Ιθάκη Ιθάκη Τριήμερο

Elrok

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα!
Φέτος το καλοκαίρι αποφασισαμε με τις κολλητές μου να πάμε Ιόνιο, λόγω όμως μικρής άδειας καταλήξαμε στην Ιθάκη. Σκεφτομαστε για τρεις διανυκτερευσεις απο τις 17 Αυγούστου. Από ότι έχω καταλάβει πρόκειται για ένα νησί που χρειαζεσαι αυτοκίνητο και για τις όμορφες παραλίες καικι. Έχω τις εξής απορίες.
1) ΚΤΕΛ γενικά υπάρχει κι αν ναι σε ποιες περιοχές πάει?
2) Το καικι για Γιδακι είναι πανάκριβο?
3) Σκεφτόμαστε τις παραλίες Πλατιά Αμμο και Αφαλες. Από ότι έχω δει καικι δεν πάει εκεί όποτε θέλει ενοικίαση σκάφους με skipper. Έχετε να προτείνετε κάτι που να μην εκτινάξει το budget?
4) Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να νοικιάσουμε σκάφος -3 άτομα θα είμαστε οπότε ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει και άλλη παρέα που θα ενδιαφέρεται - προτείνεται το 3 η Ατοκο?
5) Η παραλία κάτω Αετος, Άσπρος γυαλός , Σκινος και Σαρακήνικο τι σας λένε?
6) Στον δρόμο για Κιόνι πέρα από τα μενίρ και το μοναστηρι των Καθαρών υπαρχει κάτι άλλο? Στο ίδιο το Κιόνι προτείνετε κάποια συγκεκριμένη παραλία?

Ευχαριστώ πολύ!
 
Last edited:

jokrant

Member
Μηνύματα
11
Likes
18
Αγαπητή Erlok, επειδή κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη στο post σου παίρνω το θάρρος να σου απαντήσω ως άτομο που έχω πάει στην Ιθάκη πριν από επτά χρόνια, το καλοκαίρι του 2011. Καταρχήν, τρεις διανυκτερεύσεις στο νησί όσο μικρό κι αν είναι, είναι σχετικά λίγες αλλά κάτι μπορείτε να δείτε και να πάρετε μια μυρωδιά του νησιού. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το ομορφότερο νησί του Ιονίου, μου άρεσε πάρα πολύ, θα πήγαινα ξανά ευχαρίστως αν και λόγω μικρού μεγέθους το έχω δει σχεδόν όλο αλλά έμεινα μία εβδομάδα.
Πάμε τώρα στις απορίες σου
1) Για ΚΤΕΛ, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει, συμβουλέψου κάποιο τοπικό site ή γκούγκλαρέ το για να δεις. Απ' ότι θυμάμαι όμως, στο Βαθύ που έμενα, την πρωτεύουσα του νησιού, υπήρχαν κάποιες στάσεις και κόσμος που περίμενε για το Κιόνι, που είναι ο άλλος μεγάλος οικισμός του νησιού στο βόρειο μέρος. Επίσης θυμάμαι στο λιμάνι του Πισαετού που βγαίνει το πλοίο, να υπάρχει λεωφορείο το οποίο μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν ΚΤΕΛ όταν κατεβήκαμε από το πλοίο και κόσμος που επιβιβαζόταν.
2) Όχι, το καΐκι για Γιδάκι δεν είναι πανάκριβο. Η παραλία μάλιστα αξίζει πολύ, είναι η ωραιότερη του νησιού.
3) Οι παραλίες Πλατιά Άμμος και Αφάλες είναι σχετικά μακριά από το Βαθύ και η ενδεικνυόμενη πρόσβαση είναι με το αυτοκίνητο, τουλάχιστον για τις Αφάλες. Γιατί να μπείτε στον κόπο και τα έξοδα να νοικιάσετε σκάφος με skipper; Συγγνώμη κιόλας, αλλά ρωτάς εάν το καΐκι για Γιδάκι είναι πανάκριβο, που ως παραλία είναι σχετικά κοντά στο Βαθύ και μπορείς να πας και από μονοπάτι που ξεκινά από τον οικισμό και περνά από τις παραλίες του Σκίνου και την παραλία Μηνύματα. Εσύ προτιμάς το σκάφος με τον skipper για να πας στην Πλατιά Άμμο και τις Αφάλες; Αυτή η ιδέα σου, με όλο το θάρρος, όχι μόνο θα σας τινάξει το budget στον αέρα, θα το εξαϋλώσει. Αντί να δίνετε λεφτά για ενοικίαση σκάφους και skipper γιατί δεν νοικιάζετε αυτοκίνητο για μία ημέρα;
4) Για την παραλία Άτοκος στην ομώνυμη νησίδα δεν έχω κάτι ακουστά, να μην σε πάρω στο λαιμό μου και σου πω κάτι που δεν ισχύει.
5) Από τις παραλίες που αναφέρεις ομορφότερη θεωρώ τον Άσπρο Γυαλό και μετά το Σαρακήνικο και τελευταία την παραλία του Σκίνου. Όσον αφορά την παραλία Κάτω Αετός, δεν υπάρχει τέτοιο όνομα παραλίας στην Ιθάκη, προφανώς εννοείς την παραλία του Μπροσαετού η οποία προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου όπως και η παραλία της Δεξάς ή Δεξιάς. Δεν αναφέρεις την παραλία του Φιλιατρού η οποία είναι πολύ κοντά στο Βαθύ και πιο κοντά στον οικισμό σε σχέση με την παραλία του Σαρακήνικου και η οποία αξίζει πολύ. Είναι βέβαια η πιο "κοσμική" του νησιού και με τον περισσότερο κόσμο αλλά εγώ την βρήκα αρκετά συμπαθητική και υποθέτω ότι θα μπορέσετε να πάτε με ταξί χωρίς να σας κοστίσει ακριβά λόγω της μικρής απόστασης από το Βαθύ.
6) Στο δρόμο για Κιόνι εκτός από αυτά που αναφέρεις υπάρχει και το ωραίο ορεινό χωριό του Σταυρού και το παραθαλάσσιο χωριό των Φρικών, πολύ όμορφα και τα δύο. Κοντά στο Κιόνι ωραίες παραλίες, μικρές και βοτσαλωτές υπάρχουν ανάμεσα στον δρόμο που συνδέει τις Φρίκες με το Κιόνι.
Ελπίζω να σε βοήθησα και εύχομαι να περάσετε καλά έστω και για τρεις ημέρες.
 

Tolis_021

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Εχετε να προτεινετε σε ποια πολη να μεινουμε;
Η λογικη μας ειναι "γυρναμε καθε μερα με αυτοκινητο για μπανιο κ φαγητο κ μετα επιστροφη στην βαση το απογευμα. Καπου που να εχει λιγο ζωη κ ιδανικα να μην παιρνουμε αμαξι για βραδυ"
Ειναι το Βαθυ μια τετοια πολη;
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ναι. Δεν υπαρχει καμμια αλλη εξαλλου.
 

hawk

Member
Μηνύματα
91
Likes
75
Εχετε να προτεινετε σε ποια πολη να μεινουμε;
Η λογικη μας ειναι "γυρναμε καθε μερα με αυτοκινητο για μπανιο κ φαγητο κ μετα επιστροφη στην βαση το απογευμα. Καπου που να εχει λιγο ζωη κ ιδανικα να μην παιρνουμε αμαξι για βραδυ"
Ειναι το Βαθυ μια τετοια πολη;
Δες αυτά που έχω γράψει εδώ

https://www.travelstories.gr/community/threads/Διακοπές-στην-Ιθάκη.18291/page-3

πρέπει να πεις και πόσα θες να δώσεις για διαμονή , δες κι εδώ

https://www.travelstories.gr/community/threads/Ιθάκη-–-Κεφαλονιά.28895/page-3 :cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.780
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom