Ισλανδία Ισλανδία ή αλλιώς... Ice is nice!

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. Κεφάλαιο 2ο]Ξημέρωσε 20 Μαϊου και στην ουσία σήμερα ξεκινάει η πριήγησή μας στο Ρέυκιαβικ! Τα μαγαζιά ανοίγουν στις 10.00, οπότε για να μην χάνουμε τον χρόνο μας αποφασίσαμε νωρίς νωρίς να περπατήσουμε γύρω γύρω να δούμε τι παίζει. Στις 11.00 είχαμε ραντεβού στο γραφείο του Jon για να μιλήσουμε για το ταξίδι και στις 17.00 είχαμε κανονίσει "White Night Hike" [URL="http://www.goecco.com/Index/goecco/SummerTours2011/SummerDayToursfromReykjavik/WhiteNightHiking/"]GoEcco / White Night Hiking[/URL
  3. Κεφάλαιο 3ο
  4. Κεφάλαιο 4ο
  5. Κεφάλαιο 5ο
  6. Κεφάλαιο 6ο
  7. Κεφάλαιο 7ο
  8. Κεφάλαιο 8ο
  9. Κεφάλαιο 9ο
  10. Κεφάλαιο 10ο]22/5. Ξυπνάμε νωρίς για να δούμε τι γίνεται έξω. Εχει ήλιο, δε φυσάει, εξαιρετική μέρα. Ειχαμε πει με τον Jon ότι θα μιλούσαμε γύρω στις 13.00 για το αν θα συνεχίσουμε ή αν θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω. πάμε λοιπόν στη ρεσεψιόν και του ζητάμε του παληκαριού να πάρει τηλ. στο κινητό τους Mountain Guides, μπας και κάνουμε Glacier Hike. Αδυναμία σύνδεσης. Φτου! Τώρα τι να κάνουμε? Τρώμε πρωινό και φεύγουμε να πάμε στον Solheimajokull Glacier, ελπίζοντας να βρούμε κάποιον εκεί. Υπάρχει ταμπέλα που στρίβεις αριστερά στον κεντρικό δρόμο, μετά από περίπου μισή ώρα οδήγησης. Ρε παιδιά, το τοπίο εκεί ήταν εξωπραγματικό! Ηταν περίπου 4 χλμ μέτριος χωματόδρομος μέχρι να φτάσουμε στην άκρη του παγετώνα. Ενα απέραντο γκρι σεληνιακό τοπίο. Κοιτάζαμε έξω και απορούσαμε. Αυτό το τοπίο δεν ήταν γήινο. Αποκλείεται. Σε αγρίευε. Επιτέλους φτάσαμε στον Solheimajokull Glacier. Και τι ευτυχία! Εκεί βρισκόταν ο Helgi από [URL="http://www.mountainguides.is/"]Iceland Tours - Iceland Hiking Tours - Iceland Adventure Tours[/URL
  11. Κεφάλαιο 11ο
  12. Κεφάλαιο 12ο
  13. Κεφάλαιο 13ο
  14. Κεφάλαιο 14ο
  15. Κεφάλαιο 15ο
  16. Κεφάλαιο 16ο
  17. Κεφάλαιο 17ο
  18. Κεφάλαιο 18ο
  19. Κεφάλαιο 19ο
  20. Κεφάλαιο 20ο
  21. Κεφάλαιο 21ο
  22. Κεφάλαιο 22ο
  23. Κεφάλαιο 23ο
  24. Κεφάλαιο 24ο
  25. Κεφάλαιο 25ο
  26. Κεφάλαιο 26ο
  27. Κεφάλαιο 27ο
  28. Κεφάλαιο 28ο
  29. Κεφάλαιο 29ο
  30. Κεφάλαιο 30ο][B]Χρήσιμα tips για την Ισλανδία[/B

Ωρα να συνεχίσω την ιστορία, τώρα που ξέκλεψα λίγο χρόνο!
Τελευταία μέρα στο Reykjavik λοιπόν, το αυτοκίνητο παραδόθηκε στην Hertz στην ώρα του και ο ευγενικός υπάλληλος μάς μετέφερε με το βανάκι στο Hotel Fron, όπου και θα διανυκτερεύαμε. Σήμερα ήταν Σάββατο και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρεία να δούμε πόσο βράζει το αίμα των Ισλανδών ένα Σαββατιάτικο βράδυ! Τα κακά νέα? Στο ξενοδοχείο μάς έδωσαν δωμάτιο, το οποίο ήταν πάνω στην οδό Laugavegur. Απλά ευχόμασταν να είχε καλή ηχομόνωση...
Ο καιρός ήταν ψιλοβροχερός, μουντάδα και ψύχρα. Η ομπρέλα άχρηστη με τέτοιον αέρα. Η Laugavegur ήταν γεμάτη κόσμο, ο οποίος είτε ψώνιζε στα μαγαζιά, είτε καθόταν στα καφέ. Κανένας δεν φαινόταν να πτοείται από τον καιρό, εκτός από 2 Ελληνες που δεν ξέρανε τι να κάνουν με τη βροχή! Τελικά το πήραμε απόφαση, θα κάναμε ότι και οι ντόπιοι, δλδ κουκούλες και δεν τρέχει τίποτα! Είχε πλάκα πάντως!
Εξερευνήσαμε τα, ομολογουμένως, πανάκριβα μαγαζιά, δεν ψωνίσαμε τίποτα και ξαφνικά πεινάσαμε. Κατευθυνθήκαμε στο Devito's pizza για μια περιποιημένη μαργαρίτα και έπιασε η μπόρα. Μέχρι να τελειώσούμε την πίτσα μας, η μπόρα έγινε ψιχάλα και ξεκινήσαμε την βόλτα παραλιακά. Απαραίτητη στάση στο σύμβολο της παραλίας, το πλοίο - απομίμηση των Vikings.
aimg814.imageshack.us_img814_7782_vikingt.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Εδώ να ξαναπώ ότι οι Ισλανδοί είναι αρκετά ομιλητικοί. Οποιος μας έβλεπε να φωτογραφιζόμαστε σταματούσε και μάς ρωτούσε από πού είμαστε, πώς περάσαμε στην Ισλανδία κλπ κλπ. Γενικότερα αγαπάνε το μπλα μπλα.
Περπατήσαμε μέχρι το λιμάνι για να δούμε την αντιφατική εικόνα των φαλαινοθηρικών και ακριβώς απέναντι τα τουριστικά πλοιάρια για Whale Watching.
aimg850.imageshack.us_img850_5298_falainothirika.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Στην Ισλανδία δυστυχώς το κυνήγι φαλαινών είναι παράδοση για τους παλιούς, ευτυχώς ξεθωριάζει για τους νέους. Πάντως, με όσους μιλήσαμε στις διάφορες εκδρομές που κάναμε, όλοι θεωρούσαν ότι είναι απαράδεκτο και δυσφημίζει την χώρα τους.
Η βόλτα μας κατέληξε στο νέο απόκτημα - πολυχώρο του Reykjavik, το Harpa, συνεδριακό κέντρο, καφέ, ένα πολλά υποσχόμενο εστιατόριο, θέατρο. Πραγματικά εντυπωσιακό, ειδικά για Σάββατο βράδυ.
aimg580.imageshack.us_img580_7328_harpa.jpg

Uploaded with ImageShack.us
aimg29.imageshack.us_img29_4997_harpainside.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Ανεβήκαμε πάνω μπας και βρούμε θέση για καφέ αλλά όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα. Το ίδιο και το εστιατόριο. Ετσι, καταλήξαμε στο ισόγειο για 2 καπουτσίνο και για να κάνουμε χάζι τους καλοντυμένους Ισλανδούς. Στον πρώτο όροφο είχε κάποια εκδήλωση ή παράσταση και γινόταν χαμός από κόσμο. Εβλεπες τις κοπέλες ντυμένες με πανάλαφρα φορεματάκια και κρύωνες! Βασικά, ήμασταν οι μοναδικοί τουρίστες και αυτό φαινόταν από το ντύσιμό μας. Πουλόβερ και χοντρά μπουφάν εμείς, χαλαρό έως πολύ χαλαρό ντύσιμο οι Ισλανδοί. Και έξω ντάλα φως, παρόλη τη συννεφιά! Κατά τις 11 το βράδυ φύγαμε για το ξενοδοχείο. Στη Laugavegur γινόταν πανικός! Τα μπαράκια γεμάτα, κόσμος έξω να έχει μεθύσει και να φωνάζει, this is Reykjavik by night!! Δεν το ξενυχτήσαμε, αύριο είχαμε μεγάλο ταξίδι επιστροφής κι έπρεπε να κοιμηθούμε καλά. Δηλαδή όσο καλά μπορείς να κοιμηθείς άμα κάτω από το ξενοδοχείο είναι όλα τα μπαρ και οι φωνακλάδες Ισλανδοί... Ευτυχώς που ήμασταν ψόφιοι από την κούραση...
 

Attachments

Last edited by a moderator:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τέλεια, η Ισλανδία ήταν η αφορμή για να γνωρίσω το φόρουμ, παραμένει ακόμη ευσεβής πόθος. Περιμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια με όσες λεπτομέρειες γίνεται καθώς έχουμε λίγες (2) ιστορίες από το μαγευτικό αυτό μέρος.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.279
Ονειρεμένο Ταξίδι
ολη η γη
ανυπομονουμε για τη συνεχεια και ιδιως να μαθουμε τι εγινε με το ηφαιστειο!!!!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Υποκλίνομαι... και αναμένω τις περιγραφές σας :clap::clap:
Στο ίδιο ξενοδοχείο είχαμε μείνει κι εμείς τελευταίο βράδυ
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Hydronetta και λοιποί φίλοι, ένα έχω να πω: ΔΕΝ υπάρχει πιο εύκολο μέρος για τουρισμό από την Ισλανδία! Είναι τόσο μπροστά οι άνθρωποι σε όλα τους, στην οργάνωση, στην καθαριότητα, στην ειλικρίνεια, τι να πω?
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Hydronetta και λοιποί φίλοι, ένα έχω να πω: ΔΕΝ υπάρχει πιο εύκολο μέρος για τουρισμό από την Ισλανδία! Είναι τόσο μπροστά οι άνθρωποι σε όλα τους, στην οργάνωση, στην καθαριότητα, στην ειλικρίνεια, τι να πω?
Εγώ τα ξέρω από πρώτο χέρι. Δεδομένου δε ότι η ισλανδική κορώνα εξακολουθεί να είναι υποτιμημένη σε σχέση με το ευρώ απ'ότι πριν 3 χρόνια, το κόστος δεν είναι δυσβάτακτο
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Εμείς βρήκαμε αεροπορικά με 540 ευρώ το άτομο, μείναμε σε υπέροχα ξενοδοχεία, οδηγήσαμε ένα Avensis, κάναμε δραστηριότητες πολλές (White Night Hike, Snorkel Silfra, Solheimajokull glacier hike, Whale watching tour), κάναμε ψιλοψώνια και χτες που τα υπολογίσαμε μάς βγήκε συνολικά περίπου 2200 ευρώ/άτομο. Ολα αυτά με αεροπορικά, ξενοδοχεία, αυτοκίνητο, δραστηριότητες, φαγητο και τις βενζίνες. Δεν νομίζω ότι είναι πολλά, από τη στιγμή που δεν στερηθήκαμε τίποτα και έχουμε ξοδέψει πολύ περισσότερα σε συγκριτικά πιο φθηνούς προορισμούς... Απλά δεν τρώγαμε σε εστιατόρια (εκτός από μια φορά στη λίμνη Myvatn) γιατί είναι πανάκριβα, τρώγαμε στα βενζινάδικα Ν1 ωραιότατες σουπίτσες με free-refill και στο φαγητό δεν ξοδέψαμε πολλά. Αμα δεν κάναμε και καμία δραστηριότητα θα μας έβγαινε πολύ φθηνότερα αλλά είναι δυνατόν στην Ισλανδία να μην κάνεις κάτι το ασυνήθιστο?
 

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος του κοσμου
Καλως την!
Περιμενω κι εγω περιγραφες , πληροφοριες, λεπτομεριες...και φωτογραφιες.
Ηδη η πρωτη με το μπλουζακι ειναι καταπληκτικη:clap:
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Ξημέρωσε 20 Μαϊου και στην ουσία σήμερα ξεκινάει η πριήγησή μας στο Ρέυκιαβικ! Τα μαγαζιά ανοίγουν στις 10.00, οπότε για να μην χάνουμε τον χρόνο μας αποφασίσαμε νωρίς νωρίς να περπατήσουμε γύρω γύρω να δούμε τι παίζει. Στις 11.00 είχαμε ραντεβού στο γραφείο του Jon για να μιλήσουμε για το ταξίδι και στις 17.00 είχαμε κανονίσει "White Night Hike" GoEcco / White Night Hiking
Η μέρα λοιπόν θα ήταν αρκετά φορτωμένη. Ολα τα ξενοδοχεία έχουν διάφορα φυλλάδια με εκδρομές και χάρτες, οπότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα πληροφόρησης, πήραμε χάρτη του Ρέυκιαβικ από το ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε το περπάτημα! Ο ήλιος ήταν ντάλα, ασυννέφιαστος καιρός αλλά έκανε ψοφόκρυο! Περπατήσαμε την κύρια οδό Laugavegur, φωτογραφήσαμε, πήγαμε στην λίμνη Tjornin και παίξαμε με τα παπάκια, ήταν πολύ όμορφα!
Εδώ να πω ότι το Ρέυκιαβικ είναι μια πολύ περιποιημένη και χρωματιστή πόλη! Δεν έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα κτίρια έχουν πολύ γουστόζικες πινελιές!
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/84/img0050kg.jpg/] aimg84.imageshack.us_img84_8614_img0050kg.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us[/URL]
Επίσης, αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση είναι η παιδεία τους. Με το που κατεβάζαμε το πόδι στο δρόμο ακινητοποιούνταν όλα τα οχήματα! Γι' αυτούς είναι δεδομένη η προτεραιότητα στον πεζό! Ούτε κορναρίσματα, ούτε φωνές και βρισιές. Παντού ποδηλάτες με κράνη, μικρά παιδάκια με τα ποδηλατάκια τους. Το κέντρο περπατιέται αρκετά εύκολα, όλα τα αξιοθέατα μπορείς να τα δεις σε μια μέρα. Ακόμα και στο περίφημο Perlan πήγαμε με τα πόδια!
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/848/perlan.jpg/]

Uploaded with ImageShack.us[/URL]http://imageshack.us
 

Attachments

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Με το περπάτημα δεν καταλάβαμε πότε πήγε 11.00. Ηταν ώρα να συναντήσουμε τον Jon Gunnar. Μετά από 2 περίπου ώρες κουβέντας, μάς έδωσε έναν τεράστιο Road Atlas, χάρτη της Ισλανδίας με σημειωμένη την διαδρομή, σημεία ενδιαφέροντος, σημεία κινδύνου κλπ κλπ, κατατοπιστήκαμε πλήρως και προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά για την αυριανή μέρα που θα παραλαμβάναμε το αμάξι! Είχε πάει 13.00 και κάτι και αρχίσαμε να πεινάμε. Είχα κατεβάσει από το Tripadvisor εστιατόρια με λογικες τιμές. Από αυτά επιλέξαμε το Balkanika και ... μαντέψτε τι μουσική έπαιζε!!! Ρέμο, Βανδή και Γαρμπή!! Μα είναι δυνατόν? Οι ιδιοκτήτες του Balkanika είναι από Βουλγαρία και χάρηκαν πολύ που είδαν Έλληνες! Φαγητό πολύ καλό και τιμή? Για 2 κυρίως πιάτα και σαλάτα με coca-cola 27 ευρώ!
aimg585.imageshack.us_img585_4513_balkanika2.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us
aimg35.imageshack.us_img35_8389_balkanika.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.654
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom