• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Σερβία Χειμωνιάτικη Σερβία

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Καλησπέρα,

Έχει κάνει κάποιος ταξίδι χειμώνα στην Σερβία; Το ταξίδι σκεφτόμαστε να γίνει Ιανουαρίου η Φλεβάρη και θα είμαστε εγώ, η γυναίκα μου και η κορούλα μας περίπου 2 χρονών.

Σκεφτόμουν για 2 βράδια Βελιγράδι και τα υπόλοιπα 3-4 βράδια να τα κάνουμε στην επαρχία της Σερβίας.

Σε ποια χωριά θα άξιζε να μείνουμε;

Φαντάζομαι θα έχει χιόνι οπότε και αναρωτιέμαι σε τι κατάσταση είναι το οδικό δίκτυο σε περίπτωση χιονιού.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα,

Με δικό σας όχημα θα πάτε ή θα νοικιάσετε εκεί; Το δυτικό κομμάτι της Σερβίας είναι και το πιο ορεινό, οπότε σε αυτό υπάρχουν ορεινά χειμερινά θέρετρα. Όταν λες χωριά αυτό εννοείς;

Ας αρχίσουμε με αυτά. Και έχε υπ όψιν σου οτι δεν έχω πάει χειμώνα αλλά έχω δει ένα μεγαλούτσικο μέρος της επαρχίας και μπορώ να σου δώσω μία εικόνα.

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Καλησπέρα,

Με δικό σας όχημα θα πάτε ή θα νοικιάσετε εκεί; Το δυτικό κομμάτι της Σερβίας είναι και το πιο ορεινό, οπότε σε αυτό υπάρχουν ορεινά χειμερινά θέρετρα. Όταν λες χωριά αυτό εννοείς;

Ας αρχίσουμε με αυτά. Και έχε υπ όψιν σου οτι δεν έχω πάει χειμώνα αλλά έχω δει ένα μεγαλούτσικο μέρος της επαρχίας και μπορώ να σου δώσω μία εικόνα.
Καλή χρονιά 🙂

Θα νοικιάσουμε εκεί αυτοκίνητο. Εαν πχ το Κοπαόνικ θεωρείτε θέρετρο, τότε ναι. Γενικά δεν είμαστε του σκι αλλά θέλουμε χαλαρές βολτούλες, καλό φαγητό και όμορφα τοπία και χωριουδάκια (?)

Άμα βάλουμε και το Νόβι Σαντ μέσα, πως ακριβώς θα μπορούσε να βγει;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλή χρονιά και σε σένα! :)
Θα νοικιάσουμε εκεί αυτοκίνητο.
Το καλύτερο είναι αυτό για να πάρετε αυτοκίνητο με χειμερινά ελαστικά, καθώς είναι υποχρεωτικά στη χώρα.
Εαν πχ το Κοπαόνικ θεωρείτε θέρετρο, τότε ναι. Γενικά δεν είμαστε το σκι αλλά θέλουμε χαλαρές βολτούλες, καλό φαγητό και όμορφα τοπία και χωριουδάκια (?)
Ναι το Κοπαόνικ είναι ένα και το άλλο είναι το Ζλάτιμπορ. Απο αυτά τα δύο εγώ θα πρότεινα να κινηθείτε στο δεύτερο.

Το Ζλάτιμπορ μου άρεσε περισσότερο και θεωρώ οτι είναι καλύτερο για οικογένεια με μικρό παιδί. Καλό φαγητό θα βρεις σίγουρα, αλλά και οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες να ξέρεις. Όχι σε τραγικό σημείο αλλά για χώρα που δεν έχει ευρώ είναι τσιμπημένες οι τιμές. Αν κινηθείτε προς τα εκεί υπάρχει και η Μοκρα Γκόρα. Απο το Βελιγράδι, μέσω Τσάτσακ θα φτάσεις εκεί. Μετά το Τσάτσακ ξεκινάει η ορεινή διαδρομή, δλδ στενεύουν οι δρόμοι, με στροφές και ανεβαίνεις υψόμετρο. ΔΕΝ το κάνουμε μονοήμερη απο το Βελιγράδι αυτό! Κοίταξε να μείνεις τουλάχιστον ένα βράδυ.

Στο Κοπαόνικ μπορείτε να πάτε απο τη Νις, αν τυχόν φτάσετε ως εκεί ή απο το Βελιγράδι μέσω Κρούσεβατς. Και εδώ να πω (μη πεις οτι δεν στο είπα) οτι στη περιοχή γύρω απο το Κόσοβο και στα σύνορα με το Μαυροβούνιο, συνάντησα την χειρότερη οδηγική συμπεριφορά στη χώρα! Γενικά στη δυτική Σερβία και ειδικά χειμώνα να αποφύγεις τη βραδινή οδήγηση.

Αυτό που λες "χωριουδάκια" και φαντάζομαι οτι έχεις στο μυαλό σου την κεντρική Ευρώπη, δεν θα το βρεις στη Σερβία. Τα χωριά της Σερβίας δεν είναι ακριβώς γραφικά, με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά που είναι και αξιοθέατα. Ειδικά στην ανατολική Σερβία η διάσχιση της επαρχίας είναι πιο μονότονη.

Άμα βάλουμε και το Νόβι Σαντ μέσα, πως ακριβώς θα μπορούσε να βγει;
Στο Νόβι Σαντ δεν έχω πάει ακόμα αλλά όταν πάω θα μείνω σίγουρα ένα βράδυ. Η Βοϊβοντίνα μοιάζει με κεντρική Ευρώπη να ξέρεις!

Αν είχα 4 βράδια στην επαρχία θα έβαζα ένα στο Νόβι Σαντ, ένα στο Νις και δύο στο Ζλάτιμπορ. Σε όλα αυτά θα κολλούσα και μία επίσκεψη στο Γκόλουμπατς για να δω ένα απο το ομορφότερα κάστρα των Βαλκανίων!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Καλησπέρα,

Έχω τύχει αρκετές φορές στη χώρα χειμώνα, ειδικά μια φορά ήταν μέρες πρωτοχρονιάς στο Βελιγράδι για 1 βδομάδα με θερμοκρασία σταθερά από -10 και κάτω. Όλα κυλούσαν μια χαρά στη πόλη, με εξαίρεση κάποιες μέρες που είχαν παγώσει οι σωλήνες νερού και κάποια εστιατόρια/καφέ δεν είχαν νερό για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά εκεί που έμενα δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Το οδικό δίκτυο, όσο κινείσαι στους εθνικούς δρόμους δε θα έχεις πρόβλημα, για Ζλάτιμπορ και Κοπαόνικ δεν έχω άποψη, αλλά φίλοι Σερβοι τα θεωρούσαν πάντα πολύ τουριστικά και ολίγον κιτς.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Εγώ γύρισα πριν 5 μέρες από οδική εκδρομή στη Σερβία και θα πω ένα πράγμα μόνο...
Εάν δεν είσαι καπνιστής θα φρικάρεις στη Σερβία με τη δίχρονη κορούλα σου!!!
Τα μαγαζιά είναι όλα τεκέδες και εάν σε ενοχλεί να τρως σε εστιατόρια με πολύ καπνό, όπως ήμασταν εμείς τη δεκαετία του 80, τότε δεν θα περάσεις καλά χειμώνα...
Εγώ πήγα πρώτη φορά στο Βελιγράδι Ιούλιο και φάγαμε έξω και δεν το είχα αντιληφθεί.
Τώρα φρίκαρα κυριολεκτικά!!!
Μόνο στο ξενοδοχείο Μόσχα δεν κάπνιζαν μέσα ή έτυχε να μην καπνίζουν. Δεν ξέρω...
Πάντως εάν πας χειμώνα αξίζει να πας τουλάχιστον Δεκέμβρη που είναι όμορφα στολισμένες οι πόλεις.Το Βελιγράδι έχει μια φοβερή χριστουγεννιάτικη αγορά!!!
Εγώ πάντως δεν θα ξαναπήγαινα χειμώνα. Μόνο μετά από τον Απρίλιο.
Δεν χαίρεσαι κάποια ιδιαίτερα καλοκαιρινά μαγαζιά και την ζωή που έχει το Βελιγράδι, όπως λένε, γιατί εμείς δεν την είδαμε...
Το Νόβισαντ είναι πολύ όμορφο και απέχει 1,5 ώρα μόνο από το Βελιγράδι. Πριν από αυτό είναι ένα πολύ όμορφο χωριό το Στρέβσι Καρλόβσι με μεγάλη ιστορία και ωραία αρχιτεκτονική! Ψάξτο λίγο.
Η Νις είναι άσχημη πόλη!! Αξίζει μια βόλτα 3 ωρών για να δεις το κάστρο της και τον πύργο των κρανίων που δεν πρόλαβα να δω... Το καλοκαίρι όμως το κάστρο της έχει εκδηλώσεις όπως μου είπαν.
Το κρύο ήταν πολύ τσουχτερό (-2 έως 2°C) και να φανταστείς πήγαμε πριν την τωρινή κακοκαιρία και τα χιόνια.

Last edited:

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Είχα πάει Βελιγράδι Φεβρουάριο. Είχε αρκετό χιόνι αλλά όλα λειτουργούσαν κανονικά. Δεν μπορώ να βοηθήσω για το θέμα χωριά,αν θυμάμαι καλά είχαμε πάει προς Νοβι Σαντ ημερήσια. Αυτοκίνητα και ΜΜΜ κινούνταν κανονικά παντού.Το κρύο ήταν αρκετό αλλά με καλό ντύσιμο αντιμετωπίσιμο,μου είχε φανεί λιγότερο από κεντρική Ευρώπη αντίστοιχη εποχή.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εάν δεν είσαι καπνιστής θα φρικάρεις στη Σερβία με τη δίχρονη κορούλα σου!!!
Τα μαγαζιά είναι όλα τεκέδες και εάν σε ενοχλεί να τρως σε εστιατόρια με πολύ καπνό, όπως ήμασταν εμείς τη δεκαετία του 80, τότε δεν θα περάσεις καλά χειμώνα...
Με έκανες και γέλασα να ξέρεις :) Μου θύμησες τον εαυτό μου όταν πήγα Βουλγαρία μετά που έκοψα το τσιγάρο. Με ενόχλησε τόσο πολύ λες και δεν είχα καπνίσει ποτέ! Φαντάσου κάποιος που δεν έχει καπνίσει καθόλου στη ζωή του...

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Καλησπέρα,

Έχει κάνει κάποιος ταξίδι χειμώνα στην Σερβία; Το ταξίδι σκεφτόμαστε να γίνει Ιανουαρίου η Φλεβάρη και θα είμαστε εγώ, η γυναίκα μου και η κορούλα μας περίπου 2 χρονών.

Σκεφτόμουν για 2 βράδια Βελιγράδι και τα υπόλοιπα 3-4 βράδια να τα κάνουμε στην επαρχία της Σερβίας.

Σε ποια χωριά θα άξιζε να μείνουμε;

Φαντάζομαι θα έχει χιόνι οπότε και αναρωτιέμαι σε τι κατάσταση είναι το οδικό δίκτυο σε περίπτωση χιονιού.
Καλημέρα σας, Καλή Χρονιά.
Δείτε παρακάτω την δική μου πρώτη εμπειρία από την Σερβία.
'Ηταν Οκτώβριος-Νοέμβριος 2024.
Ελπίζω να σας βοηθήσει. :)

Σερβία - Ταξίδι στα Βαλκάνια - Μια φορά κι ένα καιρό Σερβία Βελιγράδι

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Με έκανες και γέλασα να ξέρεις :) Μου θύμησες τον εαυτό μου όταν πήγα Βουλγαρία μετά που έκοψα το τσιγάρο. Με ενόχλησε τόσο πολύ λες και δεν είχα καπνίσει ποτέ! Φαντάσου κάποιος που δεν έχει καπνίσει καθόλου στη ζωή του...
Άσε... 😀Πήγαμε να φάμε σε ένα jazz bistro κοντά στην Πλατεία Δημοκρατίας που ήταν πάρα πολύ ωραίο! Κατεβαίνουμε στο υπόγειο γιατί υπήρχε ελεύθερο τραπέζι και ήταν γεμάτο νεαρόκοσμο που κάπνιζαν σχεδόν όλοι!! Φαντάσου το σοκ για μένα και τα παιδιά μου που είμαστε όλοι άκαπνοι και εντελώς άμαθοι στην κάπνα...
Εγώ το δήλωσα ότι χειμώνα δεν ξαναπάω Σερβία...

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ το δήλωσα ότι χειμώνα δεν ξαναπάω Σερβία...
Βάλε στο κάδρο όλα τα Βαλκάνια! Εξαιρώ τη Ρουμανία, στην οποία δεν θυμάμαι να αισθάνθηκα ποτέ ενόχληση τσιγάρου.
Εγώ είχα φρικάρει στα Σκόπια, στο ξενοδοχείο που κοιμηθήκαμε στο Τέτοβο. Όλα τα έπιπλα του μαζί και η μοκέτα στο πάτωμα ήταν ποτισμένα στο τσιγάρο! :shock: Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ...🥴

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.356
Μέλη
40.007
Νεότερο μέλος
johnsfik

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα