Αίγυπτος Η Αίγυπτος μέσα απο τα μάτια και την καρδιά μου...

strat0s

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μπόντρουμ , Λονδίνο.
Συγχαρητήρια για το φανταστικό άρθρο - ιστορία, επειδη το έχω κάνει πριν 4 χρόνια αυτο το ταξίδι, θα σου πώ με 2 λόγια οτι κατάφερες να μου τα θυμίσεις πολλές λεπτομέρειες που είχα ξεχασει.

Θα συμπληρώσω το εξής. Θα είναι κρίμα για όποιον θέλει να επισκευτεί την Αίγυπτο, να μην καταφέρει να κάνει την κρουαζιέρα στο Νείλο. Πιστεύω οτι είναι οτι καλύτερο έχει να σου προσφέρει αυτή η χώρα. Εκει πραγματικά το αραβικό στοιχείο ενώνεται με το αφρικάνικο...

Βεβαίως υπάρχουν και αρνητικά πράγματα και tips που πρέπει να προσέξεις, αλλά σε ένα ταξίδι πάντα το ποτήρι πρέπει να το βλέπουμε μισο-γεμάτο και όχι μισο-άδειο, στο τέλος τα καλά πράγματα είναι που μας μένουν. :rolleyes:
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
strat0s εχεις δικιο! ο Νειλος δινει αλλο αρωμα στο ταξιδι αυτο. και καλο ειναι να μην στεκομαστε στα αρνητικα, σε ενα ταξιδι...και αυτα, ειναι επιπλεον εμπειριες. :)
 

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
εγώ επέστρεψα την Παρασκευη απο ενα 8ημερο ταξιδι στην Αιγυπτο...μου άρεσε πάρα πολύ...ερωτευτηκα τον Νείλο..το ασουάν με τις φελούκες του..το φαγητό τους..τον πολιτισμό τους...πήγα με το πυραμίς και εμεινα παρα πολυ ευχαριστημένη απο όλη την οργάνωση...και ειδικά απο τον γιώργο τον ρεκτσίνη τον ξεναγό μας...εναν ανθρωπο με σπουδες στην αιγυπτιολογία...και πολυ αγάπη και όρεξη για αυτό που κάνει..να ειναι καλά..η egyptair με εξεπληξε με την ακριβεια στις ώρες των πτησεων...δοξα τον θεό πηγαμε και ηρθαμε πολυ καλα..εμεινα στο marriot στο κάιρο και το ποταμοπλοιο ηταν το minerva μολις 3 μηνών 5delux με πολυ καλο φαγητό...εφαγα απο όλα εκτος απο λαχανικά ωμά και δεν επαθα τιποτα...δεν μου χρειαστηκε τιποτα απο τα φαρμακα που κουβάλησα....βεβαια την τελευταια μερα πριν φύγω κατα τύχη συναντησα εναν ελληνα εξ αιγύπτου που πηγαινει συχνα και με συμβουλεψε να πιω τα vibramycin που ενδικνυνται και για την προληψη της διαροιας των ταξιδιωτών....ισως βοηθησαν και δεν επαθα κατι..βεβαια αρκετοι απο τα 20 ατομα που ειμασταν διαμαρτυρηθηκαν για στομαχικές διαταρχές και διάροια..
ηταν ενα πολύ όμορφο ταξίδι...που μου άφησε αναμεικτα συναισθήματα για αυτη την χώρα...
Εγω πάλι εφαγα ωμα φρουτα κ λαχανικά κ δεν επαθα τιποτα...παραδόξως! :shock:Η αληθεια είναι οτι στην αρχη το κανα ασυναισθητα. Να σου στην αρχη η σαλατα..κ επειτα οι φραουλες στα γλυκα..οποτε αφου ειδα οτι δεν ειχα διαταραχες το ριξα σχοινι κορδονι στο φαι. Αλλα ομολογουμενως νερο μη εμφιαλωμενο δεν ηπια. Πιστεύω λοιπόν πως μεγαλο παράγοντα παιζει κ η ψυχολογία.
Α! Γύρισα με "στοματικη διαταραχή"...είχα μια κοκκινη πληγιτσα σαν αφθα στο στόμα. Βιαστηκα ενοχοποιησα το φαγητο...αφού πήγα όμως στον οδοντιατρο καθως με το betadine δεν υποχωρουσε, μου ειπε πως ήταν μικρο εγκαυματακι.:rolleyes: (πυροβολείστε με που ειμαι λαιμαργη κ τρώω λίγο γρηγορα) :bleh:
Υγ1: "Αρχηγος" του γκρουπ ήταν ένας γιατρός απο το Ιράκ...μισή μερίδα κ κατεβαζε τα πάντα το θηρίο. Συνδιαζε αυγο με ψάρι και βοδινό.:haha: καλη του ώρα...
Υγ2: Στο Καιρο αν κ το Marriot ειναι εξαιρετικό ξενοδοχείο προτιμώ το Grand Hyatt.
Υγ3: Ioanna ειχαμε τον ιδιο ξεναγο! Καταπληκτικος.
 

DRAKFIREMAN

Member
Μηνύματα
272
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
πολυ ομορφη η αφηγηση σου.πολυ πολυ ζηλευω γιατι θελω να παω αλλα τα οικονομικα εχουν σφιξει.εχει και καποιες φασαριες το Καιρο αυτην την περιοδο που δεν ξερω αν θετουν σε κινδυνο τουριστες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.739
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom