Ισλανδία Ισλανδία - Η απόκοσμη ομορφιά

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Τώρα λίγο δεν το λες! Γενικά θα έλεγα πως ρισκάρατε αρκετά!!!
Ειδικά την στιγμή που έσπασε ο πάγος στον παγετώνα και βυθίστηκε το πόδι της κοπελιάς ... κοψοχολιάστηκα :eek: :eek::eek: Μα που πηγαίνατε μόνοι σας στον παγετώνα; :icon_evil:

Πως το έκανες αυτό; Υπάρχει κάποια εφαρμογή;
Καλημέρα Ντίνα.
Ηταν λίγο επικίνδυνο αλλά δεν ήμασταν οι μοναδικοί τρελοί όποτε ξεθαρέψαμε που βλέπαμε και άλλους...
Φυσικά και υπάρχει. http://www.road.is/ Πολύ χρήσιμη. Όχι μόνο σου λέει την κατάσταση αλλά μπορείς να δεις και τους δρόμους live, πατώντας πάνω στις κάμερες που σου βγάζει ο χάρτης.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
πωπω... θα μας σκάσεις με αυτό το σέλας...Επιτέλους τι έγινε τελικά;
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
πωπω... θα μας σκάσεις με αυτό το σέλας...Επιτέλους τι έγινε τελικά;
Χαχαχα! Και εσεις φαντάσου το διαβάζετε... Εμείς τι να πούμε που 7 βράδια ξεροσταλιάζαμε μες το κρυο να κοιτάμε ανάμεσα στα σύννεφα σα χαζά, μπας και δούμε τίποτα να πρασινίζει! Η υπομονή ειναι μεγάλη αρετή! :D Εξάλλου 2 βραδάκια έμειναν να γράψω...
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.731
Likes
14.343
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Χαχαχα! Και εσεις φαντάσου το διαβάζετε... Εμείς τι να πούμε που 7 βράδια ξεροσταλιάζαμε μες το κρυο να κοιτάμε ανάμεσα στα σύννεφα σα χαζά, μπας και δούμε τίποτα να πρασινίζει! Η υπομονή ειναι μεγάλη αρετή! :D Εξάλλου 2 βραδάκια έμειναν να γράψω...
Περάσατε καλά; Αυτό μετράει.
Και φαίνεται ότι κάνατε ένα υπέροχο ταξίδι!
Οι φωτογραφίες με τα χιόνια πολύ όμορφες. Οι θερμοκρασίες χαμηλές, αλλά αφού περνάτε καλά, αυτό μένει.
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
6η Μέρα

Η μέρα μας αρχίζει με μια βόλτα στο Akureyri. Όμορφη πόλη και μαζεμένη. Την βρήκαμε πιο όμορφη από το Reykjavik. Ο καιρός σήμερα ήταν καταπληκτικός. Η θερμοκρασία είχε ανέβει αισθητά και η μέρα ήταν ηλιόλουστη. Τέλεια!

Κάναμε μια βόλτα στο λιμάνι, στον καθεδρικό ναό, περπατήσαμε στους κεντρικούς πεζόδρομους, αγοράσαμε αναμνηστικά και αναχωρήσαμε. Από το λιμάνι είδαμε ότι αναχωρούσαν και καραβάκια για whale watching όμως θα χάναμε πολύ ώρα και επιπλέον δεν μας εξασφάλιζε κανείς ότι θα βλέπαμε φάλαινες, οπότε το συμφωνήσαμε να το προσπεράσουμε.
akureyri church.jpg

Η θέα της πόλης από τον καθεδρικό.
view akureyri.jpg

Το λιμάνι της πόλης.
port2.jpg


port akureyri.jpg

Χαρακτηριστικά φανάρια στο Akureyri. Η πόλη ξεχειλίζει έρωτα!!!:rolleyes:
fanari.jpg

Κατόπιν παρότρυνσης του ιδιόρρυθμου αλλά κατά τ’ άλλα συμπαθέστατου κυρίου που είχε το hostel, αποφασίζουμε να βγούμε λίγο εκτός προγράμματος και αντί να συνεχίσουμε στο ring road να παρακάμψουμε προς την χερσόνησο των ξωτικών Trollaskagi. Πόσο δίκαιο είχε! Πάντα ακολουθούμε τις συμβουλές των ντόπιων και ποτέ δεν έχουμε απογοητευτεί. Και αυτή τη φορά απόφαση να ακολουθήσουμε την συμβουλή του, μας αποζημίωσε. Αυτή η χερσόνησος ήταν μαγική!

Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι γενικότερα ο καιρός που συναντήσαμε από το Egilsstadir και πάνω, ήταν πολύ καλύτερος απ’ ότι στο νότο. Το κρύο, η βροχή και ο αέρας που φάγαμε νότια, δεν τον συναντήσαμε πουθενά αλλού. Πραγματικά απορούσαμε με τις προειδοποιήσεις και τις ανησυχίες όλων. Ναι, είχε χιόνι ανεβαίνοντας αλλά οι δρόμοι ειδικά από το Akureyri και μετά ήταν πεντακάθαροι!

Με σύμμαχο μας λοιπόν τον καιρό, η διαδρομή που ακολουθήσαμε μας χάρισε τις πιο εντυπωσιακές εικόνες στο ταξίδι μας. Όμορφα φιόρδ, βουνά, λίμνες, φάρμες... Τι να πρωτοθυμηθώ! Οι φωτογραφίες τα λένε όλα...
roadm.jpg


boat.jpg


horses.jpg


village.jpg


mounts2.jpg


mounts me.jpg

Σε αυτή την διαδρομή συναντήσαμε το πιο τρομαχτικό τούνελ που είχαμε δει ποτέ! Ήταν πολλών χιλιομέτρων καθώς περνούσε μέσα από ένα ολόκληρο βουνό και ήταν μόνο μιας λωρίδας. Πράγμα που σήμαινε ότι οδηγούσαμε μέχρι να δούμε κάποιο άλλο όχημα να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση προς τα πάνω μας. Τότε, έπρεπε να εντοπίσουμε την κοντινότερη εσοχή του δρόμου και να μπούμε ώστε να περάσει και να συνεχίσουμε. Πολύ αγχωτικό!

Συνεχίζουμε και τα τοπία δε σταματούν να μας εκπλήσσουν! Αααα, πωωω, ουάουυυ ήταν οι ήχοι που βγάζαμε σε κάθε στροφή του δρόμου, όταν κάτι καινούργιο αποκαλύπτονταν μπροστά μας.
mounts4.jpg

Οι αντικατοπτρισμοί του ήλιου στο νερό και στο χιόνι, έδιναν άλλη διάσταση στο τοπίο. Γη και ουρανός γινόταν ένα!!! Μια ζωγραφιά! Οι μηχανές μας είχαν πάρει φωτιά!
mirrors.jpg


touch the sun.jpg

Πόσο απίστευτη είναι αυτή η χώρα! Κάθε φορά που λες τα είδα όλα, κάτι καινούργιο συναντάς και σου συστήνεται ξανά...
marianna lake.jpg


stone.jpg


isle.jpg


amazing3.jpg

Σε αυτή την γωνιά της Ισλανδίας συναντήσαμε και την πισίνα με την καλύτερη θέα. Δυστυχώς όμως την ώρα που φτάσαμε δεν ήταν ανοιχτή.
pisina.jpg

Λίγο πιο πέρα ένα υπέροχο εκκλησάκι...
church.jpg

Η μέρα μας μόλις ξεκίνησε. Έχουμε ακόμα πολλά να δούμε και ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα να διανύσουμε ως το Stykkisholmur, που πρέπει να φτάσουμε ως το βράδυ. Φύγαμε....
 
Last edited:

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές! Ζησατε μεγάλη εμπειρία! Πάντα τέτοια ταξίδια εύχομαι!
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές! Ζησατε μεγάλη εμπειρία! Πάντα τέτοια ταξίδια εύχομαι!
Να 'σαι καλά! Πράγματι ήταν απίστευτο ταξίδι. Αν δεν έχεις πάει, στο εύχομαι ολόψυχα!
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Συνεχίζουμε βάζοντας στο GPS το Hvitserkur δηλαδή "το άσπρο πουκάμισο" που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας των κοτσουλιών από τα πουλιά που έχει πάνω του. Η διαδρομή συνεχίζει να χαρίζει φοβερά τοπία...
amazing2.jpg


amazing.jpg

Εδώ συναντήσαμε και την πιο αλλόκοτη εκκλησία.
strange church.jpg

Αλόγα παντού.... Πόσο όμορφα αλήθεια! Σταματήσαμε μάλιστα σε μία φάρμα να τα χαϊδέψουμε και τρέξανε προς εμάς. Ήταν πολύ φιλικά και κουτσομπόλικα να δούνε τι κάνουμε...:D
horses!.jpg


horses!!.jpg

Φτάσαμε λοιπόν στο Hvitserkur! Πρόκειται για έναν βράχο πάνω σε μια ακτή που μοιάζει με δράκο, δεινόσαυρο ή ρινόκερο που πίνει νερό. Μια saga μιλά για troll που ενώ έπινε νερό ξεχάστηκε να κρυφτεί πριν να βγει ο ήλιος και έγινε βράχος. Όμορφο και περίεργο!
Hvitserkur.jpg

Αποφασίσαμε και πάλι να βγούμε εκτός ring road για να βρούμε την παραλία Ηvammstangi που συνήθως βγαίνουν για να λιαστούν φώκιες! Η διαδρομή συνεχίστηκε από χωματόδρομο και μέχρι να φτάσουμε βλέπαμε ωκεανό.
πορεία.jpg

Ίσα που προλαβαίναμε να φτάσουμε στην Ηvammstangi. Έπρεπε να βιαστούμε πριν να δύσει ο ήλιος. Φτάνουμε και παίρνουμε το μονοπάτι μέχρι την παραλία.
to seals.jpg

Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία φώκια και απογοητευμένοι πάμε να φύγουμε. Εκείνη τη στιγμή ένας άντρας που ερχόταν προς το μέρος μας, μας λέει ότι στην διπλανή παραλία αν προχωρήσουμε θα δούμε πολλές. Έτσι και έγινε. Στην διπλανή παραλία γινόταν χαμός. Άλλες λιαζόντουσαν, άλλες κολυμπούσαν, φώναζαν, κουνούσαν τις ουρές τους και τα σχετικά. Βέβαια δε μπορούσαμε να πλησιάσουμε πάρα πολύ κοντά γιατί φοβόντουσαν.
φωκιες.jpg


φωκιες2.jpg


φωκιες3.jpg

Ο ήλιος είχε πέσει για τα καλά και έπρεπε να γυρίσουμε στο αμάξι γιατί τα χιλιόμετρα που είχαμε να διανύσουμε μέχρι την χερσόνησο Snaefellsnes και συγκεκριμένα μέχρι το χωριό Stykkisholmur, ήταν πάρα πολλά.
Στο δρόμο μας πέσαμε πάνω σε ένα φάρο. Ότι θα βλέπαμε τέτοιο ηλιοβασίλεμα Μάρτη μήνα στην Ισλανδία μετά από τόσο κρύο και κακοκαιρία, δεν το περιμέναμε... Βέβαια είπαμε, χειμώνα είχαμε στα νότια. Εδώ ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος!:)
lighthouse.jpg

Η διαδρομή συνέχισε να είναι πολύ ωραία, για όσο τουλάχιστον είχε φως και μπορούσαμε να βλέπουμε. Περνούσαμε συνέχεια από χιονισμένα βουνά και πεδιάδες. Η βραδιά ήταν τέλεια. Απόψε δε φύσαγε καθόλου και δεν είχε πολύ κρύο. Από κάποιο σημείο και έπειτα αρχίσαμε να βλέπουμε επαγγελματίες φωτογράφους με κάτι μηχανές σα τηλεσκόπια, να στήνουν τρίποδα! Όπα, εδώ είμαστε! Ο ουρανός πεντακάθαρος. Δεν υπήρχε ίχνος σύννεφου! Τι γίνεται ρε παιδιά;;; Λες;;;;;
Μπαίνουμε στην εφαρμογή και δείχνει ότι σήμερα το σέλας θα σκαρφαλώσει στο 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Το 6 θεωρείται πολύ υψηλό. Σπανίως ξεπερνά το 5. Η χαρά μας απερίγραπτη!

Όντας νηστικοί όλη μέρα, είπαμε να σταματήσουμε στην περιοχή του Borgarnes σε ένα φαστφουντάδικο να πάρουμε δυνάμεις γιατί όλη μέρα την είχαμε βγάλει μόνο με κάτι μπάρες. Όταν ξαναξεκινήσαμε η ώρα ήταν γύρω στις 22:30. Από το αμάξι παρατηρούμε οτι κάτι είχε αρχίζει να ψιλοφαίνεται και αρχίζουμε να χαζοχαιρόμαστε. Όσο περνούσε η ώρα όλο και κάτι περισσότερο φαινόταν.
Αποφασίζουμε να σταματήσουμε στην άκρη του δρόμου. Σταθήκαμε για περίπου 15’. Ένα αχνοπράσινο φιδάκι, εντελώς άτονο, άρχισε να χορεύει για περίπου 5’ λεπτά. Εντωμεταξύ είχαμε διαβάσει ότι η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από τις φωτογραφίες και αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι το σέλας. Τόση ανυπομονησία γι’ αυτό; Αυτό ήταν το όνειρο; Ομολογουμένως δεν άξιζε! Η πλήρης απογοήτευση....
Η υπόλοιπη παρέα απ’ την άλλη ήταν χαρούμενη και προσπαθούσε να με πείσει ότι ήταν εντυπωσιακό. Εγώ απ’ την άλλη καταστεναχωρημένος να επιμένω ότι δε μπορεί να είναι αυτό που είδαμε! Απλά, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ!!!!

Μπήκαμε στο αμάξι και συνεχίσαμε. Σε περίπου 30’ θα φτάναμε στο Stykkisholmur. Κάπου εκεί η γυναίκα μου Frosty, βλέπει ότι αρχίζει να κινείται κάτι ξανά και μας προτρέπει να σταματήσουμε. Σοφή κίνηση!

Μετά από 5 λεπτά ξεκινάει το πάρτι… Από την μία πλευρά του ουρανού, ένα ασπρο-πράσινο φιδάκι ξεκίνησε να λικνίζεται και να απλώνεται προς το μέρος μας. Λεπτό με το λεπτό γινόταν όλο και πιο φωτεινό, όλο και πιο πράσινο και απλώνονται όλο και περισσότερο, με ακόμα πιο περίπλοκες κινήσεις.
a.jpg

Το ένα φίδι έγιναν δύο, τα δύο τρία μέχρι που γέμισε ο ουρανός. Δεν ξέραμε που να πρωτοκοιτάξουμε…
b.jpg

Έπειτα, σειρά είχαν οι κουρτίνες. Πλέον, εκτός από λευκό και πράσινο χρώμα, άρχισαν να εμφανίζονται και αποχρώσεις του μωβ και του ροζ. Είχαμε ανατριχιάσει από αυτό που αντικρίζαμε. Αδυνατούσε να το συλλάβει το μυαλό μας!!!
σελας5.jpg

Πάνω στην στιγμή που νομίζαμε ότι τα χαμε δει όλα, ξεκινάει κάτι σαν φωτεινή καταιγίδα από λευκές, πράσινες και μωβ αποχρώσεις, ακριβώς από πάνω μας. Είχαμε γίνει και οι τέσσερις μια αγκαλιά…Είχαμε πλημμυρίσει απο φως, εικόνες και συναισθήματα! Εκείνη τη στιγμή χάθηκα. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω με λέξεις. Σα να άνοιξε η ατμόσφαιρα της γης. Σα να βρισκόμουν εντός κάποιου μαγνητικού πεδίου. Δεν υπήρχε χρόνος. Δεν ήξερα αν πατάω γη ή βρίσκομαι στο διάστημα. Χωρίς να το καταλάβω συνειδητοποιώ ότι έχω αρχίσει να δακρύζω. Το σώμα μου βρισκόταν σε έκσταση!
c.jpg


d.jpg

Αυτό που βίωνα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι συγκλονιστικότερο έχω ζήσει ως τώρα. Έπρεπε ταυτόχρονα να διαχειριστώ αυτό που έβλεπα και αδυνατούσα να συλλάβω (όσο και αν το είχα εκλογικεύσει επιστημονικά) και από την άλλη την εκπλήρωση ενός ονείρου μου!
Για κάτι τέτοιες στιγμές λατρεύω τα ταξίδια. Για κάτι τέτοιες στιγμές δεν έχω μετανιώσει ούτε για 1 ευρώ που δαπάνησα γι’ αυτά, παρόλο που δε μου περισσεύουν!

Η έντονη δραστηριότητα διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Πολλές φωτογραφίες δεν βγάλαμε. Μόνο 3-4 έτσι να υπάρχουν. Δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να καταπιαστούμε με τις κάμερες και να χάσουμε τη στιγμή… Εξάλλου αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αποτυπωθεί στο χαρτί, όσα φίλτρα και να βάλεις. Αυτό αποτυπώθηκε στο μυαλό και στην ψυχή μας και κλειδώθηκε εκεί καλά για πάντα!

Η ώρα είχε πάει 00:15 και ήδη η κοπέλα από το hostel που θα μέναμε απόψε μας είχε πάρει 2 τηλέφωνα. Όλο φτάναμε και όλο στο δρόμο ήμασταν. Είχαμε κλείσει 16 ώρες στο δρόμο!!!!
Ξεκινήσαμε γρήγορα γρήγορα γιατί η κοπέλα καθόταν τόσο αργά, ειδικά για το δικό μας το check in. Κατα την διαδρομή κοιτούσαμε τις φωτογραφίες από το σέλας. Οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν ήταν αντιπροσωπευτικές αυτού που είδαμε. Για κάποιο λόγο ο φακός απέδιδε το σέλας σαν πράσινο (stabilo). Καμία σχέση! Το σέλας που είδαμε ήταν πρασινόλευκο με αποχρώσεις μωβ και ροζ, που για κάποιο λόγο δεν φαίνονται καν! Η πιο αντιπροσωπευτική φωτογραφία είναι αυτή που βρήκα από το internet. Δεν ξέρω τι εξοπλισμό θέλει για να καταφέρεις να το τραβήξεις (μάλλον αυτούς τους τηλεσκοπικούς φακούς που βλέπαμε στην διαδρομή) αλλά έτσι έμοιαζε!
σελας web.jpg

Κατά τις 00:40 φτάσαμε στο Stykkisholmur. Το Harbour Hostel ήταν ακριβώς πάνω στο λιμάνι, περιποιημένο και χιπστερικό! Άντε να κλείσεις μάτι απόψε μετά από αυτό… Το χαμόγελο μας συνεχώς ως τα αυτιά!

Τι άλλο να περιμέναμε για αύριο αλήθεια; Τι άλλες προσδοκίες θα μπορούσαμε να έχουμε;! Αυτός ο μαγικός τόπος μας τα είχε δώσει όλα τόσο απλόχερα! Ήμασταν τόσο γεμάτοι από εικόνες και συναισθήματα, που ακόμα και την πτήση της επιστροφής να παίρναμε αύριο, δε θα ‘χαμε κανένα απολύτως θέμα!
 
Last edited:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Φιλε @panlek30 σε ευχαριστω που μοιραζεσαι μαζι μας οσα βιωσες και ενοιωσες.
Τα περιγραφεις δε τοσο ευγλωτα, που η χαρα, ο ενθουσιασμος και η συγκινηση σου μεταδοθηκαν και σε εμενα :rolleyes:
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
συνειδητοποιώ ότι έχω αρχίσει να δακρύζω.
Σε κατανοώ απόλυτα!!! Και όσες λέξεις να χρησιμοποιήσεις, δεν φτάνουν για να περιγράψεις αυτήν την ικανοποίηση που αισθάνεσαι εκείνη την στιγμή!...
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Σε κατανοώ απόλυτα!!! Και όσες λέξεις να χρησιμοποιήσεις, δεν φτάνουν για να περιγράψεις αυτήν την ικανοποίηση που αισθάνεσαι εκείνη την στιγμή!...
Πότε θα πας; Θα προλάβεις σέλας;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom