Η κατάντια της εκκλησίας

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
-''θέλω να αφήσω και αυτά για την εκκλησία'' είπα αφήνοντας 100ευρώ στο γραφείο.
- ''μα είναι και 50 ευρώ για τους νεοκόρους''
Μη θέλοντας να γίνει μπάχαλο η βάφτιση του δίνω και τα 50 και περιμένω την απόδειξη.
-''πάτερ κάνατε λάθος εδώ, σας έδωσα 150 ευρώ και η απόδειξη γράφει 100''
-''μα για τους νεοκόρους είναι ξεχωριστά, σαν φιλοδώρημα'' ... ...
:shock::shock::shock::shock:

Και πάνω που ήθελα να ρωτήσω γιατί θα βαφτίσω το παιδί μου: μετά τη λειτουργία της Κυριακής, οπότε και θα γίνει η βάφτιση, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν χρήματα; Ούτε ειδικά θα ανοίξει η εκκλησία για μας ούτε θα τους κουβαλήσω εκτός ωραρίου για να δουλέψουν...
Τελικά πήρα την απάντησή μου...
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
:shock::shock::shock::shock:

Και πάνω που ήθελα να ρωτήσω γιατί θα βαφτίσω το παιδί μου: μετά τη λειτουργία της Κυριακής, οπότε και θα γίνει η βάφτιση, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν χρήματα; Ούτε ειδικά θα ανοίξει η εκκλησία για μας ούτε θα τους κουβαλήσω εκτός ωραρίου για να δουλέψουν...
Τελικά πήρα την απάντησή μου...
Κάνε τη βάφτιση κανονικά και μην τους δίνεις φράγκο. Κι αν σου ζητήσουν, ζήτα να σου δείξουν τιμοκατάλογο και να κόψουν τιμολόγιο. Κι αν φοβάσαι μη σε "καταραστούν", αν πιστεύεις, δε θα πιάσει η κατάρα από φαύλους.
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Κάνε μια έγγραφη καταγγελία στη Μητρόπολη να δεις τι θα σου απαντήσουνε....κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το παραμύθι με τους ταλιμπάν της ανορθοδοξίας. Νισάφι, τα παίρνουν και από το κράτος (από πού κι ως πού???) και από την άλλη από το λαό....ρασοφόροι απατεώνες...
το έκανα και αυτό (την προηγούμενη φορά) και η απάντηση ήταν ένα δακρύβρεχτο κατεβατό, μάλλον γραμμένο απο πρίν για ανάλογες περιπτώσεις, που μίλαγε για ''μαύρα πρόβατα'' της εκκλησίας και για ''μεμονωμένες περιπτώσεις που αμαυρώνουν το όνομα της εκκλησίας'' και κατέληγε στο ''ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω''. Δηλαδή κάτι σαν ''εσύ που διαμαρτύρεσαι δε λαδώθηκες ποτέ?... έλα τώρα στην ελλάδα ζείς''. Γι αυτό και τα γράφω εδώ γιατί αν περιμένω να βρω δίκιο θα μας βρεί η δευτέρα παρουσία πρώτα. ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη όμως ...
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
:shock::shock::shock::shock:

Και πάνω που ήθελα να ρωτήσω γιατί θα βαφτίσω το παιδί μου: μετά τη λειτουργία της Κυριακής, οπότε και θα γίνει η βάφτιση, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν χρήματα; Ούτε ειδικά θα ανοίξει η εκκλησία για μας ούτε θα τους κουβαλήσω εκτός ωραρίου για να δουλέψουν...
Τελικά πήρα την απάντησή μου...
Πριν αρκετά χρόνια που βάφτισα μια πιτσιρίκα, Κυριακή πρωί αμέσως μετά τη λειτουργία, ο παπάς κοίταξε έκπληκτος το ποσό που του άφησα πάνω στο γραφείο. Δεν ρώτησα καν πόσα χρήματα ήθελε γιατί φοβόμουν ότι θα μου πει κανένα ποσό που δε θα το είχα. Δε θυμάμαι πόσα άφησα, είχαμε δραχμές τότε, αλλά ήταν ένα "αξιοπρεπές" ποσό, εννοώ δεν ήταν για πχ 20 ευρώ. Και φυσικά μου είπε ότι ήταν πολύ λίγα και ζήτησε επιπλέον "για την εκκλησία, για τους νεωκόρους, για τα φώτα και για το ζεστό νερό που θα έβαζαν στην κολυμπήθρα". Απλά του είπα ένα "λυπάμαι, αλλά εγώ αυτά διαθέτω" και έφυγα από το γραφείο του.
 

exsta

Member
Μηνύματα
62
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη για 1 μήνα
το πιο αστείο και ταυτόχρονα τραγικό είναι η προσποίηση που κάνουν οι παπάδες ότι δήθεν θα φύγουν χωρίς χαρτζιλίκωμα αφού πούνε το ποίημα στα μνημόσυνα, και ο "έκπληκτος" και διακριτικός τρόπος με τον οποίο τσιμπάνε το 20ευρω (μίνιμουμ υποθέτω) μετά. αν μάλιστα δεν κινηθεί γρήγορα ο πενθών να τους το δώσει, κάνουν αργά βηματάκια φεύγοντας με πλάγιες ματιές
 

turms

Member
Μηνύματα
2.084
Likes
2.879
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
απο τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Επικαλούμενη ένα βασιλικό διάταγμα του 1952, η Εκκλησία της Ελλάδος στρέφεται εναντίον 40 ιδιοκτητών διαμερισμάτων στην οδό Διογένους στην περιοχή της Τούμπας και διεκδικεί αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Η Ελληνική Εκκλησία στην αγωγή που έχει καταθέσει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μνημονεύει μία σύμβαση που υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 1952 μεταξύ του Οργανισμού Διοικήσεως Εκκλησιαστικής Περιουσίας και του ελληνικού Δημοσίου «περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος προς αποκατάστασιν ακτημόνων καλλιεργητών και ακτημόνων μικρών κτηνοτρόφων κ.τ.λ.».
Οπως αναφέρεται στην αγωγή, η σύμβαση κυρώθηκε με βασιλικό διάταγμα με το οποίο το «ιερό» οικόπεδο συνολικού εμβαδού 2.372 τ.μ. στην οδό Διογένους περιήλθε στην πλήρη και αποκλειστική κυριότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας στην αγωγή, η μεταβίβαση του οικοπέδου δεν πέρασε στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με ρητή διάταξη νομοθετικού διατάγματος του 1952. Μάλιστα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στραφεί και εναντίον του δήμου Θεσσαλονίκης για το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Περιοχή - «φιλέτο»
Στην ίδια την αγωγή που κατατέθηκε η Εκκλησία περιγράφει την περιοχή ως «φιλέτο» και ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη να καθορίσει προσωρινή τιμή μονάδας 3.300 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο που ισχυρίζεται ότι δικαιούται, τιμές αντίστοιχες δηλαδή με αυτές της... Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη. «Το οικόπεδό μας περιβάλλεται από τεράστιους κοινόχρηστους χώρους, βρίσκεται μπροστά από το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στην περίφημη αλάνα της Τούμπας, έναντι δύο μεγάλων πάρκων αναψυχής, δύο σχολείων, έναντι του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Επί του οικοπέδου μας, που είναι η οδός Διογένους, λειτουργούν εμπορικά καταστήματα, βενζινάδικο, καφετέριες, φαρμακείο, ενώ η περιοχή έχει ανοικοδομηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της σχετικά πρόσφατα και γενικά μετά το έτος 1985 και η κατασκευή οικοδομών χαρακτηρίζεται πολυτελής», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αγωγή. Ακόμη τονίζεται ότι η περιοχή εξυπηρετείται από τέσσερις λεωφορειακές γραμμές.
Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην οδό Διογένους σε βάρος των οποίων έχει προσφύγει η Εκκλησία της Ελλάδος αναστατώθηκαν όταν πληροφορήθηκαν τις «ιερές» διεκδικήσεις και δηλώνουν ότι έχουν αγοράσει τα ακίνητα με καθ' όλα νόμιμες συμβολαιογραφικές πράξεις. Οπως αναφέρουν, κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για οποιαδήποτε εκκρεμότητα των ακινήτων που αγόρασαν.
Ζητά 200.000 ευρώ
«Εγώ αγόρασα το διαμέρισμα το 1976 αντί 760.000 δραχμών και τώρα η Εκκλησία ζητά αποζημίωση πάνω από 200.000 ευρώ», είπε στον «Αγγελιοφόρο» ο Τάσος Μαυρίδης, ένας από τους ιδιοκτήτες σε βάρος των οποίων κατατέθηκε η αγωγή.
«Οταν ο εργολάβος έχτισε την οικοδομή, δεν είχε κανένα πρόβλημα με την πολεοδομία. Μετά εγώ έκανα κανονικά το οριστικό συμβόλαιο αγοράς του διαμερίσματος στο συμβολαιογράφο. Σήμερα, σχεδόν 40 χρόνια μετά, έρχεται η Εκκλησία και διεκδικεί το σπίτι μου», πρόσθεσε ο ίδιος. Πάντως, όπως αναφέρουν αρκετοί από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, στην περίπτωση που τα δικαστήρια δικαιώσουν την Εκκλησία της Ελλάδος, οι ίδιοι θα στραφούν εναντίον των οικοπεδούχων.
 
Μηνύματα
0
Likes
0
Συμφωνώ οτι τις περισσότερες φορές οι τρόποι των παπάδων είναι χειρότεροι από εκείνων των λιμενεργατών, όχι πως έχω καμία ιδέα για τους κακούς τρόπους των λιμενεργατών, αλλά για να τους έχει βγει αυτή η φήμη, μάλλον δεν είναι και οι καλυτεροι δυνατοί.
Εχω όμως να πω το εξής: οτι ένα σωρός κόσμος επιλέγει να παντρευτεί στην τάδε ή στην δείνα εκκλησία επειδη εκεί είναι της μόδας, επειδή ειναι σε μέρος πιο βολικό, επειδή είναι σε νησί και επιθυμούν νησιώτικο γάμο, επειδή έχει εύκολο πάρκιγκ, επειδή είναι διπλα στο κέντρο που θα γίνει η δεξίωση κλπ κλπ κλπ. Υπάρχουν οι διάφορες ενοριακες εκκλησίες οι οποιες δεν προσφέρουν αυτά τα χωρικά πλεονεκτήματα οπότε δεν έχουν "πελατεία" για γάμους και βαφτίσεις με αποτέλεσμα τα έσοδά τους έναντι των άλλων (που έχουν παρκιγκ, αύλειο χωρο, ειναι σικατες, ειναι βυζαντινές, έχουν στυλ κλπ) να είναι σημαντικά πιο περιορισμένα. Οπότε δε μου φαίνεται παράξενο να ζητούν ένα κάποιο ποσό ως αντιστάθμισμα, εφοσον φυσικά εχουν κάποιο φιλανθρωπικό εργο. Τωρα τι κάνουν αυτά τα έσοδα, αν πηγαίνουν στους φτωχούς της εκκλησίας είναι ενα ζήτημα, ο καθείς δεδομένου οτι είναι η ενορία του λίγο- πολύ ξέρει τι γίνεται και πράττει αναλόγως.
Από την άλλη σε ένα γάμο υπάρχουν λιγο ως πολύ τα εξης έξοδα για τις οικογενειες:
Καθαρισμός προσώπου, χτενισμα, βαψιμο της νυφης, των μητερων, των αδερφαδων και των κουμπαρων
Bachelor party για τον γαμπρο και οτι ήθελε προκύψει
bachelor party για την νυφη και οτι ηθελε προκυψει
Νυφικό, παπουτσια, κουαφ
Γαμπριατικο κουστουμι, παπουτσια, γραβατα πουκαμισο και ισως ισως και μανικετόκουμπα
Τουαλετες και κοστουμια για γονεις αδερφους, αδερφες, κουμπαρους, κουμπαρες κλπ
Μπομπονιερες, ανθοστολισμος, λαμπαδες, στεφανα, βερες
Κεντρο διασκεδασης.
Νομίζω οτι περιγράφω έναν μέσο γαμο, χωρίς πολλά πολλλά χαπενιγκ, οργανα και πυροτεχνήματα.
Ζητάμε η εκκλησιά να ανοιξει για παρτη μας Σάββατο βραδυ, να είναι καθαρη, ζεστή αν είναι χειμώνας, δροσερή αν είναι καλοκαίρι, να έχει τουλάχιστον ένα ψάλτη και φυσικά την ώρα που θα μας βολεύει, και για παράδειγμα όχι Κυριακή πρωί μετά την λειτουργία, στις 11.00 πμ, που ουτως ή άλλως η εκκλησία είναι ανοικτή, με τους ψάλτες της και τους παππαδες της, τους νεωκόρους της και τους καντηλανάφτες της, γιατί Κυριακή πρωί ποιός θα ξυπνησει να τρέξει στο γάμο μας. Οτι ώρα θέλουμε και οτι ωρα βολεύει εμας και τους φίλους μας. Ουδείς ψόγος σε αυτό, φυσικά γάμο κάνουμε και θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Αλλά όταν δίνουμε ενα σκασμό λεφτά δεξιά και αριστερά το θεωρώ υποκρισία να γκρινιάζουμε για τα 80 και 100 ευρω που μας ζητάνε για να ανοιξουν την εκκλησια την ωρα που μας βολευει, να την έχουν ήδη καθαρή και να την καθαρίσουν και μετά απο τα ρυζια και τα ροδοπεταλα οταν φυγουμε, να σταθουνε εκει τρεις τεσσερεις ανθρωποι να μας ψάλλουνε, και να γκρινιάζουμε επειδη μας ζητησαν και κάποια χρηματα στην τελική.
Κάνουμε γάμους που στοιχίζουν ενα σκασμό λεφτά και γκρινιάζουμε για το tip στην εκκλησία.
Όποιος δεν έχει λεφτά εν γένει, ας πάει στο δημαρχειο. Αλλά τσαντίζομαι με την υποκρισία να σκαει για παραδειγμα η νυφη διακοσια ευρω τουλάχιστονγια να κάνει λουσιμο, κουρεμα, βαψιμο, ανταυγειες, εξτενσιον, νυφιατικο χτενισμα, μανικιουρ και πεντικιουρ και μετα να παραπονιεται για τα ογδοντα ευρώ που εν τινι μετρω καλυπτουν και κάποια εξοδα της εκκλησίας.
Να ξαναπώ άλλη μια φορά οτι δεν δικαιολογώ επ' ουδενί την καφρίλα και την αγένεια των παππάδων που απαιτουν-επαιτουν με ηλίθιο κιόλας τρόπο: ως γνωστόν με το μέλι πιάνεις τη μύγα, όχι με το ξύδι. Σε τέτοιες αλγεινές συμπεριφορές, ωφείλει κανείς να αντιδρά.
Μιλάς γαι Ιερό Μυστήριο!!!!! Όχι για...ταβέρνες και κλαμπ!!!!!!!!

δεν έχει άμμεση σχέση με το θέμα που συζητάμε εδώ αλλά θα το αναφέρω γιατί μου έκανε εντύπωση.
Πριν αρκετό καιρο είχα παρακολουθησει στην εκπομπη "στα άκρα"τη συνέντευξη ενος κληρικου που δεν είχα ακουσει το όνομά του ως εκεινη τη στιγμη...του Φιλοθεου Φάρου.Με εντυπωσιασε απιστευτα αυτός ο άνθρωπος...εγώ δεν έχω σχεση με την εκκλησια αλλά από ότι καταλαβα ουτε και αυτος ο άνθρωπος έχει καμμιά σχεση με αυτά που ξέρουμε για τους παπάδες και την εκκλησια και την εικονα της που κατά κανονα δεν είναι και πολύ κολακευτική οπως φαινεται ...
Πήγα λοιπόν και αγορασα ενα βιβλιο που έχει γράψει με τιτλο"συγκυριες και επιλογες"Ειναι ένα καταπληκτικό βιβλιο και το συστηνω σε όλους
Μεσα σε παρα πολλά που αφηγηται είναι και το ότι κάποια στιγμη ο ιδιος έκανε μια προσπάθεια να συστησει μια ομάδα κληρικών που θα "ειδικευονταν"στο να βοηθουν ουσιαστικά τους ανθρώπους της ενοριας τους,μια και ο ιδιο ο Φαρος είχε εξειδικευτει στην Αμερική στην ποιμαντική ψυχολογια(μεταξυ άλλων γιατι έχει κάνει αξιολογοτατες σπουδες)Ο στόχος είναι να προσεγγιζουν οι κληρικοι, μέλη της ενοριας τους που αντιμετωπιζουν προβληματα(αλκοολισμο,ενδοοικογενειακή βια ,κ.τ.λ )και να βοηθουν ουσιαστικά ....Η κατάληξη ήταν ότι μετά από λιγο καιρο η ομάδα διαλυθηκε...ξέρετε γιατί? οι μαθητευομενοι είχαν ως υποχρέωση να κάνουν κάποιες εβδομαδιαιες επισκέψεις σε πάσχοντες σε νοσοκομεια και να συζητουν μετά με την ομάδα τους και τον Φφιλοθεο Φάρο τα περιστατικά που αντιμετώπιζαν....αυτοι όμως όπως αποκαλυφθηκε δεν πήγαιναν στα νοσοκομεια...αρνουνταν να μπουν στον κόπο...
Στο βιβλιο αυτο αναφέρονται και πολλά άλλα που δειχνουν πολλα αλλά και διδάσκουν πολλά....Ο άνθρωπος αυτος ,κατά τη γνωμη μου θα έπρεπε να έχει εξεχουσα θέση οχι μονο στην εκκλησια αλλά και σε άλλους τομεις ώστε να επωφεληθει ο κόσμος από τις γνωσεις αλλά και από το ανοιχτο πνευμα του,την όρεξη του για προσφορά ,τις ιδεες του ....αλλά αντι για αυτο ,μάλλον τον έχει φάει η μαρμάγκα....



Το αντίθετο. Οι περισσοτεροι ιερείς είναικαλοί και φωτισμένοι,και λίγοι κάνουν το κακό. Εννοώ σπατάλες χρημάτων ή σχέσεις αμαρτίας. Πολλοί τους βρίζουν επειδή λένε πόσο μεγάλη αμαρτία είναι η ομοφυλοφυλίακαι ο τρανσεξουαλισμός. Είνια απολύτως ορθό και αναγκαίο που αντιδρούν στα αίσχη που έγιναν μόδακαι μετά...και νόμος του κράτους!!!!

Δηλαδή με την ίδια λογική αν αγοράσω μια τηλεόραση 1000 ευρώ και πηγαίνοντας σπίτι μου με σταματήσει κάποιος στο δρόμο και μου πει ''δώσε μου 8 ευρώ γιατί πέρασες μπροστά απο το χωράφι μου'' θα είναι υποκρισία απο μέρους μου να τον στέιλω στον αγύριστο? Το πόσα θα ξοδέψω για το γάμο μου ή στη ζωή μου γενικότερα δεν αφορά κανέναν και ουτε νομιμοποιεί οποιονδήποτε να μου ζητάει μερίδιο. Η λογική ''τόσα λεφτά θα κυκλοφορήσουν, ας βγάλω κι εγώ κάτι'' εδώ πέφτει σε τοίχο. Δεκάρα τσακιστή δε δέχομαι να δώσω με τσαμπουκά και ας έχω ξοδέψει χιλιάδες σε ηλιόσπορους. Αν θέλει κάποιος ας έρθει να δει πως τα βγάζω και μετά μιλάμε για τα ασήμαντα 80 ευρώ που θα έπρεπε να ακουμπήσω στον παπά.

Η εκκλησία σε καμία περίπτωση δεν ανοίγει για το ζευγάρι που παντρεύεται ένα σάββατο βράδυ. Απλά βρίσκεται εκεί καί για αυτό το λόγο. Προσωπικά δε θα με πείραζε καθόλου να έκανα το γάμο μου πρωί ή μεσημέρι Τρίτης αλλά αφού η ίδια η εκκλησία τελεί μυστήρια σάββατα και κυριακές φταίω εγώ για να με χρεώσει κιόλας? Μήπως το απαίτησα και δε το ξέρω? Αλλιώς ας αναρτήσουν τιμοκατάλογο απ' έξω: γάμος παρασκευή βράδυ 100, σάββατο βράδυ 200, κυριακή 150, καθημερινές 70. Να ξέρουμε τι μας γίνεται και τι πληρώνουμε. Θέλω καθαρή και δροσερή εκκλησία? πολλά ζητάω, ας δώσω άλλα 100. θέλω μήπως και φώτα? ε άλλα τόσα. Γιατί δε πουλάνε πακέτα γάμου ολοκληρωμένα, με ταξίδι και τραπέζι να επεκταθούν βρε παιδί μου...

όσο για το 'όποιος δεν έχει λεφτά ας πάει στο δημαρχείο' ... το ακούσαμε και αυτό απο το στόμα ιερέα και είναι ένας απο τους λόγους που ο τίτλος του θέματος είναι η κατάντια της εκκλησίας.



Η λογική να μην έδινες θα είναι οτι δεν έχεις χρήματα. Αν εσύ θές <,σχέσεις>.μέχρι τα 50 σου,και συμβόλαια συμβίωσης,δεν σου φταίει η Εκκλησία!!!

Οκ, ας πούμε ότι η εκκλησία μπορεί να μου ζητήσει διόδια αφού θέλω να παντρευτώ στο χώρο ''της''. Ας πούμε επίσης ότι ο παπάς έχει δικαίωμα να μου ζητήσει χρήματα επειδή θέλω να παντρευτώ σάββατο βράδυ. Τότε γιατί δε μας λένε ''δε γίνονται μυστήρια σάββατο βραδυ γιατί δεν είναι ωράριο εργασίας και θέλουμε έξτρα λεφτά''. Που σημαίνει ότι αν δε δώσεις απλά δε γίνεται. Καθαρά και ξάστερα: πληρώνεις παίρνεις. Αλλά φυσικά και δε γίνεται έτσι... παρά προσπαθεί ο κάθε παπάς να σου αποσπάσει όσο μεγαλύτερο ποσό μπορεί λέγοντας ψέματα ότι είναι υποχρεωτικό, μετά ότι είναι δωρεά και τελικά ό,τι έχετε ευχαρίστηση. Εμένα αυτό με αηδιάζει και γι'αυτό διαμαρτύρομαι. Το παράδειγμα με το χωράφι δε πολυστέκει όπως το λες γιατί ουσιαστικά η εκκλησία προσπαθεί να σε φέρει στους κόλπους της, δε ξέρω κανέναν να κυνηγάει την εκκλησία για να τον αφήσει να βαφτήσει ή να παντρευτεί. Οπότε δε ζητάς να περάσεις απο το χωράφι του, αυτός σου λέει πέρνα. Και μόλις είσαι μέσα ''φέρε και 8 ευρώ''. Μα εσύ φαγώθηκες να περάσω απο το χωράφι σου χριστιανέ μου, ζητάς και τα ρέστα?

Δεν έχω ξανακούσει απο κανέναν ότι απαίτησε ποτέ απο καμιά εκκλησία να ανοίξει και να ''κουβαλήσει'' όπως λες τους ψάλτες ένα βράδυ για να παντρευτεί. Αν είναι τόσο κόπος και έξοδο γιατί δε σταματάνε τις βαφτήσεις και τους γάμους εκτός απο τις ώρες λειτουργίας? πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο να πληρώνεις υπερωρίες για κάτι που εξ'ορισμού πρέπει να γίνει.

Ευχαριστώ για την πρότασή σου αλλά ρώτα απο μέρους μου το φίλο σου τον παπά πόσα πέρνει για σαββατόβραδο και αν είναι συμφέρουσα η προσφορά του ίσως συνεργαστούμε.

Τέλος δε διαφωνώ ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότεροι λόγοι για να διαμαρτυρηθεί κανείς αλλά δυστυχώς εμένα μου έτυχε αυτό το ασήμαντο περιστατικό και αυτό με ενδιαφέρει προς το παρόν, όπως και αρκετούς εδώ απο ότι βλέπω. Τα υπόλοιπα θέματα και προβληματα της εκκλησίας με αφήνουν παγερά αδιάφορο.


Καταρχάς είναι εμγάλη αμαρτία να παντρεύεσαι Σάββατο. Η Κυριακή είναι η μέρα του Θεού. Δεν κάνει να ερωτοτροπείς. ούτε φυσικά να ποτίζεις αλκοόλ άλλους.

Το Σάββατο βάφτιζα το αγοράκι ενός φίλου και βρέθηκα και πάλι στην αγαπημένη μου στιγμή όπου ο παπάς σε ξεμοναχιάζει στο γραφείο του ναού ''για να κανονίσουμε τα χαρτιά''.

Αφού συμπλήρωσα τα έντυπα κτλ. είπα να τον αιφνιδιάσω:
-''θέλω να αφήσω και αυτά για την εκκλησία'' είπα αφήνοντας 100ευρώ στο γραφείο.
- ''μα είναι και 50 ευρώ για τους νεοκόρους''
Μη θέλοντας να γίνει μπάχαλο η βάφτιση του δίνω και τα 50 και περιμένω την απόδειξη.
-''πάτερ κάνατε λάθος εδώ, σας έδωσα 150 ευρώ και η απόδειξη γράφει 100''
-''μα για τους νεοκόρους είναι ξεχωριστά, σαν φιλοδώρημα'' ... ...

Κανονικά θα έπρεπε να κάνω τη χειρονομία που κάνουν στο γήπεδο οι αντίπαλοι οπαδοί στις απέναντι κερκίδες ή έστω να βγω έξω και να σφάξω μια κατσίκα στο όνομα των 12 θεών του Ολύμπου αλλά αντί για αυτά και επειδή αγαπάω το βαφτιστήρι μου, τα ακούμπησα


Η αναφορά σου είναι αισχρή. Επίσης, οι ενωκόροι δεν ε΄χουν μισθό. Γι'αυτό ζητάνε.
 
Last edited by a moderator:

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Μιλάς γαι Ιερό Μυστήριο!!!!! Όχι για...ταβέρνες και κλαμπ!!!!!!!!






Το αντίθετο. Οι περισσοτεροι ιερείς είναικαλοί και φωτισμένοι,και λίγοι κάνουν το κακό. Εννοώ σπατάλες χρημάτων ή σχέσεις αμαρτίας. Πολλοί τους βρίζουν επειδή λένε πόσο μεγάλη αμαρτία είναι η ομοφυλοφυλίακαι ο τρανσεξουαλισμός. Είνια απολύτως ορθό και αναγκαίο που αντιδρούν στα αίσχη που έγιναν μόδακαι μετά...και νόμος του κράτους!!!!






Η λογική να μην έδινες θα είναι οτι δεν έχεις χρήματα. Αν εσύ θές <,σχέσεις>.μέχρι τα 50 σου,και συμβόλαια συμβίωσης,δεν σου φταίει η Εκκλησία!!!





Καταρχάς είναι εμγάλη αμαρτία να παντρεύεσαι Σάββατο. Η Κυριακή είναι η μέρα του Θεού. Δεν κάνει να ερωτοτροπείς. ούτε φυσικά να ποτίζεις αλκοόλ άλλους.





Η αναφορά σου είναι αισχρή. Επίσης, οι ενωκόροι δεν ε΄χουν μισθό. Γι'αυτό ζητάνε.
Καλα ολα αυτα καθοσουν και τα διαβαζες και απαντουσες στις 4:50 τα ξημερωματα?.... :haha:
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.531
Έχουμε και αυτό το θέμα εδώ μέσα;; ... σιγά μη δεν είχαμε..



είναι εμγάλη αμαρτία να παντρεύεσαι Σάββατο. Η Κυριακή είναι η μέρα του Θεού.
Και γω που είμαι σαββατοπαντρεμένος (πως λέμε σαββατογεννημμένος ) θα πάω στην κόλαση με τις ευλογίες της εκκλησίας;; καλά εγω δεν ήξερα, αλλά η εκκλησία ;;
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.784
Likes
15.552
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Και γω που είμαι σαββατοπαντρεμένος (πως λέμε σαββατογεννημμένος ) θα πάω στην κόλαση με τις ευλογίες της εκκλησίας;; καλά εγω δεν ήξερα, αλλά η εκκλησία ;;[/QUOTE]

καλά που δεν παντρεύτηκες Παρασκευή, εκεί να έβλεπες τι θα πάθαινες.:twisted::twisted:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.192
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom