Η ανατροπή ξεκινά από την Ιθάκη!

Billouk

Member
Μηνύματα
495
Likes
1.628
Πάνε λίγοι μήνες που χαζεύοντας εδώ στο Forum, είδα μια νέα δημοσίευση με θέμα " Νέος κοροναϊος- θα πάμε ή να ακυρώσουμε ?? ". Λέω...μπα, λες να τραβήξει τόσο;! Ακόμα γελάει ο κοροναϊός μαζί μου! Έχοντας κλείσει τα πάντα για μελλοντικό ταξίδι στη Μόσχα (visa, ξενοδοχείο, αεροπορικά και μετατροπή σε ρούβλια τα ωραιότατα ευρώ μας), με λούζει κρύος ιδρώτας! Έχω χάσει πτήση επιστροφής, με έχουν αναγγείλει σε αεροδρόμιο, αλλά ταξίδι δεν έχασα ή δεν ακυρώθηκε ποτέ!

Μην τα πολυλογώ...ο Covid είχε σκοράρει για το 1-0 και σαν "μεγάλος" παίχτης, έπρεπε να βρω τη δύναμη να το αποδεχτώ και να δω αισιόδοξα το μέλλον. Όμως, η πλαϊνή στήλη του forum στεκόταν μεγάλο εμπόδιο! Ξεκίνησε μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του "Πως αναβάλλουμε/ακυρώνουμε ταξίδι λόγω κοροναϊού;" και " Νέος κοροναϊος- θα πάμε ή να ακυρώσουμε ??". Όλα αυτά που διάβαζα με απογοήτευαν αλλά ταυτόχρονα το καλοκαίρι έρχονταν πιο κοντά και δειλά, δειλά, έκανα τις πρώτες μαζικές κρατήσεις μου! Ιθάκη ο πρώτος στόχος και συνεχίζουμε!

Έτσι, λοιπόν, μετά από επτά γεμάτους μήνες χωρίς ταξίδι, 31/7, γέμισα το 998cc αυτοκινητάκι μου με καύσιμα και αποσκευές και ξεκίνησα για το χωριό μου, με σκοπό 3-4 μέρες μετά, να περάσουμε απέναντι, μέσω Αστακού, για την Ιθάκη. Τα εισιτήρια, τα παραλάβαμε από το κιόσκι του Αστακού την ίδια ημέρα, 2 άτομα με το "Ηummer", πήγαινε-έλα 97 ευρώ! Πολύ καλό για να είναι αληθινό σκέφτηκα και οι τέσσερις ώρες ταξιδίου με έπεισαν ότι είχα δίκιο! Το τοπίο, για τις πρώτες 2 ώρες ήταν το ίδιο!! Έβλεπα στο βάθος τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, την παραλία Παλιόβαρκα και ένιωθα πως είμαι σε τριήρη και ότι κάποιος...κάπου χαμηλά...απλά κάνει κουπί!!! Το πήγαινε-έλα, στην ιστορία μας, ήταν και το μελανό σημείο και ότι πιο κοντά στην...Οδύσσεια!

Όπως είπα προηγουμένως, είχα κλείσει από νωρίς στο Lazareto Palace , ήταν λίγο τσιμπημένο, αλλά η πρώτη εικόνα που είχαμε από το δωμάτιο έμενε να είναι και η καλύτερη ανάμνηση από το ταξίδι.

ITH_1613.jpg


Στην Ιθάκη είχα ξαναπάει μονοήμερη κρουαζιέρα το 2007 και το 2010, δεν θυμόμουν πολλά, αλλά αυτό που δεν θα ξεχνούσα ποτέ και έπρεπε να δει η Εύα ήταν η παραλία Γιδάκι. Αφού το αυτοκίνητο δεν πηγαίνει, έπρεπε να διαλέξουμε αν θα πάμε με καΐκι ή πεζοπορώντας για 40'. Το δεύτερο δεν το είχαμε κάνει ποτέ, οπότε ήταν ευκαιρία!Αφήσαμε το αυτοκίνητο στη παραλία του Σκινού (εξαιρετική παραλία) και ξεκίνησαμε το trekking....Στα τελευταία λεπτά κουραστήκαμε αλλά η βουτιά και το μέρος μας αντάμειψε!

ITH_1485.jpg


ITH_1434.jpg


Μετά τις παραλίες Σαρακήνικο, Φιλιατρό και Αγ. Ιωάννη, επιστρέψαμε στο αγαπημένο μας Γιδάκι, αυτή τη φορά, με καΐκι. Υπάρχουν δύο που φεύγουν από κεντρικό σημείο στο Βαθύ, το Albatros και το Mana Korina με κόστος 10 ευρώ μετ' επιστροφής. Εμείς διαλέξαμε το δεύτερο, πολύ ευγενικοί, πατέρας και γιος, μας προσέφεραν ομπρέλα θαλάσσης και μπουκαλάκια νερό. Ανεβήκαμε στο καΐκι δίχως μάσκα, μη γνωρίζοντας τα νέα μέτρα. Ο καπετάνιος μας είπε ότι στην επιστροφή μπορεί να κάνει έλεγχο το Λιμενικό...Το πρόστιμο είναι 150 ευρώ το άτομο και ήδη έψαχνα από που να βουτήξω! Τέλος καλό, όλα καλά...

Τα tips του φόρουμ για τα εστιατόρια ήταν απόλυτα πετυχημένα. Γενικά, τα τελευταία χρόνια προτιμούμε να τρώμε στα χωριά των νησιών, συνήθως είναι πιο ποιοτικά και οικονομικά. Μπορώ να πω ότι όπου φάγαμε, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Στο Βαθύ, φάγαμε μόνο την τελευταία μέρα στο Κοχύλι και ήταν όλα εξαιρετικά. Θετική εντύπωση μου έκανε η κρεμμυδόπιτα που δεν είχα φάει πότε στη ζωή μου! Στις Φρίκες, όμορφο ψαροχώρι της Βόρειας Ιθάκης, δοκίμασα στο Rementzo, ψάρι σαβόρο. Ήταν πρωτότυπη γεύση, μαγειρεμένο με σταφίδες, αρκετά νόστιμο! Στο Περαχώρι, πήγαμε σχετικά αργά και η θερμοκρασία ήταν πολύ χαμηλή, εγώ και ένας κύριος ήμασταν οι μόνοι με κοντομάνικο! Εγώ δεν ήξερα, αλλά αυτός?? Τελικά, για να ζεσταθώ, παρήγγειλα από αυτά τα βαυαρικά ποτήρια μπύρας και σε συνδυασμό με χοιρινό κοντοσούβλι...ξέχασα και το κρύο και το υψόμετρο!! Στο Περαχώρι έχει 2 μπαλκόνια για φαγητό, επιλέξαμε τον Καλλιώρα.

Τώρα, αν με ρωτάτε για κάποιο άλλο tip πέρα από τα συνηθισμένα στην Ιθάκη, θα σας πω ότι ευτυχώς είχαμε κάνει αυτή τη φοβερή αγορά....

GOPR2179.JPG



99% των παραλιών που επισκεφθήκαμε είχαν πέτρες για όλα τα γούστα, μετά το ταξίδι αντιληφθήκαμε ότι δεν είχαν κολλήσει άμμο πουθενά!! Προσωπικά, τα βολεύτηκα και στην οδήγηση!

Αξιοθέατα το νησί δεν έχει πάρα πολλά, οπότε επιβάλλεται μια βόλτα στη Μονή Καθαρών. Το καλύτερο σημείο για να απολαύσεις τη πανοραμική θέα του νησιού, να βγάλεις αρκετές φωτογραφίες κτλ.

ITH_1527.jpg


Τέλος, διακοπές στην Ιθάκη χωρίς έστω μια επίσκεψη στο γραφικό Κιόνι δεν υφίστανται! Λόγω της πανδημίας, της ώρας, δεν ξέρω το γιατί...ήταν άδειο!

ITH_1566.jpg


Κάναμε τη βόλτα μας πολύ άνετα και συμφωνήσαμε πως η Ιθάκη ήταν η καλύτερη επιλογή για φέτος!!

Υ.Γ.: To 1-2 έγινε λίγες ημέρες μετά όταν πήγαμε στην Πάρο για να δούμε αγαπημένους φίλους!
 
Last edited:

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.296
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Πολύ καλό για να είναι αληθινό σκέφτηκα και οι τέσσερις ώρες ταξιδίου με έπεισαν ότι είχα δίκιο! Το τοπίο, για τις πρώτες 2 ώρες ήταν το ίδιο!! Έβλεπα στο βάθος τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, την παραλία Παλιόβαρκα και ένιωθα πως είμαι σε τριήρη και ότι κάποιος...κάπου χαμηλά...απλά κάνει κουπί!!! Το πήγαινε-έλα, στην ιστορία μας, ήταν και το μελανό σημείο και ότι πιο κοντά στην...Οδύσσεια!
Ναι, το πέρασα κι εγώ πριν από λίγες μέρες.....Οδύσσεια.... Λες και πήγαινε με σβηστές μηχανές..
Αφού το αυτοκίνητο δεν πηγαίνει, έπρεπε να διαλέξουμε αν θα πάμε με καΐκι ή πεζοπορώντας για 40'.
Αγχωμένη με ένα βίντεο που είχα δει που μιλούσε για οχιά στη διαδρομή για Γιδάκι και επειδή σκεφτόμουν να περπατήσω μεν από Σχίνο αλλά να γυρίσω με καΐκι, αποφάσισα πάλι να πάω με καΐκι, αφού είχε μόνο ένα δρομολόγιο τη μέρα τον Ιούλιο (11.00 - 15.00)...
Άδειο γενικά το νησί το είδα κι εγώ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια...
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Πολύ ωραία ιστορία για ένα νησάκι που έχει μπει εδώ και καιρό στα υπόψιν.
Χαίρομαι που το κατάφερες ;)
Ενημέρωσε μας αν θέλεις για τα κόστη, είναι ακριβά όσο λέγεται;
 

Billouk

Member
Μηνύματα
495
Likes
1.628
Πολύ ωραία ιστορία για ένα νησάκι που έχει μπει εδώ και καιρό στα υπόψιν.
Χαίρομαι που το κατάφερες ;)
Ενημέρωσε μας αν θέλεις για τα κόστη, είναι ακριβά όσο λέγεται;
Η εμπειρία του πρωινού γεύματος έχει αλλάξει, επιλέγαμε από το μπουφέ και μας σέρβιραν σε δίσκο. Αυτό είχε σαν συνέπεια να τρώμε πιο αργά το απόγευμα, μετά την επιστροφή μας από τις παραλίες. Πρακτικά, μειώσαμε τα γεύματα.
Όπως είπα και στην ιστορία μου, τα τελευταία χρόνια προτιμούμε να τρώμε στα χωριά, οι τιμές ήταν φυσιολογικές και επειδή τυγχάνει να πηγαίνουμε συχνά σε νησιά των Κυκλάδων, μπορώ να πω ότι είναι ελάχιστα πιο φθηνά.
Αυτό που κοστίζει ακριβά και θέλει ψάξιμο είναι η διαμονή, εκεί όντως δεν βρήκαμε κάτι οικονομικό και αξιοπρεπές, αν και ψάχναμε μήνες. Το δωμάτιο μας κόστισε περίπου 100€/βράδυ με πρωινό. Είχε και πισίνα μικρή αλλά τουλάχιστον για φέτος...δεν πλησιάσαμε!
 

Billouk

Member
Μηνύματα
495
Likes
1.628
Πολύ ωραία ιστορία!!! Σε λίγες μέρες που θα είμαι Κεφαλονιά, λέω να πεταχτω μια βολτουλα και απέναντι!!
Αν πας με το Ionio P, υπομονή εύχομαι!! Εκτός ότι "πάει με κουπί", έχει και μεγάλες καθυστερήσεις αναχώρησης.
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Πολύ ωραία ιστορία!!! Σε λίγες μέρες που θα είμαι Κεφαλονιά, λέω να πεταχτω μια βολτουλα και απέναντι!!
Πριν δύο εβδομάδες που ήμασταν Κεφαλονιά για διακοπές πήγαμε αυθημερόν στην Ιθάκη. Μας άρεσε το νησί και αν ξέραμε εξ αρχής ότι θα άλλαζαν τα σχέδιά μας για τη συνέχεια των διακοπών μας στον Πόρο και τελικά θα μέναμε παραπάνω στην Κεφαλονιά, θα είχαμε κλείσει και 1-2 διανυκτερεύσεις στην Ιθάκη. Εμείς πήγαμε με Levante Ferries και ήταν όλα καλά! Ούτε καθυστερήσεις ούτε τίποτα. Ωραία η ιστορία σου Billouk και το γιδάκι πρέπει να ήταν πολύ ωραία παραλία. Εμείς πήγαμε στον Άπσρο Γυαλό αλλά το νησί παρότι μικρό έχει αρκετές ωραίες παραλιες!
 

EviTan

Member
Μηνύματα
424
Likes
2.885
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Το Levante Ferries από που το πήρατε; Γιατί θα πάω με Ιόνιο Π. , Κατεβαίνω από Θεσσαλονίκη για Αστακό, επειδή θα μείνω Καραβόμυλο.
 

Billouk

Member
Μηνύματα
495
Likes
1.628
Το Levante Ferries αναχωρεί από Πάτρα ή Κυλλήνη. Από Πάτρα, θα κάνετε 4 ώρες περίπου, όσο και από Αστακό με το Ionio P.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom