Τυνησία Η Γιουνανία ,οι Τρείς Σωματοφύλακες και το Σόι μας!

eleniP

New Member
Μηνύματα
3
Likes
6
Μία εβδομάδα μετά ήρθε η ώρα για την συνέχεια της ιστορίας μας. Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση και ελπίζω να θυμάστε ήδη τι είχε συμβεί στα προηγούμενα κεφάλαια για να μπορέσετε να μπείτε στο κλίμα.

Οι εξελίξεις και η τελική έκβαση.

Το 2019,που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει αν είχε κάποιον ανάδρομο Άρη, Ερμή ή άλλο πλανήτη να του προσάψουμε ευθύνες, μπήκε ανάποδα στην χώρα προορισμού μας ,την Αλγερία!

Στα μέσα Φεβρουαρίου προκυρήσονται εκλογές για τα μέσα Απριλίου του ίδιου έτους. Όλα καλά θα σκεφτεί κανείς. Εμείς θα ταξιδεύαμε Νοέμβρη. Η χώρα όμως τελεί υπό την προεδρία του 82χρονου Αμπντελαζιζ Μπουτεφλίκα, του μακροβιότερου προέδρου της χώρας από την ανεξαρτησία της το 1962.
Και για την ιστορία εδώ αξίζει να σας παραθέσω κάποιες σημαντικές πληροφορίες.
Στις βουλευτικές εκλογές του 1992 το Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας, ένας ευρύς συνασπισμός μουσουλμανικών ομάδων, νίκησε, αλλά οι αρχές φοβούμενες την εκλογή ισλαμιστικές κυβέρνησης έκριναν τις εκλογές άκυρες και έκριναν ότι το κόμμα ήταν παράνομο, οδηγώντας σε εμφύλια σύρραξη ανάμεσα στο ένοπλο τμήμα του κόμματος και τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις της Αλγερίας.

Ο επταετής εμφύλιος στην Αλγερία
αιματοκύλησε τη χώρα και άφησε πίσω του γύρω στους 150.000 νεκρούς από τότε που ξέσπασε.
Στις εκλογές που ακολούθησαν το 1999, στις οποίες υπήρχαν κατηγορίες για νοθεία, νίκησε ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα μέσω του οποίου το FLN, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το οποίο κυβερνούσε την Αλγερία από το 1962, τη χρονιά που έγινε ανεξάρτητη χώρα, σταθεροποίησε την εξουσία του. Ο Μπουτεφλίκα επανεξελέγει το 2004, το 2009 και το 2014. η χώρα παρέμεινε σχεδόν ανεπηρέαστη από την Αραβική Άνοιξη. Η 20ετής θητεία του έφερε την «ειρήνη», όχι όμως και την ευημερία, μαζί με διαφθορά και καταστολή.

Ο Μπουτεφλίκα θεωρείται ακόμα και σήμερα ήρωας καθώς συμμετείχε ενεργά στον απελευθερωτικό αγώνα της Αλγερίας. Σε ηλικία μόλις 26 ετών από υπουργός Τουρισμού έγινε υπουργός Εξωτερικών.Θεωρούνταν πάντα ευφυής πολιτικός με στρατηγική σκέψη. Ωστόσο τα επιτεύγματά, σημαντικότερα των οποίων ήταν το τέλος του εμφυλίου στην χώρα και η αντιμετώπιση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας φάνταζαν πλέον πολύ μακρινά για την Αλγερία του 21ου αιώνα και δεν αρκούν.

Εν έτη 2019 ήταν γεγονός πλέον πως ο πρόεδρος ήταν αδύναμος να κυβερνήσει καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εντός της προεδρικής κατοικίας. Η τελευταία δε επίσημη δημόσια εμφάνισή του ήταν πριν από επτά χρόνια. Έκτοτε κανείς δεν τον είχε δει και ο πρόεδρος ζούσε ως σκιά του εαυτού του.

View attachment 343199

Όλοι λοιπόν πίστευαν πως στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2019 θα έβλεπαν νέα πρόσωπα να διεκδικούν το προεδρικό αξίωμα με την ελπίδα για αλλαγή αν όχι ριζική τουλάχιστον μερική που θα έδινε ένα φως αισιοδοξίας ώστε να βγει η χώρα από τον λήθαργο. Παρόλα αυτά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι δεν άργησε να 'ρθεί. Η αναγγελία πως ο πρόεδρος “φάντασμα” έθετε εκ νέου τον εαυτό του ως υποψήφιο διεκδικώντας να διατηρήσει το προεδρικό του αξίωμα για 5η συνεχή φορά πυροδότησε την αγανάκτηση και την αντίδραση των πολιτών.

View attachment 343200

Στις 22/2/2019 λοιπόν,(τη χρονιά που εμείς είχαμε προγραμματίσει να πάμε στην Αλγερία, για να μην ξεχνιόμαστε) ξεκινούν οι πρώτες κινητοποιήσεις υπό την καθοδήγηση του αντικαθεστωτικού κινήματος «Χιράκ». Εκατοντάδες χιλιάδες Αλγερινοί βγήκαν στους δρόμους πιέζοντας τον πρόεδρο Μπουτεφλίκα να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα. Όσα εκτυλίσσονται επί εβδομάδες στους δρόμους της Αλγερίας θυμίζουν την Αραβική Άνοιξη.

View attachment 343201

Μέσα από τις κατά γενική παραδοχή άξιες θαυμασμού ειρηνικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων χωρίς να ανοίξει ούτε ένα ρουθούνι, οι διαδηλωτές καταφέρνουν το πιο σημαντικό!
Ο επί 20 χρόνια πρόεδρος της χώρας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα ανακοινώνει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία, ότι το Σύνταγμα της χώρας θα αναθεωρηθεί και ότι θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις.

Για μήνες οι συνεχιζόμενες μαζικές διαμαρτυρίες προκάλεσαν πολιτικό σεισμό στην Αλγερία.
Την ανακοίνωση Μπουτεφλίκα ακολούθησε η παραίτηση και του πρωθυπουργού της χώρας Αχμέντ Ουγιαχία. Παράλληλα το Αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS ανακοινώνει πως οι προκηρυγμένες εκλογές της 18ης Απριλίου αναβάλλονται επ´ αόριστον,ενώ μέχρι το τέλος του 2019 μια εθνοσυνέλευση θα κληθεί να ψηφίσει νέο Σύνταγμα.



View attachment 343203


Τέλος στις 10 Απριλίου οι εκλογές ορίστηκαν σε άλλη ημερομηνία, για τις 4 Ιουλίου. Στις 2 Ιουνίου το Συνταγματικό Συμβούλιο ανέβαλε εκ νέου τις εκλογές, επικαλούμενο την έλλειψη υποψηφίων και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

View attachment 343204

View attachment 343205



Την ίδια περίοδο, και εν μέσω όλου αυτού του χαμού, εγώ στην κοσμάρα μου ήδη ονειρευόμουν το επικείμενο μας ταξίδι και ετοίμαζα το χαρτομάνι που χρειαζόμουν για να αιτηθώ τουριστική βίζα από την πρεσβεία της Αλγερίας. Θυμάμαι δε ακόμα το μειδίαμα της υπεύθυνης στο τμήμα βίζας της πρεσβείας όταν παρατήρησε πόσο σχολαστικά είχα ετοιμάσει τα χαρτιά μου, τα οποία μάλιστα ήταν πολύ περισσότερα από όσα πραγματικά απαιτούνταν.


Σε εκείνη την πρώτη μου επίσκεψη στην Πρεσβεία, όταν εύλογα ρώτησα πότε υπολογίζουν να έχω απάντηση γιατί καιγόμουν να αγοράσω τα εισιτήρια ήταν και η πρώτη φορά που ένοιωσα τα φτερά μου να ψαλιδίζονται.

Η πολύ ευγενική και εξυπηρετική υπάλληλος με ενημέρωσε με ένα παγωμένο χαμόγελο στα χείλη πως δυστυχώς τους τελευταίους μήνες οι εκδόσεις βίζας ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές. Πιο συγκεκριμένα όπως με πληροφόρησε από την αρχή του έτους είχαν εκδοθεί λιγότερες από 15 βίζες για επαγγελματικούς κατ' αποκλειστικότητα λόγους και αυτές ακόμα είχαν καθυστερήσει αισθητά. Όταν δε της απηύθυνα το ηλίθιο ερώτημα, γιατί συμβαίνει αυτό, η απάντηση της ήρθε να με προσγειώσει στην πικρή πραγματικότητα.


-“Μα καλά ,δεν έχετε ακούσει ότι η χώρα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις επικείμενες εκλογές; Όπως καταλαβαίνετε όλο το δυναμικό του υπουργείου Εσωτερικών είναι επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο, αδύναμοι να ανταποκριθούν λόγω φόρτου εργασίας άλλες του αρμοδιότητες όπως των αιτημάτων για έκδοση βίζας”

και συνεχίζοντας ολοκλήρωσε τη φράση της σε καθησυχαστικό τόνο και πάντα με χαμόγελο συμπληρώνοντας.....


-”Παρόλα αυτά εσείς παραμείνετε αισιόδοξη γιατί τα έγγραφά σας είναι πλέον του δέοντος αρκετά και ας ελπίσουμε πως θα έχετε σύντομα απάντηση μετά το πέρας των εκλογών του Ιουλίου και την εκλογή του νέου Προέδρου”
Παίρνοντας την τσαλακωμένη αισιοδοξία μου παραμάσχαλα και την ελπίδα στην κωλότσεπη βγήκα από την Πρεσβεία και μπήκα σε κατάσταση αναμονής.


Μετά από έναν μήνα , που λογικά και σύμφωνα με τις προηγούμενές μου εμπειρίες θα έπρεπε να έχω κάποια απάντηση, σχετικά με το αίτημά μου επικοινώνησα εκ νέου τηλεφωνικά με την Πρεσβεία. Με καθησύχασαν εκ νέου, λέγοντάς μου πως το αίτημά μου δεν έχει απορριφθεί και είναι σε εξέλιξη Μια εξέλιξη ωστόσο που κάθε μέρα που περνούσε απομάκρυνε όλο και περισσότερο την πιθανότητα να ταξειδέψουμε αρχές Νοεμβρίου όπως ήδη είχαμε προγραμματίσει.
Ήταν βλέπεις κι εκείνο το αγκάθι που μου είχε κάτσει στο λαιμό μετά την τελευταία μου επίσκεψη στην Πρεσβεία, το "ας ελπίσουμε ......... την εκλογή νέου Προέδρου". Ένα γεγονός στο οποίο δεν είχα πλέον το δικαίωμα να ελπίζω εφόσον οι εκλογές του Ιουλίου είχαν ήδη ακυρωθεί.

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου κι ενώ συμπλήρωνα πάνω από δυο μήνες αναμονής, συστάθηκε μία νέα εκλογική αρχή, η Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή των Εκλογών (Autorité nationale indépendante des élections ή ANIE).
Η ANIE, της οποίας αμφισβητήθηκε η συνταγματική εγκυρότητα, ανακοίνωσε πέντε νόμιμους υποψηφίους στις 2 Νοεμβρίου. Οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι που αναμετρήθηκαν θα έπρεπε να εξαιρεθούν, αφού τέσσερις από τους πέντε υπήρξαν υπουργοί του Μπουτεφλίκα, ενώ οι δυο εξ αυτών (ο Αμπντελματζίζ Τεμπούν και ο Αλί Μπενφλίς) διετέλεσαν και πρωθυπουργοί!

View attachment 343221

Παράλληλα αρκετοί ηγέτες και χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές, ώστε να μην μπορούν να διεκδικήσουν τη λαϊκή ψήφο...


Τελικά και για την ιστορία σας αναφέρω πως στις 12 Δεκεμβρίου μετά από μήνες διαδηλώσεων η Αλγερία εκλέγει μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες τον (μια απ' τα ίδια) νέο της πρόεδρο Αμπντελμαζίντ Τεμπούν (και πρώην πρωθυπουργό επί προεδρίας Μπουτεφλίκα) ο οποίος δεν έγινε αποδεκτός ακόμα και μέχρι σήμερα.
Μόλις μια μέρα μετά την ορκωμοσία του και ενώ πολλοί πίστευαν πως η χώρα θα έμπαινε πλέον σε μια κανονικότητα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μποϋκοτάρισαν ανοιχτά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές διαδήλωσαν ξανά στο Αλγέρι για 44η συνεχόμενη εβδομάδα, ζητώντας την αποχώρηση από το προσκήνιο όλων των διεφθαρμένων εκπροσώπων της «παλιάς φρουράς» του πολιτικού συστήματος, που προσπαθεί να κρατηθεί με κάθε μέσον στην εξουσία.

View attachment 343222


Εγώ πάλι, η Γιουνανία ζώντας το δικό μου δράμα, μαζεύω τα κομμάτια μου και επικοινωνώ εκ νέου με την Πρεσβεία που συνέχισε στον ίδιο τόνο να με καθησυχάζει και να μου συστήνει υπομονή.....

Το διαβατήριό μου ήδη είχε πέσει σε τρίμηνη θερινή νάρκη σε κάποιο συρτάρι της Πρεσβείας κι εγώ με την αγωνία μου να χτυπάει κόκκινο περίμενα πότε θα το ξυπνήσουν για να του κολλήσουν στο κούτελο το πολυπόθητο αυτοκόλλητο,ώστε να το παραλάβω μαζί με τις εγκάρδιες ευχές τους για καλό ταξίδι!!!

Εδώ κάπου ήταν που ξύπνησα από το όνειρο που είχε μετατραπεί πλέον σε εφιάλτη και άρχισα να ψάχνω για πλάνα B,C,D κλπ.

Συνεχίζοντας τις απέλπιδες πλέον προσπάθειές μου επικοινώνησα με κάθε λυτό και δεμένο ψάχνοντας τη λύση. Αφιέρωσα αμέτρητες ώρες αναζήτησης και τηλεφωνικών επικοινωνιών με τουριστικά γραφεία Ελλάδας και Αλγερίας , επιστράτευσα γνωστούς και φίλους για να με συμβουλεύσουν για τις εναλλακτικές που είχα και φυσικά κάθε εβδομάδα επικοινωνούσα εκ νέου με την υπεύθυνη στην Πρεσβεία που πλέον με γνώριζε από τη φωνή μου χωρίς να πω όνομα.

Η μοναδική εναλλακτική που βρήκα με μη εγγυημένο ωστόσο αποτέλεσμα ήταν να απευθυνθώ σε οργανωμένο ταξιδιωτικό γραφείο της Ελλάδας που ήδη είχε προγραμματισμένο και οργανωμένο 12ημερο ταξίδι στην Αλγερία στην διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 3000 ευρώ, (μη συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου παρακαλώ) για να φάω την επόμενη ξεγυρισμένη χυλόπιτα συνοδευόμενη μετά του χαρακτηριστικού ήχου "Χλατς"!!!

Το αίτημά μου ήταν να με συμπεριλάβουν στο γκρουπ των ήδη πελατών τους και αιτούντων βίζα και να αναλάβουν εκείνοι για λογαριασμό μου την έκδοση της καταβάλλοντας το κόστος που θα μου αναλογούσε. Φυσικά και αρνήθηκαν. Έπρεπε να αγοράσω όλο το πακέτο ή τίποτα και ακόμα και αν το έκανα (που δεν σκόπευα) δεν μπορούσαν να μου εγγυηθούν πως το ταξίδι τελικά θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο.


Τελικά από ό,τι έμαθα, μετά από έντονες πιέσεις Ελλήνων και Αλγερινών τουριστικών πρακτόρων που φυσικά είχαν άμεσο όφελος, το γκρουπ των 18 Ελλήνων τουριστών πραγματοποίησε το ταξίδι του. Οι συγκεκριμένες τουριστικές βίζες επίσης ήταν και οι μόνες που είχαν εκδοθεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για τους αιτούντες από Ελλάδα!


Την ίδια περίοδο ήταν που κι εγώ με τη σειρά μου πήγα και παρέλαβα σαν βρεγμένη γάτα το διαβατήριο μου από την Πρεσβεία έχοντας ήδη αναπρογραμματίσει το ταξίδι μου με προορισμό την γειτονική Τυνησία, για την οποία και φυσικά δεν χρειαζόμουν βίζα παρά μόνο το εισιτήριο το οποίο και ήδη είχα αγοράσει.

Ο Μ που είχε ήδη το εισιτήριο για Αλγερία από τον Φεβρουάριο θα ταξίδευε 1/11/2019 στην πατρίδα του κι εγώ θα πήγαινα μόνη σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα στην Τυνησία που για τον Μ ήταν σχεδόν δεύτερη πατρίδα καθώς ένα μεγάλο μέρος της οικογενείας του από την μεριά της μητέρας του ζούσε μόνιμα εκεί.

Έτσι λοιπόν πιστεύω πως αντιλαμβάνεστε σε ποιους αναφέρεται και το τρίτο σκέλος του τίτλου της ιστορίας μου για "το Σόι μας".


Στο επόμενο κεφάλαιο θα σας παρουσιάσω και τους τρεις σωματοφύλακες, που αποτελούν το δεύτερο σκέλος του τίτλου της ιστορίας μας, που θα τους συναντήσουμε οσονούπω μόλις φτάσουμε στο αεροδρόμιο της Τύνιδας!
Καλησπερα Τhalassitsa, πρεγματικα πολυ ωραια η αφηγηση σου. γραφεις πολυ ομορφα. μου κινησε το ενδιαφερον η αναφορα σου σχετικα με την αποκτηση βιζας για την ΑΛΓΕΡΙΑ.. 28/03/19 εκανα αιτηση στην αλγερινη πρεσβια για βιζα και 12/04 την ειχα στα χερια μου και κανεις δεν μου ενεφερε κατι για το σχετικο πολιτικο ζητημα στην χωρα. Κι απ'ο,τι μου ειπε τοτε ο φιλος μου, πριν καραθεσω χαρτια κλπ για να ζητησω βιζα, ημουν 50/50 ετοιμη για απορριψη... περιεργο που δεν μου παρουσιαστηκε τοτε καποιο θεμα. οταν ειπα στον φιλο μου, την πηρα, δεν το πιστευε οτι θα μου την εδιναν τοσο ευκολα... παρα που ομορφη η ιστορια σουbtw. Θα χαρω αν θες να τα πουμε απο pm μοιαζουν οι ιστιριες μας κι εχω κι εγω γενεθλεια σημερα 12/07
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Καλησπερα Τhalassitsa, πρεγματικα πολυ ωραια η αφηγηση σου. γραφεις πολυ ομορφα. μου κινησε το ενδιαφερον η αναφορα σου σχετικα με την αποκτηση βιζας για την ΑΛΓΕΡΙΑ.. 28/03/19 εκανα αιτηση στην αλγερινη πρεσβια για βιζα και 12/04 την ειχα στα χερια μου και κανεις δεν μου ενεφερε κατι για το σχετικο πολιτικο ζητημα στην χωρα. Κι απ'ο,τι μου ειπε τοτε ο φιλος μου, πριν καραθεσω χαρτια κλπ για να ζητησω βιζα, ημουν 50/50 ετοιμη για απορριψη... περιεργο που δεν μου παρουσιαστηκε τοτε καποιο θεμα. οταν ειπα στον φιλο μου, την πηρα, δεν το πιστευε οτι θα μου την εδιναν τοσο ευκολα... παρα που ομορφη η ιστορια σουbtw. Θα χαρω αν θες να τα πουμε απο pm μοιαζουν οι ιστιριες μας κι εχω κι εγω γενεθλεια σημερα 12/07
Καλωσόρισες EleniP στην παρέα μας και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Χαίρομαι που τελικά κατάφερες να πάρεις εύκολα την πολυπόθητη βίζα και θεωρώ πως στάθηκες ιδιαιτέρως τυχερή!

Πιστεύω πως η χρονική στιγμή που αιτήθηκες έπαιξε και τον μεγαλύτερο ρόλο γιατί την πήρες πριν αγριέψει η κατάσταση με τις εκλογές που αρχικά είχαν προκηρυχθεί για τέλος Απριλίου του 2019 αν και τελικά αναβλήθηκαν ακόμα δυο φορές μέχρι την ημέρα που πήγα να κάνω την δική μου αίτηση.

Ισχύει όντως πως για μεμονωμένους επισκέπτες οι πιθανότητες είναι 50/50 και για αυτό τον λόγο άλλωστε δεν αγοράζουμε ποτέ εισιτήρια πριν την έχουμε στα χέρια μας.
Θα χαρώ ιδιαιτέρως (και πιστεύω όχι μόνο εγώ αλλά και πολλά ακόμα μέλη που ενδιαφέρονται για αυτόν τον προορισμό) αν κάνεις τον κόπο να γράψεις μια σύντομη έστω ταξιδιωτική ιστορία από το σχετικά πρόσφατο ταξίδι σου στην Αλγερία και τις όποιες εντυπώσεις σου με πολλές φωτογραφίες.
Δυστυχώς η Αλγερία αν και είναι μια πανέμορφη χώρα δεν είναι δημοφιλής προορισμός κυρίως λόγω των δυσκολιών περί απόκτησης βίζας και όχι μόνο. Παρόλα αυτά είναι πολλοί ανάμεσά μας που ενδιαφέρονται να την επισκεφθούν και θα τους έκανες ένα πολύ μεγάλο δώρο να γράψεις την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου απο αυτό το ταξίδι.

Χρόνια πολλά και για τα δικά σου γενέθλιά και για ότι άλλο χρειαστείς είμαι στην διάθεσή σου!
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ααααα χρόνια πολλά και στις δυό σας! :kissing2:
Τα γενέθλια πού τα βλέπετε;
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Ααααα χρόνια πολλά και στις δυό σας! :kissing2:
Τα γενέθλια πού τα βλέπετε;
Ευχαριστώ ευχαριστώ!!!
Κι εγώ για αυτό απόρησα. Δεν θυμάμαι να συμπλήρωσα ποτέ ημερομηνία γέννησης στο profile μου.
Μάλλον η EleniP αν και νέο μέλος έχει αετίσιο μάτι και είδε την αναφορά μου στις φωτογραφίες που ανέβασα το πρωί στο "Σαν σήμερα" απο την κρουαζιέρα του 2016 στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.....

Υ.Γ Τώρα που το βλέπω κοντεύω δυο μήνες απο την δημοσίευση του τελευταίου κεφαλαίου της ιστορίας μου και θα πεταχτεί και δικαίως η Smaragda να πει πως δεν κρατάω τις υποσχέσεις μου. 'Εχω σχεδόν ολοκληρώσει το επόμενο κεφάλαιο και μόλις το ολοκληρώσω και επεξεργαστώ και τις φωτογραφίες θα ανέβει κι αυτό
 

eleniP

New Member
Μηνύματα
3
Likes
6
Καλωσόρισες EleniP στην παρέα μας και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Χαίρομαι που τελικά κατάφερες να πάρεις εύκολα την πολυπόθητη βίζα και θεωρώ πως στάθηκες ιδιαιτέρως τυχερή!

Πιστεύω πως η χρονική στιγμή που αιτήθηκες έπαιξε και τον μεγαλύτερο ρόλο γιατί την πήρες πριν αγριέψει η κατάσταση με τις εκλογές που αρχικά είχαν προκηρυχθεί για τέλος Απριλίου του 2019 αν και τελικά αναβλήθηκαν ακόμα δυο φορές μέχρι την ημέρα που πήγα να κάνω την δική μου αίτηση.

Ισχύει όντως πως για μεμονωμένους επισκέπτες οι πιθανότητες είναι 50/50 και για αυτό τον λόγο άλλωστε δεν αγοράζουμε ποτέ εισιτήρια πριν την έχουμε στα χέρια μας.
Θα χαρώ ιδιαιτέρως (και πιστεύω όχι μόνο εγώ αλλά και πολλά ακόμα μέλη που ενδιαφέρονται για αυτόν τον προορισμό) αν κάνεις τον κόπο να γράψεις μια σύντομη έστω ταξιδιωτική ιστορία από το σχετικά πρόσφατο ταξίδι σου στην Αλγερία και τις όποιες εντυπώσεις σου με πολλές φωτογραφίες.
Δυστυχώς η Αλγερία αν και είναι μια πανέμορφη χώρα δεν είναι δημοφιλής προορισμός κυρίως λόγω των δυσκολιών περί απόκτησης βίζας και όχι μόνο. Παρόλα αυτά είναι πολλοί ανάμεσά μας που ενδιαφέρονται να την επισκεφθούν και θα τους έκανες ένα πολύ μεγάλο δώρο να γράψεις την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου απο αυτό το ταξίδι.

Χρόνια πολλά και για τα δικά σου γενέθλιά και για ότι άλλο χρειαστείς είμαι στην διάθεσή σου!
θα επανελθω με την δικη μου εμπειρια αν και δεν εχω πολλα να πω μιας κ εμεινα λιγες μερες μονο στο Αλγερι αλλα ναι, θα γραψω καποια στιγμη και τις δικες μου σκεψεις. ευχαριστω παρα πολυ για την ομορφη απαντηση σου!
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
θα επανελθω με την δικη μου εμπειρια αν και δεν εχω πολλα να πω μιας κ εμεινα λιγες μερες μονο στο Αλγερι αλλα ναι, θα γραψω καποια στιγμη και τις δικες μου σκεψεις. ευχαριστω παρα πολυ για την ομορφη απαντηση σου!
Αναμένουμε με ανυπομονησία και την δική σου συμμετοχή και πέρασε και απο την ενότητα των νέων μελών εδώ αν θέλεις να μας γράψεις μερικά πράγματα για σένα όπως και για τις ταξιδιωτικές σου προτιμήσεις και εμπιρείες και να σε καλωσορίσουμε στην παρέα μας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.763
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom