούν παρόμοιο πρόγραμμα στις διακοπές τους. :) Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ την εξερεύνηση την λήγω με την δύση του ηλίου, από τη μία επειδή μας κόβει η άγρια λόρδα με τη γυναίκα και από την άλλη επειδή ψιλοφοβάμαι να οδηγώ σούρουπο-βράδυ σε άγνωστους δρόμους. Είναι παρήγορο ότι το οδικό δίκτυο είναι καλό (το ίδιο έχω να πω και για της Λευκάδας) αλλά όπως όλοι ξέρουμε, οι απανταχού ντόπιοι έχουν άλλη προσέγγιση στην οδήγηση, λίγο τρομαχτική και δυνητικά επικίνδυνη για εμάς τους επισκέπτες που έχουν επιλέξει μοτοσικλέτα για τις μετακινήσεις τους.

Κρατάω τις προτάσεις σου για παραλίες και εξορμήσεις και μελετάω και των άλλων φίλων που έχουν ήδη γράψει. Τις χελώνες τις συμπαθεί πολύ η γυναίκα μου και θα ξετρελαινόταν αν έβλεπε κάποια δια ζώσης. Εγώ πάλι, έχω ένα κόλλημα με την παραλία που είναι το γνωστό ναυάγιο. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια την είχα σε αφίσα κρεμασμένη στον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι μου ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που έβλεπα το πρωί όταν ξυπνούσα για να ξεκινά όμορφα η μέρα μου.

Η επόμενη κρίσιμη ερώτησή μου είναι ποιό μέρος να επιλέξω για βάση. Προσανατολίζομαι για Τσιλιβί, αλλά ακόμα είναι υπό μελέτη το όλο ζήτημα.
Μια χαρά είναι ως βάση. Και κοντά στην πόλη και στις νότιες και δυτικές παραλίες. Λίγο μακρυά από Βασιλικό και τα πέριξ αλλά πας άνετα και εκεί.
Μην αμελήσεις να:
* φας το παραδοσιακό γλυκό "φρυγανιά" (βασικά είναι εκμέκ) στη Μπόχαλη κατά το ηλιοβασίλεμα με πολύ ωραία θέα
* πας στις ταβέρνες "Αρέκια" ή "Αντέτι" για φαγητό συνοδεία ζακυνθινών καντάδων
* πας στο πολύ ωραίο art cafe "Πορτοκάλι" με υπέροχη αυλή (και ωραία ζυμαρικά αν σε πιάσει λιγούρα μετά τον καφέ) στο Αργάσι.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Μια χαρά είναι ως βάση. Και κοντά στην πόλη και στις νότιες και δυτικές παραλίες. Λίγο μακρυά από Βασιλικό και τα πέριξ αλλά πας άνετα και εκεί.
Μην αμελήσεις να:
* φας το παραδοσιακό γλυκό "φρυγανιά" (βασικά είναι εκμέκ) στη Μπόχαλη κατά το ηλιοβασίλεμα με πολύ ωραία θέα
* πας στις ταβέρνες "Αρέκια" ή "Αντέτι" για φαγητό συνοδεία ζακυνθινών καντάδων
* πας στο πολύ ωραίο art cafe "Πορτοκάλι" με υπέροχη αυλή (και ωραία ζυμαρικά αν σε πιάσει λιγούρα μετά τον καφέ) στο Αργάσι.
μα ποιο πολύ δε γίνεται να συμφωνήσουμε σε όλα τα παραπάνω... στο λατας βεβαίως δίπλα στην εκκλησία στη μπόχαλη
 

ιρις

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ποιος ξερει
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια,περου,κινα,μαροκο
πληροφοριες για ζακυνθο

επειδη ειμαι σιγουρη οτι καποιοι απο σας που θα ταξιδεψετε τις επομενες μερες στην ζακυνθο ψαχνετε πληροφοριες που,πως και ποτε θα πατε...μολις επεστρεψα και ευχομαι να βοηθησω.


:pξενοδοχειο lesante hotel & spa στο τσιλιβι.εξαιρετικο ξενοδοχειο!!
το τσιλιβι ειναι ενα ησυχο τουριστικο χωριο.το ξενοδοχειο ειναι 300 μετρα απο την θαλασσα.
:pφαγητο ταβερνα θυμαλης !εξαιρετικη ταβερνα στον κεντρικο δρομο του λιμανιου.πολυ καλο φαγητο,ωραιο περιβαλλον,καλες τιμες
ταβερνα κερι στην παραλια κερι.φρεσκο ψαρι καλες τιμες
:pμπανιο θα κανετε στον γερακα!μετα πολυ καλη παραλια ειναι η ξυγκια η οποια ομως ειναι με θειαφι και εχει ευεργετικεσ ιδιοτητες,πορτο azzuro στον βασιλικο.απο εκει και περα εκδρομη με καραβακι στο ναυαγιο και στις μπλε σπηλιες(καπεταν σπυρος στον αγιο νικολαο 15 ευρω το ατομο).οπωσδηποτε να βουτηξετε απο το καραβακι στις μπλε σπηλιες.ανεπαναληπτο!επισης προτεινω εκδρομη απο παραλια κερι με καραβακι(μπανιο στο μαραθωνησι,βουτια στις σπηλιες κεριου και κυνηγι για φωτογραφια χελωνας)20 ευρω.
:pεπισκεψη στην μονη ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ.:clap::clap:
 

fanoula_k

Member
Μηνύματα
13
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Χαλκιδική
Ταξίδι-Όνειρο
Χριστούγεννα στο Παρίσι
Γειά σας παιδιά!!!
Και εγώ μόλις τωρα γυρισα απο τη Ζάκυνθο!!
Ηταν τέλεια από αποψη παραλιών και θάλασσας..Ειναι ιδανικό μέρος για όσους έχουν παιδάκια!!Εμείς περάσαμε πολύ όμορφα (αν και δεν έχουμε παιδάκια) αλλά μας έλειψε αυτό το κοσμοπολίτικό, το γραφικό, το λευκό-γαλάζιο στα σπίτια που έχουν οι κυκλάδες ή ακόμη και η Κερκυρα με το βενετσιάνικο στύλ.
Να λοιπόν μερικά από αυτά που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στην Ζάκυνθο!
Παραλίες:
Μακρύγιαλος , Ξυγκιά (βοτσαλάκι και ζεστή), Μαραθιάς (βοτσαλάκι με ζεστά ρεύματα αλλά εκεί υπάρχει φυσικό πετρελαιο και μυρίζει καποιες φορές, επίσης λερώνει τα μαγιό..χιχι), Πόρτο Ρόμα (βοτσαλάκι και ζεστή), Γέρακας και Λαγανάς (ψιλή άμμος, ζεστή αλλά βαθαίνει πολύ μακρυά..ιδανική για παιδια!), Βασιλικός και Α.Νικόλαος (άμμος και ζεστή). Οπωσδήποτε να πάτε ναυάγιο που είναι ελαφρώς δροσερή μα κατασπρο βοτσαλάκι και μπλέ σπηλιές (προτιμάτε τα μικρά καραβάκια για να σας πανε και μέσα στις σπηλιές). Μην κανετε τον γύρο του νησιού με καράβακι, θα κουραστείτε τρελά!!!(εκτός αν θέλετε και λιγη ταλαιπωρία στις διακοπές σας..χχιχι)
Σε όλες τις υπόλοιπες παραλίες πήγα αλλά δεν άξιζε με τίποτα και τζάμπα κάναμε δρομολόγια.Η συμβουλή μου είναι να πατε όπου μπορείτε μόνο αν έχετε καμια δεκαρια μέρες στη διάθεσή σας, αλλίως πάτε στα λίγα και καλά!
Κατάλυμμα:
Αν θέλετε να τα έχετε όλα (ησυχια, βολτιτσες, κανενα μπαράκι χαλαρο, παραλία κοντα και μαγαζακια) η πρωτη επιλογή είναι το Τσιλιβι!! Μετά κατά τη γνώμη μου έρχεται το Αργάσι, ο Βασιλικός και πάει λέγοντας..Μακρυα από το Λαγανα ακόμη και άν σας πούν οτι εκει που θα μένετε ειναι ήσυχα( περιοχή Βεσαλ). Εγώ έκανα αυτό το λάθος νομίζοντας οτι είναι καλύτερα να είμαι κάπως κεντρικά αλλά την πάτησα..
Φαγητό:
Πόρτο Ρομα (με θέα) στην ομώνυμη παραλία για φρεσκο ψαράκι και αστακό καταπληκτικό
Ξύγκα (με θέα) στην παραλία Ξυγκιά, επίσης για ψαράκι και ουζάκι
Η ταβέρνα που λέγαμε στο Αργάσι για φανταστικό ζακυνθινό φαγητό (κρεατικά)
Καμπί (για καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα) στην ταβέρνα του Μιχάλη για φαγητο της γιαγιάς!!

awww.zakynthos4s.gr_images_stories_adClientPics_KabiOMIXALISTAVERN_2o_20_282_29.jpg

spaggetomania στη Ζακυνθο για κατι διαφορετικό και ιταλικό
Ο αδερφός του Κώστα στο Βασιλικό
Αρέκια και Αλιβιζο στο Κρυονέρι
Βότσαλο στον Μαραθιά
Μπαρ-Νυχτερινή διασκέδαση:
Αργάσι έχει τα πάντα..Εγώ προτίμησα να μην πάω σε κατι κλειστό τύπου μπουζούκια και έτσι πηγαμε σε ένα πολύ ωραίο Bar με θέα στη θάλασσα το Β52 στ Αργάσι.
Λίγο έξω από τη Ζάκυνθο ειχε ένα καταπληκτικό μπαράκι πάνω στη θάλασσα, πολύ καλοκαιρινό με ομορφη μουσική που λεγόταν Portofino*(να πάτε σίγουρα!)
Η Μπόχαλη, επίσης , είναι ωραία το βράδυ για φαγητό , για γλυκό, για ποτό και για χορό (εχει ενα κλαμπάκι πανω πανω)!
Ααα, ξεχασα να σας πώ να πάτε να δείτε και τις χελωνίτσες στο Λαγανα από πολύ κοντα. Θα προτεινα το μικρό ταχυπλοο Καμέλια 2 με πάτο απο κάτω!!
awww.cruisemar.com_images_top_gallery_daily_cruises_pics_02.jpg

awww.cruisemar.com_images_top_gallery_daily_cruises_pics_05.jpg

Αυτά!!!
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία..έδω είμαι!!Θα χαρώ να βοηθήσω όπως με έχετε βοηθήσει και εσείς!!=**
 

tentoura

Member
Μηνύματα
8
Likes
10
έρχομαι για πολλά χρόνια στην Ζάκυνθο και δεν έχω παρά να συμφωνήσω στα παραπάνω για παραλίες και φαγητό!!!
Να προσθέσω πως για καλό φαγητό με μουσικούλα υπάρχει και η ταβέρνα του ΜΑΛΑΝΟΥ κοντά στη Χώρα (:). Λίγο πιο απόμερη και ψαγμένη αλλά την τιμούν οι ντόπιοι και για όσους σαν εμένα επισκέφτονται το νησί και χειμώνα είναι και τότε ανοιχτή...
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
-Στο χωριό Γερακαρίο υπάρχει ένα ιδιαίτερο θεατράκι του Αβούρη που έχει φτιαχτεί με τα χέρια του ιδιοκτήτη.

-Στο χωριό καταστάρι επισκεφτείτε τον ναό της Αγίας Μαύρας με το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο.

-Φαγητό σπιτικό θα βρείτε στην πόλη πίσω από το ξενοδοχείο Strata Marina. Η ταβέρνα του Ζωχιού. Έχει μόνο 5 τραπέζια και άλλα τόσα πιάτα. Μπουκιά και συχώριο!

Γειά χαρά!
Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να αναφέρω ότι:
1. Το θέατρο του Αβούρη βρίσκεται στο χωριό Τραγάκι κι όχι στο Γερακαρίο.
2. Ο ναός της Αγίας Μαύρας βρίσκεται στο χωριό Μαχαιράδο κι όχι στο Καταστάρι.
3. Δυστυχώς, η παραδοσιακή ταβέρνα του Ζωχιού έκλεισε το 2010. Τώρα στον ίδιο χώρο λειτουργεί μια αυθεντική ιταλική πιτσαρία, η bruscettina.

Να είστε καλά!
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
μήπως γνωρίζεις γιατί και πότε έκλεισε η ταβέρνα αρέκια στο κρυονέρι?δίπλα ακριβώς από το γηπεδάκι μπάσκετ...
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Η Αρέκια έκλεισε φέτος... Το γιατί δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Είναι κρίμα πάντως!
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
πραγματικά κρίμα,η πλέον παραδοσιακή ταβέρνα για καντάδες και αρέκιες...ακόμη και οι άβολοι πάγκοι με τις κουρελούδες τώρα μοιάζουν γλυκιά ανάμνηση.έχω φύγει εδώ και δυο χρόνια από το νησί μου.αν μένεις εκεί και μάθεις ποτέ γιατί έκλεισε στείλε μου σε παρακαλώ ένα μήνυμα.
 

mafalda206

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Εμπειρία από Ζάκυνθο, ακόμη μία!

Το "πορτοκάλι" (ο πολυχώρος στο Αργάσι, νότια της πόλης της Ζακύνθου που αναφέρουν σχεδόν όλοι όσοι έχουν γράψει παραπάνω) είναι απίθανος χώρος πράγματι. Βασικά είναι η μοναδική κοιτίδα εναλλακτικού, άντε "underground", σ' ένα αρκετά ακαλαίσθητο νησί (όταν το βλέπεις για 5 μέρες τουλάχιστον, δεν είμαι και παντογνώστης στα περί Ζακύνθου). Πέραν αισθητικής, οι θάλασσες είναι θαυμάσιες και τα τοπία επίσης. Οι άνθρωποι χαριτωμένοι. Και, για φαγητό: στη Spaggetomania στην πόλη της Ζακύνθου πάνω στο βασικό παραλιακό δρόμο με τις ταβέρνες φάγαμε εξαιρετικό gourmet υψηλού επιπέδου με τιμές καλού προς ακριβού εστιατορίου. Δηλαδή πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Οι σαλάτες πχ ήταν σχετικά φτηνές για εστιατόρια Αθήνας ~6, 7 ευρώ ενώ το φιλέτο που πήρα έκανε 17μιση αλλά ήταν αντάξιο εστιατορίου κορυφής. αλλά να πάτε!!! Το "πορτοκάλι" έχει ενδιαφέρουσες γεύσεις, δεν τρελάθηκα εξίσου, αλλά έχει σ υ ν α ρ π α σ τ ι κ ά ποτά! Παραλίες: Μακρύ Γιαλό οπωσδήποτε!!! Και το Αμμούδι είναι πολύ ωραία αν και ταπεινή (όχι από τα πρώτα ονόματα) παραλία. Μην παραλείψετε τον εξωτικό Γέρακα. Εκεί ο κολυμβητής βρίσκει τη χαρά του, σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Αλλά ο ήλιος βαράει ανελέητα, προσοχή στις ώρες που θα πάτε. Επισυνάπτω φωτογραφίες από τα πανέμορφα Ξύγκια όπου βέβαια δεν κολυμπήσαμε απλώς αλλά είχαμε μία εξαιρετικά ιδιόμορφη εμπειρία. Πυθμένας καυτός, νερό επίπονα (αλλά χαριτωμένα) κρύο και κατά τόπους πολύ ζεστό (!), η μπόχα από το θείο (κλούβιο αυγό) πάντα παρούσα και χιλιάδες μικρά αιωρούμενα άσπρα πραγματάκια (το θειάφι): δε συνθέτουν την κλασική ευχάριστη κολυμβητική εμπειρία αλλά σίγουρα είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το εξωτικό φρούτο! Για τα αιωρούμενα πάντως μας εξήγησε ένας ξεναγός ότι η παρουσία τους ή μη εξαρτάται και από αέρηδες κλπ. Καλά να περάσετε στη Ζάκυνθο!:rolleyes::clap:
 

Attachments

giamara

Member
Μηνύματα
41
Likes
13
Καλημερα σε ολους μολις εχθες γυρισαμε απο Ζακυνθο ηταν η 2η φορα που την επισκευτηκαμε τελεια θαλασσα ωραιες αμουδερες παραλιες
Μειναμε στη Λιμνη Κεριου σε ενα ευρυχωρο ησυχο και πεντακαθαρο στουντιο 25 ευρω με συμπαθεστατο ιδιοκτητη τον κυριο Διονυση
Επιλεξαμε αυτη τη περιοχη που ειναι αρκετα λιγοτερη η τουριστικη κινηση συγκριτικα με αλλες περιοχες της Ζακυνθου
Φαγαμε σε αρκετα μαγαζια τα περισσοτερα υπερτιμημενα συναντησαμε απο τιμες που συγκρατησαμε παιδακια το κιλο 45 ευρω στη πλατεια απεναντι απο τον Αγ Διονυσιο σαλατα χωριατικη 9ευρω αθερινα 12ευρω σαρδελα 14ευρω.Στη χωριο Κερι 13 ευρω κοκορας με μακαρονια 12ε κουνελι με εξοργιστικες μικρες μεριδες
Ξεχωρισαμε απο τιμη και ποιοτητα Μιχαλης στο σταυρο μετα το χωριο Καμπη .Και Ανεμομυλος πριν τη Λιμνη Κεριου
Στο πεζοδρομο μεσα στη Ζακυνθο για μπυρα και τσιπουρο που πανε οι ντοπιοι μου διαφευγει το ονομα
Για τοπικα γλυκα συνοδεια ζωντανης μουσικης το Σαββατο στη Μποχαλη ακριβως διπλα στην εκλησια
 

zeovani

Member
Μηνύματα
41
Likes
1
Καλησπέρα σας,
Σκεφτόμαστε για Ζάκυνθο φέτος και συγκεκριμένα να μείνουμε στο Κέρι... Υπάρχει κάποια καλή παραλία εκεί κοντά σχετικά καθαρή και κοντινή καθώς θα έχουμε και ένα μικρό παιδάκι μαζί μας???
Πλην της παραλίας που είναι με βότσαλο και στα δένδρα και έχει σχετικά αρκετό κόσμο όπως βλέπω και στις φωτογραφίες που googlaρω υπάρχει και κάτι άλλο σχετικά άνετο σε παραλία και καθαρό?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.945
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom