Ισπανία Ισπανία – Πέρα από τη Μαδρίτη, που να πάω;

TRAVELLER 3

Member
Μηνύματα
95
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Χιλη
στα βορεια σαν σεμπαστιαν,μπιλμπαο και παμπλονα θα σε αποζημιωσουν.μπορειs και στο σαν σεμπαστιαν να κανειs και μπανιο στην υπεροχη τεραστια παραλια που εχει.μη παραληψειs αν τελικα παs να επισκευτειs το ενυδρειο στο σαν σεμπαστιαν.οτι επιλεξειs παντωs η ισπανια ειναι υπεροχη χωρα και θα περασειs καλα.
 

TRAVELLER 3

Member
Μηνύματα
95
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Χιλη
α!στην μαδριτη να παs απο το παρκο retiro να δροσιστειs μεσ το κατακαλοκαιρο.τεχνητη λιμνουλα με ψαρακια και δυνατοτητα βαρκαδαs.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Λοιπον ειδικη στη βορεια ισπανια δεν ειμαι οπως ειπε η varsa,απλα μενω στο μπιλμπαο εδω και αρκετα χρονια και ειμαι φαν της βορειας Ισπανιας!!! Τωρα να ξερεις οτι ο καιρος ειναι αστατος ολο το χρονο εδω. Απλα το καλοκαιρι η θερμοκρασια ειναι απο 22-27 και αντε αν παει 30-34 ειναι καυσωνας!! Μιλαω για το Μπιλμπαο και τα περιχωρα! Μπορει να βρεις βροχη αλλα και καλες μερες,αγνωστο!! Αλλα θα χορτασεις πρασινο!!!
Στο θεμα μας:
Παμπλονα. Μικρη πολη,μολις 200.000 κατοικοι και η παλια πολη,υπερβολικα μικρη,χρειαζεσαι ενα πρωινο να τη γυρισεις. Τωρα τις μερες που θα εισαι Ισπανια να ξερεις οτι στην Παμπλονα θα γινεται πανικος!! 7/7-14/7 ειναι οι φιεστας του San Fermin και απο 200.000 ατομα φτανουν στο 1 εκ.! Δεν εχω τυχει να βρεθω σε αυτη τη γιορτη. Τωρα αν πας,μη πας και τρεξεις με τους ταυρους! Μονο οι τρελοι,μεθυσμενοι και καποιοι που το κανουν χρονια πανε! Τωρα αν σονι και καλα θες να τρεξεις,φορα αθλητικα παπουτσια και οχι παντοφλες! Γιατι απο ολα εχει ο μπαξες!!! Οταν επισκεφτεσαι την παλια πολη σε μια περιοδο νορμαλ,οχι μεσα στις συγκεκριμενες φιεστας,μπορεις να κανεις ενα γαστρονομικο ταξιδι,εχει πολυ ωραια ταπας στην παλια πολη. Σε περιοδο γιορτων,μμ, δε ξερω τι ποιοτητα θα βρεις. Παντως την περιοδο των γιορτων καθε βραδυ εχει συναυλιες. Τωρα οπως εισαι και φαν της φωτογραφιας,ωραιες φωτογραφιες μπορεις να βγαλεις,νοικιαζοντας καποιο μπαλκονι στην παλια πολη,στο τμημα που τρεχουν οι ταυροι. Συνηθως στο δινουν για 30,50,μπορει και 100 ευρω το ατομο,νομιζω παιζει και πρωινο. Βασικα και η τηλεοραση απο αυτα τα μπαλκονια κανει τις ληψεις! Τωρα που και πως μπορεις να νοικιασεις ενα τετοιο μπαλκονι προσωπικα δε ξερω αλλα αν σε ενδιαφερει θα το ψαξω και θα σου πω. Ακομα και αν δεν ερθεις παμπλονα,ακομα και δεν ερθεις βορεια ισπανια εκεινες τις μερες 7/7-14/7 καθε πρωι το κρατικο καναλι TVE στις 08:00 μεταδιδει τον αγωνα δρομου με τους ταυρους,ειναι 800μ και διαρκει γυρω στα 3 λεπτα. Να καταλαβεις καθε πρωι το βλεπω στη τηλεοραση! και οχι μονο εγω!!
Στην επαρχια της navarras:
Τωρα αν εισαι φαν της ορειβασιας και του trekking κοινως ωραιες διαδρομες θα βρεις στην Ordesa,ειχα κανει πριν 1,5 χρονο φθινοπωρο και ηταν ολο αναβαση,με καταρρακτες και πολυ καλο υλικο για φωτογραφια! http://www.ordesa.net/

Αυτα θα επανελθω με υλικο απο σαν σεμπαστιαν και μπιλμπαο αλλα και αστουριας. Καταρχην σε ενδιαφερουν ολα αυτα; Για να ξερω τι θα σου γραψω!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Λοιπον ειδικη στη βορεια ισπανια δεν ειμαι οπως ειπε η varsa,απλα μενω στο μπιλμπαο εδω και αρκετα χρονια και ειμαι φαν της βορειας Ισπανιας!!! !
ελα τωρα... τοσο φαν που εισαι πλεον ειδική. οτι μας εχεις δωσει μεχρι τωρα ηταν αξιολογο και ακριβες:D. γιατι να μην λεμε τα πραγματα με το ονομα τους...
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Μην τρελλαινεστε για τη ζεστη, νομιζω οτι ζειτε στην ελλαδα και οχι στη νορβηγια που ακουνε 32 βαθμους και χρειαζονται ψυχιατρο. Ολα σχεδον τα ταξιδια μου τα εκανα αυγουστο αφου μονο τοτε μπορω λογω δουλειας και δεν επαθα τιποτα. Αν μετραγα θερμοκρασιες, θα επρεπε να ειχα παει μονο σκανδιναβια και μετσοβο.
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Θα συμφωνησω με τον Σωκρατη! Ασε που με τον καιρο δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος...
Ειδαμε τι ωραιο καιρο μας κανει τετοια εποχη!:mad:
Εγω πηγα Μαροκο Ιουλιο και ολοι μου ελεγαν οτι θα βρασω και ηταν υπεροχα!!! Στην Καζαμπλανκα το βραδυ το ηθελες το ζακετακι σου!!:D
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Σας ευχαριστώ όλους και πάλι :)

........
Αυτα θα επανελθω με υλικο απο σαν σεμπαστιαν και μπιλμπαο αλλα και αστουριας. Καταρχην σε ενδιαφερουν ολα αυτα; Για να ξερω τι θα σου γραψω!
Getxowoman, ευχαριστω ιδιαιτέρως. :)

Για τους ταύρους δεν τρελαίνομαι για να πω την αλήθεια.

Μου αρέσει η φύση, και οι πόλεις (και ο,τι έχει φωτογραφικό ενδιαφέρον)
Αγόρασα ένα βιβλιαράκι για τη Μαδρίτη, παρήγγειλα και οδηγούς για τη βόρεια Ισπανία και για την Ισπανία γενικώς.
Έχω αρχίσει την μελέτη ήδη. Αν σκεφτείς κάτι σημαντικό, γραψτο σε παρακαλώ.

Οι πόλεις που λες με ενδιαφέρουν πάντως, αφού θα κινηθώ προς τα εκεί.

(καλά που μου είπες για αυτή τη γιορτή! Θα μπορούσα να έχω μπλέξει άσχημα (λογω συμφόρησης από τον κόσμο) αν τύχαινε να βρισκόμουν εκείνες τις μέρες ακριβώς εκεί)



:D
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Ωραια λοιπον αφου εχεις παραγγειλει και τους οδηγους,μελετα και ρωτα αν θες κατι.
Σαν Σεμπαστιαν ή Ντονοστια στα βασκικα. Γενικα τα ονοματα στη χωρα των βασκων θα τα βλεπεις και στις 2 γλωσσες,ισπανικα και βασκικα. Και σημειωση,ενα μικρο λεξικο να εχεις μαζι σου δε θα ηταν κακη ιδεα. Ιδιαιτερα στα μικρα χωρια. Στο θεμα μας τωρα,αποσταση μπιλμπαο-σαν σεμπαστιαν 110χλμ, μια ωρα ειναι και τα διοδια 7 ευρω και πληρωνεις οχι μονο στο πηγαινε αλλα και στο ελα. Λοιπον το σαν σεμπαστιαν το βλεπεις χαλαρα σε 1 μερα,μη πω σε 3/4. Ειναι ισως η πιο ομορφη πολη στη χωρα των βασκων και αυτο γιατι εχει τη θαλασσα στα ποδια της. Η παραλια ειναι αρκετα μεγαλη σε μηκος και σε πλατος,αλλα για να κανεις μπανιο,μμ δυσκολα τα πραγματα,ατλαντικος εδω! βασικα ειχα επιχειρησει και μεχρι το γονατο ειχα μπει,πολυ θολουρα. Η παραλια λεγεται la concha. Τωρα σε αυτη τη πολη αξιζει να πας στην παλια πολη,που λεγεται parte vieja,φουλ απο ταπας μπαρ ή pintxo(ταπας α λα βασκικα). Σε αλλα θα σου δωσουν πιατο να βαλεις οτι θες σε αλλα τους λες εσυ. Γενικα θα φας καλα,και η τιμη ειναι 1,5-2,0 ειναι βλεπεις αρκετα τουριστικα για τα δεδομενα της περιοχης το σαν σεμπαστιαν. Αν ξερεις γαλλικα,εδω μερικοι μιλανε μιας και ειναι πολυ κοντα στα συνορα αλλα και πολλοι γαλλοι ερχονται εδω για να περασουν το καλοκαιρι. Λοιπον σημειωσε βολτα στη παλια πολη,λιμανι,παραλια και οπωσδηποτε στο monte igueldo,εχεις τη καλυτερη θεα της πολης και βγαζεις ωραιες πανοραμικες φωτογραφιες. Εκει πας με το αυτοκινητο και πληρωνεις να μπεις στο χωρο,γυρω στο 1,5,δεν ειμαι και σιγουρη ή με το τελεφερικ. Εκει υπαρχει και ενα προπολεμικο λουνα παρκ,μη δωσεις σημασια,εσυ πας για τη θεα! Σε αυτο το βουνο υπαρχει και ενα εστιατοριο εχω παει 3 φορες,ειναι λιγο ακριβο,120 ευρω για 2 ατομα,αλλα φαγαμε καλα,μιλαω παντα πρωτο,δευτερο πιατο και επιδορπιο,αν σε ενδιαφερει ειναι το [URL="http://www.rekondo.com,δε"]www.rekondo.com,δε[/URL] βρισκεται στο χωρο που βγαζεις φωτογραφιες,καθως ανεβαινεις το βλεπεις στο αριστερο σου χερι.

Μπιλμπαο!! Η πολη μου!! Λοιπον εδω οταν ερχονται οι δικοι μου σε μια μερα τους τα εχω δειξει ολα! Βασικα, υπαρχει το san mames,οπου βρισκεται το γηπεδο του αθλετικ ντε μπιλμπαο,μη περιμενεις να δεις κατι σα το camp nou,ανοικτο και κοσμο να το βλεπει. Μια μπουτικ εχει και φυσικα το λογοτυπο αν θες για καμια φωτογραφια. Μετα θα κατεβεις μεχρι το ποταμι και ολο αυτο το σκηνικο που θα δεις ειναι καινουριο,και ειναι ενας ωραιος περιπατος διπλα στο ποταμι,και φυσικα εκει διπλα στο ποταμι θα βρεις και το guggenheim,οπου μπορεις να βγαλεις πολλες φωτογαφιες! Αν αξιζει να μπεις; Αυτο εξαρταται απο εσενα. Διοτι δε φημιζεται και για τις καλυτερες εκθεσεις του.Βεβαια γουστα ειναι αυτα!! Οσο αξιζει το εξω δε αξιζει το μεσα. Μονο το ισογειο αξιζει,εχει κατι τεραστιες καρυατιδες κοκκινες και ενα δωματιο με βασκικη τεχνη. Κανε ομως μια βολτα σε ολο το μουσειο απο εξω,ανεξαρτητα αν μπεις μεσα ή οχι. Τωρα στο μαγαζι του μουσειου εχει πολυ ωραιες κουπες! Εκει μπαινεις ουτως ή αλλως χωρις εισητηριο. Το κομματι που αξιζει να περπατησεις στη gran via ειναι απο τη plaza de moyua μεχρι και τη παλια πολη. Λοιπον η gran via ειναι η Ερμου μας. Εχει κυριως ισπανικα μαγαζια και δε μιλαω μονο ΖΑΡΑ,αλλα και κατι αρκετα ακριβα,εδω θα βρεις και το el corte ingles,ειναι ο Fokas μας. Κοιτα μπες και κανε μια βολτα,στο ισογειο εχει και τμημα με σουβενιρ. Αλλα γενικα οι τιμες ειναι καλυτερες απο Ελλαδα σε πολλα πραγματα και πεφτεις και στην περιοδο των εκπτωσεων και εδω εχουν καλες εκπτωσεις! Μετα ειναι η παλια πολη,casco viejo,και εδω εχει αγορα αλλα πηγαινε στη plaza nueva εκει απλα μπες σε καποια ταπας μπαρ,μαλιστα ειναι και ενα που λεγεται Bilbao,πολυδιαφημισμενο στους οδηγους.
Υπαρχει επισης και ο λοφος artxanda,πας και με το τελεφερικ,αλλα και με το αυτοκινητο,αλλα στην περιπτωση σου καλυτερα με το τελεφερικ,εκτος αν εχεις gps. Πανοραμικη θεα του guggenheim αλλα και ολης της πολης. Και θα δεις οτι η πολη ειναι χτισμενη αναμεσα σε βουνα και για αυτο της εχει βγει και το ονομα τρυπα,botxo.

Σου παραθετω ενα αποσπασμα απο ενα ποστ για τα ταπας στο μπιλμπαο που εχω γραψει στο μπλογκ μου:
El Globo!
Ειναι το αγαπημενο μου pintxo bar! Σημαινει σφαιρα! Globo terraqueo= υδρογειος σφαιρα! Στην εισoδo αν κοιταξεις μαλιστα θα δεις μια υδρογειο! Βρισκεται μπροστα στη diputacion και ειναι πολυ ευκολο να το βρει καποιος:σταση μετρο moyua,εξοδος diputacion και με το που βγαινεις απο το μετρο το βρισκεις στα δεξια σου,diputacion 8. Εδω θα βρεις νοστιμοτατα pintxo,ωραια ατμοσφαιρα,κανενα ιχνος απο τουριστα. Μερικα απο τα ταπας που εχει ειναι: λιωμενο καβουρι στο grill,λιωμενο μπακαλιαρο στο grill,σαλατα απο πρασα,το ταπας Globo:morcilla με φυστικι, morcilla: μαυρο λουκανικο γεμιστο με αιμα,ναι ναι με αιμα και μαλιστα πρεπει να ναι πολυ νοστιμο αλλα εγω 5 χρονια εδω δε το εχω φαει!! Στους φιλους μου απο την Αθηνα τους αρεσει αρκετα και βρισκουν το συγκεριμενο ταπας το καλυτερο του Globo! αλλο πιτακι λαχανικων με καρυ και κους κους,νοστιμοτατο και ειναι ενα απο τα δυο highlights της ημερας! Σε αυτο το μπαρ πινω sangria,οσο περιεργο και αν ακουγεται,δε βρισκεις ευκολα sangria εδω και στη φτιαχνουν επι τοπου. Μια απο τις σπεσιαλιτε του ειναι το λιωμενο καβουρι στο grill,καυτεροοοο,εχει αρκετη παπρικα και θα προτεινα το επομενο ταπας να ειναι η σαλατα απο πρασα,αρκετα δροσερη και η γλωσσα σου θα σε ευγνωμονει ιδιαιτερως! Το foie ομως ειναι Η ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ του,μαλιστα στο φτιαχνουν εκεινη τη στιγμη στο τηγανι και μετα βαζουν και μαυρο πιπερι απο πανω,προσωπικη αποψη για το συγκεκριμενο δεν εχω αλλα ο βασκος τρελενεται! Το Globo θεωρειται η καλυτερη μπαρα pintxos στο μπιλμπαο στο τομεα της ποιοτητας. Εχει κερδισει 2 φορες σε διαγωνισμο pintxo και το βραβειο ειναι ενας βασκικος μπερες.
Το επομενο:Βρισκεται στην παλια πολη και λεγεται Berton, c/jardines kalea 11.
Συνηθως εδω δε τρωω κατι απο τη μπαρα,αν και εγω θα προτεινα το pantumaca,ψωμι ψημενο με τριμμενη τοματα και jamon,αλλα παραγγελνω μια brocheta de pulpo con gambas,καλαμακι με χταποδι και γαριδα και μπολικη παπρικα,καιγεσαι...για αυτο η μπυρα να βρισκεται κοντα σου!! Εδω ακους καθε λεπτο τους barmen να φωναζουν,una brocheta,un foie, un medallon. Ειναι τα 3 τοπ του καταστηματος. Εδω το foie,ψημενο στο τηγανι,σερβιρεται πανω σε ψημενη φετα μηλου!
Το επομενο ειναι στη παλια πολη Gure Toki,βρισκεται στην καινουρια πλατεια,plaza nueva,εδω πρωτη φορα ερχομουνα και εφαγα 2 ταπας γεμιστο καλαμαρι και txistorra,βασκικο λουκανικο,το ταπας ηταν σε μορφη λουκανοπιτακι αλλα η εκπληξη ηταν σερβιρισμενο με μαρμελαδα βατομουρο! Οταν το εβαλε στο πιατο και μετα αρχισε να βαζει και τη μαρμελαδα,λεω τι κανει τωρα; τι θα φαω; αλλα ηταν απιστευτα γευστικο και ο συνδυασμος αρκετα καλος! Αυτο μαλιστα ηταν και το δευτερο highlights της ημερας.

Λοιπον στο πρωτο στο el globo πρεπει να πας!! ΠΡΕΠΕΙ!!! Επισης αν θες φαγητο μπορεις να πας στο abaroa,
www.abaroa.net αλλα αυτο που ειναι στην οδο: plaza de museo 3,βρισκεται μπροστα απο το μουσειο,museo de bellas artes.Βασκικο μαγαζι,ωραια διακοσμηση και ειναι απο τα αγαπημενα μου εδω.

Λοιπον με 2 λογια στο μπιλμπαο: guggenheim,περιπατος διπλα στο ποταμι,gran via,casco viejo,artxanda.
Αλλα αν ερθεις στη χωρα των βασκων,και πας και στις 2 πολεις πρεπει να πας και στα βασκικα χωρια!! Λοιπον εχω γραψει ενα κειμενο για τα χωρια θα το βρεις εδω:
http://www.travelstories.gr/%E6%FE%ED%F4%E1%F2-%F3%F4%EF-%EC%F0%E9%EB%EC%F0%DC%EF/4618-%E2%E1%F3%EA%E9%EA%E1-%F7%F9%F1%E9%E1.html

αν και μερικες φωτογραφιες εχουν εξαφανιστει!! Μυστηρια πραγματα!

Τωρα δε ξερω πως θα κανεις τη διαδρομη σου,αλλα για πχ. εισαι σαν σεμπαστιαν και ερχεσαι στο μπιλμπαο μεσω του επαρχιακου δρομου και βλεπεις τα βασκικα χωρια και μετα βλεπεις το μπιλμπαο,χοντρικα 4 μερες!

Καποια στιγμη θα γραψω και για αστουριας μερια.
 
Last edited by a moderator:

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Τώρα που τέλειωσα την ιστορία μου για την Κούβα, μπορώ να επανέλθω στο ταξίδι του Ιουλίου.

εξαιρετική η βοήθεια σου getxowoman :clap: :D

Τωρα δε ξερω πως θα κανεις τη διαδρομη σου,αλλα για πχ. εισαι σαν σεμπαστιαν και ερχεσαι στο μπιλμπαο μεσω του επαρχιακου δρομου και βλεπεις τα βασκικα χωρια και μετα βλεπεις το μπιλμπαο,χοντρικα 4 μερες!

Με βάση αυτά που είπαμε έως τώρα λοιπόν, το ταξίδι αλλάζει και από το νότο πάμε στον βορρά.
Το ερώτημα μου είναι πως θα μοιραστούν οι μέρες, ή καλύτερα:
Σε ποιες πόλεις πρέπει να γίνουν οι διανυκτερεύσεις στη βόρεια Ισπανία, αν έχουμε διαθέσιμα 7 βράδια; (γιατί θα πρέπει σιγά-σιγά να κλείσω τα ξενοδοχεία)

Οι τέσσερις μέρες που γράφεις είναι πολλές για μένα. Θα πρέπει να κάνω πιο σφιχτό πρόγραμμα, αφού από τις 10, η Μαδρίτη θέλει τουλάχιστον 2-3 και θέλω να δω και το Santiago di compostela που έγραψε η Neraida και ο Γιώργος (στο άλλο thread για την Ιβηρική)
Θέλω να γυρίσω οπωσδήποτε και τα Βασκικά χωριά (μετά που διάβασα τις περιγραφές σου :D )

Θα έχω αυτοκίνητο και θα γυρναω έτσι και αλλιώς. Αλλά δεν ξέρω σε ποιες πόλεις αξίζει να διανυκτερεύω. Καλό θα ήταν να μην αλλάζω κάθε μέρα ξενοδοχείο, αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς δεν με πειράζει.

Πάντως, δεν θέλω «κοσμοπολίτικα» μέρη. Θέλω μέρη παραδοσιακά και ωραία φύση.
 

Attachments

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Ναι santiago de compostela πρεπει να πας!!!!

Φυσικα ο Γιωργος μπορει να σε βοηθησει καλυτερα απο μενα για αυτη την πολη!! Αλλα αν δεν εχει το χρονο σου γραφω καποια στιγμη υλικο που μου εχει δωσει ο ιδιος!!

Χοντρικα santiago de compostela me San Sebastian ειναι γυρω στα 600-650χλμ. Μια ιδεα ειναι μετα την επισκεψη σου στη Μαδριτη πας Σαντιαγο και μετα Μπιλμπαο. Στη διαδρομη ομως αξιζει να δεις τις λιμνες Κοβαδογκα,Covadonga,απο το νομο αστουριας ,το χωριο santillana del mar απο κανταβρια,το σανταντερ δε μου αρεσει περα της παραλιας. Τωρα απο χωρα των βασκων,εκτος απο μπιλμπαο που ειναι μια πολη που ανετοτατα τη βλεπεις σε μια μερα,τα βασκικα χωρια που γραφω στο μπλογκ ειναι ολα στο νομο Bizkaia.

Δυστυχως δε μου αρεσει να σου πω πηγαινε εκει και εκει μη πας. Εγω απλα σου μεταφερω τι μου αρεσει απο εδω και εσυ το ψαχνεις και βλεπεις οτι σου αρεσει. Απλα αν εχεις σκοπο να δεις Σ.Σ,βασκικα χωρια,μπιλμπαο τοτε η καλυτερη διαδρομη ειναι: πας σαν σεμπαστιαν και μετα βασκικα χωρια και μετα μπιλμπαο. Ειναι μια ευθεια αυτο που σου περιγραφω. Γιατι ναι μεν μπορεις να μεινεις στο μπιλμπαο και σε μια ωρα εισαι το Σ.Σ. απο την autopista αλλα μετα πρεπει να ξανακανεις την ιδια κατευθυνση για τα βασκικα χωρια απο τον επαρχιακο δρομο και στην ουσια πας παλι προς Σ.Σ.

Απο την αλλη και η γαλικια εχει πολυ υλικο να δεις και παλι εδω ο Γιωργος θα σε βοηθησει καλυτερα απο μενα.

Παντως οτι και να κανεις θα σου αρεσει ο βορρας!!!


παρε και ενα λεξικο!!!


Φυσικα αν θες και τιποτα αλλο εδω ειμαστε!!
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Τα μέρη που περιγράφουν τα παιδιά είναι υπέροχα, πιστεύω όμως ότι πρέπει να κάνεις μια επιλογή και να μην προσπαθήσεις να πας σε όλα, γιατί θα έχεις συνεχείς μετακινήσεις και θα δεις - πολύ - λίγο απ' όλα.

Απ' ότι κατάλαβα έχεις προσανατολιστεί στο βορρά. Και δεν κάνεις κι άσχημα, η Ανδαλουσία είναι υπέροχη, αλλά ο καιρός είναι lotto αυτή την εποχή. Φαντάσου ότι ο Αύγουστος είναι low season σε κάποιες περιοχές, λόγω ζέστης. Εμείς βέβαια ήμασταν τόσο τυχεροί που πήγαμε Αύγουστο και είχε 30 βαθμούς, αλλά αυτό είναι εξαίρεση (λίγες μέρες νωρίτερα, στη βόρεια Ισπανία, είχα φάει το κρύο της αρκούδας μες στον Ιούλιο).

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι θέλεις να μείνεις 2-3 μέρες στη Μαδρίτη, έχεις 3 επιλογές:
1) 2-3 μέρες Μαδρίτη, 1 Τολέδο (μπορείς και ημερήσια από Μαδρίτη), 2 Σαλαμάνκα-Σεγκόβια-Άβιλα, και τις υπόλοιπες σε κάποιο μέρος του βορρά, π.χ. Αστούριας-Καντάβρια ή Γαλικία ή Χώρα των Βάσκων
2) Αφήνεις Τολέδο-Σαλαμάνκα-Σεγκόβια-Άβιλα για επόμενη φορά και κάνεις Μαδρίτη και όλο το βορρά, δηλ. Γαλικία-Αστούριας-Καντάβρια-Χώρα των Βάσκων
3) Συνδυασμούς των παραπάνω +/-

Την τρίτη φορά που είχα πάει Ισπανία, είχαμε κάνει οδικώς σε 2 εβδομάδες:
Αφετηρία Βαλένθια-Σαλαμάνκα-Σεγόβια-Άβιλα-Βαγιαδολίδ-λοιπά χωριά και πόλεις πέριξ από λίγο-και μετά βόρεια Λεόν-Οβιέδο-Χιχόν-χωριά-Picos de Europa-παραλιακά Σανταντέρ και μετά επιστροφή Βαλένθια.

Αλλά ήταν non-stop και χωρίς Μαδρίτη.
Άν χρειαστείς οτιδήποτε, στη διάθεσή σου. Καλή προετοιμασία!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.209
Μηνύματα
883.797
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom