Qatar Airways Qatar Airways - Δρομολόγια από Ελλάδα

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Με μια απρόσμενη, για πολλούς κίνηση ο επικεφαλής της Qatar Airways, Akbar al Baker ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας καθημερινού δρομολογίου απο την Αθήνα στην Νέα Υόρκη. Με αυτό τον τρόπο η ταχέως ανερχόμενη κρατική εταιρία του Κατάρ μπάινει στα χωράφια των μεγάλων ευρωπαιών αερομεταφορέων οι οποίοι μέχρι τώρα εκμεταλεύοντουσαν την κίνηση απο την Ελλάδα στις ΗΠΑ μέσω ανταποκρίσεων απο τα ευρωπαικά αεροδρόμια όπως της Φρανφούρτης του Αμστερνταμ του Λονδίνου κ.α.

Είναι χαρακατηριστικό το γεγονός ότι πρίν απο ένα μήνα η αμερικάνικη αεροπορική εταιρία Delta Airlines σταμάτησε τα χειμερινά δρομολόγια της απο την Αθήνα προς την Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια, να μην υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στην Ελληνική πρωτεύουσα με την αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Παράλληλα με τη έναρξη των δρομολογίων της απο την Αθήνα η Qatar Airways θα δημιουργήσει και βάση αεροσκαφών της στο Ελ. Βενιζέλος επενδύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ τόσο σε υποδόμες όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό τόσο σε πληρώματα όσο και σε τεχνικούς για την υποστήριξη των αεροσκαφών της που θα πραγματόποιουν τα δρομολόγια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία η κίνηση αναμέσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη σε ετήσια βάση ξεπερνά τις 400 χιλίαδες επιβάτες ενω μετά την δρομολόγιση της νέας γραμμής αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον κυρίως απο ταξιδιώτες κρουαζίερας απο τις ΗΠΑ .

Η Qatar αναμένεται να δρομολογήσει στην γραμμή Αθήνας Νεας Υόρκης τα πλέον σύγχρονά αεροσκάφη της Boeing με τον κωδικό 787 dreamliner το οποία εκτός των άλλων καταναλώνουν και 20% λιγότερα κάυσιμα απο όποιοδήποτε αλλο αεροσκάφος μακρινών αποστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρατική αεροπορική εταιρία του Κατάρ έχει παραγείλει 60 παρόμοια αεροσκάφη και το πρώτο το παρέλαβε μόλις πρίν απο λίγες ημέρες.

πηγη:Πρώτο ΘΕΜΑ online : Η Qatar Airways ενώνει απευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη - Οικονομία
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά στην είδηση, πέραν από Ελληνικά sites/blogs ? Στα Αγγλικά, π.χ., το Google news δε βγάζει απολύτως τίποτα. Μια βάση της QR σε έδαφος ΕΕ (open skies) θα ήταν είδηση πρώτου μεγέθους για όλη την Ευρώπαϊκή αεροπορία.

Η αίσθησή μου είναι ότι πρόκειται για φάρσα επιπέδου Τσάκα.
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.075
Likes
2.491
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Τελικά, με τόσα κακά που ακούμε κάθε μέρα, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε κάτι τόσο καλό και ενθαρρυντικό για τη χώρα μας (εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον).. Δικαιολογημένα βέβαια.. Θα δείξει..
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Δώστε μου την λίστα με τα site που θεωρείτε ''αξιόπιστα'' να μάθω τοτε τι πρέπει να ανεβάζω και απο πού
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τελικά, με τόσα κακά που ακούμε κάθε μέρα, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε κάτι τόσο καλό και ενθαρρυντικό για τη χώρα μας (εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον).. Δικαιολογημένα βέβαια.. Θα δείξει..
Δώστε μου την λίστα με τα site που θεωρείτε ''αξιόπιστα'' να μάθω τοτε τι πρέπει να ανεβάζω και απο πού .

ΥΓ. πολύ μιζέρια τελικά πέφτει ....................

Πείτε μου τότε εσείς...
- Είδατε πουθενά κάποια αναφορά ή ανακοίνωση για επίσκεψη του Akbar al Baker στην Αθήνα?
- Υποτίθεται ότι έδωσε press conference σήμερα στην Αθήνα. Που έγινε αυτό? Ποιός ήταν καλεσμένος? Ποιός άλλος μίλησε?
- Υποτίθεται ότι κάτι δήλωσε ο Akbar al Baker και κάτι σχολίασε κι ο διευθυντής του ΑΙΑ. Που είναι τα σχετικά δελτία τύπου? Στο site της Qatar και του ΑΙΑ δημοσιεύουν την παραμικρή τους δημόσια δήλωση, ακόμα κι αν δηλώσουν "Που είναι η τουαλέτα, παρακαλώ?". Γιατί τώρα δεν υπάρχει τίποτα?
- Γιατί η "είδηση" δεν υπάρχει σε κανένα απολύτως διεθνές μέσο?
- Είναι μήπως η πρώτη φορά που τα ελληνικά "μέσα" αναπαράγουν ειδήσεις το ένα από το άλλο, χωρίς να ελέγξουν το παραμικρό? Και κάποιοι ακόμη ασχολούνται μαζί τους?
- Περιμένετε στα σοβαρά ότι η Qatar θα μίλαγε για πτήσεις από Αθήνα με Α380 το καλοκαίρι του 2013, όταν το πρώτο Α380 θα το παραλάβει το 2014? Ή ότι, έχοντας στην κατοχή τους μόνο δύο (2) 787, θα στείλει το ένα να πετάει από την Αθήνα κι όχι από τη Ντόχα? Και θα πληρώνει 2 συνεργεία για 787, ένα στην Αθήνα κι ένα στο Κατάρ?
- Θεωρείτε ότι η Qatar θα έκανε τέτοια ανακοίνωση και δε θα ήταν παρών κι ο Σαμαράς ή έστω ο Χατζηδάκης στις δηλώσεις?

Η "είδηση", από όλες τις μεριές, βρωμάει μουφίλα... Εκτός αν τελικά εννοούν ότι η σύνδεση Αθήνας - Νέας Υόρκης θα γίνεται με στάση στη Ντόχα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.372
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom