Η Ryanair ετοιμάζεται να χρεώσει τη χρήση της τουαλέτας κατά την πτήση

tanasis

Member
Μηνύματα
171
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
Κερματοδέκτες στις πόρτες...
Η Ryanair ετοιμάζεται να χρεώσει τη χρήση της τουαλέτας κατά την πτήση

ΑΠΕ​
Μία λίρα θα «κοστίζει» η χρήση της τουαλέτας στις πτήσεις της RyanairΛονδίνο
awww.in.gr_news_images__email.gif awww.in.gr_news_images__print.gif

H ιρλανδική Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, ενδέχεται να αρχίσει να χρεώνει τους επιβάτες της για τη χρήση της τουαλέτας κατά τη διάρκεια της πτήσης, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής του αερομεταφορέα Μάικλ Ο' Λίρι.Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC ο Μάικλ Ο' Λίρι δήλωσε πως εξετάζεται η πιθανότητα να τοποθετηθούν κερματοδέκτες στις πόρτες των αεροσκαφών.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η καταβολή μίας λίρας για τη χρήση της τουαλέτας δεν θα φέρει σε δύσκολη θέση επιβάτες που ταξιδεύουν χωρίς μετρητά.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος στην ιστορία που ανέβηκε σε αεροσκάφος της Ryanair χωρίς να έχει μία λίρα μαζί του» δηλώνει.
Ο Ο' Λίρι έχει τη φήμη του κυνηγού της περιστολής του κόστους, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της Ryanair με προσφορά φθηνών ναύλων και έξτρα χρέωση για αντικείμενα όπως οι πρόσθετες αποσκευές.

Την περασμένη εβδομάδα η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα γκισέ της στα αεροδρόμια, παραπέμποντας τους πελάτες της για check-in στο Διαδίκτυο.


in.gr -
 
Last edited by a moderator:

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μία λίρα κοστίζει και το χοντρό και το ψιλό? πάλι καλά
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Το ίδιο σκεφτόμουνα κι εγώ Νίκο... :lol::lol::lol:

Δηλαδή...αν έχεις τάλιρο θα έχουν οι αεροσυνοδοί ψιλά να σου χαλάσουν; :roll::roll::roll:

Κι άντε να υπάρχει κανένα έκτακτο περιστατικό και να μην βρίσκεις ψιλά.. αλλά το άλλο δεν καταλαβαίνω. Αν κάνεις το τσεκ ιν μέσω διαδικτύου και έχεις παραδοτέες αποσκευές, που θα τις δίνεις;
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Για να μην αναλογιστούμε το κόστος αν έχεις διάρροια...
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Nikos5050 και Skiouros82, μα τόση αγνωμοσύνη, πια! Τόοοση; Εδώ οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να κρατάνε εμάς σε φόρμα και το αεροπλάνο ελαφρύτερο, κι εμείς το κάνουμε θέμα; Αντί να νηστεύουμε από μόνοι μας για να μειώνουμε το υπέρβαρο, συντελώντας στην εύρυθμη λειτουργία του αεροσκάφους;;; Ε, όχι!

Από κρυφές, εκ των έσω, πηγές, έχω επίσης πληροφορηθεί μια σειρά καινοτόμων μέτρων που θα ανακοινωθούν σύντομα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης:

easyjet σκέφτεται σοβαρά να αποσύρει τελείως τα καθίσματα από τα αεροσκάφη της. Έτσι κι εμείς δε θα τρέχουμε σαν τους παλαβούς τσαλαπατώντας τους συνεπιβάτες μας για να πετύχουμε μια 'θέση με παράθυρο', και, επιτέλους, οι ευειδείς συνταξιδιώτισσες θα μπορούν να φορέσουν με άνεση τα δεκάποντα γοβάκια τους(αντί για τα ορειβατικά μποτάκια που ναι μεν τους επέτρεπαν γρήγορη πρόσβαση στη σκάλα επιβίβασης, αλλά αποκάρδιωναν τα μάλα τους άρρενες παρακαθήμενους).

Alitalia δηλώνει διατεθειμένη να συνεισφέρει με τον τρόπο της στη διεύρυνση των κοινωνικών μας σχέσεων και συναναστροφών. Γι αυτό το σκοπό, σύντομα θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι στους οποίους θα συγκεντρώνονται οι ταξιδιώτες των καθυστερημένων ή ακυρωμένων πτήσεων, με σκοπό να ανταλλάσσουν πληροφορίες και εμπειρίες από τα μέρη που έχουν επισκεφτεί. Όσες, δε, γνωριμίες καταλήξουν σε αίσιο τέλος, θα λαμβάνουν ως δώρο γάμου δωρεάν ταξιδάκι στο εξωτικό Ισλαμαμπάντ (με προϋπόθεση, βεβαίως, να είναι και οι δύο μεταξύ 29 -29,5 ετών, να ομιλούν την κινεζική και να έχουν ωροσκόπο Τοξότη –καθότι, όπως είναι γνωστό, μόνο όταν πληρωθούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις πετάει η Alitalia…)

- η πάντα προνοητική Iberia ικανοποιεί εδώ και καιρό τις ερωτικές διαστροφές μας, κυρίως στις υπερατλαντικές πτήσεις. Έναντι ενός πενιχρού αντιτίμου, έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε στις χώρες της νοτίου Αμερικής ενώ οι αεροσυνοδοί μας βρίζουν και μας απαντούν με ύφος 'Ιλόνα-η αδίστακτη αφέντρα', ακόμα και όταν ζητάμε ένα ποτήρι νερό. Στο εγγύς μέλλον προγραμματίζονται μαστιγώσεις και πλείστοι άλλοι εξευτελισμοί.

-Τέλος, η Biman airlines (υπάρχει ακόμα αυτή?) εξετάζει στα σοβαρά το ενδεχόμενο της αφαίρεσης των υαλοπινάκων από τα φινιστρίνια. Από τους επιβάτες θα ζητείται να βγάζουν τα κεφάλια τους από το παράθυρο και να φταρνίζονται ρυθμικά προς την κατεύθυνση του ουραίου πτερυγίου. Η προσφορά τους στην επιτάχυνση των, όπως φημολογείται, αργών δρομολογίων της, εκτιμάται πως θα είναι ανεκτίμητη.

Κατόπιν όλων αυτών, φρονώ πως μια ο'λίρα για τον ο'Λίρι, κρίνεται πιότερο κι από απαραίτητη!
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Something you won’t find on a Ryanair flight to Dublin - Telegraph

Για να μην αναλογιστούμε το κόστος αν έχεις διάρροια...
Καθώς το "priority boarding" δεν αγοράζεται πλέον, φαίνεται ότι μια χρέωση για "priorirty entering the lavatory" θα είναι πολύ δημοφιλής σε τετοιες περιπτώσεις. Φυσικά θα υπάρξει μαύρη αγορά σε επείγουσες περιστάσεις.

Αλήθεια, αν ΔΕΝ χρησιμοποιείται καθόλου νερό στην τουαλέτα, δεν θα κατέβαζε κι άλλο το κόστος της πτήσης και του εισιτήριου;

Οσοι πάσχουν απο προστάτη, θα μπορούν να μεταφέρουν (δωρεάν) δική τους τουαλέττα όπως οι ανάπηροι καροτσάκι;
 

Attachments

thanosth

Member
Μηνύματα
3.378
Likes
6.910
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Τελικά ήταν μόνο ενα αστείο του διευθυντή:bleh::

"Πλάκα" η επί πληρωμή χρήση της τουαλέτας στη Ryanair

12/03/2009



Τελικά ελεύθερα θα χρησιμοποιούνται οι τουαλέτες στις πτήσεις της Ryanair
"Πλάκα ήταν" η ιδέα του διευθυντή της ιρλανδικής Ryanair, αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, να πληρώνουν οι επιβάτες για τη χρήση της τουαλέτας στα αεροσκάφη, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία.

Ο Μάικλ Ο'Λίρι, διευθυντής της Ryanair, είχε δηλώσει στις 27 Φεβρουαρίου στο BBC ότι η εταιρεία του εξετάζει το ενδεχόμενο να καθιερώσει το αντίτιμο της "μιας λίρας" για τη χρήση της τουαλέτας από τους επιβάτες των αεροσκαφών.

Τώρα και μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση αυτή, η Άνια Ζόιγκλινγκ υπεύθυνη πωλήσεων της Ryanair στη Γερμανία, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, ότι ο Ο'Λίρι είχε ενημερώσει εσωτερικά την εταιρεία "ότι επρόκειτο για πλάκα".
Πηγή:
www.skai.gr
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Να ήταν και πρωταπριλιά, να πω ότι ήταν πλάκα. Μάλλον, θέλαν να μετρήσουν τις αντιδράσεις. Και όταν κατάλαβαν ότι τους κράζει το σύμπαν, μίλησαν για πλάκα.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Κι εγώ αυτό πιστεύω! Για να μην σου πω ότι εν μέσω κρίσης φάγανε ακόμη μεγαλύτερη πατάτα με νέα πτώση των πωλήσεών τους! :rolleyes:
 

Koan

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Βιλνους-Καουνας-Βαρσωβία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινίκή Αμερική - αφρική
Να ήταν και πρωταπριλιά, να πω ότι ήταν πλάκα. Μάλλον, θέλαν να μετρήσουν τις αντιδράσεις. Και όταν κατάλαβαν ότι τους κράζει το σύμπαν, μίλησαν για πλάκα.
+1... αυτα ειναι...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.412
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom