Ιταλία Η Dafni και ο leon00 στη Νάπολη...

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Δεν φτάνει που γράφεις΄τέτοια πράγματα λίγο πριν ξεχυθεί ο κόσμος στις παραλίες, έχεις το θράσος να βάζεις και φωτοντοκουμέντα!! Θελω να αγιάσω και δεν μπορώ! Συνέχισε λοιπόν, αλλά στο λεω, μέχρι να τελειώσει η ιστορία , θα μας έχεις όλους μας μετατρέψει σε παλαιστές του Σούμο!!! Δεν είδα φωτο Τιραμισού. Μεγάλη παράλειψη! Να επανορθώσεις αμέσως!

τιραμισου δεν έφαγα :( ...και για να πω την αλήθεια δεν είδα κάπου ωστε να μου κάνει κλικ ....εχω την εντυπωση ότι τα γλυκά του νότου είναι διαφορετικά από τα γλυκά του βορρα...σιγουρα το τιραμισου είναι από της γλυκές σπεσιαλιτε της γειτονος,αλλά νότια, βασιλευουν τα cannoli και στη νάπολη οι μπαμπαδες είναι στην πρώτη γραμμη,καθως και τα γλυκά με κρέμα λεμονι....σαν κι αυτό,ας πουμε....και επειδή μπορει να μην είμαι συλφις αλλά δεν είμαι και η χοντρή του θυσαυρου,θα συνεχισω με αλλα από τη νάπολη γιατί με βλέπω να κάνετε έρανο και να με στελνετε εσπευσμένα στα gilly diet....:D

aimg706.imageshack.us_img706_7258_napoli9.jpg
 
  • Like
Reactions: VIR

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Basta Dafni Basta.
Εν όψη καλοκαιριού,είπαμε να το ράψουμε
και δεν μας αφήνεις σε ησυχία μ όλα αυτά
που περιγράφεις και πολύ περισσότερο που μας τα δείχνεις κιόλας.
Λυπήσου μας:(
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Εντυπώσεις από τη Νάπολη


Οι εντυπώσεις μου από τη Νάπολη….θετικοτατες.
Κατ άρχήν αυτή η φήμη που την κατατρέχει ,ότι είναι επικινδυνη,τι να σας πω…..εμεις δεν το διαπιστώσαμε…ουτε μια κλεψιά δεν πηρε το μάτι μας,ουτε ένα επεισοδειο,έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε…το μόνο που παρατήρησα είναι ότι πολλά αυτοκινητα παρκαρισμένα είχαν κλειδωμένο το τιμόνι με μεγάλο λουκέτο…
Πέραν αυτου νομιζω ότι στη Νάπολη ισχυει ότι σε κάθε μεγάλη πόλη….
Η πόλη δεν έχει το …λουσο της Φλωρεντιας η της Βενετιας,έχει όμως άλλα θέλγητρα….είναι φασαριόζικη,αυθεντική,έχει υφος μεσογειακο,έχει ομορες γωνιές, ειναι απλή,…λαική αλλά με χαρακτηρα….

Η περιοχές Spaccanapoli καθώς και η ισπανική συνοικια είναι γραφικες και αποτελουν το down town…μικρά δρομάκια,γραφικά ,παλιες πολυκατοικιες με απλωμένες μπουγάδες και μικρομάγαζα με διάφορα είδη στριμώχνονται δεξιά και αριστερά…..

aimg143.imageshack.us_img143_8236_napoli45.jpg


aimg443.imageshack.us_img443_5588_napoli40.jpg


aimg571.imageshack.us_img571_9223_napoli49.jpg


Η πιο …. «καλή» περιοχή της Νάπολης ,εκει που βρισκονται τα εμπορικά καταστήματα είναι αριστερά από τη via Toledo ,στο κάτω μέρος της προς τη θάλασσα και είναι σιγουρα ωραια βόλτα ,σε συνδυασμό με χάζεμα στα μαγαζιά και αγορές ,η via chaia,via Filangeri και τη γύρω περιοχή, καθώς και η Via mille για πιο γερά πορτοφολια.
Μετά από κει βγαινουμε στην παραλιακή τη via partenope… εδώ υπάρχουν μαγαζιά για φαγητο και η θέα είναι πολύ όμορφη,το castel dell’ovo απέναντι μας…πολύ καλή περιοχή για να μεινει κανεις ,είναι κατά τη γνωμη μου απέναντι από το castel dell’ovo πάνω στην partenope…βεβαια εκει τα ξενοδοχεια που ειδα είναι τετράστερα κα πενταστερα και μάλλον ακριβά αλλά αν κάποιος πετυχει καλή τιμή αξιζει ,τοσο για τη θέα όσο και για την πολύ καλή τοποθεσια…

aimg44.imageshack.us_img44_1141_napoli46.jpg


Η καρδιά της Νάπολη χτυπάει λιγο πιο πέρα ….theatro san carlo,galleria umbero,palazzo reale ….και διπλα η plaza plebiscitο….(ολα το ένα διπλα στο άλλο)

aimg217.imageshack.us_img217_489_napoli42.jpg


aimg375.imageshack.us_img375_46_napoli43.jpg




Η Νάπολη είναι φυσικά μια μεγάλη πόλη αλλά μπορει κανεις να

εξερευνήσει το κέντρο της με τα ποδια (τουλάχιστον όσοι είναι εκπαιδευμένοι στο περπάτημα…)
Εμεις μειναμε στη plazza bellini,δυο βήματα από τηn piazza Dante από όπου αρχιζει η via Toledo…σα περιοχή ήταν πολύ καλή …το ξενοδοχειο που μειναμε είναι αυτό
Booking.com: Hotel Piazza Bellini, Naples, Italy - 149 Guest reviews. Book your hotel now!

95 ευρώ τη βραδιά και αν εξαιρέσει κανεις το ότι το δωμάτιο ήταν λιγο μικρό και το πρωινο μέτριοτατο,κατά τα άλλα ήταν πολύ καλό….Το αμάξι το βάλαμε σε πάρκιγκ-20 ευρώ τη μέρα…
Θέλω να πω και πάλι ένα ευχαριστώ στο dimogrec για τις πολύ βοηθητικές πληροφοριες του και να σημειώσω ότι το θέμα με αυτές τις πληροφοριες έχει μεταφερθει στην αναζήτηση πληροφοριών για ευρώπη…εκει θα βρειτε πολλά και αναλυτικά….
Στο επόμενο και τελευταιο κεφάλαιο:εκδρομή στην costiera amalfitana….
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Ετσι μπράβο!! Αλλαξε ρεπερτόριο, γιατί θα καθόμαστε παρέα έξω από τα Βοδι-Line:haha::haha::haha:
 
Μηνύματα
107
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Άλλος για Νάποληηηη!!!
Μπράβο, πολύ ωραίο το ρεπορταζ! Κι εγω πριν λίγες μέρες τελείωσα τη συγγραφή του δικού μου ρεπορταζ για τη Νάπολη και μόλις διαπίστωσα οτι με συμπλήρωσες και με κάλυψες με τα όσα έγραψες και κυρίως με τις φωτογραφίες! Άντε λοιπόν, οι επόμενοι για Νάπολη παρακαλώ!:clap:
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Kυριακή αποφασισαμε να κάνουμε εκδρομή στην ακτή του Αμάλφι…..ξεκινήσαμε σχετικά νωρίς,στις 9, από το ξενοδοχειο ,φοβουμενοι την κίνηση στο δρομο….ευτυχώς δεν αντιμετωπισαμε προβλημα..μέτρια κινηση ,χωρις να μπλοκαρουμε πουθενά…
Εδώ δυσκολευομαι να βρω λογια ….ουτε και οι φωτογραφιες αποδιδουν την ομορφια της costiera amalfitana….απλά να πω ότι είναι σιγουρα από τα ωραιοτερα μέρη που έχω δει ποτε…..στη διαδρομη θέλεις να σταματας συνέχεια ….να τραβάς φωτογραφιες και να μεινεις εκει να χαζευεις με τις ώρες….

aimg41.imageshack.us_img41_958_napoli61.jpg


aimg375.imageshack.us_img375_8056_napoli67.jpg


aimg6.imageshack.us_img6_2400_napoli73.jpg


Πρώτη στάση το Positano….αν και είναι ακομα νωρις ,αρκετοι τουριστες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους….πανέμορφο ,με αιγλη της δεκαετιας του 70 που έγινε διαχρονική….παρά το τουριστικο του χαρακτηρα,το φυσικο κάλος ,τα διάφορα αλλά ακαθοριστα ή κάπως φθαρμένα χρώματα των κτιρίων και η αυρα της μεσογειου,το κάνουν δικαιως από τα ελκυστικοτερα μέρη της Ιταλιας.Για το καφεδάκι σας προτεινω το La Zagara(θα το βρειτε δεξιά όπως κατεβαινετε για την παραλια)που έχει εκτος από καφέ και γλυκα και ωραια σκιερή ταράτσα με εξαιρετική θέα.

aimg153.imageshack.us_img153_8117_napoli62.jpg


aimg441.imageshack.us_img441_9172_napoli63.jpg


aimg17.imageshack.us_img17_2427_napoli65.jpg


aimg441.imageshack.us_img441_6919_napoli66.jpg


Μετά έχει σειρά το Αμαλφι… Γραφικοτατο,με ένα πανέμορφο καθεδρικο ναο, κομψο,αλλά με τη γοητεια της απλοτητας….μαγαζάκια που πουλάνε ντοπια προιοντα και εκτος από λιμοντσελλο και διάφορα αλλά προιοντα με λεμονι.Σε όλη την ακτογραμμή καλλιεργουνται λεμονια που δένουν τους καρπους τους κάτω από το ζεστο μεσογειακο ήλιο…..

aimg339.imageshack.us_img339_6017_napoli68j.jpg


aimg97.imageshack.us_img97_4034_napoli69.jpg




Το απογευματακι πήγαμε στο Ravello.Το Ravello δεν είναι παραθαλλασιο είναι ψηλά και από κάποια σημεια η θέα είναι μοναδική….μικρο με μεσαιωνικο χαρακτηρα μοιάζει να μη το αγγιζει ο χρονος….



aimg153.imageshack.us_img153_3252_napoli72.jpg
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Aπλά υπέροχα!!! Πανέμορφα τοπία!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
πολυ ομορφα μέρη και πολυ ωραίες φωτογραφίες...
Ευχαριστουμε Dafni .....
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Aντι επιλογου ένα μικρο βιντεακι με εικονες από τον αέρα


και ένα τραγουδι.....

 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Εξοχη και η ξεναγηση στο Αμαλφι συμπεριλαμβανομενων και των φωτογραφιων.

Ολα καλα αλλα.......πιτσα δεν εχει το προγραμμα? μας εχεις κακομαθει.:p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom