• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

Ελλάδα Θεσσαλονίκη Αρτος,θεάματα και μια νύχτα στα επείγοντα

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ενα ακόμα ταξίδι στην αγαπημενη Θεσσαλονικη.
Θα γραψω πως πέρασα και θα βάλω καποιες φωτογραφιες απο την πρόσφατη παραμονη μου εκεί.
Τα τελευταια χρόνια εγινε συνηθεια να πηγαινω το Φθινόπωρο. Ειναι η πόλη που περναω ευχάριστα και εχω φίλους που χαιρομαι να συναντώ.Απο τα νεανικά χρόνια ολο και καποιος φιλος ,ξάδελφος ,γνωστος φιλου μας σπουδαζε εκει και πηγαίναμε να τον δουμε.Ευκαιρια για διασκεδαση σε πόλη που για εμάς ηταν σε μεγάλη αποσταση ,χρηματα για αεροπλάνο δεν υπηρχαν μόνο αναμνήσεις απο νυχτερινό τραινο.
Φευγαμε απο Σταθμό Λαρίσης με το πιο φθηνό των 11 τη νυχτα φθάνοντας στις 7 το πρωί ξενυχτισμένοι και συνήθως πιωμένοι.Το πιο παρακμιακό δρομολόγιο φάτσες περίεργες, πολυ αλκοόλ ,μουσικές απο κασετόφωνα και αυτοσχέδια πάρτυ ολη τη νυχτα.
Εφετος ομως αφού ο ΟΣΕ είναι χάλια και μετα τα Τέμπη δεν θέλω να τον υποστηρίζω και το ΚΤΕΛ που πηγα περυσι έκανε 7 ωρες να φθασει εψαχνα φθηνο αεροπορικό . Βρήκα τελικα με την Sky express στα 52 ευρω στις 14 Οκτωβριου και σε βολικη ώρα .
Θεσσαλονικη σου ερχομαι για πρωτη φορά αεροπορικά!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
9f63fcb7-21d9-4e3e-96b6-9ce203c02088-1_all_2270.jpg
1000000463.jpg
Καφές στο Βενιζέλος στα 5.10 ευρώ! Την επόμενη φορά θα παρω μαζι μου απο το σπίτι.

Αγαπημένο κρητικό κουλουράκι και ψωμοτύρι για τις λιγούρες!

Last edited:

paefstra

Member
Καφές στο Βενιζέλος στα 5.10 ευρώ! Την επόμενη φορά θα παρω μαζι μου απο το σπίτι.
Σε ολα τα αεροδρομια υπαρχει νες και φραπε διατιμησης με 1,80 ευρω. Αρκει να το ζητησετε ετσι, διατιμησης.

Last edited:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Σε ολα τα αεροδρομια υπαρχει νες και φραπε διατιμησης με 1,80 ευρω. Αρκει να το ζητησετε ετσι, διατιμησης.
Το γνωρίζω αλλά έχω να πιω νές και φραπέ από το Λύκειο.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Φθάνω στο αεροδρομιο της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά.
Μου φάνηκε εύκολο και "παιδικό" ειδικά στις αφίξεις. Περιμένοντας την βαλιτσουλα μου στον ιμάντα ρωταω μια κυρία που θα βρω το λεωφορείο για το κεντρο της πόλης .
Με εβαλε υπό την προστασία της λέγοντας μου οτι θα μου δειξει αυτή.Η ευγένεια της Βορειας Ελλαδας που πάντα με σκλαβώνει και με συγκινεί.
Το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρω και με πηγε στο κεντρο ανετα και γρηγορα.
Τα ταξί που ρώτησα παιρνουν 25 ευρω ,τιμη σταθερή που εχουν συμφωνησει οι οδηγοί.
Αποφεύγονται ετσι τα παρατράγουδα συνηθισμένα στα διάφορα αεροδρόμια.
Τις τρείς πρωτες νυχτες φιλοξενηθηκα σε σπίτι φιλων στην Ροτοντα.
Δεν καταφερα να την επισκεφτώ για άλλη μια φορά αλλά μου άρεσε να την βλέπω απο την βεράντα του σπιτιου, φωτισμένη τη νύχτα.
Ωραια η περιοχη ,πολυ ζωντανή ,"φασαία" αρκετά η ατμοσφαιρα πράγμα που μου ειπαν και οι οικοδεσπότες .Την επιστροφή την ειχα αφήσει ανοικτη γιατι στην Θεσσαλονικη πάντα θέλω να μένω παραπάνω απο ότι εχω προγραμματίσει.
Περασα ωραία τις πρώτες μέρες με πολλες βόλτες ,καλο φαγητό ,συζητήσεις με τους φιλους που είχα καιρό να τους δω. Αποφάσισα να μείνω κάποιες μερες ακομα ,ετσι βρήκα ξενοδοχείο και την επιστροφή την αφησα να ρέει.

Last edited:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
View attachment 514317 View attachment 514317
IMG_20251018_202702.jpg
Λιχουδιά και για χορτοφάγους.. Γρανίτα φράουλα και σοκολάτα χωρίς γάλα.Το μαγαζί αγαπημένο στέκι,τα παγωτά του είναι με βουβαλισιο γάλα.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20251018_125230.jpg

Χωρίς μπουγάτσα δεν γίνεται. Δυσκολεύτηκα να βρω του γούστου μου αυτή τη φορά.Ευτυχώς θυμήθηκα το ζαχαροπλαστείο Fregio που την κάνει πετυχημένη.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20251017_200538.jpg
Ειχα εντολή από την Ελενίτσα να πάω στο Gellissimo να δοκιμάσω την περίφημη λάβα φυστικιού!Αξιζε το κόπο,πολύ νόστιμο παγωτό με ή χωρίς λάβα .

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20251018_014228.jpg
Μετριο πιτόγυρο στην Αριστοτέλους,το παρήγγειλε φίλος .5.20 ευρώ αν είναι δυνατόν! Δεν ζητάω ποτέ πατάτες στις πίτες (ιεροσυλία!)και είδα ότι έβαλαν μεγάλη ποσότητα, μάλλον για να δικαιολογήσουν τα χρήματα!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.250
Μέλη
39.952
Νεότερο μέλος
dannybig

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα