Η «Απαγορευμένη Πόλη» του Πεκίνου έρχεται στο Μουσείο Ακρόπολης

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.493
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Απαντώ αν και είχα υποσχεθεί το αντίθετο, ανέβασε όσες μπουλντόζες θες στο βράχο, πάρε σφυριά και μπες στο Μουσείο, δεν θα αλλάξει τίποτα, αυτό που άφησε στον κόσμο αυτή η εποχή δεν τα χρειάζεται, η πνύκα είναι ένας άδειος βράχος. Στην κίνα δεν χρειάζεται να βάλεις καμιά μπουλντόζα, είναι άχρηστο και τζάμπα το πετρέλαιο θα πάει, για ένα λαό που έμαθε, όπως λες, να λατρεύει τους δυνάστες του.
Δεν κατάλαβα τίποτε από την παράγραφο, ειλικρινά. Είναι που λατρεύω "κατώτερους" πολιτισμούς;

Οι Κινέζοι δεν έβλεπαν τους αυτοκράτορές τους ως δυνάστες. Οι πόλεις πλην Αθήνας έβλεπαν την Αθήνα ως δυνάστη, αυτό ήταν το επιχείρημα. Γενικά έχεις μια τάση να υποτιμάς τους άλλους πολιτισμούς και να ποσοτικοποιείς στο πολιτιστόμετρο τους πολιτισμούς. Ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά διαφωνώ διότι επαναλαμβάνω πως μυρίζει σωβινισμό στον πιο καθαρό ορισμό του.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Γενικά έχεις μια τάση να υποτιμάς τους άλλους πολιτισμούς και να ποσοτικοποιείς στο πολιτιστόμετρο τους πολιτισμούς. Ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά διαφωνώ διότι επαναλαμβάνω πως μυρίζει σωβινισμό στον πιο καθαρό ορισμό του.
Έτσι, επίσης θέλω να αφυπνιστεί η Δύση για την επερχόμενη απειλή από την Ανατολή, έφτασε η εποχή που χρειαζόμαστε τους νέους 300.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.493
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έτσι, επίσης θέλω να αφυπνιστεί η Δύση για την επερχόμενη απειλή από την Ανατολή, έφτασε η εποχή που χρειαζόμαστε τους νέους 300.
Ο καιρός γαρ εγγύς δηλαδή.

Τελικά το ξανθό γένος θα την περάσει τη γέφυρα για να ελευθερώσει την Πόλη; Δεν έχω και Ελεύθερη Ώρα να δω κανένα πρωτοσέλιδο να ξεστραβωθώ.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Τότε υποθέτω ότι έχεις διαβάσει και τον Επιτάφιο ε?
Προφανώς οι σύμμαχοι θα προτιμούσαν να απολαμβάνουν την αγάπη και τις περιποιήσεις των Περσών αλλά οι κακοί Αθηναίοι τους την στέρησαν.
Δεν τρέφω αυταπάτες για την τέλεια κοινωνία των Αθηναίων, αν και προσπαθείς να με πείσεις για αυτό. Επίσης όμως γνωρίζω ότι έννοιες όπως καπιταλισμός, ιμπεριαλισμός, δουλεία άρχισαν να γίνονται κατανοητές από τις μάζες μόλις μετά από την Γαλλική Επανάσταση, και μέχρι σήμερα δεν έχει καταργηθεί τίποτα από αυτά. Η έννοια της Δημοκρατίας όμως καθιερώθηκε στην Αθήνα τον 5ο αιώνα και λειτουργεί και σήμερα έστω και με εκατομμύρια προβλήματα. Την προτιμώ πάντως έστω και έτσι χίλιες φορές από τα καθεστώτα της Ασίας, από τα οποία ξεκίνησε η συζήτηση, αλλά κανείς δεν μιλάει για αυτά, γιατί πιθανότατα ανήκουν σε καθεστώς προστασίας όπως οι κορμοράνοι ένα πράγμα.
Υποστήριξα εγώ τίποτε από τα παραπάνω; Μονόλογο κάνεις ή παραμιλάς; Μη μου λες όμως ότι η Ακρόπολη φτιάχτηκε με λουλούδια, χορούς και τραγούδια γιατί θα μας τρελάνεις τελείως. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις ούτε καν τα έθιξα στο context που εσύ εννοείς, είναι μια άλλη εντελώς συζήτηση (και να δηλώσω ότι δεν είμαι ιστορικός αναχρονιστής πχ δε θεωρώ τον Μ. Αλέξανδρο σφαγέα). Τέλος από μένα, δε μου αρέσει να συμμετέχω σε διαλόγους που βρίσκονται στη φαντασία άλλων.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.118
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom