Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Μηνύματα
12
Likes
111
Καλημέρα σε όλους τους ταξιδιώτες.
Είμαι νέο μέλος, αλλά παρακολουθώ τις ιστορίες σας αρκετά χρόνια. Έβρισκα χρήσιμες πληροφορίες και tips για τα ταξίδια μου. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ :)
Ξεκίνησα να ταξιδεύω το 2009. Ήταν μην γίνει η αρχή...
Ο φόβος για το άγνωστο και η λανθασμένη ανασφάλεια δεν με άφηναν να πραγματοποιήσω το όνειρο μου, να γνωρίσω τον πλανήτη Γη. Στην ουσία να επισκεφτώ όσες περισσότερες χώρες μπορέσω.
Η απόφαση πάρθηκε ξαφνικά μια μέρα του Αυγούστου 2019, συντροφιά μαζί με την θεία μου και μέσα σε 3 μέρες βρήκα πρακτορείο .
Το πρώτο ταξίδι έγινε με group στην όμορφη Τσεχία. Το οποίο μου έχει μείνει αξέχαστο.
Μετά ποιος με πιάνει. Χωρίς group βέβαια. Με τους χάρτες στο χέρι και την φωτογραφική μηχανή (δεν είχαμε τότε τα εξελιγμένα κινητά)
Σε κάθε ταξίδι είχα για παρέα είτε τον σύζυγό μου, είτε την θεία μου, κάποια φίλη, την 2η αδερφή μου (γιατί οι άλλες δύο δεν ταξιδεύουν - ναι υπάρχουν και αυτοί που τους παρακαλάς και δεν έρχονται, με τα εισητηρια πληρωμένα)!!!

Κάπως έτσι άρχισε να γεμίζει το μπαουλακι μου με τις εξερευνήσεις- εμπειρίες - αναμνήσεις :
Αυστρία : (Βιέννη - Μπάντεν)
Ιταλία : 3 φορές διαφορετικό νομό κάθε φορά
(Βενετία - Πάντοβα - Βερόνα - Lago di Garda - Trevisio)
(Μιλάνο - Φλωρεντία - Σιέννα - Πίζα)
(Ρώμη-Τιβολι)
Ουγγαρία: Βουδαπέστη
Μάλτα (Βαλέτα - Σλιέμα & νησί Γκοντζο)
Ελβετία (Ζυρίχη - Λουκέρνη)
Γερμανία :2 φορές Ντύσσελντορφ (επαγγελματικα ταξίδια σε συνδιασμό με λίγο τουρισμό )
Τσεχία: 2η φορά (Πράγα - Κάρλοβυ Βαρυ) για να δω και να απολαύσω περισσότερα .
Ρουμανία : Βουκουρέστι
Πολωνία : 2 φορές
(Πόζναν- Βαρσοβία) & (Κρακοβία- Βρότσλαβ)
Δανία : Κοπεγχάγη
και συνεχίζω ακάθεκτη..

Κάθε μέρος διαφορετικό έχει την δική του ομορφιά και να πει την δική του ιστορία.

Είμαι στη διάθεσή σας αν θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι για τις χώρες αυτές.

Στο εξής θα σας γράφω αναλυτικά για το κάθε ταξίδι.

Πάντα κάνω προετοιμασία μήνες πριν για τον κάθε προορισμό . Όλα γίνονται αν υπάρχει θέληση και υγεία. Σωστός προγραμματισμός και ένας κουμπαράς.

Βρίσκω πρώτα από τις μηχανές αναζήτησης τα αεροπορικά εισιτήρια και κάνω τις συγκρίσεις. Επίσης το low fare calendar Aegean. Εμένα με βολεύει το Skyscanner. Βάζοντας στην αναζήτηση στο πεδίο ημερομηνίες : όλο τον μήνα. Έτσι ώστε να βρω τις καλύτερες τιμές. Μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή π.χ. αν επιλέξεις Δευτέρα αναχώρηση και η Τρίτη να έχει καλύτερη τιμή. Επίσης το ίδιο ισχύει για τις απευθείας πτήσεις και τις πτήσεις με ανταπόκριση. Η πτήση με ανταπόκριση μπορεί να έχει καλύτερη τιμή και φυσικά να μην έχει μεγάλη χρονική διάρκεια η επόμενη πτήση.
Είμαι μέλος της Aegean Miles&bonus (να υποστηρίξουμε και την Ελληνική εταιρεία)
Αλλά έχω ταξιδέψει και με Lufthansa, Austrian airlines Volotea & Ryanair.
Κατεβάζοντας την εφαρμογή της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας , έχεις πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες της πτήσης εκτός από το check in (ακύρωση , πιθανόν αλλαγής πύλης ή ώρας κλπ)
Στην συνέχεια έρευνα για την διαμονή. Είμαι μέλος στο booking & Airbnb.
Έχεις προσφορές και καλύτερες τιμές σαν μέλος.
Προτιμώ τα σπίτια λόγω άνεσης χώρου , αυτονομίας, καθαριότητας και κουζίνας. Ναι είμαι από αυτές που μαγειρεύουν όταν ταξιδεύουν & θέλουν το μπρίκι με τον ελληνικό καφέ μαζί τους. Έχουμε σαν Έλληνες διαφορετικές συνήθειες στο φαγητό και στο ωράριο. Στη Βουδαπέστη 9:30 μμ ήταν η τελευταία παραγγελία που μπορούσε να εξυπηρετήσει ο μάγειρας. Στο Μιλάνο στις 10μμ με το ζόρι μας έφτιαξαν κάτι να φάμε. Στην Βιέννη πήγαμε στις 7 μμ για καφέ και όλοι στα διπλανά τραπέζια έτρωγαν το βραδυνό τους.
Επιλέγω να είναι η τοποθεσία διαμονής κοντά σε σταθμούς μετρό, λεωφορείων τραμ, τρόλεϋ. Αν μείνω κέντρο η μετακίνηση γίνεται με τα μέσα μεταφοράς. Αν πάω σε άλλη πόλη , νοικιάζω αυτοκίνητο ή χρησιμοποιώ το τρένο αν υπάρχει σύνδεση. (Στην Αυστρία δεν θα ξεχάσω ποτέ το δέος που ένιωσα στο σταθμό των τρένων όταν είδα την ταμπέλα με τα δρομολόγια, έγραφε αναχωρήσεις : Πράγα, Βενετία, Ζυρίχη , Μόναχο.. και έκανα συνειρμό με τον δικό μας ΟΣΕ για Πάτρα , Θεσσαλονίκη, Λαμία......)
Με τα τρένα στην Ευρώπη στην ουσία πας παντού.
Σε κάθε πόλη προτιμώ τις ημερήσιες κάρτες για τα μέσα μεταφοράς. Συμφέρει αν μετακίνηστε συνέχεια. Υπάρχουν για 24 ώρες
, δύο , τρεις ημέρες και εβδομαδιαίες κάρτες ανάλογα την πόλη που θα πας και τις ημέρες διαμονής.
Όσο αφορά τις μετακινήσεις, για τα μέσα μεταφοράς έχω εγκαταστήσει το moovit και στο Google τους χάρτες εκτός σύνδεσης. Αν χρειαστεί για ταξί κατεβάζω την εφαρμογή στο κινητό ανάλογα με την χώρα. Σου λέει το κόστος της διαδρομής ακριβώς και σε πόση ώρα θέλεις να έρθει να σε παραλάβει και από ποιο σημείο.
Ταξιδεύω προς το παρόν με την ταυτότητα που έχει λατινικούς χαρακτήρες.
Για ενοικίαση αυτοκινήτου χρειάζεται το δίπλωμα οδήγησης που είναι η μικρή ροζ κάρτα. Φέτος αναμένεται η νέα Ευρωπαϊκή ταυτότητα που θα είναι και ψηφιακή. Όταν θα πάω εκτός θα ετοιμάσω το διαβατήριο.
Επίσης κάνω κάθε χρόνο ανανέωση της κάρτας Ευρωπαϊκής ασφαλείας (για παν ενδεχόμενο) ισχύει για όλη την Ευρωπαικη Ένωση. Αφορά τους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ΕΦΚΑ (ζητάει τους κωδικούς ΤΑΧΙS & ΑΜΚΑ) ή μέσω ΚΕΠ (αν δεν έχετε τους κωδικούς) Παίρνεις το αντίγραφο της αίτησης που ισχύει για 20 ημέρες και στο διάστημα αυτό έρχεται και η κάρτα ταχυδρομικώς. Έχει ισχύ για ένα χρόνο.
Συνήθως κάνω και μια ασφάλεια ταξιδιού για τις ημέρες αυτές.
Ταξίδευα με την βαλίτσα με το όριο των μέχρι 23kg. Όταν όμως χρειάστηκε να πάω Τσεχία με πτήση που είχε ανταπόκριση και έπρεπε να πληρώσω για τις 4 διαδρομές (2 στο πήγαινε και 2 στο γύρνα) μόλις είδα ότι το κόστος της βαλίτσας ξεπερνούσε το κόστος των εισητηρίων , επίσης έπρεπε να τρέχω να παραλάβω από τον ιμάντα των αποσκευών και να πηγαίνω σε άλλο terminal για να πάρω την πτήση ανταπόκρισης, άλλαξα συνήθειες (όσοι έχετε πάει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με καταλαβαίνετε,,,)
Πρώτα η τιμή της βαλίτσας ήταν μέσα στην τιμή του εισιτηρίου, τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης και λόγω marketing για να μην φαίνεται υψηλή η τιμή του εισιτηρίου, οι αποσκευές χρεώνονται ξεχωριστά. Γι'αυτό να διαβάζετε πάντα τους όρους τι περιλαμβάνει το εισιτήριο.
Όλα μια συνήθεια είναι, μια χαρά είναι η μικρή χειραποσκευη που μπαίνει στην καμπίνα πάνω από το κεφάλι σου.
Πακετάρισμα τα απαραίτητα ρούχα αναλόγως του καιρού, (εγώ προτιμώ τον τρόπο "ρολλού"). Επίσης κάποια παυσίπονα ή ότι φάρμακα χρησιμοποιείται για να τα έχετε μαζί σας.
Τα υγρά (αφρολουτρο, σαμπουάν, , κρέμες, αρώματα, οδοντόκρεμα κλπ σε μικρά μπουκαλάκια πλαστικά, μέσα σε ξεχωριστό σακουλάκι με zipper. Αυτά στην τσάντα χεριού ώστε να μπουν ξεχωριστά στο καλάθι του ελέγχου στο αεροδρόμιο.
Ζακέτα ή μπουφάν για το αεροπλάνο , γιατί πάντα έχει δροσιά μέσα. Άνετα ρούχα και παπούτσια.
Συνάλλαγμα όπου απαιτείται διαβάζω από άλλους επισκέπτες που είναι πιο συμφέρουσες οι ισοτιμίες. Αναλόγως θα αλλάξω χρήματα στο αεροδρόμιο ή στα ανταλλακτηρια κάθε χώρας.

Πληροφορίες για την χώρα που θα επισκεφθούμε έχουν τα site τους που αφορούν διαμονή , μετακινήσεις, αξιοθέατα , φαγητό διασκέδαση.κλπ
Επιδης ενημερωνόμαστε για τις ταξιδιωτικές οδηγίες του προορισμού μας και της επιστροφής μας. (Εμβόλια, πιστοποιητικά, τεστ κλπ)
Στην Δανία τον Αύγουστο του 2020, έμεινε ένας Έλληνας στο αεροδρόμιο, γιατί δεν είχε συμπληρώσει από πριν το passenger location form που χρειάζονται για την Ελλάδα.

Το ταξίδι πάντα ξεκινάει
με χαμόγελο καλή διάθεση στις αποσκευές μας και νέα μέρη για εξερεύνηση.

Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.673
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom