Η... Ατλαντίδα του Ντουμπάι

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Έρση μου προσπαθώ να ανακάμψω... ελπίζω ο ζωογόνος αέρας της Γαληνοτάτης να κάνει καλό στην κλονισμένη υγεία μου...

Το θέμα Dubai έχει εξαντληθεί καιρό τώρα... ο καθένας σύμφωνα με τα βιώματα και τα γούστα του διαλέγει και προορισμούς, τέλος...

Το ποστ μου δεν αφορούσε το Dubai, αλλά αυτό που γράφτηκε ότι η Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια έχει κάνει βήματα προς τα πίσω... εκεί ήταν που έπεσα στις μπυρωίνες...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τα μηνύματα που περιείχαν χαρακτηρισμούς εναντίον μελών ένθεν και ένθεν διαγράφηκαν. Μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα σας.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι από κατασκευαστικής άποψης με εντυπωσιάζει ένα τέτοιο σκηνικό, αλλά ως εκεί. Ούτε το βλέπω ως κάτι που θα ήθελα να δω από κοντά, ούτε με τραβάει να κάνω ταξίδι σε ένα μέρος που δε μου προσφέρει προσωπικά τίποτα άλλο, αυτά.

Αλλά ότι πρόκειται για εκπληκτικές κατασκευές, ούτε λόγος.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
:haha: Να λοιπόν το νέο ναρκωτικό που θα μας φάει!!!
Anyway, η κατασκευή αυτή είναι ένα μεγαλούργημα του ανθρώπου, όπως και άλλα που είδα στο Ντουμπάι, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. ΟΚ, να δώσω γερά λεφτά για ξενοδοχείο στις Μπαχάμες που θα έχω και φύση και θάλασσα απλωμένη στα πόδια μου, στο Ντουμπάι τι ακριβώς να δω πέρα από τα Shopping Malls, άντε και μια βόλτα με τζιπ στην έρημο (που παρεπιμπτόντως κοντεύει να ισοπεδωθεί επειδή παίρνουν από εκεί την άμμο που χρειάζονται για την κατασκευή των τεχνητών νησιών)? Εκτός βέβαια κι άν καταφέρουν οι Αραβες να αναστρέψουν το κλίμα της περιοχής και να το κάνουν τροπικό (λέμε τώρα:D). Για μπάνιο πάντως η παραλίες του Ντουμπάι εμένα προσωπικά δεν μου έκαναν "κούκου"... Για ψώνια ΟΚ, ως εκεί όμως...
Κατά τ' άλλα η ανθρώπινη ματαιοδοξία καλά κρατεί, θα ήθελα να ξέρω πότε κάποιο ίσως μικρό κατασκευαστικό λάθος σ' αυτά τα μεγαθήρια θα κάνει τη ζημιά...
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
το οτι το dubai δεν προσφερει κατι το ιδιαιτερο,δεν προσφερει στον επισκεπτη το αρωμα,την κουλτουρα της χωρας του---φαινεται και απο το οτι συνηθως τα πρακτορεια το προσφερουν σε συνδυασμο με καποιον αλλο προορισμο.
και βεβαιως δε συγκρινεται με την ελλαδα!!
 

despinav

Member
Μηνύματα
60
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία, Ταϋλάνδη
ξανά εκεί...

Είμαι από τους ελάχιστους μάλλον ανθρώπους που πήγαν στο Dubai και έπαθαν σοκ.. και ξαναπηγαίνω σε λίγες μέρες ;;
Η ομορφιά της Ελλάδας, η φυσική ομορφιά της Ελλάδας για μένα δεν συγκρίνεται. Αλλά το ωραίο, γενικά μιλάω είναι καλό να το θαυμάζει κανείς.
Δεν θα πάω στο Dubai για την ιστορία του, θα πάω για την χλίδα, την αριστοκρατία, το σεβασμό που έχουν στο περιβάλλον τους, τα ψώνια, τη βόλτα στην έρημο (που θα διανυκτερεύσω), τα restaurants & bars και άλλα πολλά.
Μην προτρέξετε να πείτε για την άλλη πλευρά. Πήγα και είδα. So what? Οι εργάτες που δουλεύουν εκεί (είναι αστείο που ερχόμαστε εμείς για να υποστηρίξουμε "και καλά" τους εργάτες αλλά τέλος πάντων) έρχονται από Χώρες που αν μη τι άλλο δεν είχαν να ζήσουν. Εκεί έχουν. Το θέμα είναι από που έρχεται κανείς και τότε κάνουμε συγκρίσεις.
Αν μη τι άλλο όχι ότι έχει να κάνει απλά επειδή αναφέρθηκε, σκεφτείτε λίγο πως πληρώνται στην Ελλάδα άνθρωποι με πτυχία, μεταπτυχιακά και όχι οι εργάτες. Στην τελική εκεί ζουν και με 500? εδώ ζουν;Εκεί τουλάχιστον δεν παίρνουν το όπλο να σημαδεύουν οποιονδήποτε βρουν μπροστά τους για λίγα ευρουλάκια...
Εννοείται ότι αυτές είναι καθαρά προσωπικές απόψεις.
Δεν έχω κάνει φοβερά ταξίδια, μετά το Dubai ετοιμάζομαι για Qatar και το Χειμώνα κάνω σχέδια για Ινδία αλλά όλα είναι σχετικά.
Το βασικό πιστεύω είναι ότι κάθε μέρος θα σου δώσει τελείως μα τελείως διαφορετικά πράγματα, εμπειρίες, εικόνες και σίγουρα ο καθένας βλέπει τα πράγματα τελείως διαφορετικά με τα δικά του μάτια.!!!!!
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.779
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το βασικό πιστεύω είναι ότι κάθε μέρος θα σου δώσει τελείως μα τελείως διαφορετικά πράγματα, εμπειρίες, εικόνες και σίγουρα ο καθένας βλέπει τα πράγματα τελείως διαφορετικά με τα δικά του μάτια.!!!!!
Αυτο ακριβως ειναι και το νοημα!! Καθε προορισμος εχει κατι να σου δωσει!! Για αυτο δεν πρεπει να απαξιωνουμε κανεναν προορισμο αλλα να προσπαθουμε να δουμε τι εχει να μας προσφερει....εαν ψαξουμε θα το βρουμε...εαν εχουμε προκαταληψη ειναι σιγουρο οτι τιποτα ενδιαφερον δεν θα δουμε....και οπως λεει και η despinav ο καθενας απο εμας αντιλαμβανεται με διαφορετικο τροπο οτι βλεπει...:rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.462
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom