Ιδέες για Νότια Πελοπόννησο

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Καλησπέρα σε όλους.

Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω για διαμονή 5 ημερών στη Λακωνική Μάνη.

Σε ποιό μέρος να μείνω και να κάνω της διαδρομές μου από εκεί; Γύθειο είναι καλά;
Μια χαρά ειναι το Γυθειο για βάση.
Απο εκει κανεις μονοήμερα και βλεπεις όλη τη Λακωνία .
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Καλησπέρα σε όλους.

Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω για διαμονή 5 ημερών στη Λακωνική Μάνη.

Σε ποιό μέρος να μείνω και να κάνω της διαδρομές μου από εκεί; Γύθειο είναι καλά;
Καλό είναι το Γύθειο, αλλά αν θέλεις πραγματικό feeling Μάνης πέτρινα κτήρια κτλ θα σου πρότεινα π.χ. Λιμένι, Οίτυλο, Αερόπολη κτλ.


Αν γράψεις μερικές πληροφορίες παραπάνω, π.χ. αν έχεις παιδί, budget κτλ μπορούμε σίγουρα να σου προτείνουμε μέρη, ξενοδοχεία κτλ
 

John1987

Member
Μηνύματα
37
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λος Αντζελες
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Οχι δεν έχουμε παιδι, 33 είμαστε
Μπάτζετ μέχρι 120 ευρω την ημερα το δίκλινο.
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Ανάλογα τις ημερομηνίες που είναι το ταξίδι θεωρώ ότι μπορείς να βρεις σε αυτό το budget σε ξενοδοχεία όπως τα παρακάτω:

https://www.booking.com/hotel/gr/porto-vitilo-boutique.el.html (κοντά στην Αρεόπολη)
https://www.booking.com/hotel/gr/limeni-village.el.html (κοντά στην Αερόπολη)

https://www.booking.com/hotel/gr/porto-mani-suites.el.html (είναι ερημιά τριγύρω, δεν έχει τίποτα κοντά του)

Διαφορετικά μπορείς να δεις το

https://www.booking.com/hotel/gr/aktaion-resort.el.html (κοντά στο Γύθειο)

Επίσης μπορείς αν θέλεις να ξεκινήσεις από την μία πλευρά π.χ. Δυτική πλευρά (Αρεόπολη κτλ) και να καταλήξεις στην Ανατολική (Γύθειο).

Π.χ. 2 νύχτες Αρεόπολη , 1 νύχτα στο Γερολιμένα, 2 νύχτες Γύθειο. Κάπως έτσι το είχα κάνει και εγώ και είχα επιλέξει:


Limeni Village, Porto Mani Suites και Aktaion για αυτό και σου προτείνω αυτά τα 3 ξενοδοχεία. Το Porto Vitilo απλά το είχα επισκεφτεί γιατί έμενε ένα φιλικό ζευγάρι εκεί και μας είχαν πει τα καλύτερα (για αυτό στο έβαλα στη λίστα).

Αν θέλεις την γνώμη μου, έτσι θα γλιτώσεις πολλά άσκοπα χιλιόμετρα και θα έχετε περισσότερο χρόνο π.χ. στις παραλίες κτλ
 

cgio

Member
Μηνύματα
14
Likes
15
Γειά και από εμένα στην όμορφη παρέα!!!
Ήρθε η ώρα να προγραμματίσουμε λοιπόν και τις φετινές μας διακοπές, τις πρώτες στην εποχή του κορονοϊού.
Έτσι λοιπόν μετά από τις πολύ όμορφες κυκλάδες (Άνδρο, Νάξο, Φολέγανδρο), το ήσυχο Αγκίστρι, τις εξωτικές Μαλδίβες και τα πανέμορφα Κύθηρα σκεφτήκαμε για φέτος να κάνουμε την εξόρμηση μας στην Μάνη.
Το πλάνο είναι για 7 διανυκτερεύσεις και η πρώτη μου σκέψη είναι τι επιλέγουμε???
Την πιο τουριστική Μεσσηνιακή Μάνη και μια δυο ημερήσιες επισκέψεις στην Λακωνική? Το αντίθετο?? Η κάτι ενδιάμεσο πχ 3 μέρες στην μία και 4 στην άλλη.
Για να πω την αλήθεια μου η Λακωνική λόγω του τοπίου δεν μου κολλάει και τόσο σαν καλοκαιρινός προορισμός.
Περιμένω με χαρά τις ιδέες και τις προτάσεις σας!!!
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Θα δεις την Λακωνική Μάνη και θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Εμένα με έχει ξετρελάνει. Θα διάλεγα 3 μέρες Οιτυλο η Λιμενι και 4 μέρες στη Καλαμάτα, για περισσότερο κόσμο. Να περάσεις καλά!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.121
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Γεια σας παιδιά!

Επέστρεψα ανανεωμένη και αναζωογονημένη από ένα υπέροχο πενθήμερο ταξίδι. Ευχαριστώ όλες και όλους για τη βοήθεια και τα tips, ακολούθησα αρκετά από αυτά!

Θα σας γράψω λίγα λόγια για τα μέρη που εμείς επιλέξαμε να επισκεφτούμε και για την όλη εμπειρία, με στόχο να βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ από την πλευρά μου άτομα που σκοπεύουν να πάνε προς τα εκεί. Εμείς σίγουρα αφήσαμε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς! :)

Ο αρχικός στόχος ήταν να κάναμε 3 διανυκτερεύσεις (2 Γερολιμένα + 1 Καλαμάτα), αλλά εν τέλει προσθέσαμε μία ακόμα διανυκτέρευση στην πόλη και το ταξίδι μας αυξήθηκε κατά μία μέρα. :)

Η Λακωνική Μάνη μας ενθουσίασε! Άγονο, άγριο τοπίο, εκπληκτικές θέες, χωριά βγαλμένα από άλλες εποχές με υπέροχα πυργόσπιτα! Όμορφες παραλίες, κρυστάλλινα πρασινογάλαζα νερά, γραφικά ψαροχώρια. Εμείς μείναμε στον Γερολιμένα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Κυρίμαι. Ήταν μία εξαιρετική επιλογή για εμάς που είχαμε μεγάλη ανάγκη από χαλάρωση, ενώ βοήθησε πολύ το γεγονός ότι το ξενοδοχείο είχε μια όμορφη πισίνα, καθώς το νερό της θάλασσας ήταν μπούζι. Μιλάμε για πολύ κρύο! :p

Λάτρεψα το Γερολιμένα, το Λιμένι και τη Βάθεια, ενώ πολύ ιδιαίτερη εμπειρία ήταν η πεζοπορία μας προς το φάρο στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Είχε συννεφιά κι αυτό ήταν πολύ βοηθητικό, σε καμία περίπτωση μην το επιχειρήσετε μες στο λιοπύρι, δεν υπάρχει σκιά ούτε για δείγμα! Η θέα από τον Φάρο (αλλά και από πολλά σημεία κατά μήκος του μονοπατιού) είναι απλά συγκλονιστική. Η απεραντοσύνη της Μεσογείου, η ηρεμία, τα δεκάδες πλοία που πηγαινοέρχονται προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Λακωνία κάναμε μπάνιο και στο Μαρμάρι, το οποίο έχει μια εντυπωσιακή, άγρια παραλία. Το κολύμπι όμως δεν ήταν απολαυστικό λόγω των εξαιρετικά κρύων νερών (να διευκρινίσω ότι δεν είμαι μυγιάγγιχτη με αυτά, έχω συνηθίσει να κάνω μπάνιο σε κρύες θάλασσες από πολύ μικρή και δεν έχω θέμα).

Κατευθυνόμενοι προς Καλαμάτα κάναμε ένα πέρασμα από Καρδαμύλη, την οποία βρήκα συμπαθητική, χωρίς όμως να ενθουσιαστώ. Κλασικό πελοποννησιακό χωριό. Οι Κιτριές είναι ένα άλλο ενδιαφέρον χωριό κτισμένο σε καταπράσινο τοπίο, αλλά η παραλία δυστυχώς δε μας άρεσε.

Η Καλαμάτα είναι μια όμορφη πόλη με αρκετές επιλογές. Αρκετά ενδιαφέρον κέντρο και ένας ωραίος παραλιακός κατάλληλος για χαλαρωτικούς απογευματινούς περιπάτους. Μείναμε στο ξενοδοχείο Όστρια, το οποίο μας έκανε με +5 euros/βραδιά αναβάθμιση σε δωμάτιο με sea view. Έτσι είχαμε απρόσκοπτη θέα στο Μεσσηνιακό Κόλπο σε πολύ καλή τιμή, κάτι που βέβαια σχετίζεται με την έλλειψη τουριστών.

Από Καλαμάτα πήγαμε στο Πολυλίμνιο, το οποίο είναι ένας μικρός παράδεισος (όσοι έχετε πάει Σαμοθράκη και σας άρεσε, θα σας αρέσει και αυτό). Καταρράκτες, βάθρες, λιμνούλες, πεταλούδες, ψαράκια, καβουράκια, μαγεία! Ο λίγος κόσμος μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε την δική μας προσωπική βάθρα, στην οποία κολυμπούσαμε και αράζαμε μόνοι μας για πολλή ώρα! Μακράν το πιο απολαυστικό κολύμπι της εκδρομής! Φυσικά υπάρχουν και τα αρνητικά, όπως ας πούμε ότι το μέρος δεν είναι επαρκώς συντηρημένο, αλλά μάλλον αφημένο. Δεν υπάρχει ακριβώς μονοπάτι, αλλά βράχια στα οποία κατά βάση σκαρφαλώνεις. Έχουν φτιάξει δύο υποτυπώδη ξύλινα γεφυράκια, όπου το ένα έχει σπάσει μετά από πτώση δέντρου και το έχουν απλά παρατήσει έτσι. Εντάξει, δε μου άρεσε αυτή η εικόνα.

Η έλλειψη τουριστών μας έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουμε διάφορα σημεία με τρόπο που δε θα μπορούσαμε υπό "φυσιολογικές" συνθήκες, την ίδια στιγμή όμως η όλη φάση μας δημιουργούσε και συναισθήματα μελαγχολίας. Το πρώτο ξενοδοχείο που μείναμε ήταν φουλ (πρόκειται βέβαια και για μικρή σχετικά μονάδα), το άλλο είχε ελάχιστο κόσμο, για αυτό και η προσφορά που μας έκαναν.

Η Μεσσηνία σίγουρα πιο οικονομική από Λακωνία. Γερολιμένα φάγαμε δύο φορές στο "Πέτρινο", καθότι μας άρεσε τόσο το φαγητό όσο και οι άνθρωποι. Καλαμάτα ξεχώρισα τον Θίασο που μου προτείνατε (νόστιμοι μεζέδες, ρακή και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική), Bistroteca για φοβερό brunch και τη Λιόπιτα για εκπληκτικές παραδοσιακές πίτες.

Όμορφα μέρη, τα προτείνω ανεπιφύλακτα. :)
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
@underwater μπράβο μπράβο, πολύ χαίρομαι που σας άρεσε.

ξενοδοχείο Κυρίμαι
Πριν από 2 χρόνια, έψαχνα διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο (μέσω OTAs και μέσω τηλεφώνου) και από τέλος Ιουνίου 25 + μέχρι τέλος Σεπτέμβρη ήταν γεμάτο. Πραγματικά λόγω της κατάστασης ήσασταν πολύ τυχεροί.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.121
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
@underwater μπράβο μπράβο, πολύ χαίρομαι που σας άρεσε.



Πριν από 2 χρόνια, έψαχνα διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο (μέσω OTAs και μέσω τηλεφώνου) και από τέλος Ιουνίου 25 + μέχρι τέλος Σεπτέμβρη ήταν γεμάτο. Πραγματικά λόγω της κατάστασης ήσασταν πολύ τυχεροί.
Ναι, το έχω ακούσει ότι δύσκολα βρίσκεις στο συγκεκριμένο. Είχαμε κλείσει μόλις ένα μήνα πριν και υπήρχε μεγάλη διαθεσιμότητα. Βέβαια όταν πήγαμε ήταν πλήρες.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Υπέροχο το οδοιπορικό της φίλης underwater και την ευχαριστούμε πολύ, αλλά θα πάρω το θάρρος να πω δυο τρία πράγματα για τον τόπο που αγαπώ τόσο.

Οι Κιτριές, ήταν για μας η αγαπημένη μας παραλία σε όλη τη Μεσσηνιακή Μάνη και εξηγούμαι: η παραλία είναι πολύ μικρή κάτι που προτιμώ από τις μεγάλες αχανείς παραλίες και προτείνεται να έρθετε όσο πιο πρωί γίνεται και εκτός Κυριακής που πλακώνει όλη Καλαμάτα. Εμείς πήγαμε εκεί 6-7 φορές πρωί και η μόνη φορά που δεν το ευχαριστηθήκαμε τόσο ήταν Κυριακή. Το μέρος είναι απίστευτης ομορφιάς (για μένα η Μεσσηνιακή Μάνη κλάσεις ανώτερη της Λακωνικής με το ξερό τοπίο - αλλά είναι και θέμα γούστου), το χωριό πανέμορφο και τα νερά το κάτι άλλο με χοντρό βότσαλο που επίσης μου αρέσει και δεν βολεύει για παιδιά και για αυτό δεν έχει εκεί παιδομάνι! Ενδεικτικά:

kit b.jpg


Παραδίπλα δε
kit.jpg


Πιο δίπλα δε, υπάρχει αυτή η μικρή παραλία με την οργιώδη βλάστηση και τα καταπράσινα νερά της
kit 2b.jpg


Επίσης, θεωρώ τη Καρδαμύλη από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας και ίσως παραθαλασσίως ΤΟ ωραιότερο. Δεν είναι τυχαίο που γυρίστηκε εκεί πασίγνωστη ταινία (Το μετά τα μεσάνυχτα Νο3) και είχε και σπίτι (εκπληκτικής ομορφιάς - τώρα μουσείο) ο περίφημος Πάτρικ Λη Φέρμορ. Ο συνδυασμός του επιβλητικού Ταϋγέτου, του καταπράσινου τοπίου, της υπέροχης θάλσσας και των πέτριων παραδοσιακών κτιρίων, είναι σπάνιος συνδυασμός και γι αυτό το μέρος έχει φανατικούς οπαδούς (εγώ πήγαινα 17 χρόνια συνεχώς). Τα δε χωριά στα βουνά πάνω από τη Καρδαμύλη - Στούπα, σε αφήνουν άφωνο με την ομορφιά τους (π.χ. Τσέρια, Καστανιά). Όποιος πάει θα το διαπιστώσει, το μέρος θέλει βέβαια μέρες, δεν είναι για ΣΚ.

Κι επειδή φεύγω για δυτική Μεσσηνία σε 2 μέρες, θέλω να δηλώσω ότι θεωρώ τη Μεσσηνία τον ωραιότερο Νομό της ηπειρωτικής Ελλάδας για καλοκαιρινές διακοπές και δη την Μεσσηνιακή Μάνη το ωραιότερο - παραδοσιακότερο κομμάτι της.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.656
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom