Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

Ναι είχε μια βουλγάρα χωρίς ένσημα...
Το δωμάτιο το έβαψε Αλβανός με μαύρα
Είχε φωτοβολταικά με επιδότηση
Βαρίοταν να προσφέρει πρωινό και έτρωγα στον φούρνο (φοβερή σπανακόπιτα!!!) και έπινα καφέ και τσάι βουνού με μέλι Αττικής ρε@#@@## στην καφετέρια....
Όχι τα πληρώνει με e-banking...

άσε μας ρε ανισόπεδη ντισκο
Για περισσότερη ποιοτική ενημέρωση και ιδέες για χαλάρωση, ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το ιστότοπος – έχει πραγματικά ενδιαφέρον υλικό!
Μερικοί νομίζουν ότι ήρθαν στο Hilton, αλλά θέλουν να πληρώσουν τιμή hostel. Όλα τζάμπα και με απαιτήσεις 5 αστέρων... Μάλλον περιμένουν και welcome drink με σαμπάνια και τον Μάστερ Σέφ να τους μαγειρεύει πρωινό!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τα 150 και 200 τη βραδιά που ζητάνε κάποιοι για τα άθλια δωμάτιά τους που ήταν τυχεροί να βρίσκονται σε κάποιο δημοφιλές ξερονήσι του Αιγαίου είναι τιμές τετράστερου ή και πεντάστερου ξενοδοχείου, με ανύπαρκτες όμως παροχές. Φυσικά, οι επαγγελματίες του τουρισμού, που απ' ότι διαβάζω έχουμε αρκετούς στο φόρουμ, θα πουν ότι είναι λίγα και δε βγαίνουν, όμως πώς έβγαιναν πριν 5-6 χρόνια όταν τα ίδια δωμάτια τα νοίκιαζαν 50;

Last edited:

dammys

Member
Κάνεις λάθος καμιά παραπάνω απαίτηση δεν είχα...
Αν είχα θα διάλεγα κάποιο άλλο δωμάτιο και θα πλήρωνα παραπάνω..
Ίσα ίσα έμεινα ικανοποιημένος ...

Να μου πεις εσύ θα έδινες 150 ευρώ το βράδυ σε δωμάτιο μπροστά στην παραλία στη Χαλκιδική ή στην Κρήτη; Έχω φίλους/ες που νοικιάζουν φοιτητικά δωμάτια που αδειάζουν το καλοκαίρι στην Κρήτη τον ΜΗΝΑ μαύρα φυσικά με 300 ευρώ...Και καλά κάνουν...
Εγώ τα 150 τη βραδιά ΔΕΝ τα δίνω και ΑΣ τα έχω εύκολα...Ούτε τα 30 ευρώ για την ξαπλώστρα είναι και ΘΈΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ....

paefstra

Member
Ξόδεψε χρόνο και χρήμα που εσύ δεν το είδες.
Τα σεντάνια του πριν από σένα δεν τα έβγαλε από το κρεβάτι μαζί με τις μαξιλαροθήκες,
τα πήγε , τα έπλυνε, τα σιδέρωσε και τα έστρωσε για να τα βρεις καθαρά. Ξόδεψε χρόνο και
χρήμα που εσύ δεν είδες. Η τουαλέτα ήταν βρώμικη ή ηταν καθαρή; Το ντουζ;
Ξόδεψε χρόνο και χρήμα σε απορρυπαντικά ΄. Χαρτί τουαλέτας; Πετσέτες.Πλήρωσε ρεύμα, φόρους,ερτ (ισχύει; ) που εσύ δεν βλέπεις πχ Ενφια, η δεν ξέρω πως τους λέτε.
Εκτός αν όταν πήγες χρησιμοποίησες τα δικά σου σεντόνια από το σπίτι σου , έστρωσες το
κρεβάτι, καθάρισες την σκατωμένη τουαλέτα από τον προηγούμενο και μάζεψες εσύ τις τρίχες από το μπάνιο. Στο τσακίρ κέφι έριξες και ένα καθάρισμα στην σκάλα, στην ρεσεψιόν και έκλεισες
ραντεβού για τον Σεπτέμβριο για ένα βαψιματάκι. Πλλλάκα με κάνεις; (Σαλονικό ακούστηκε)
Η αμηχανη στιγμη που καταλαβαινω πως ολα αυτα τα κανω δωρεαν στο σπιτι αλλα αν τα κανει η καμαριερα του δωματιου ειναι αστρονομικα ακριβη υπηρεσια.
Η μηπως οχι αλλα πληρωνεται 5 ευρω την ωρα η καμαριερα για 10 δωματια....

maria91

Member
Το δωμάτιο που πήγες δεν ήταν βαμένο; Ξόδεψε χρόνο και χρήμα που εσύ δεν το είδες.
Τα σεντάνια του πριν από σένα δεν τα έβγαλε από το κρεβάτι μαζί με τις μαξιλαροθήκες,
τα πήγε , τα έπλυνε, τα σιδέρωσε και τα έστρωσε για να τα βρεις καθαρά. Ξόδεψε χρόνο και
χρήμα που εσύ δεν είδες. Η τουαλέτα ήταν βρώμικη ή ηταν καθαρή; Το ντουζ;
Ξόδεψε χρόνο και χρήμα σε απορρυπαντικά ΄. Χαρτί τουαλέτας; Πετσέτες.Πλήρωσε ρεύμα, φόρους,ερτ (ισχύει; ) που εσύ δεν βλέπεις πχ Ενφια, η δεν ξέρω πως τους λέτε.
Εκτός αν όταν πήγες χρησιμοποίησες τα δικά σου σεντόνια από το σπίτι σου , έστρωσες το
κρεβάτι, καθάρισες την σκατωμένη τουαλέτα από τον προηγούμενο και μάζεψες εσύ τις τρίχες από το μπάνιο. Στο τσακίρ κέφι έριξες και ένα καθάρισμα στην σκάλα, στην ρεσεψιόν και έκλεισες
ραντεβού για τον Σεπτέμβριο για ένα βαψιματάκι. Πλλλάκα με κάνεις; (Σαλονικό ακούστηκε)
Μήπως του είπες να πας εσύ να πληρώσεις το νερό και την ΔΕΗ να μην κουράζεται ο άνθρωπος.
Μπορει ολοι εσεις οι ξενοδοχοι του φορουμ να ειστε οι αριστοι και να τα κανετε ολα σωστα,χωρις ιχνος κοροϊδιας αλλα ελατε στο Μπατσι στην Ανδρο που εδω και οσα χρονια ζω,ειναι τα ιδια δωματια,χωρις ιχνος ανακαινισης,με τις ιδιες παροχες και απλα καθε χρονο ανεβαζουν τις τιμες και εκτος απ αυτα που ναι μεσα στην booking,δεν δεχετε ΚΑΝΕΝΑΣ καρτα και ΟΛΟΙ απαιτουν να τους πληρωσεις μετρητα και δεν δινει ΚΑΝΕΝΑΣ αποδειξη....και ολη αυτη η ανατιμηση εχει γινει μονο και μονο επειδη ηρθε ο Δουσης στο νησι και χαιρονται οτι μας διαφημισε στον κοσμο....για πειτε μου το θεωρειτε δικαιο χωρις καμια απολυτως παροχη σε δωματια του 70 να πληρωνω τα διπλα-τριπλα λεφτα απ οτι περσυ????και μετα ερχονται οι μαγαζατορες και διαμαρτυρονται οτι ερχονται οι ξενοι τουριστες και δε βγαινουν απο τα δωματια και παιρνουν φαγητο απο το μινι μαρκετ και δε κανουν καταναλωση..οι ΞΕΝΟΙ τουριστες που ΕΧΟΥΝ λεφτα!!πως θα κανει καποιος καταναλωση στο τοπο που παει οταν τα μισα λεφτα του τα δινει στο δωματιο και τ αλλα μισα τα δινει στα μεταφορικα???
Σ αυτο το κομματι λοιπον γκρινιαζουμε ολοι για τις τιμες,φιλικα παντα ξαναλεω μη παρεξηγηθω!

panpan

Member
Μπορει ολοι εσεις οι ξενοδοχοι του φορουμ να ειστε οι αριστοι και να τα κανετε ολα σωστα,χωρις ιχνος κοροϊδιας αλλα ελατε στο Μπατσι στην Ανδρο που εδω και οσα χρονια ζω,ειναι τα ιδια δωματια,χωρις ιχνος ανακαινισης,με τις ιδιες παροχες και απλα καθε χρονο ανεβαζουν τις τιμες και εκτος απ αυτα που ναι μεσα στην booking,δεν δεχετε ΚΑΝΕΝΑΣ καρτα και ΟΛΟΙ απαιτουν να τους πληρωσεις μετρητα και δεν δινει ΚΑΝΕΝΑΣ αποδειξη....και ολη αυτη η ανατιμηση εχει γινει μονο και μονο επειδη ηρθε ο Δουσης στο νησι και χαιρονται οτι μας διαφημισε στον κοσμο....για πειτε μου το θεωρειτε δικαιο χωρις καμια απολυτως παροχη σε δωματια του 70 να πληρωνω τα διπλα-τριπλα λεφτα απ οτι περσυ????και μετα ερχονται οι μαγαζατορες και διαμαρτυρονται οτι ερχονται οι ξενοι τουριστες και δε βγαινουν απο τα δωματια και παιρνουν φαγητο απο το μινι μαρκετ και δε κανουν καταναλωση..οι ΞΕΝΟΙ τουριστες που ΕΧΟΥΝ λεφτα!!πως θα κανει καποιος καταναλωση στο τοπο που παει οταν τα μισα λεφτα του τα δινει στο δωματιο και τ αλλα μισα τα δινει στα μεταφορικα???
Σ αυτο το κομματι λοιπον γκρινιαζουμε ολοι για τις τιμες,φιλικα παντα ξαναλεω μη παρεξηγηθω!
Κι εγώ φιλικά θα σου απαντήσω. Η μόνη σχέση που έχω με τα ξενοδοχεία, είναι που με φιλοξενούν. Δεν είχα, ούτε έχω, αλλά και ούτε θα έχω στο μέλλον ξενοδοχείο η δωμάτια, γιατί το θεωρώ αποτυχημένη επένδυση. Δεν ξέρω πως σου ήρθε ειδικά εμένα να με αναφέρεις στην αρχή του μηνύματος σου σαν ξενοδόχο του φόρουμ. Είμαι στον χώρο του τουρισμού, αλλά ξεναγός. Και πλησιάζω προς την σύνταξη και μετά θα το ξύνω.
Το ξυστό. Μην πάει πουθενά το μυαλό σας πονηρά. Και εμφανιστεί ο @duty_free

maria91

Member
Κι εγώ φιλικά θα σου απαντήσω. Η μόνη σχέση που έχω με τα ξενοδοχεία, είναι που με φιλοξενούν. Δεν είχα, ούτε έχω, αλλά και ούτε θα έχω στο μέλλον ξενοδοχείο η δωμάτια, γιατί το θεωρώ αποτυχημένη επένδυση. Δεν ξέρω πως σου ήρθε ειδικά εμένα να με αναφέρεις στην αρχή του μηνύματος σου σαν ξενοδόχο του φόρουμ. Είμαι στον χώρο του τουρισμού, αλλά ξεναγός. Και πλησιάζω προς την σύνταξη και μετά θα το ξύνω.
Το ξυστό. Μην πάει πουθενά το μυαλό σας πονηρά. Και εμφανιστεί ο @duty_free
Ειχες γραψει αναλυτικα κοστη κ το υπεθεσα!σχωρατε με :haha:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ας πω και γω μια σχετική-άσχετη άποψη. Σχετική γιατί έχω καλούς φίλους στο χώρο που τα συζητάμε ανοιχτά λόγω της εμπειρίας μου στις επιχειρήσεις (παλιά λογίστρια). Συγκεκριμένα για την αμφιλεγόμενη τουριστική κατάσταση στη Χαλκιδική, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σε επιχειρήσεις με λίγα δωμάτια, ας πούμε τα 10 σε αριθμό που προαναφέρθηκαν, ναι πέφτει πολύ προσωπική εργασία, όχι μόνο για λόγους κόστους, αλλά επειδή τα συνεργεία καθαρισμού είναι δυσεύρετα και χρεώνουν υπέρογκα. Πολλές φορές κάνουν αλλαγές μέσα στη μέρα και προφανώς πρέπει τα πάντα να λάμπουν, αφού η πελατεία τους βασίζεται σε υψηλές βαθμολογίες στις πλατφόρμες.
Από την άλλη ναι έχουν την ευκαιρία για μαύρο χρήμα-αρκετοί επιμηκύνουν τις διακοπές κ πληρώνουν cash, ενώ οι Βαλκάνιοι επανέρχονται συχνά-πυκνά και έχουν πια άμεση επαφή με τον ξενοδόχο, δεν κλείνουν μέσω της πλατφόρμας. Οι φίλοι μου πάντως μιλάνε για ξεκάθαρο κέρδος, ποσοστό του οποίου επανεπενδύουν κάθε χρόνο ώστε το προιόν τους να παραμένει ανταγωνιστικό.

panpan

Member
Τα 150 και 200 τη βραδιά που ζητάνε κάποιοι για τα άθλια δωμάτιά τους που ήταν τυχεροί να βρίσκονται σε κάποιο δημοφιλές ξερονήσι του Αιγαίου είναι τιμές τετράστερου ή και πεντάστερου ξενοδοχείου, με ανύπαρκτες όμως παροχές. Φυσικά, οι επαγγελματίες του τουρισμού, που απ' ότι διαβάζω έχουμε αρκετούς στο φόρουμ, θα πουν ότι είναι λίγα και δε βγαίνουν, όμως πώς έβγαιναν πριν 5-6 χρόνια όταν τα ίδια δωμάτια τα νοίκιαζαν 50;
Τα 150 και 200 που λες για άθλιο δωμάτιο, θα είσαι κορόιδο αν τα δώσεις.Φυσικα και θα τα δώσω στο τετραστερο η και πεντάστερο που λες, αν βρω. Χωρίς να είμαι ιδιοκτήτης υποθέτω ότι ανέβηκαν τα κόστη σε συνδιασμό με την αύξηση της ζήτησης. Προσωπικά πάω εκεί που σηκώνει η τσέπη μου και δεν γκρινιάζω αν αλλού είναι ακριβά. Απλά δεν πάω. Αν η κυρά Μαριώ στο τάδε κατσικονήσι έχει ένα χρεπι και θέλει να βγάλει το ποσό που έχει στο μυαλό της, με γεια της και χαρά της. Μου κάνει, το παίρνω. Δεν μου κάνει,πάμε για άλλα. Σιγά μην πάω μόνο και μόνο γιατί πήγε ο Δούσης η η Τούνη η ο Μπισμπίκης.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
, αλλά επειδή τα συνεργεία καθαρισμού είναι δυσεύρετα και χρεώνουν υπέρογκα.
Μα γιατί το λες αυτό; Η @paefstra που ξέρει μας είπε πως η καθαρίστρια πληρώνεται 5€ η ώρα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εσύ δηλαδή πηγές σε νησί που τα 4στερα και 5στερα είχαν 150-200 τη βραδιά και είχε κι απέναντι άθλια δωμάτια με την ίδια τιμή και επέλεξες να μείνεις στα άθλια δωμάτια;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.110
Μέλη
39.868
Νεότερο μέλος
angel1995

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom