Ζαγοροχώρια ή Τζουμέρκα;

lovetravel

Member
Μηνύματα
68
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Νίσυρος , Κως , Κάλυμνος
Καλησπερα!!!Τελευταια στιγμη αποφασισαμε να παμε το τριημερο της αποκριας σε καποιο ορεινο προορισμο. Το θεμα ειναι ομως οτι εκτος απο το μετσοβο και κανα 2 μερη ακομα δεν εχω ιδεα απο ορεινους προορισμους. Ξεκιναμε απο Πατρα και σκεφτομαστε Ζαγοροχωρια η Τζουμερκα. Ψαχνουμε να βρουμε ενα χωριο που να εχεις επιλογες για φαγητο, διαμονη κλπ, να μην ειναι ερημο δηλαδη, μας αρεσει ο κοσμος :) και επισης να εχει μερη κοντα για πεζοπορια. Πχ αν παμε Ζαγοροχωρια ψαχνουμε ενα χωριο κοντα στο φαραγγι η σε καποια ομορφη διαδρομη. Ευχαριστω εκ των προτερων :)
Καλησπέρα! Αυτή την εποχή σίγουρα Ζαγόρια!!!!!Πιο εύκολη πρόσβαση, πολλές επιλογές διαμονής ,κοντινές εκδρομές,φοβερό φαγητό.
όλα τα χωριά είναι όμρφα αλλά θα πρότεινα για βάση Μονοδέντρι,είναι το πιο κοντινό στη χαράδρα του Βίκου ή Πάπιγκο! Τα χωριά αυτά συγκεντρώνουν τον περισσότερο κοσμο!
 

LunaDark

Member
Μηνύματα
93
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γυρος του κοσμου
Βρηκαμε δωματιο στους Ασπραγγεους σε σουπερ τιμη οποτε μαλλον εκει καταληγουμε!!!Αν θελετε προτεινετε διαδρομες για περηπατους ταβερνες κλπ!!!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Από άποψη τοποθεσίας βολεύουν αρκετά οι Ασπράγγελοι καθώς βρίσκονται κοντά στην εθνική οδό και σε απόσταση βολής απ' τα Γιάννενα. Εκτός απ΄τα μέρη που έχουν προαναφερθεί εμένα μου άρεσε το χαλάρωμα στην πλατεία της Αρίστης και ο περίπατος στο γεφυράκι πριν μπεις στους Κήπους. Γενικα όλα τα Ζαγοροχώρια αξίζουν μια επίσκεψη. Μην ξεχάσετε να φάτε γαλοτύρι (όπου φάγαμε ήταν εξαιρετικό) και φυσικά τις παραδοσιακές πίτες.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.052
Να φάτε "Στα Ριζά" . Το εστιατόριο είναι στην Ελάτη και έχει απίστευτα νόστιμα πιάτα. Γενικά έχει καλό φαγητό στην περιοχή, αλλά το συγκεκριμένο μας άρεσε ιδιαίτερα.
 
Μηνύματα
16
Likes
1
Επειδη το Σαββατοκυριακο θα ειμαι ζαγοροχωρια καμια καλη ταβερνα με καλο φαγητο εχουμε να προτεινουμε??
 

doraki26

Member
Μηνύματα
131
Likes
9
Δεν εχει μπει η νεα.χρονια κ ηδη κανονιζουμε το πρωτο ταξιδακι για καθαρα Δευτέρα!! απο χανια λοιπον θα παμε αεροπορικως Θεσσαλονίκη κ.βουρ για ηπειρο..το δίλημμα ειναι να παμε ζαγοροχωρια η τζουμερκα??? οι μερες δεν ειναι πολλες παρασκευη απογευμα με Δευτέρα μεσημερι..που πιστευετε οτι αξιζει να παμε κ να δουμε οσα περισσοτερα μπορουμε??
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
το δίλημμα ειναι να παμε ζαγοροχωρια η τζουμερκα???
Και οι δυο περιοχές είναι θαυμάσιες με τα ζαγοροχώρια να έχουν περισσότερες επιλογές για διαμονή.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
το δίλημμα ειναι να παμε ζαγοροχωρια η τζουμερκα???
Καταπληκτικά μέρη και τα δύο. Δύσκολη η απάντηση στο δίλημμα.
Προσωπικά,κλίνω λίγο περισσότερο προς το Ζαγόρι.
Αν και το Συρράκο(Τζουμέρκα) είναι το χωριό που έχει κλέψει την ταξιδιωτική μου καρδιά, το Ζαγόρι συνολικά έχει περισσότερα πανέμορφα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής χωριά. Είναι και εκείνη η θέα προς την χαράδρα του Βίκου στο Μονοδένδρι που κάτι αντίστοιχο δεν έχω δει στα Τζουμέρκα. Αν πρόσθέσω και εκείνα τα δύο γεφύρια πριν τους Κήπους(Κόκκορη, Καλογερικό)....Οπότε Ζαγόρι.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.052
κ.βουρ για ηπειρο..το δίλημμα ειναι να παμε ζαγοροχωρια η τζουμερκα??? οι μερες δεν ειναι πολλες παρασκευη απογευμα με Δευτέρα μεσημερι..που πιστευετε οτι αξιζει να παμε κ να δουμε οσα περισσοτερα μπορουμε??

Εξαρτάται τι είδους μέρη προτιμάτε. Τα Τζουμέρκα είναι πιο "άγρια" με λιγότερους επισκέπτες και σαφώς λιγότερες επιλογές για διαμονή ,φαγητό, ποτό το βράδυ....


Από την άλλη και τα Ζαγοροχώρια παρά την μεγαλύτερη ανάπτυξη τους και την ανόθευτη φύση διατηρούν και τα παρθένα τοπία.
Η Ήπειρος είναι φοβερή για μένα δεν τίθεται θέμα πως κάποια στιγμή θα πάτε και στα δυο, απλώς διαλέγετε τι είδους ταξίδι θέλετε τώρα.


Επίσης στα Τζουμερκα οι δρόμοι είναι κάπως χειρότεροι, δεν νομίζω πως προσφέρονται για εξόδους το βράδυ από χωριό σε χωριό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.780
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom