Ισπανία Ιούνιος - Τενερίφη, Κανάρια Νησιά ή Ανδαλουσία;

jmallen3

Member
Μηνύματα
80
Likes
3
Καλησπέρα,

έχουμε με την κοπέλα μου στα μέσα Ιούνη 1 εβδομαδα κενό για διακοπές και υπάρχουν οι παρακάτω 3 επιλογές με βάση τα αεροπορικα εισητήρια και τις ώρες και μέρες που βολεύουν και θα ήθελα τη γνώμη και τις προτάσεις σας, μιας και θα είναι η πρώτη μας φορά Ισπανία. Το ταξίδι θα είναι από Σάββατο ή Παρασκευή μέχρι επόμενη Κυριακή (8-9 μέρες). Θέλουμε επίσης να συνδυάσουμε για τις περισσότερες μέρες και θάλασσες για μπάνιο.

Τενερίφη, Κανάρια Νησιά ή Ανδαλουσία (πτήση από/προς Μάλαγα);

Αξίζουν τα 2 πρώτα νησιά από άποψη ομορφιάς και παραλιών ή είναι αρκετά πολυδιαφημισμένα; Οι ακτές της Ανδαλουσίας έχουν ωραίες παραλίες/πόλεις; Αν ναι, ποιες πόλεις θα προτείνατε για να γίνει ενα car trip?
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.944
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Η Τενερίφη ανήκει στα Κανάρια :). Εννοείς κάποιο άλλο από τα νησιά, ως τη δεύτερη επιλογή;

Δεν έχω πάει καθόλου Ισπανία. Όμως απ'όσο ξέρω τις ομορφότερες παραλίες τις έχουν τα Lanzarote και Fuerteventura.
Η Τενερίφη έχει και αυτή παραλίες, αλλά το κύριο αξιοθέατό της είναι το ηφαίστειο Teide. Επίσης είναι πιο κοσμοπολίτικη.
Αν αυτό που ζητάς από το μέρος που θα πας είναι οι παραλίες, εγώ θα διάλεγα κάποιο εκ των Lanzarote / Fuerteventura.

Ρίξε μια ματιά εδώ για ιστορίες για την Ισπανία. Ειδικά για road trip στην Ανδαλουσία, θυμάμαι μια πολύ ωραία ιστορία της @Grerena.
 
Μηνύματα
768
Likes
603
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λος Ρόκες
Έχοντας σχετικά πρόσφατη γνώση από παραλίες των Καναρίων (Τενερίφης και Γκραν Κανάρια) θα έλεγα πως υστερούν πολύ σε σχέση με αυτές της ανδαλουσίας. Ειδικά με εκείνες της πλευράς του Cadiz, Costa de la luz συγκριτικά με την Costa del Sol θεωρώ πως είναι κλάσεις ανώτερες. Βέβαια δεν ξέρω πόσο πολυσύχναστες θα είναι Ιούνιο, λογικά στην Costa del Sol θα γίνεται χαμός από μαζικό ευρωπαϊκό τουρισμό.
Όσον αφορά συνολικά, και εκεί η Ανδαλουσία έχει να σου προσφέρει περισσότερα αφού με ένα όμορφο road trip από Μάλαγα μπορείς να δεις πολλά περισσότερα χωρίς να απομακρύνεσαι και ιδιαίτερα από τη θάλασσα (πχ Pueblos Blancos, Γιβραλταρ, Cadiz, ακόμη και Ρόντα ή Cordoba).
Σίγουρα όμως και στις δύο περιπτώσεις (νησιά ή ανδαλουσία) μιλάμε για παραλίες όχι τόσο γραφικές όσο συνήθως στην Ελλάδα και ως επι το πλείστον με κύματα ή δυνατό αέρα.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.009
Η Τενερίφη είναι ένα από τα Κανάρια Νησιά. Μήπως εννοείς Τενερίφη ή κάποιο άλλο από αυτά τα νησιά;
Η Ανδαλουσία μου αρέσει πολύ (ειδικά πόλεις όπως Κόρδοβα,Σεβίλλη,Γρανάδα)αλλά δεν νομίζω ότι οι παραλίες είναι και το πιο δυνατό της σημείο.Πιο πολύ αξίζει ως προς αξιοθέατα η Ανδαλουσία και έχει πανέμορφες πόλεις.Αλλά για κάποιον που έχει συνηθίσει στις ελληνικές παραλίες, μάλλον σε αυτό το θέμα υστερεί,όπως είπαν και πιο πάνω.Αν το βασικό όμως είναι να απολαύσεις την Ανδαλουσία και να κάνεις και κανένα μπάνιο μιας και θα είσαι εκεί, οκ.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
8.464
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Οι καλές παραλίες της Τενερίφης έχουν μαύρη άμμο. Επίσης χωρίς αυτοκίνητο δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στις καλές της παραλίες. Τα Γκραν Κανάρια έχουν καλύτερες παραλίες. Δεν έχω γυρίσει τόσο πολύ αυτό το νησί, αλλά απ'όσο μου έχουν πει η φύση της γενικότερα είναι το ίδιο ωραία με Τενερίφη. Τις πιο ωραίες παραλίες της έχει η Fuerteventura. Είναι στο ίδιο στυλ με τις παραλίες που έχω δει στην Καραϊβική (Varadero, Κούβα και playa de los Delfines, Μεξικό) αλλά ακόμα καλύτερες κατά τη γνώμη μου. Το κακό που έχει είναι ότι δεν θα καταλάβεις ότι είσαι στην Ισπανία. Είναι σαν τουριστικό θέρετρο το νησί. Lanzarote και La Graciosa μου αρέσουν πολύ περισσότερο. Ομοιόμορφα λευκά σπίτια με πράσινες πόρτες και παράθυρα, ωραίες παραλίες, ένα πολύ ωραίο πάρκο με ηφαίστεια,σπηλιές, χωριό χτισμένο πάνω σε άμμο κ.α.

Η Ανδαλουσία είναι φοβερή όμως έχει πολλά ωραία πράγματα εκτός παραλιών και ίσως είναι κρίμα να τα χάσετε για παραλίες. Alhambra και Mezquita δεν χάνονται. Η Ronda είναι μακρυά από παραλίες, αλλά θα είναι κρίμα να μην την δείτε. Το μόνο παραλιακό μέρος που είδα είναι η Κάντιθ, η οποία είναι πολύ όμορφη πόλη και oi παραλίες που έχει είναι αρκετά καλές.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.800
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Σαν τις παραλίες της Ελλάδας, πουθενά... πουθενά στον κόσμο ολόκληρο! Ειδικά αν θες να κολυμπήσεις...

Από κει και πέρα, Ιούνιος στην Ανδαλουσία ίσον πολλή ζέστη. Τα Κανάρια θα έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες μάλλον αλλά - παρ'όλο που δεν έχω πάει εκεί - πιστεύω ότι τα αξιοθέατά τους (ακόμη κι αν η φύση "τα σπάει" - που δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό) δεν συγκρίνονται με της Ανδαλουσίας.

Για τις μέρες που θα έχετε στη διάθεσή σας, ο "κύκλος" Μάλαγα - Γρανάδα - Κόρντοβα - Σεβίλλη - Πουέμπλος Μπλάνκος - Ρόντα - Μάλαγα θα σας καλύψει πλήρως μεν, με πολύ τρεχάλα δε. Νοικιάστε αυτοκίνητο και ξεχυθείτε. Και μη "χαραμίσετε" χρόνο για τη Μάλαγα, μια βόλτα φτάνει. Τα υπόλοιπα αξίζουν πολύ περισσότερο. Α, και καθ'οδόν για τη Μάλαγα, κάντε και μια στάση στη Νέρχα, να δείτε το σπήλαιο.
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Σαν τις παραλίες της Ελλάδας, πουθενά... πουθενά στον κόσμο ολόκληρο! Ειδικά αν θες να κολυμπήσεις...
Όσο ταξιδεύω αυτό ανακαλύπτω κι εγώ...

Gran Canaria έχω πάει μόνο από αυτά που αναφέρθηκαν κι έχω να πω ότι δε μου άρεσε ιδιαίτερα κάποια παραλία (αν και δεν πήγα και σε πολλές).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.553
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom