Η αληθινή πλευρά της Μυκόνου..

Hercinia

Member
Μηνύματα
64
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Ουγγαρία, Σουηδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γκόα, Αρούμπα, Αϊτή
Περιεχόμενα

Μύκονος..
Για κάποιους αγαπημένος προορισμός κάθε καλοκαίρι για άλλους η τελευταία επιλογή..
Φέτος έτσι τα έφερε η τύχη και μένω στην Μύκονο και ήρθε πιστεύω η ώρα να δείξω την καλή και όμορφη πλευρά του νησιού και τα λέει αυτά μια εχθρός του νησιού που μέχρι πριν 2 χρόνια είχε υποσχεθεί στον εαυτό της να μην ξαναγυρίσει πίσω..

Μένοντας εδώ πρώτα απόλα μου έκανε φοβερή εντύπωση στην αρχη που έβλεπα νεόνυμφα ζευγάρια να επιλέγουν το κυριολεκτικά νησί των ανέμων για τον μηνα του μελιτος.. τώρα ξέρω γιατί!

Ερχόμενη εδώ τον Απρίλιο το νησί ήταν άδειο μόνο οι ντόπιοι και λίγα άτομα που επέλεξαν το μέρος off season οι επιλογές στην αρχή λίγες και ο κόσμος λίγος κάθε μέρα βροχή και αέρας και έβλεπες έναν απέραντο ουρανό να ενώνεται με την απέραντη ταραγμένη θάλασσα του Αιγαίου. Τα σοκάκια άδεια και ηρεμία απόλυτη ώσποου ο καιρός άρχισε να ανοίγει και μαζί με τον καιρό αρχίσαμε να ανοιγόμαστε και εμείς και να εξερευνούμε αυτό το τόσο διάσημο νησί..

Στάση πρώτη ο Αγ.Στέφανος με τα 2 αγαπημένα μου μέρη... Λίγο έξω απο την χώρα ήρεμη και όχι τόσο τουριστική περιοχή με όμορφη παραλία χωρίς περιττές κοσμικότητες κάνεις ήρεμος το μπανιο σου και μετα ανεβαίνεις προς χουλάκια.. Η παραλία στα χουλάκια είναι έρημη.. Μεγάλες πέτρες που κάνουν πολύ δύσκολη την πρόσβαση το τοπίο θεωρείτε προστατευόμενο και απαγορέυεται να πάρεις πέτρες απο την παραλία μπορείς όμως να ξαπλώσεις πάνω τους και να κοιτάς το απέραντο γαλάζιο.. Όταν πάει να πέσει ο ήλιος πήγαινε στον φάρο του νησιού δες το ηλιοβασίλεμα και αν δεν φοβάσαι τις ιστορίες και το σκαρφάλωμα ανέβα από την πλάγια πόρτα για να δεις το εσωτερικό του φάρου.. Λίγοι ανεβαίνουν αλλά η θεα είναι εκλπηκτική και το συναίσθημα που σου βγάζει είναι τρομερό όταν βγήκαμε θέλαμε να αγοράσουμε τον φάρο! Φεύγοντας απο εκεί και αφού έχει πια σκοτεινιάσει αν πάλι δεν φοβάσαι ανέβα στον βράχο που βρίσκεται πολύ οντά στα Χουλάκια στέκει μόνος του και τον ενώνει με την ξηρά ενα πολύ μικρό κομμάτι γης.. φόρα κλειστά παπούτσια πάρε φακό και εφόδια και ανέβα πάνω.


Μην τρομάξεις απο τα 2 αυτοσχέδια πέτρινα σπίτια που θα δεις δεν μένει κανείς αν φυσάει το τοπίο γίνετε απόκοσμο καθώς τα κύματα χτυπάνε στα βράχια με θόρυβο νομίζεις ότι κάτι σε περιμένει η θέα σου κόβει την ανάσα και αν και απο εκεί βλέπεις καθαρά την πολύβουη χώρα μοιάζει σαν να είσαι μόνος σου στο σύμπαν ... Ακόμα δεν έχω μάθει την ιστορία αυτού του βράχου αλλά ελπίζω στο μέλλον..


Κοιμήσου νωρίς γιατί αύριο θα πάμε βόλτα σε μια από τις πιο ώραιες παραλίες του νησιού..
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αααααχ, το νησάκι μου
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.793
Likes
18.430
Εγώ θα είμαι σε 2 ωρίτσες από τώρα σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού :lol::lol: Μύυυυκοοοονοοοοοςςςςς :haha:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ενδιαφέρον να καταγρασφεί μια ιστορία για ένα τόσο δημοφιλές νησί αλλά σε εποχή που δεν βουλιάζει από τους κοσμικούς και έχει ως εκ τούτου μόνιμο ανταποκριτή του STAR
 

KonTiki

Member
Μηνύματα
19
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία (Τιρόλο)
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Η άγρια - και άγνωστη - ομορφιά των κυκλάδων! Ειδικά τα μέρη που περιγράφεις σίγουρα δεν έχουν προλάβει να τα δούνε και πολλοί επισκέπτες της Μυκόνου.
Περιμένουμε με αγωνία τα υπόλοιπα!
 

Hercinia

Member
Μηνύματα
64
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Ουγγαρία, Σουηδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γκόα, Αρούμπα, Αϊτή
Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις παραλίες της Μυκόνου εκεί που δεν χωράνε οι μεγάλες τσάντες και τα τζιπ παραλίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι και να νιώθεις στην άκρη του κόσμου
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Κυκλαδες for ever!
Και οι κοσμικες κ οι αποκοσμες.
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Περιμένω λεπτομέρειες για ένα νησί που για να το αγαπήσεις δεν πρέπει να πας κατακαλόκαιρο.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.793
Likes
18.430
Περιμένω λεπτομέρειες για ένα νησί που για να το αγαπήσεις δεν πρέπει να πας κατακαλόκαιρο.
Συμφωνώ απολύτως, αλλά αν αποφύγεις τα στίφη, είναι το ωραιότερο των Κυκλάδων. Οι παραλίες απλά απίστευτες...
 

Hercinia

Member
Μηνύματα
64
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Ουγγαρία, Σουηδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γκόα, Αρούμπα, Αϊτή
Παραλίες και μια υπέροχη απέραντη θάλασσα

Η Μύκονος πάντα στο μυαλό μου ήταν συνυφασμένη με ένα χαμένο καλοκαίρι από άποψη θάλασσας. Ερχόμενη ως φοιτήτρια δεν κατάλαβα ποτέ πως αυτό το νησί έχει τόσο τουρισμό και μάλιστα ώριμης ηλικίας εφόσον δεν μπορείς να κολυμπήσεις πουθενά… Το πουθενά για μένα ήταν βέβαια οι 3 παραλίες που συνήθως δεν πας για να χαρείς την Θάλασσα και τις οποίες δεν θέλω να ονοματίσω γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας!
Έτσι λοιπόν το είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα μπω στην θάλασσα έλα όμως αυτό το τρομερό νησί ήρθε να με διαψεύσει…
Έτσι λοιπόν ανακάλυψα τις παραλίες που αναφέρω παρακάτω!
Πρώτη καλύτερη και αγαπημένη είναι ο Αγ.Σώστης! Παραλία στο βόρειο τμήμα της Μυκόνου με λίγο κόσμο και μερικές μέρες με καθόλου κόσμο ειδικά στην αρχή και τέλος σεζόν. Μεγάλη με υπέροχα νερά απόλυτη ηρεμία αλλά το μυστικό είναι ο μικρός κόλπος ακριβώς κάτω από την μοναδική ταβέρνα της περιοχής το ΚΙΚΙ. Κατεβαίνοντας από το ταβερνάκι συναντάτε έναν υπέροχο μικρό κόλπο που δεν έχει χώρο ούτε να απλώσεις πετσέτα που λέει ο λόγος! Χωράνε λίγα άτομα και η εμπειρία είναι σούπερ θα άλλαζα όλη την Μύκονο για αυτό το κομματάκι θάλασσας! Φυσικά να δοκιμάσετε τις απέστευτες σαλάτες στο ταβερνακι το όλο σκήνικο δεν σου θυμίζει σε καμμιά περίπτωση την κλασσική τουριστική Μύκονο αλλά μια αληθινή Μύκονο που πρέπει να γνωρίσεις..
Ύστερα έρχετε ο αγαπημένος μου φωκός! Δύσκολο να την προσεγγίσεις σε σχέση με άλλες παραλίες αλλά αξίζει κάθε κόκκο σκόνης που θα φας για να φτάσεις!
Ηρεμία σχεδόν απόλυτη κρυστάλινα νερά και το σημαντικό υπέροχα βραχάκια! Αγαπώ αυτή την παραλία μόνο και μόνο γιατί μπορώ να κάθομαι με τις ώρες στα χαμηλά βραχάκια και να με χτυπάει το κύμα και να μην είναι σχεδόν κανείς τριγύρω μου και να μου χαλάει την ηρεμία..
Τώρα ήρθε η ‘ώρα για την κάπαρη!
Μέρες οι φίλοι μου με ζάλιζαν για αυτή την παραλία η οποία λέγεται ότι έχει την πιο ψιλή άμμο στην Μύκονο.. Μόνο που δεν είναι αυτό το χαρακτηριστικό της αλλά το ότι η άμμος είναι άσπρη!
Το πώς και το γιατί δεν το ξέρω αλλά το να κάθεσε πάνω σε αυτή την άμμο είναι υπέροχο όπως και τα νερά αυτής της μικρής παραλίας λίγο έξω από τον Ορνό.
Για τις υπόλοιπες παραλίες δεν θα πώ κάτι γιατί είναι ήδη πολύ γνωστές αλλά αν θέλετε εδώ είμαι ..
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.793
Likes
18.430
Όλες οι νότιες παραλίες της Μυκόνου είναι εκπληκτικές....αρκεί να αποφύγεις αυτές που οι ξαπλώστρες έχουν καταλάβει και το νερό στα ρηχά (βλέπε Ψαρού). Όπου στα νότια και να φυσάει 7άρηες βοριάδες, δε καταλαβαίνεις και πολλά, απλώς ένα απλό κυματισμό στην επιφάνεια της κρυστάλλινης θάλασσας...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom