Αυστρία Γερμανία Ελβετία Ιταλία ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΊΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ

Grothy

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας!

Σκεφτόμαστε να κάνουμε τον Ιούνιο ένα ταξίδι οδικώς στις παραπάνω χώρες από Ηγουμενίτσα- Ανκόνα μένοντας 3 μέρες Μιλάνο, 3 μέρες Γενεύη, 3 μέρες Ζυρίχη, 3 μέρες Μόναχο, 2 μέρες Σάλτσμπουργκ και 1 μέρα Μπολόνια.
Είναι η πρώτη φορά που θα κάνουμε κάτι τέτοιο. Είναι οι μέρες αρκετές για αυτό το ταξίδι?
Ξέρει κανείς τι παίζει με τα διόδια στις χώρες αυτές?
Έχουμε βρει ένα πακέτο με εισητήρια και ξενοδοχεία 2000?, είναι καλή η τιμή?
Επίσης έχετε να προτέινετε μέρη που αξίζουν κοντά στις πόλεις που θα μείνουμε?
 

Ivana

Member
Μηνύματα
836
Likes
1.128
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
ωραία ιδέα......πάντα τέτοια,

δεν θα άλλαζα πολλά, αλλά μάλλον να μην μείνετε στο Μίλανο όλες τις τρείς μέρες καλύτερα να πάτε λίμνες ή Κόμο ή Γκάρντα...είναι δίπλα και Βερόνα. Στις Αλπεις πρέπει να είναι μαγικά το καλοκαίρι οπότε συμφωνώ...μάλλον να πάτε και Λουκέρνη και γενικά να τριγυρνάτε (γιατί όχι και Λιχτενστάιν)....Στο δρόμο προς την Γερμανία είναι και το Βιντερτούρ με τις καταράκτες του Ρήνου και λίμνη Κονσταντς (αν δεν έγραψα σωστα τοπωνύμια με συγχωρεις) και κοντά στο Μόναχο είναι και Αουγκσμπουργκ, πολή του πάζλ..δεν ξέρω για Μόναχο-Σάλτσμπουργκ μήπως να το κάνετε 2+3, αλλά όπως και να χει καλά είναι....Την Μπολόνια θα την άλλαζα με μία Βενετία ή Φερραρα και Ραβένα ας πούμε.
Για τα διόδια στην Ιτάλια δεν ξέρω για αυτή την διαδρομή, αλλά μπορείς να το μάθεις πολύ ευκολα εδώ ViaMichelin: Maps, route planner, route finder, world maps, hotel booking, travel guides, στην Ελβετία είναι απαραίτητο να αγοράσετε στην είσοδο στην χώρα αυτοκόλλητο το οπόιο είναι 29 ευρώ ή 40 φραγκα ελβετικά και αυτό υσχύει για ένα χρόνο. Στην Γερμανία πάλι δεν γνωρίζω εξερτάται από διαδρομή και αν υπάρχουν διόδια θα το δείς και αυτό, και στην Αυστρία αγοράζεις πάλι στην είσοδο ή σε κανένα βενζινάδικο την κάρτα Βιγνιέτα (Vignette) η οποία κοστίζει αν θυμάμαι καλά 7,5 ευρώ για 15 μέρες....
Όσον αφορά την τιμή για 15 νύχτες και πλοίο (έχει καμπίνα?) θεωρώ καλή τιμή!

Καλό ταξίδι και περιμένω την ωραία ιστορία στην επιστροφή!
 

Grothy

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ναι έχουμε βρεί με εξωτερική καμπίνα!
Αρχικά είχαμε πει να μείνουμε στο γυρισμό Βενετία αλλά νομίζω βολεύει από άποψη χιλιομέτρων να μείνουμε Μπολόνια γιατί μοιράζεται καλύτερα η απόσταση από Σάλτσμπουργκ και είναι πιο κοντά σε Ανκόνα.
Σε ποια σημεία της διαδρομής περνάς από Άλπεις και πως είναι ο δρόμος?(στροφές, στενός, αν και καλοκαίρι θα έχει χιόνια???)
 

Ivana

Member
Μηνύματα
836
Likes
1.128
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Όταν λέω Αλπεις δεν εννοώ ότι ο δρόμος είναι στις κοριφές, άρα δεν νομίζω να εχει χιόνια....θα στα πει καλύτερα κάποιος πιο ειδικός και είναι πολλοί στο φόρουμ. Τώρα από ποία σημεία περνάς....καταρχήν από Μιλάνο ως Γενεύη θα περάσεις και σημείο δίπλα στην υψηλοτερη κοριφή της Ευρώπης...Μον Μπλαν... μετά προς την Ζυρίχη πάλι θα χεις βουνά...και στην προσπέραση στην Γερμανία (είναι και στο νότο του Μέλανα Δρυμό)...και μάλιστα από Σάλτσμπουργκ προς ιταλία είναι ανατολικός αύξονας των Αλπέων...άρα θα είναι βουνά....μην αγχονεσαι οι δρόμοι ειναι πολύ καλοί σε αυτές τις χώρες, δεν θα έχετε πρόβλημα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.383
Μηνύματα
815.485
Μέλη
37.132
Νεότερο μέλος
ioannad

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom