Ταϊλάνδη Θελω να μαυρισω και να μεινω ετσι παντα....Thailand

Despinadmk

Member
Μηνύματα
288
Likes
1.122
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλασκα... <3

Στην επιστροφη απο τα ταξιδια μας μολις παραδωσουμε βαλιτσες παντα με μια φωνη και οι δυο κανουμε την ιδια ερωτηση. Που θα ειναι το επομενο? Οποιος προορισμος ακουστει πρωτος ειναι και αυτος που θα επισκεφτουμε. Καπως ετσι αυθορμητα και χωρις σκεψη ο μορφονιος ξεστομισε την Ταϊλανδη. Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκοπο να γραψω ταξιδιωτικη ιστορια για αυτο η για οποιοδηποτε αλλο ταξιδι εχουμε κανει μεχρι στιγμης αλλα η ταξινομηση φωτογραφιων ( ναι, τωρα πηρα αποφαση να το κανω )μου εφεραν σκεψεις, οι σκεψεις νοσταλγια και η νοσταλγια επιθυμια να γραψω και να μοιραστω την εμπειρια μας απο την Ασια. Ειχαμε 18 ημερες στην διαθεση μας. Πηγαμε μεσα Ιανουαριου, επιστρεψαμε αρχες Φεβρουαριου και ο καιρος ηταν υπεροχος. Υπηρξαν στιγμες που μειναμε αφωνοι με το κλιμα βεβαιως-βεβαιως. Εκει που εψαχνες σκια να κρυφτεις απο τον καυτο ηλιο ξαφνικα ξεσπουσε μια μπορα και μετα απο δεκα λεπτα παλι ανηποφορος ηλιος. Γενικη εντυπωση, η Ταϊλανδη ειναι μια χωρα με υπεροχα τοπια και φυσικο περιβαλλον. Διαθετει αμετρητες ομορφιες καθως επισης και ασχημιες. Στην περιπτωση μας δεν επηρεαστηκαμε αρνητικα απο τις ασχημιες της. Αυτο ομως που θα συμβουλευα κυριως εναν μελλοντικο ταξιδιωτη ειναι να ειναι πολυ προσεκτικος. Ισως η οικονομικη αναγκη να τους εχει 'χαλασει' ως ανθρωπους. Φυσικα, συναντησαμε υπεροχους ανθρωπους υπαρχουν ομως και αρκετοι πονηροι. Πολλα γεγονοτα μας απεδειξαν οτι επρεπε να ειμαστε πολυ υποψιασμενοι. Ειλικρινα, οπου εχουμε παει μεχρι σημερα σιγουρα εχουμε δει οτι καποιος προσπαθει να βγαλει παραπανω χρηματα απο τον τουριστα αλλα στην Ταϊλανδη 3 στους 5 ειναι απατεωνακοι και αποσκοπουν στο να βγαλουν οσο περισσοτερα μπορουν.

Φτανουμε λοιπον στο αεροδρομιο του Κραμπι και πηγαμε στο κιοσκι των λεωφορειων για αγορα εισιτηριου. Ζητησαμε απο την κοπελα στο πρωτο γραφειο εισιτηρια και εκεινη βγαζει ενα καθρεπτακι τα καλλυντικα της και αρχιζει το μακιγιαζ...:oops: χωρις πολλες κουβεντες απλα κουνωντας το χερι της μας δειχνει να απευθυνθουμε στην κοπελα στο διπλανο γραφειο. Μας φανηκε αστειο, αλλα το σχολιασαμε κιολας...Αυτη θα ειναι το αφεντικο..Βγαζουμε τα εισιτηρια και ρωταμε προς ποια κατευθυνση ειναι τα λεωφορεια. Αυτη η υπαλληλος το αλλο ακρο. Χαμογελαει και μας λεει οτι θα μας παει εκεινη ως εκει. Βαζει λιγο λιπ-γκλος βγαινει απο το γραφειο της, διασχιζουμε το μισο αεροδρομιο-βγαινουμε εξω-περναμε απεναντι στον δρομο-προχωραμε ακομα λιγο φτανουμε στη σταση και προφανως γυρισε πισω στη δουλεια της. Σε οοοολη αυτη την διαδρομη το κοριτσι με το λιπ-γκλος ηταν ξυπολητο. :eek: Το λεωφορειο πολυ παλιο, χωρις air condition ( ανοιχτα ολα τα παραθυρα και οι πορτες για να μην σκασουμε απο την ζεστη ) και πολυ πολυ βρωμικο. Στην διαδρομη λιγο η ξυπολητη υπαλληλος, λιγο το εφταβρωμικο παλιο λεωφορειο, λιγο τα κτιρια με τους μαυρους τοιχους καθως και τα καλωδια στους στυλους ηλεκτροδοτησης που ηταν ενα κουβαρι με εκαναν να σκεφτω 'Θεουλη μου που ηρθαμε'? Δεν ειπα τιποτα για την σκεψη μου. Δεν ηθελα να προδικασω το ταξιδι μας τοσο νωρις ουτε να χαλασω τον ενθουσιασμο μας. Και καλα εκανα!!! Γιατι στη συνεχεια ηρθαν τοσο ομορφες στιγμες, ειδαμε τοσο ομορφα μερη, συναντησαμε τοσο ωραιους ( σε καλοσυνη ) ανθρωπους οπου την βρωμια, τα καλυβοσπιτα, η τα σπιτια-γκαραζ ( πολλοι εβαζαν τα μηχανακια τους μεσα στο σπιτι τους ) τα προσπερνουσαμε. Ολη αυτη η διαφορετικοτητα αρχικα μας εβρισκε με το στομα ανοιχτο και με αποριες του τυπου 'τι κανουν αυτοι ρε;' 'πως μπορουν;' 'μα καλα δεν σιχαινονται; ο Θεος ξερει τι μικροβια θα ψωνισουμε...' Τις επομενες μερες μας αρεσε να γνωριζουμε την τοσο διαφορετικη νοοτροπια μεχρι που καταληξαμε να μας φαινοταν ολα νορμαλ και τιποτα παραξενο.

Τους πιο απειραχτους απο τον τουρισμο ανθρωπους με το αληθινο - τεραστιο Thai Smile τους συναντησαμε στο Khao Sok και στις γυρω περιοχες. Ανθρωποι φιλοξενοι, ζεστοι και προθυμοι να βοηθησουν και ας μην μιλουσαν καθολου αγγλικα. Το Khao Sok ειναι ενα τροπικο δασος, οπου καλυτερα ειναι να επισκεφθεις με οργανωμενη πεζοπορια που σου δινουν τη δυνατοτητα να δεις παραξενα ειδη φυτων-πανεμορφες λιμνες- σπηλιες (λιγο τρομακτικες) και καταρρακτες. Μειναμε σε ενα υπεροχο bungalow μεσα στη ζουγκλα, καθαρο και με ελαχιστο κοσμο. Το μονο που ακουγες ηταν πουλια, τριζονια, βατραχια, μαιμουδακια και τα φυλλα των δεντρων. Στο μπαλκονι υπηρχε μια ανετη αιωρα. Οτι πρεπει για να ξαπλωσεις το βραδυ να ανταλλαξεις τις εντυπωσεις της ημερας πινοντας μια τελευταια Chang πριν πεσεις για υπνο.
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
288
Likes
1.122
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλασκα... <3
Επιστροφή στο Κράμπι, στην βάση μας για τις γνωστές ημερήσιες εκδρομές στα νησάκια. Η διάρκεια διαδρομής από το Khao Sok στο Κράμπι ήταν 3.5 ώρες. Είχαμε κλείσει το δωμάτιο καιρό πριν. Η κράτηση ήταν με δωρεάν ακύρωση, χωρίς προπληρωμή-και χωρίς να απαιτείται η καταχώρηση στοιχείων πιστωτικής κάρτας. Σε αυτό το σημείο να πω ότι από το συγκεκριμενο ξενοδοχειο δεν μας ενόχλησαν καθόλου ούτε χρειάστηκε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Σε ένα άλλο ξενοδοχείο που είχαμε κάνει κράτηση με τους ίδιους όρους, (δωρεάν ακύρωση, χωρίς προπληρωμή-και χωρίς να απαιτείται η καταχώρηση στοιχείων πιστωτικής κάρτας) τρεις μέρες πρίν την άφιξη μας έστειλαν e-mail να τους δώσουμε στοιχεία κάρτας ώστε να κάνουν προέγκριση ποσού διαφορετικά θα ακύρωναν την κράτηση. Οπότε καλό θα ήταν να τσεκάρετε τα e-mail σας μια φορα την μέρα σε όλα τα ταξίδια σας για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Σχετικά με τις ημερήσιες εκδρομές στα νησιά, τις συνιστώ ανεπιφύλακτα. Γίνονται μέσα σε μία σχετική βιασύνη αλλά μέσα σε λίγες ώρες έχεις δει διαφορετικά μέρη και βυθούς που αξίζουν όλη την βιασύνη. Οι εκδρομές μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με speed boats είτε με longtail boats. Δοκιμάσαμε και τους δύο τρόπους μεταφοράς. Το speed boat ενώ κόστιζε παραπάνω μας άρεσε περισσότερο για τους λόγους ότι ήταν πιο άνετο ( εβαζαν μέχρι 12 άτομα ) πιο γρήγορο και είχαμε περισσότερο χρόνο για μπάνιο , snorkeling και για εξερεύνηση του νησιού.

Η πρώτη μας εκδρομή ήταν Phi Phi Island, Maya Bay, monkey beach, Viking Cave, Pileh Lagoon, Bamboo Island. Για τα Πι- Πι ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό που θα βλέπαμε. Ήταν ακριβώς όπως υποστήριζαν πολλοί. Τουριστικό και υπερεκτιμημένο. Το Maya Bay καθώς το Pileh Lagoon άξιζαν πάρα πολύ! Υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά . :sub: Μια παρατήρηση που κάναμε είναι ότι σε όποια παραλία πήγαμε επιφανειακά τα νερά φαινόταν τέλεια και κρυστάλλινα. Ο βυθός όμως ήταν θολός χωρίς διαύγεια. Μάλλον επειδή υπάρχει πολύ φυτοπλαγκτόν. Όσον αφορά το monkey beach μιλάμε για πολλά μαιμούδια, τα οποία είναι και μεγάλα κλεφτρόνια! Είναι φιλικές, μπορείς να τις χαιδέψεις άφοβα, να βγάλεις φωτογραφίες μαζί τους αλλά πρέπει να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Γυαλιά-τσαντάκια-καπέλα μπορεί να τα αρπάξουν μέσα από τα χέρια σας. Εν τω μεταξύ είναι πανέξυπνες. Δεν σου δίνουν πίσω αυτό που σου έκλεψαν εκτός και αν έχεις κάτι καλό για να το ανταλλάξετε. Κατά προτίμηση φαγητό..

beach.jpg maya (2).jpg maya.jpg maya3.jpg monkey.jpg
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
288
Likes
1.122
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλασκα... <3
Επομενη εκδρομη στα Hong Islands. Καναμε στασεις στο Phra Nang, Koh Landing, Koh Pakbia και Koh Hong. Μια εκδρομη που συνδιαζε τα παντα. Η πρωτη σταση εγινε στο Phra Nang. Ωραια παραλια, με θεα το κλασσικο πλεον φαινομενο να ξεπεταγεται απο το πουθενα στη μεση της θαλασσας ενας τεραστιος βραχος με πυκνη βλαστηση. Φυσικα, δεν ελειπαν ουτε απο εδω τα γνωστα κλεφτρονια. Στην παραλια υπαρχει και μια σπηλια με πολλους σταλαγμιτες και σταλαχτιτες, η οποια ηταν ενα ακομη παραδειγμα για το ποσο σουρεαλ ειναι η Ταυλανδη. Αυτη η σπηλια ειναι αφιερωμενη σε μια πριγκιπισσα οπου οι ψαραδες απο παλια μεχρι και σημερα αφηνουν καποια δωρα για να εξασφαλισουν ενα ασφαλες ταξιδι με τις βαρκες τους και να κανουν καλη ψαρια. Πλεον χαρακτηριζεται ως ναος και εμεις δεν μπορουμε παρα να διχαστουμε (λιγο) με τα δωρα τους. Αλλα ποιοι ειμαστε εμεις για να κρινουμε τα δωρα των αλλων?.και ας μην ξεχναμε οτι η κινηση μετραει.
phra nang 1.jpg phra nang rocks.jpg phra nang.jpg tsunami signs.jpg δωρακιιιι.jpg
Απο αυτη την εκδρομη ξεχωρισαμε το Hong Island. Οχι τοσο για την υπεροχη παραλια του αλλα για την βολτα που καναμε μεσα στο δασος. Υπηρχαν απομηναρια απο long tail boats απομτο τσουναμι και οσο περπατουσαμε βλεπαμε διαφορες επιγραφες οπου ανεφεραν και ενημερωναν για τα καταστροφικο φυσικο φαινομενο του 2004 αλλα και για το τι ειχε συμβει στο καθε σημειο. Ποσα ατομα βρεθηκαν, την διαδικασια διασωσης κλπ. Ειχαμε την τυχη ( αφου δεν παθαμε κατι ) να δουμε παραξενες αραχνες με εντονο χρωματισμο, φιδια (διαφορα ειδη) αλλα και σαυρες.. Προσοχη-προσοχη! Οταν περπαταμε σε δαση δεν κοιταμε μονο τον μπλε ουρανο ουτε τα δεντρα που εχουν φυτρωσει στις σχισμες των βουνων. Κοιταμε και λιγο που παταμε. Μιλαω εκ πειρας αφου παραλιγο να πατησω ενα αρκετα μεγαλουτσικο ερπετο το οποιο ηταν καμουφλαρισμενο στα χρωματα των φυτων και του χωματος. Ωραιο και πρωτογνωρο δεν λεω μιας και δεν ειχα ξαναδει κατι τετοιο..αλλα δεν σας κρυβω οτι ενα τσιμπημα στην καρδια απο την τρομαρα μου το ενιωσα.
απομειναρι.jpg
Απο τις επομενες εκδρομες ξεχωρισαμε τη four islands, οπου ευχαριστηθηκαμε το Poda island. Πολυ μεγαλη εκταση παραλιας και ο κοσμος ουσιαστικα μοιραζοταν. Σε αντιθεση με το James Bond Island, που μπορω να πω οτι αν δεν την ειχαμε κανει δεν θα ειχαμε χασει κατι το ξεχωριστο. Σχεδον ποδοπατιομασταν και ηταν το σημειο οπου συνειδητοποιησα οτι οι περισσοτεροι ειχαν παει για την φωτογραφια και μονο αντι να απολαυσουν το τοπιο. Δεν ξερω αν εφταιγε η μερα η εαν συνεχως εχει τοση απηχηση ως εκδρομη.
Η τελευταια ημερησια ηταν στα Hot Springs, Emerald Pool, και Tiger Cave. Η συγκεκριμενη εκδρομη καλο θα ηταν να γινει καθημερινη καθως το Σαββατοκυριακο εχει περισσοτερη επισκεψημοτητα. Hot Springs, το ιαματικο τζακουζι της φυσης! Ηταν πολυ χαλαρωτικο και η θερμοκρασια του νερου ηταν ανεκτη. Πολλοι βουτουσαν και στο ποταμι ακριβως απο κατω-τους αρεσε η εναλλαγη θερμοκρασιας του νερου κρυο-ζεστο αλλα εμεις δεν το τολμησαμε. Φαινοταν καπως βρωμικο.
Στο Tiger Cave αποφασίσαμε να ανέβουμε 1237 σκαλιά για να φτάσουμε στον Χρυσό Βούδα και να απολαύσουμε την θέα. Σε αυτό το σημείο να πω ότι ενώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω καμία θρησκεία και κανένα πιστεύω του οποιουδήποτε, μας φάνηκαν όλα πολύ σουρεάλ. Επισκεφθήκαμε πολλούς ναούς , παρατηρούσαμε τις κινήσεις των μοναχών, το στόλισμα των ναών, την “τελετουργία” της εξομολόγησης (κάτι σαν εξομολόγηση) και μας φάνηκαν κάπως αλλόκοτα.
elephantstolisma.jpg θεα 1237.jpg τιγρης.jpg

Αναχωρουμε απο το Krabi με προορισμο εναν επίγειο παράδεισο. Ko Lanta ..
Νοικιάσαμε μηχανάκι, κάναμε τον γύρο του νησιού και όπου βλέπαμε παραλία που μας άρεσε σταματούσαμε. Καθημερινά ανακαλύπταμε απιστευτα beach bar, με χαλαρή ατμόσφαιρα και υπέροχα cocktails. Είναι το ιδανικό νησί για ήρεμες διακοπές σε τέλειο σκηνικό. Cocktails, φοίνικες, γαλαζοπράσινα νερά, αιώρες, μασαζ, ηλιοβασίλεμα και πάλι από την αρχή. Σε αυτό το νησί είδαμε περισσότερο από οπουδήποτε αλλού το φαινόμενο πλημμυρίδα-άμπωτη. Μέχρι το μεσημέρι κολυμπούσαμε σε μία υπέροχη παραλία με χρυσή αμμουδιά και το απόγευμα η θαλασσα ειχε 'τραβηχτει' προς τα μεσα και υπηρχαν παντού βράχια.
food.jpg αμπωτη.jpg βυθος.jpg ηλιοβασιλεμα κο λαντα.jpg κοκτειλσ.jpg μπαρ κο λαντα.jpg παραλια κο λαντα.jpg τσε μπαρ κο λαντα.jpg φοινικες κο λαντα.jpg

Δυστυχώς, ήρθε η μέρα που θα αφήναμε τον παράδεισο μας για το Πουκέτ. Γνωρίζαμε ότι το Πουκέτ δεν θα είχε καμία σχέση με το Ko Lanta. Οι ρυθμοί ξέφρενοι, οι παραλίες γεμάτες από κόσμο και δεν θύμιζε τίποτα σε εξωτικό παράδεισο. Αν θέλεις να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου σε καθαρές παραλίες με ωραίο τοπίο η Πατονγκ η Κάρον και η Κάτα δεν είναι αυτές που πρέπει να επισκεφθείς. Γίνεται πανικός από κόσμο, μικροπωλητές, η μισή παραλία είναι γεμάτη από κιόσκι που προωθούν θαλάσσια σπορ και η μισή θάλασσα είναι γεμάτη από jet ski και speed boats για το paraflight. Ευχαριστηθήκαμε όμως ήρεμες και πολύ καθαρές παραλίες όπως η Nai Yang και Nai Thon. Χρειαστηκε να οδηγησουμε περισσοτερη ωρα αλλα οι συγκεκριμενες παραλιες και τα γυρω χωρια μας αποζημιωσαν με το παραπανω..
ναι γιανγκ.jpg ναι γιανκ 2.jpg παραλια ναι γιανκ.jpg παραλια.jpg πατονγκ μπανγκλα ροαντ.jpg πατονγκ.jpg φυτοπλαγκτον.jpg ψαρι καφε.jpg ψαρι.jpg μεγαλος βουδας.jpg μπανγκοκ ουρανοξυστες.jpg
Τις τελευταιες δυο μερες τις περασαμε στην Μπανγκοκ. Ισα ισα για να γνωρισουμε την πολη. Συμφωνησαμε και οι δυο οτι αλλη μια νυχτα θα την θελαμε σιγουρα. Αλλη μια μερα ομως ουτε με σφαιρες. Στα αξιοθεατα που θελαμε να επισκεφθουμε γινοταν ενα χαος. Στο Grand Palace και στους ναους οι ουρες αναμονης ηταν τεραστιες. Δεν μας κουρασε η αναμονη αλλα οι συνθηκες κατω απο τις οποιες επρεπε να περιμενουμε. Η ζεστη ηταν ανυποφορη και η ατμοσφαιρα αποπνικτικη. Συν του οτι οι φιλοι μας τα σχιζοματικα ( που ηταν αρκετα ) κρατουσαν ομπρελες για να προστατευτουν απο τον καυτο ηλιο. Μπορειτε να φανταστειτε ποσο πιο δυσκολη εκανε αυτο το γεγονος την αναμονη. Επισης, να σημειωθει οτι ειναι πολυ αυστηροι οσον αφορα την ενδυμασια στο Παλατι και στους Ναους. Οι ωμοι πρεπει να ειναι καλυμμενοι, οχι μεγαλο V στα t-shirts και να καλυπτονται οι αστραγαλοι.

Κάπως έτσι ήταν το ταξίδι μας στην Ασία. Φυσικά, όσες λέξεις και να γράψω όσες προτάσεις και αν συντάξω πιστεύω δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε την φυσική ομορφιά της χώρας ούτε τον ενθουσιασμό μας. Ποικίλα συναισθήματα και σκέψεις που για τόσες μέρες είχαμε ξεχάσει τελείως τον δικό μας τρόπο ζωής. Είχαμε ενταχθεί σε μια διαφορετική καθημερινότητα, συναναστρεφόμασταν κάθε λεπτό ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και αυτό μας έκανε να νιώθουμε τυχεροί. Λατρέψαμε τα τοπία τους, την φύση τους, την no stress στάση τους ακόμη και την υποανάπτυκτη πλευρά τους. Σίγουρα σε μοναδικότητα και εκπλήξεις κερδίζει αυτό το ταξίδι μέχρι στιγμής. Αλλά τον αγαπημένο μας προορισμό δεν τα κατάφερε να τον ξεπεράσει ούτε η Ταυλάνδη…
 
Μηνύματα
39
Likes
233
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Επομενη εκδρομη στα Hong Islands. Καναμε στασεις στο Phra Nang, Koh Landing, Koh Pakbia και Koh Hong. Μια εκδρομη που συνδιαζε τα παντα. Η πρωτη σταση εγινε στο Phra Nang. Ωραια παραλια, με θεα το κλασσικο πλεον φαινομενο να ξεπεταγεται απο το πουθενα στη μεση της θαλασσας ενας τεραστιος βραχος με πυκνη βλαστηση. Φυσικα, δεν ελειπαν ουτε απο εδω τα γνωστα κλεφτρονια. Στην παραλια υπαρχει και μια σπηλια με πολλους σταλαγμιτες και σταλαχτιτες, η οποια ηταν ενα ακομη παραδειγμα για το ποσο σουρεαλ ειναι η Ταυλανδη. Αυτη η σπηλια ειναι αφιερωμενη σε μια πριγκιπισσα οπου οι ψαραδες απο παλια μεχρι και σημερα αφηνουν καποια δωρα για να εξασφαλισουν ενα ασφαλες ταξιδι με τις βαρκες τους και να κανουν καλη ψαρια. Πλεον χαρακτηριζεται ως ναος και εμεις δεν μπορουμε παρα να διχαστουμε (λιγο) με τα δωρα τους. Αλλα ποιοι ειμαστε εμεις για να κρινουμε τα δωρα των αλλων?.και ας μην ξεχναμε οτι η κινηση μετραει.
View attachment 171052 View attachment 171053 View attachment 171054 View attachment 171055 View attachment 171056
Απο αυτη την εκδρομη ξεχωρισαμε το Hong Island. Οχι τοσο για την υπεροχη παραλια του αλλα για την βολτα που καναμε μεσα στο δασος. Υπηρχαν απομηναρια απο long tail boats απομτο τσουναμι και οσο περπατουσαμε βλεπαμε διαφορες επιγραφες οπου ανεφεραν και ενημερωναν για τα καταστροφικο φυσικο φαινομενο του 2004 αλλα και για το τι ειχε συμβει στο καθε σημειο. Ποσα ατομα βρεθηκαν, την διαδικασια διασωσης κλπ. Ειχαμε την τυχη ( αφου δεν παθαμε κατι ) να δουμε παραξενες αραχνες με εντονο χρωματισμο, φιδια (διαφορα ειδη) αλλα και σαυρες.. Προσοχη-προσοχη! Οταν περπαταμε σε δαση δεν κοιταμε μονο τον μπλε ουρανο ουτε τα δεντρα που εχουν φυτρωσει στις σχισμες των βουνων. Κοιταμε και λιγο που παταμε. Μιλαω εκ πειρας αφου παραλιγο να πατησω ενα αρκετα μεγαλουτσικο ερπετο το οποιο ηταν καμουφλαρισμενο στα χρωματα των φυτων και του χωματος. Ωραιο και πρωτογνωρο δεν λεω μιας και δεν ειχα ξαναδει κατι τετοιο..αλλα δεν σας κρυβω οτι ενα τσιμπημα στην καρδια απο την τρομαρα μου το ενιωσα.
View attachment 171057
Απο τις επομενες εκδρομες ξεχωρισαμε τη four islands, οπου ευχαριστηθηκαμε το Poda island. Πολυ μεγαλη εκταση παραλιας και ο κοσμος ουσιαστικα μοιραζοταν. Σε αντιθεση με το James Bond Island, που μπορω να πω οτι αν δεν την ειχαμε κανει δεν θα ειχαμε χασει κατι το ξεχωριστο. Σχεδον ποδοπατιομασταν και ηταν το σημειο οπου συνειδητοποιησα οτι οι περισσοτεροι ειχαν παει για την φωτογραφια και μονο αντι να απολαυσουν το τοπιο. Δεν ξερω αν εφταιγε η μερα η εαν συνεχως εχει τοση απηχηση ως εκδρομη.
Η τελευταια ημερησια ηταν στα Hot Springs, Emerald Pool, και Tiger Cave. Η συγκεκριμενη εκδρομη καλο θα ηταν να γινει καθημερινη καθως το Σαββατοκυριακο εχει περισσοτερη επισκεψημοτητα. Hot Springs, το ιαματικο τζακουζι της φυσης! Ηταν πολυ χαλαρωτικο και η θερμοκρασια του νερου ηταν ανεκτη. Πολλοι βουτουσαν και στο ποταμι ακριβως απο κατω-τους αρεσε η εναλλαγη θερμοκρασιας του νερου κρυο-ζεστο αλλα εμεις δεν το τολμησαμε. Φαινοταν καπως βρωμικο.
Στο Tiger Cave αποφασίσαμε να ανέβουμε 1237 σκαλιά για να φτάσουμε στον Χρυσό Βούδα και να απολαύσουμε την θέα. Σε αυτό το σημείο να πω ότι ενώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω καμία θρησκεία και κανένα πιστεύω του οποιουδήποτε, μας φάνηκαν όλα πολύ σουρεάλ. Επισκεφθήκαμε πολλούς ναούς , παρατηρούσαμε τις κινήσεις των μοναχών, το στόλισμα των ναών, την “τελετουργία” της εξομολόγησης (κάτι σαν εξομολόγηση) και μας φάνηκαν κάπως αλλόκοτα.
View attachment 171058 View attachment 171059 View attachment 171060

Αναχωρουμε απο το Krabi με προορισμο εναν επίγειο παράδεισο. Ko Lanta ..
Νοικιάσαμε μηχανάκι, κάναμε τον γύρο του νησιού και όπου βλέπαμε παραλία που μας άρεσε σταματούσαμε. Καθημερινά ανακαλύπταμε απιστευτα beach bar, με χαλαρή ατμόσφαιρα και υπέροχα cocktails. Είναι το ιδανικό νησί για ήρεμες διακοπές σε τέλειο σκηνικό. Cocktails, φοίνικες, γαλαζοπράσινα νερά, αιώρες, μασαζ, ηλιοβασίλεμα και πάλι από την αρχή. Σε αυτό το νησί είδαμε περισσότερο από οπουδήποτε αλλού το φαινόμενο πλημμυρίδα-άμπωτη. Μέχρι το μεσημέρι κολυμπούσαμε σε μία υπέροχη παραλία με χρυσή αμμουδιά και το απόγευμα η θαλασσα ειχε 'τραβηχτει' προς τα μεσα και υπηρχαν παντού βράχια.
View attachment 171061 View attachment 171062 View attachment 171063 View attachment 171064 View attachment 171065 View attachment 171066 View attachment 171067 View attachment 171068 View attachment 171069

Δυστυχώς, ήρθε η μέρα που θα αφήναμε τον παράδεισο μας για το Πουκέτ. Γνωρίζαμε ότι το Πουκέτ δεν θα είχε καμία σχέση με το Ko Lanta. Οι ρυθμοί ξέφρενοι, οι παραλίες γεμάτες από κόσμο και δεν θύμιζε τίποτα σε εξωτικό παράδεισο. Αν θέλεις να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου σε καθαρές παραλίες με ωραίο τοπίο η Πατονγκ η Κάρον και η Κάτα δεν είναι αυτές που πρέπει να επισκεφθείς. Γίνεται πανικός από κόσμο, μικροπωλητές, η μισή παραλία είναι γεμάτη από κιόσκι που προωθούν θαλάσσια σπορ και η μισή θάλασσα είναι γεμάτη από jet ski και speed boats για το paraflight. Ευχαριστηθήκαμε όμως ήρεμες και πολύ καθαρές παραλίες όπως η Nai Yang και Nai Thon. Χρειαστηκε να οδηγησουμε περισσοτερη ωρα αλλα οι συγκεκριμενες παραλιες και τα γυρω χωρια μας αποζημιωσαν με το παραπανω..
View attachment 171070 View attachment 171071 View attachment 171072 View attachment 171073 View attachment 171074 View attachment 171075 View attachment 171076 View attachment 171077 View attachment 171078 View attachment 171079 View attachment 171080
Τις τελευταιες δυο μερες τις περασαμε στην Μπανγκοκ. Ισα ισα για να γνωρισουμε την πολη. Συμφωνησαμε και οι δυο οτι αλλη μια νυχτα θα την θελαμε σιγουρα. Αλλη μια μερα ομως ουτε με σφαιρες. Στα αξιοθεατα που θελαμε να επισκεφθουμε γινοταν ενα χαος. Στο Grand Palace και στους ναους οι ουρες αναμονης ηταν τεραστιες. Δεν μας κουρασε η αναμονη αλλα οι συνθηκες κατω απο τις οποιες επρεπε να περιμενουμε. Η ζεστη ηταν ανυποφορη και η ατμοσφαιρα αποπνικτικη. Συν του οτι οι φιλοι μας τα σχιζοματικα ( που ηταν αρκετα ) κρατουσαν ομπρελες για να προστατευτουν απο τον καυτο ηλιο. Μπορειτε να φανταστειτε ποσο πιο δυσκολη εκανε αυτο το γεγονος την αναμονη. Επισης, να σημειωθει οτι ειναι πολυ αυστηροι οσον αφορα την ενδυμασια στο Παλατι και στους Ναους. Οι ωμοι πρεπει να ειναι καλυμμενοι, οχι μεγαλο V στα t-shirts και να καλυπτονται οι αστραγαλοι.

Κάπως έτσι ήταν το ταξίδι μας στην Ασία. Φυσικά, όσες λέξεις και να γράψω όσες προτάσεις και αν συντάξω πιστεύω δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε την φυσική ομορφιά της χώρας ούτε τον ενθουσιασμό μας. Ποικίλα συναισθήματα και σκέψεις που για τόσες μέρες είχαμε ξεχάσει τελείως τον δικό μας τρόπο ζωής. Είχαμε ενταχθεί σε μια διαφορετική καθημερινότητα, συναναστρεφόμασταν κάθε λεπτό ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και αυτό μας έκανε να νιώθουμε τυχεροί. Λατρέψαμε τα τοπία τους, την φύση τους, την no stress στάση τους ακόμη και την υποανάπτυκτη πλευρά τους. Σίγουρα σε μοναδικότητα και εκπλήξεις κερδίζει αυτό το ταξίδι μέχρι στιγμής. Αλλά τον αγαπημένο μας προορισμό δεν τα κατάφερε να τον ξεπεράσει ούτε η Ταυλάνδη…

Όμορφη η ιστορία σας και σας ευχόμαστε και εις άλλες με υγεία και χαρά :)
Επειδή ετοιμαζόμαστε κι εμείς για Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα για Κράμπι χρειαζόμαστε τα φώτα σας. Ερωτήσεις κι αν μπορείτε μας απαντάτε κι εμάς:
1. Μόνοι σας το 0ργανώσατε;
2. Η ζωή εκεί είναι οικονομική;
3. πόσο κοστίζουν οι ημερήσιες εκδρομές;
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
288
Likes
1.122
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλασκα... <3
Όμορφη η ιστορία σας και σας ευχόμαστε και εις άλλες με υγεία και χαρά :)
Επειδή ετοιμαζόμαστε κι εμείς για Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα για Κράμπι χρειαζόμαστε τα φώτα σας. Ερωτήσεις κι αν μπορείτε μας απαντάτε κι εμάς:
1. Μόνοι σας το 0ργανώσατε;
2. Η ζωή εκεί είναι οικονομική;
3. πόσο κοστίζουν οι ημερήσιες εκδρομές;
Ευχαριστούμε πολύ για την ευχή! Μακάρι να έχουμε υγεία να δουλεύουμε και χρόνο για να πηγαίνουμε ταξίδια!
Το οργανώσαμε μόνοι μας. Τα εισιτήρια τα κλείσαμε μέσω fly4free που πετάει υπερπροσφοράρες πολλές φορές. Είχα ρίξει πολύ διάβασμα για το ταξίδι, τις μετακινήσεις και έκανα αλλαγές στο πρόγραμμα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η ζωή είναι πολύ οικονομική αλλά μπορεί να την πατήσετε και να πληρώσετε αρκετά παραπάνω αν δεν είστε προσεκτικοί. Προσοχή κυρίως στις μετακινήσεις-στις εκδρομές-και στην αγορά αναμνηστικών δώρων. Εμείς ντρεπόμασταν λίγο να κάνουμε παζάρια αλλά ειλικρινά όλος ο κόσμος γύρω μας έκανε. Πολλές φορές οι ίδιοι οι Ταϊλανδέζοι σε έβαζαν σε αυτή την διαδικασία του παζαριού. Ρωτούσες τιμή και η απάντηση τους ήταν " Εσύ πόσα λες? " Και κάπως έτσι ξεκινούσε το παζάρι. Το φαγητό είναι πολύ οικονομικό. Τρώγαμε σε καλό μαγαζί με περίπου 15 ευρώ ( σύνολο και για τους δυο μας ) με ποτό και ήμασταν σκασμένοι από το φαγητό. Οι ημερήσιες εκδρομές, κοστίζουν με speedboats γύρω στα 30-35 ευρω και με longtail boats γύρω στα 15-20 ευρώ. Επίσης, προσοχή. Υπάρχουν παντού γραφεία που κλείνουν αυτές τις εκδρομές και η διαφορά στις τιμές τους είναι τεράστια. Να σιγουρεύεστε αν η τιμή που σας δίνουν είναι η τελική και περιλαμβάνει το National Park fee. Μέσα στην τιμή, περιλαμβάνεται η μεταφορά από/προς το ξενοδοχείο, νερό, φρούτα, εξοπλισμό για snorkeling, μεσημεριανό ( μην φανταστείς πολυ χορταστικό-αλλά κάτι είναι και αυτό ). Η πιο ακριβή εκδρομή που κάναμε ήταν στα Phi-Phi και στα James Bond που δεν θυμάμαι ακριβώς την τιμή. Aν δεν κάνω λάθος ήταν κάπου στα 40 το άτομο μαζί με το National Park fee. Με το καλό να πάτε και να περάσετε τέλεια!!!! ( ζηλεύυυυωωωωω )
 

froso.dr

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα κ απο μενα!φαινεται ποσο υπεροχα περασατε!μπραβο!ενδοαφερομαι κ εγω για ταυλανδη για γαμηλιο.τελος οκτωβρη αρχες νοεμβρη!εχω 10μερες στη διαθεση μ!ελεγα για μπανγκοκ-πουκετ!απο αυτα π διαβασα ομως δεν τρελαθηκατε με το πουκετ,ε;τι μου προτεινεις;
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
288
Likes
1.122
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλασκα... <3
Καλησπερα κ απο μενα!φαινεται ποσο υπεροχα περασατε!μπραβο!ενδοαφερομαι κ εγω για ταυλανδη για γαμηλιο.τελος οκτωβρη αρχες νοεμβρη!εχω 10μερες στη διαθεση μ!ελεγα για μπανγκοκ-πουκετ!απο αυτα π διαβασα ομως δεν τρελαθηκατε με το πουκετ,ε;τι μου προτεινεις;
Η ωρα η καλή!!!! Η αλήθεια είναι οτι δεν ξετρελαθήκαμε με το Πουκέτ για το λόγο ότι πρίν από το Πουκέτ είχαμε δεί τόσο απίστευτα μέρη, τοπία, χωριά και ανθρωπους οπου η κουλτούρα τους και η νοοτροπία τους δεν εχουν επηρεαστεί ακόμη από τον τουρισμό. Το Πουκέτ είναι ένας καθαρά τουριστικός προορισμός, ιδιαίτερα ανεπτυγμένος σε υποδομές, μαγαζιά, κτίρια, ξενοδοχεία-όπου συνεχίζει να αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Και οι παραλίες του Πουκέτ ( αυτές που πήγαμε εμείς τουλάχιστον) ήταν οκ. Δεν ξετρελαθήκαμε-αλλά δεν απογοητευτήκαμε κιόλας. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι εάν δεν πηγαίναμε Πουκέτ θα μέναμε με την περιέργεια-ισως και να μετανιώναμε που κάναμε ένα τοσο μακρινό ταξίδι και δεν επισκεφθήκαμε έναν απο τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Την περίοδο που θα πάτε -εάν δεν κάνω λάθος- έχει αρκετές βροχές. Στο Πουκέτ και πιο Νότια είναι κάπως καλύτερα. Δεν ξέρω τι να σου προτείνω... :icon_redface::shock: εξαρτάται εσείς τι θέλετε. Εάν θέλετε να κάνετε τις ημερήσιες εκδρομές σε Πι-Πι, Hong Islands κλπ. τότε αξίζει να μέινετε Πουκέτ, γιατί κάπως έτσι το σπάτε...θα δείτε την εξωτική ομορφιά του νησιού. Αν είχατε σκοπό να πάτε Πουκέτ, για να μείνετε στο Πουκέτ και στις παραλίες του Πουκέτ δεν θα το συνιστουσα.
Επίσης, λόγω του ότι δεν έχετε και πάρα πολλές μέρες στην διάθεση σας ίσως βολέυει καλύτερα το Πουκέτ απο κάποιον άλλον προορισμό νοτιότερα που είναι και πιο μακρυά. Δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησα ή σε μπέρδεψα. :confused:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Στο Phra Nang είχαμε πάει κι εμείς με την ίδια εκδρομή και με έκλπηξη είδαμε ότι κάποιοι ντόπιοι προσεύχονταν μπροστά στα συγκεκριμένα...δώρα.:haha: Έλεγα στην παρέα μου οτι μάλλον ήρθαμε του αγίου ανήμερα και έπεσε τρελό γέλιο :haha::haha:

Αλλά τον αγαπημένο μας προορισμό δεν τα κατάφερε να τον ξεπεράσει ούτε η Ταυλάνδη…
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός που δεν ξεπέρασε η Ταυλάνδη?
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
288
Likes
1.122
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλασκα... <3
Στο Phra Nang είχαμε πάει κι εμείς με την ίδια εκδρομή και με έκλπηξη είδαμε ότι κάποιοι ντόπιοι προσεύχονταν μπροστά στα συγκεκριμένα...δώρα.:haha: Έλεγα στην παρέα μου οτι μάλλον ήρθαμε του αγίου ανήμερα και έπεσε τρελό γέλιο :haha::haha:


:haha::haha::haha::haha: χαχαχαχαχαχα τετοιου ειδους σχολιασμους καναμε κ εμεις!!!!!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός που δεν ξεπέρασε η Ταυλάνδη?
Ωωωωωωχ!!!!!! Θα με περασεις για κουλη!!!!!! Οι δυο αυτοι προορισμοι ειναι ασχετοι μεταξυ τους και η αληθεια ειναι πως δεν ειναι συγκρισιμοι. Ταυλανδη θα πηγαινα, θα ξαναπηγαινα ( σε διαφορετικα μερη καθε φορα ) αλλα δεν ξεπερασε σε συναισθηματα την Ιταλια. Στην Ταυλανδη ενιωθα ξεγνοιασια, ανεμελια στην Ιταλια νιωθω ερωτευμενη οποτε πηγαινω! :D
 

dimis87

Member
Μηνύματα
125
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Καραιβικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ωωωωωωχ!!!!!! Θα με περασεις για κουλη!!!!!! Οι δυο αυτοι προορισμοι ειναι ασχετοι μεταξυ τους και η αληθεια ειναι πως δεν ειναι συγκρισιμοι. Ταυλανδη θα πηγαινα, θα ξαναπηγαινα ( σε διαφορετικα μερη καθε φορα ) αλλα δεν ξεπερασε σε συναισθηματα την Ιταλια. Στην Ταυλανδη ενιωθα ξεγνοιασια, ανεμελια στην Ιταλια νιωθω ερωτευμενη οποτε πηγαινω! :D
Οχι ρε παιδια....... Πως να συγκριθουν αυτα τα δυο.. ???????? Ατυχης η συγκριση
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.676
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom